Jump to content

Ake83

Members
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Ake83

  1. Vika taisi löytyä, edelliseen omistajaan sain yhteyden ja hän varmisti että sytytysmerkki pyörässä heitää. Sen verran vain että venttiilikoneistosta ei tuota eroa silmällä nähnyt, mutta ajoituksessa sitten tulee ongelmia. Olisi varmaan ollut konstit jo aiemmin se todeta, mutta tyhmästä päästä kärsii näemmä tässäkin asiassa. 😔 Mutta nyt pääsee sitten kuitenkin vihdoin säätämään oikein. Kiitän kaikkia vastanneita vinkeistä, niistä on varmasti apua jatkossa. 

  2. 48 minutes ago, JIsaksson said:

    Onko moottori varmasti muuten kunnossa? Kaikissa pytyissä puristuksia ym.?

     

    Joskus joku konsernin vesivessa vaati älyttömän perusennakon, että sai käymään edes kohtalaisesti ja puristuksia sieltä uupui jostain putkesta.

    Kyllä moottori muuten on kunnossa, puristukset on tallessa ei ole kauaa aikaa kun ne tarkistin, ja silloin tämä "vika" oli jo päällä

    • Like 1
  3. 1 hour ago, hpa said:

    Sytytysmoduuli toimii tai ei toimi sitten ollenkaan kun hajoaa.Tutki vielä, ettei pyörijä paina virranjakajan kantta vaan sitä jousitettua hiilikärkeä. Tutki vielä, ettei ennakkolevy ota kiinni mihinkään jakajan kyljessä olevaan kiinnitysruuviin. Sytytyshetken antava kappale virranjakajan akselissa voi myös olla väljästi kiinni tai painaa syutytysmoduulia. Moduulin kiinnitysruuvi voi olla liian pitkä ja jumittaa ennakon maksimiin. Ennakkojousi voi olla irti tai rasvan jumittama.Tsemppiä.

     

    Kiitos vinkeistä. Täytyy huomenna käydä vielä nämä kaikki läpi. Kun kaikki muut sytytykseen liittyvät osat alkaa olleen kyllä katsottu

  4. 6 hours ago, Matti-Pekka said:

    Minkälainen se kärjettömän ajoitus Kuppi/rengas siinä on? Jos ajoitus rengas/kuppi/levy on huonosti kiinni jakajan akselissa se tekee mielivaltaisia ennakoita puoleen toiseen. Taas riippuen sytkän mallista , tunnistimen ja ajoitusrenkaan/kupin/levyn ilmaväli aiheuttaa sytkän epävakautta jos ilmaväli on liian suuri. Joskus magnetismikela tunnistimet ei anna kipinää lainkaan pienillä liipasunopeuksilla (esim polkusin käynnisteiset moottoripyörät) jos tunnistimen ja ajoitus"kupin" ilmaväli on liian suuri. Pyörivän ajoitusosan huono/ epävakaa kiinnitys aiheuttaa mielenkiintoisia käyntihäiriöitä ja ampumista putkistoon.

    Tuollainen kärjetön yksikkö siinä on kiinni. Täytyy vielä katsoa jakaja läpi kunnolla

    Screenshot_2023-07-29-22-04-23-33_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

  5. Kyllä mulla se lamppu on ihan perus säädöillä ollut, eli ei mitään asetettuja arvoja lähtökohtaisesti, ihan vain nollissa. Merkki on silloin ties missä. Ihan vain merkin löytämiseksi kohdilleen olen sitte kokeillut säätää, ja siten olen sen huomannut että ennakot huitelee missä sattuu. Testattu kyllä myös ihan "perus" lampulla. Jolla lopputulema on sama. Miten tuo viallinen/välyksellinen jakaja yleensä alkaisi oireilemaan? Tai sytytysmoduli kärjettömässä? Aiemmat kokemukset modulien pimenemisestä on että ne on sipannut ihan kerrasta kokonaan.

  6. 2 hours ago, Matti-Pekka said:

    Oliko siellä jakajassa vielä oma keskipakoissäädin käytössä? Tuntuuko pyörijästä kiertäessä että jouset toimii ja että säätö palautuu täysin takaisin lähtökohtaan omin avuin. Millainen ajoituslamppu sulla on käytössä?

    Kyllä siellä on oma keskipakosäädin käytössä, ja kyllä se minusta tuntuu että se palauttaa. Mutta jotain häikkää epäilen kyllä koko jakajassa olevan. Mulla on hyvänlaatuinen digitaalinen ajoituslamppu säädettävällä ennakolla ja kierrosnopeus näytöllä. 

  7. Tulppa on Bosch w8ac.

    Nyt on siis tarkistettu YKK, merkkien paikkaansa pitävyys, tulpanjohdot, puola, jakajan akselin asento, pyörijä, jakajan kansi, tulpat.  Edelleen ennakko huitelee tyhjäkäynnillä noin 32 asteen kohdilla kun hyvä käynti löytyy. Enää epäilykset itellä johtaa kärjettömän moduliin, tai virranjakajaan kokonaisuudessaan. Kun kaikki mitä on tarkistettu on ok.

  8. 38 minutes ago, Matti-Pekka said:

    Beru ZS  172 on kyllä arvoiltaan sopiva lähinnä kärkivehkeille. Mutta pelaa kyllä varmaan  kärjettömissäkin, mutta tuolla ulosmitataan hyvän kärjettömän kipinästä kyllä tehoo.

