Jump to content

Jussi8

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Jussi8

  1. On 10/12/2020 at 1:39 PM, x-pj said:

    Minä varmaan hommaisin 108 mm tangon ja katkaisisin sen 102 milliseksi tai hitsaamalla kasvattaisin nykyistä tankoa parilla millillä.

    Tai jos pakeliitti ei ole lujasti kiinni (turvonnut, kuten monesti), niin siitä vois ottaa hiomalla muutaman millin pois.

    Tankoa kasvatettiin hitsaamalla n 102 mm pituiseksi. Nyt yltää alimmassa kohdassa  lohkon tasalle. Bensa kulkee ja kone käy. Tuleeko sitten liikaakin, kun näyttää hieman tihkuvan letkun liitoksesta.Täytyy ainakin tiukata klemmareita. Kiitos paljon avusta. En kyllä ymmärrä, miksi tilanteeseen jouduttiin. Kone ei ole ollut auki ainakaan viimeiseen 15 vuoteen. Prikkoja en nyt taida tarkistaa, mutta kuulostaa todennäköisimmältä syyltä.

    • Like 1
  2. 7 hours ago, Zigzag said:

    Riippuu siitä onko pumppu tarkoitettu käytettäväksi tasavirtalaturin, vai vaihtovirtalaturin kanssa.

    Vaihtovirtalaturin pumpun työntötanko 100mm ja tasavirtalaturin pumpun 108mm.

    Vaihtovirtalaturin pumpun työntötanko tulee bakeliitin tasolle ollessaan iskunsa alimmassa vaiheessa, tasavirtalaturin taas noin 8mm bakeliitin yläpuolelle.

    Iskunpituus 4-5mm.

     

    image.png.3ea27b398250e440fff740d3f58aebc6.png

     

    Pulmana on, että ainetta ei nouse pumpusta. Tankilta tulee öljynvaihtopumpulla imaisemalla. Edellinen ja uusi pumppu ovat kaltevia versioita. Työntötanko 100 mm, ehkä pari kymmenystä vajaa. Tanko liikkuu n. 4,5 mm, mutta alin kohta on 2 mm bakeliitin yläreunan alapuolella, ja ylin kohta nousee n. 2,5 mm bakeliitin yläpuolelle. Bakeliitti on n. 13,5 mm korkea, ja lohkossa kiinni. 

  3. On 6/1/2019 at 8:10 AM, SamiO said:

    Jos otat pumpun irti, pyöritä konetta että tappi on korkeimmassa kohdassa, nyt tälläät pumppua paikalleen niin paljonko jää pumpun ja bakeliitin väliin? Eli painaako tappi kuin paljon pumpun vipua?

    Ja/tai tuntuuko imupulssia pumpun nipoissa startatessa startatessa? -> Liikkuuko kalvo nimeksikään tai onko kalvo rikki(vaikka uusi).

    Kokeile vaikka letkuun pieni suppilo(tai vastaava viritys) ja anna sille pumpulle polttoainetta painovoimaisesti että ei tartte yrittää kuivana lutkuttaa. Tällai sain ite pumppaamaan, aluksi ei millään...

    Kuinka korkealle pumpun työntötangon pitäisi nousta bakeliitin yläpinnan yläpuolelle?

×
×
  • Create New...