Jump to content

Koskinen

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Koskinen

  1. Moi!

     

    Vetolaipan läpimitta on tässä ehkä tärkein lähtökohta, Typ 2 ja 4 se on 100 mm ja typ 1 ja 3 90 mm. Kaikissa akselin ja nivelen spooriluku sama 33. Typ 2 ja 4 vetonivelen suurin ero on nelkun nivelen suurempi kääntyvyys (22 ast) verrattuna pakun niveleen ja toinen pieni ero..pakun nivelessä laakeripallo hieman isompi.

    Eikos tuo akselin pituus 41,5 em. taulukon mukaan olisi kuplasta. käytännössä nelkun ja pakun nivelet käy ristiin, mutta en käyttäis kuitenkaan.

    Ei kun tutkimaan asiaa...

     

    T.Rade

    • Like 1
  2. Moi!

    Ne ``takalokasuojat `` on erilaiset myös sisäpuolelta. Uudemmassa on  tavallaan sisälokasuoja ja siten tuplapelti ulkoreunan pokkaukseen asti. Vanhemmassa taas on  yksinkertainen pelti, mikä on heftattu kurakaaren reunaan, hyvin ruostealtis kohta (arvaa mistä  tiedän).

     

    T.Rade

    • Like 1
  3. Moi!

     

    Aina viisastuu...edelliset tiedot pätee varhais palloon. Vuosimallista -72 eteenpäin vääntösauva on nähtävästi paksumpi (29 mm) ja spoorit myös eri...48/sisä ja 52/ulko, eli toi latta on siten nähtävästi uudempaan tarkoitettu. Myös latan avoin takapää, josta jarruputki menee, paljastaa asian. Varhaisemmassa on latan päässä  pelkkä reikä eli , jos haluaa irroittaa pelkän latan, niin pitää myös irroittaa/vetää jarruputki latasta läpi. Uudemmassa homma on helpompi.

    Nähtävästi typ 4 koneen tulon vuoksi vahvistettiin takapäätä, myös torsioputki on n. 4 cm eri kohdassa verrattuna varhaisiin malleihin.

    itse oon juuri näiden osien kimpussa, niin on joutunut syventymään aiheeseen. Tietoja saa ja pitääkin  korjata tarvittaessa.

     

    T.Rade

  4. Moi!

     

    Vääntösauvoja on 4 eri paksuutta, riippuen auton iästä ja versiosta. Pituus on sama ja spoorit pitäisi olla kaikissa samat..

    sisä-44 ja ulko-48.  Se onko päät eri  paksuisissa sauvoissa eri kokoisia...en tiedä,  joku viisaampi ehkä tietää....

    Em. tietoja löytyy aika hyvin netistä myös.

     

    T.Rade

  5. Panzzan aikaisempaa kommenttia myötäillen...Sappee oli erittäin mainio paikka tapahtumalle.

    Toivotaan, että jotain pystyttäisiin järjestämään tilanteesta huolimatta.

    Toivottavasta yhdistys infoaa asiasta piakkoin. Rade

    • Like 1
×
×
  • Create New...