     

    Okei, eli paras vaihtoehto ois hommata järeämpi puola. Pitää tässä ensin mittailla että sille tulee kunnolla virta + napaan, eikä siellä ole hävikkiä missään. Tulpat pitää samalla vaihtaa, oli jotkut NGK:n tulpat tällä hetkellä paikallaan. Ok näköiset kylläkin, mutta parasta vaihtaa nekin nyt samalla. Mites muissa puolissa tuo etuvastus homma menee? Nyt siellä ei erillistä etuvastusta ollut. Tarviiko sen, ja onko sisäänrakennettuna mihinkään Puolaan?

  9. Puola on Beru Zs 172, ja pitäis kyllä olla arvoilta sopiva. Pyörij, hatut ja johdot on kunnossa. En mitannut vielä puolalle tulevia virtoja kun epätoivo valtasi. Täytyy myöhemmin tarkistaa. Edellisen omistajan kuitteja pengoin, ja jakaja näkyy olevan kärjellinen 009 jakaja, joka on muutettu kärjettömäksi...

  10. Tänään tarkistin vielä kaikki merkkien kohdat, YKK:n jakajan asennon yms. Ne on kohdillaan. Mutta otin kaksi tulppaa irti, ja katsoin hieman niille tulevaa kipinää. Se on melko olematon, keltainen väriltään ja hädin tuskin kunnolla havaittavissa. Eli siinä varmaan osasyy, mutta missä vika, Puolassa vai kärjettömän yksikössä. Jakajassa ei ole mitään merkintöjä mistä sen tunnistaisi... Mutta pitää varmaan alkaa selvittään huonon kipinän syytä

  11. On noita sytytyksiä tullu säädettyä monissa muissa vehkeistä paljonkin, ja jopa aina onnistuneesti. Nyt vain aiheuttaa erikoisen paljon pään vaivaa tämä kun hihnapyörän merkit ei ole tyhjäkäynnillä likimainkaan siellä missä pitäisi. Mutta kai tähän jokin syy löytyy. Jäi viikonlopun aikana kaikki käymättä läpi. Mutta ensi viikolla pitää tutkia kaikki vielä kertaalleen kunnolla.

  12. Mites muuten periaatteessa säätö menis oikein noissa jakajissa joissa ei ole alipaineella toimivaa säädintä? Eli kun alipaine versioissa otetaan letku irti, niin eikös noissa alipaineettomissa ole jotenkin jousella se keskipakosäätö? Miten se pitäis ohittaa, vai kuuluuko sitä ohittaa?

  13. 1 hour ago, Maasturi said:

    Jos tyhjäkäynnillä on kierrosluku n.1000 r/min. niin silloin ajoituslampulla katsottuna ennakko on n.18-20 astetta eykk. Virtakynä ennakko on n.7-8 astetta kun moottori ei ole käynnissä.

    Lähetetty minun TA-1032 laitteesta Tapatalkilla
     

    Okei. No tämä vois selittää miks minun lamppu näyttää ennakon olevan noin 30 astetta. Toki halpis säädettävä lamppu jonka näyttämään lukemaan en ihan 100% luota. Mutta jos kone käynnissä katson missä asteluvussa lamppu näyttää YKK kohdan, esim vaikka 5 astetta, niin silloin kokeilen säätää sen ennakon noin 23-25 asteeseen, ja jos se näyttää YKK kohdalla 0 astetta niin sitten tuo 18-20 astetta. Näin sais ainakin kalibroitua lampun mahdollisen virheen. Pitää tutkia siis tätäkin.

  14. No tuota kaikkien piuhojen erikseen käyttöä strobolla en kyllä tullu edes ajatelleeks. Täytyy tarkistaa. Tosiaan jos tuohon 7,5 asteen merkkiin laittaa, niin silloin ei käy hyvin. Mutta kun jakajaa pyörittäää kunnes käy, niin silloin säädettävällä lampulla katottuna Tdc merkki on kohdillaan kun lampun astelukema näyttää jo 30 astetta, jokuhan silloin on pielessä 😆

  15. Päivää. Olis sellainen tilanne kun piti kuplasta alkaa sytytystä tarkistamaan. Niin ongelmana on se että sytytysmerkit hihnapyörässä ei näyttäisi olevan lähelläkään missä pitäisi. Lähtökohtana katsoin että ykkös sylinteri oli YKK kohdassa, ja hihnapyörän merkki tässä vaiheessa oikealla paikalla lohkon saumassa, ja pyörijä osoitti ykkös sylinterin johtoon, ja pyörijä osoittaa jakajassa suurinpiirtein kohti oikeaa takavaloa. No kaikki vaikuttaa olevan kohdillaan, auto käyntiin ja strobolla tarkistamaan, ennakko 7,5 asteen merkkiin, käy huonosti, hyvä käynti ja toiminta alkaa löytymään tyhjäkäynnillä vasta kun säätää strobolla ennakoksi tyhjäkäynnillä noin 30 astetta. Eli pirun kaukana tyhjäkäynnillä siitä oletetusta "oikeasta" arvosta. Mistäs lähteä syytä hakemaan tähän kun merkit on noin pielessä. Itse en ole konetta kasannut, joten käytetyistä osista ei 100% tietoa, jakaja on kuitenkin muutettu kärjettömästi, jakajasta en numeroita löytänyt, nokka vaihdettu lappujen mukaan Scat35 nokkaan.

  16. Tulpat kokeiltu vaihtaa, jakajan asento tarkistettu. Edelleen ongelma näyttää olevan tallella. Kokeilin vielä reilummilla kierroksilla käyttää tulpanjohtoja irti, ja vika pysyy entisellään. Eli ykkös ja kolmos piuhan irrotuksella ei vaikutusta käyntiin? Eli ongelman metsästys jatkuu

×
×
  • Create New...