Jump to content

Etuakselin vaihtajaa Tampereen seudulla?


Guest migi

Recommended Posts

Etuakseli alkaa olla aika hapero ja katsastuskin lähestyy. Olisiko joku kiinnostunut vaihtamaan -69 kuplaan akselia? Vaihtaishan sen muuten itsekin, mutta jos akselin kiinnityskohta on myös pehmeä niin tarvitsisi laittaa korjauspala.

 

Mulle saa tarjota myös hyvää kiinteää tai säädettävää akselia, olen tulossa Olariin joten kaupat voidaan tehdä vaikka siellä.

Link to comment

Tutkin tilannetta hieman itse, saattaa olla että etukolmio on vielä kelvollinen. Kaikki muut neljästä etupuolen pultista lähtivät irti, mutta kuskin puolen alapultti oli ruostunut niin ohueksi että katkesi käsivoimin ilman jatkovartta :(

 

Nyt sitten tarvittaisiin vinkkejä miten tuon pultin saa helpoiten irti? Sitä jäi jonkun verran näkyviin eli ilmeisesti voisi koittaa hitsata mutterin siihen kiinni ja kääntää? Ovatko 10.9 pultit sopivia jos käyn pulttiliikkeestä kysymässä? Yksi vaihtoehto olisi laittaa kierretankoa läpi ja mutterit molemmille puolille.

Link to comment

Ehdottomasti hitsaat siihen mutterin. Isolla virralla että tulee kunnon sulatus

ja tunkeuma, kunnolla punaseks se pultti. Se saattaa auttaa löystyttämään.

Annat jäähtyä jonkun aikaa ennen vääntämistä että pultti kutistuu jäähtyessään.

 

Jan

Link to comment
Guest Toheltaja

auttaa myös kun toiselta puolelta pääsisit hieman hiekkapuhaltamaan puhtaaks jengaa ja sitten perään suihketta imeytymään. Yleensä auttaa. Jos et saa massoja ja likoja reiästä millään veks, ei sinne mene linimentitkään!.

Link to comment

No nyt on akseli lattialla, etukolmion etupelti (siis se jota vasten akseli tulee) ei sitten ollutkaan ihan priima (yllätys, yllätys). Alempien kiinnitysreikien ympäriltä on pelti hävinnyt.

 

Kannattaako tuohon hitsata paloja ihan suorasta pellistä vai onko tuohon etupeltiin joku korjauspala? Koko etukolmiota ei viitsisi alkaa vaihtamaan.

 

Pultti on vielä irroittamatta...

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...