Jump to content

Solex 30 PICT-1


Guest Juki^

Recommended Posts

vika on jopa tyypillinen, ja suurin syy moottoritilan tulipaloihin.

 

Aiheuttaja on yleensä bensapumpun ja kaasarin väliin bensaletkuun vapaasti roikkumaan asennettu bensafiltteri. Filsun paino ja heilunta vatkaa letkua niin paljon että tuo holkki irtoaa kaasarin kannesta, ja sitten on bensaa koko konehuone täynnä. Filtteriä ei KOSKAAN saisi laittaa pumpun painepuolelle, vaan imupuolelle, ja se on tuettava jollain, vaikka nipusiteillä, ettei se heilu.

 

 

Korjaus: tee kierteet siihen ja osta kaupasta kierrettävä liitinkappale. Lukitse paikoilleen loctitella. Ei lähe ikinä karkuun.

 

takapihakorjaus: jos holkki on tallella, niin rullaa sitä edestakaisin voimakkaasti painaen hyvin karkean, kapean viilan päällä, niin että viilan hampaiden kuvio painuu holkin kylkeen, tehden siitä karkean. Osa holkin materiaalista puristuu näin jopa ulommaksi. Sitten junttaat sen holkin takaisin paikoilleen. Ei siinä vakionakaan ole kuin puristesovitus, kun siihen ei tehtaalta ole laitettu mitään mikä kohdistaisi siihen rasitusta.

TÄMÄN JÄLKEEN otat vielä pistepuikon, ja lyöt pariin kohtaan siihen kannen materiaaliin pisteen holkin kohdalle. Seinämä on niin ohut että pistepuikon aikaansaama painuma painaa alumiinia myös holkkia vasten sieltä sisältä ja lukitsee sen paikoilleen. Lukitetta kannattaa käyttää tässäkin kikassa.

Link to comment
Guest Juki^

Kiitos paljon tästä tiedosta. Auton tarina on se, että se on seisonut tallissa jotain 10v ja sitten kun menin sitä käynnistelemään ja ajelin vähän aikaa nii kone vaan sammu ja kun aukasin pellin nii konehan oli tulessa :D Oon kyllä ihmetelly että mistä se on syttynyt, mutta nyt tiedän... :)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...