Jump to content

Mitä Candymaalin alle?


Guest doiba

Recommended Posts

Olin vähän suunnitellu candy apple red candy maalia -66:seen, mut mikäköhän sopis siihen alle pohjaväriks? Miten läpikuultavaa se pohjakerros on ja miten ne eri pohjavärit vaikuttaa siihen candylakkaan?

Link to comment

Se tietysti riippuu millaisen efektin haluat, mutta normaalisti joko hopea tai valkoinen/vaalea. Lopputulos on tietysti aivan toinen jos maalaat vaikkapa mustan päälle...jujuhan on juuri tuo pohjan väri.

Link to comment

Maalasin yhen buelin house of colorin candypunasella. pohjalla semmonen kullan ruskea metalli ja siihe päälle tuo candy. Mun käsityksen mukaan met.kulta ois niinku oikee pohja tuolle candy punaselle?Aika vaikee näin kirjottamalla selittää mitä minkäki värinen pohja vaikuttaa????? Vetelu jotain pellin paloja vaikka hopeella,kullalla,mustalla tai ihan millä vaan!, siihen candy päälle ja sitte katot mikä näyttää parhaalta. maaleja saa edullisesti www.erikoisvari.net

Link to comment
Jep, sen ymmärsin, mut mitä eri efektejä sitte saa eri pohjamaaleilla?

Laita silmät kiinni ja kuvittele pohjana musta, hopea, kulta...sieltä se "loistaa" alta ja taittuu kaarevissa muodoissa hiukan erinlailla. Helppoa ja vaikeaa...

Jos taas etsit oikeita efektejä, niin maalisi on silloin helmiäinen, joka muuttaa väriä katselukulmasta ja valaistuksesta riippuen tai sitten nämä nykyiset kameleonttimaalit joita tuning-pellet käyttävät (hyi hitto...)

Link to comment

Aiheeseen että siihen perinteiseen kändiin kuuluu se kulta alle, ja offtopic:

 

Edelliseen kirjoittajan kanssa samaa mieltä ettei noi kameelivärit yleensä nättejä ole. Mutta niistäkin löytyy eri tyyppisiä, kaikki ei oo kaikki sateenkaarenvärit yhdessä-värejä. Ja PPG:ltä löytyy "budjettilinjalta" enemmän autoihin sävytettyjä kameleonttivärejä, halpoja nääkään ei oo kyllä. Muistaakseni näissä oli mm 350-nismon erikoisvärit jne.

 

Teoriassa minkä tahansa värikombinaation voi muodostaa ruiskuttamalla pohjalle kirkasta hopeaa, kultaa tms (esim takavuosien se modena kadetti) ja sitten sävytettyä helmiäistä lakan seassa päälle niin tulee se shiftaava efekti ja murto-osalla aitojen kameleonttien hinnasta + 90% tapauksissa varmasti kameelivärejä näyttävämpi, mutta tää on tietenkin aina katsojan silmissä. Käytännössä vähän eri homma sit kuinka helppoa toi on, kun eri värit näyttääkin erilaisilta kerroksien alta joten aika kokeellista hommaa jos haluaa tietyn lopputuloksen.

 

Noissa monikerrosväreissä on vain aina se ongelma että jos kolhit tai pelti ruostuu alta niin paikkaaminen ei oo mikään helppo homma jos ei löydy sopivia saumoja mihin rajataan, pitää maalata isoja pintoja aina kerrallaan. Häivytys ton tyyppisellä värillä on aika tuskaa ja tekniikasta riippumatta raja jää todennäköisesti näkyviin.

 

Omaani oon miettiny vastaavaa maalausta mutta toi paikattavuus vähän sanelee myös. Katellaan mihin päädytään.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...