Jump to content

Mistä johtuu "töhnä" öljykorkissa?


Guest Tao

Recommended Posts

Pätkäajosta johtuvaa, kone käy suurimman osan ajasta normaalin käyntilämpötilan alapuolella ja muodostuu ns kylmälimää joka on öljyn ja veden sekoitus. Vajaalämpöisessä koneessä toi sisäinen huohotuskosteus ei pääse haihtumaan, toisin kuin lämpöisessä koneessa ja tuossa tulos.

 

Pyyhi korkki vaikka aluksi puhtaaksi ja katso uusiutuuko vai tuossa 5-vuoden jämät.

 

Ei vaarallinen oire, paitsi jos joku nykyauto ahtaine huohotinletkuineen talvella ja vetäsee paikat umpeen ja öljyt heikoimman lenkin kautta pihalle jne...

Link to comment

Arto jo kertoi oleellisen. Se on koneen sisalle tiivistynytta kosteutta, eli vetta. Se kertyy oljypohjaan ja vatkautuu sitten oljyn seassa tommoiseksi majoneesiksi. Ei hyva, sama paska yrittaa voidella laakereita. Siita paasee eroon jos kampikammion huohotus on kunnossa ja autolal ajetaan saannollisesti pidempia matkoja, jotta moottori saavuttaa normaalin kayntilammon ja pysyy lampimana tarpeeksi kauan etta vesi kerkiaa haihtumaan. Jos vaikka kosteilla keleilla kavis kerran viikossa puolen tunnin tai tunnin lenkin heittamassa moottoritiella, niin ongelma varmaan pysyis kurissa.

Link to comment

Oma kommenttini perustui siihen, että ensimmäisessä käyttöautossani tuota oli käytännössä aina öljykorkissa. Kolmen vuoden jälkeen avasin moottorin ja sylinterit oli reilusti väljät, 0,5mm olisi vähintään pitänyt porata ylikokoon. Eli moottori huohotti reilusti.

 

Muissa käyttöautoissa ei vastaavaa öljykorkkimöhnää ole ollut, vaikka ajamismatkat eivät ole kasvaneet yhtään.

 

Noh, pojat ovat varmaan oikeassa.

Link to comment

Totta on että autolla ei pitkiä lenkkejä tehdä. Päiväittäinen "pakollinen" työmatka ja toisinaan auto käy kauppakassina. Eli pidempää ajoa vaan sitten. Pyyhkäseen ensin "mömmöt" pois ja seuraa tilannetta.Kiitos kaikille mielenkiinnosta!

Link to comment
Guest Duckaholic

Mulla kuplassa oli tuosta kondensoitumisesta johtuen öljykorkki ruostunu puhki ja se oli johtunu nimenomaan pätkäajosta. Ilmajäähyä ei voi verrata vesiwessaan, joten ilmajäähyssä vesi kondensoituu voiteluöljystä eikä johdu vuotavasta kannentiivisteestä, kuten monesti vesivehkeissä.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...