Jump to content

arvuuttaja1978

Members
  • Posts

    1
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by arvuuttaja1978

  1. On 5/28/2020 at 10:36 PM, eltore said:

    Kiitoksia kaikille inputista ja ehdotuksista, sain vian paikallistettua ja korjattua!

     

    Ensiksi irroitin ja putsasin koneesta pistoolille menevät osat. Ihan puhaltelemalla ja päälisin puolin katselin ettei mikään ole rikki jne.

    Tämä auttoi syöttöön umpilangalla siten ettei enää ainakaan pätkinyt pahasti. Itse sauma jäi silti kylmäksi vaikka teki mitä. Ydintäytelangalla toimi ihan hyvin.

    Kokeilut tein siis 0.8 umpilangalla ja kävin hakemassa pienen rullan 0.6 ja suuttimen jotta sain vertailukohtaa.  Sama homma. 0.6 langalla ja U täysillä vähän lämpesi 1mm peltiin mutta silti aika heikosti. Totesin että pakko olla silti virtaan liittyvä ongelma -> Back to square one.

     

    Ensiksi ajattelin että on muuntaja tai joku muu potikka rikki. Kaverin tuttu jolla oli samanlainen vehje ollut tallissa sanoi että jos haluaa napaisuuksia vaihtaa niin joutuu purkamaan koko koneen eli siihen ei helpolla moni lähde. Noh ajattelin että ennen kuin rupean noita muuntajia ja muita mittailemaan niin haluaisin mitata että onko se nyt oikein vai ei eli umpilangalla + pitäisi tulla suuttimelle. Vähä googlettelua että miten mitataan (mittariin dc, plussa suuttimelle, miinus "maadoituskaapeliin", liipasimesta painamalla syöttää virtaa) ja tauluun paukahti -62V eli väärinpäin. Varmistelin pari kertaa mutta niin se vain oli. Sitten vaan pariksi tunniksi tutkimaan alkuperäistä kytkentäkaaviota joka koneen kyljessä on jossa plussa on kytketty pyssylle ja seuraamaan jokaista johtoa jotka siitä lähti. 

     

    Hetki siinä meni mutta löysin kohdan josta piuhat oli kytketty erilailla kuin alkuperäinen kytkentä ja vaihdoin takaisin. Johan rupes lanka lämpeneen! Napaisuuden vaihto teoriassa jakaa lämpöä 30/70 suhteella (tai 1/3 ja 2/3) riippuen suunnasta langan ja kappaleen välillä niin on nyt aivan eri peli. Se kaverin tuttava sanoi myös että aina sai hitsata täysillä virroilla ja 3mm ei mitään asiaa, luulen että silläkin oli noi väärinpäin 🙂 .

     

    KIITOS KAIKILLE, nyt voi palata projektin pariin joka ei ole edistynyt viikkoon 😄 

     

     

     

     

     

    Terve. Ihan täysin sama ongelma ja hitsikin on samannäköistä. Voisitko kertoa tarkemmin mitä muutit? Onko koneesi nyt toiminut?

     

×
×
  • Create New...