Jump to content

3-d mallinnukseen apuja?


Guest Type123

Recommended Posts

Guest Type123

Löytyykö 3-d osaamista? Löytyykö innustusta avittaa projektissa? Tarvittaessa maksan toki korvaustakin käytetystä ajasta, mutta mitään 100€/h + ALV on turha odottaa - eli ota ystävällisesti harrastajalähtökohta huomioon.

 

Tarkoitus olisi siis tehdä / teettää muutamasta kappaleesta mallit, jotka tulostan 3-d printterilläni. Näistä sitten lost PLA tyylisesti alumiinipalikoita. Teoriassa "helppoa", käytännössä ei varmaankaan ihan helppoa. Voisin toki ladata vaikkapa thingiversestä jonkin random-palikan ja yrittää silläkin tuota aluksi. Olisi kuitenkin mielenkiintoisempaa mikäli osa liittyisi volkkareihin.

 

Palikka voisi siis olla vaikkapa Porsche puhaltimen jalka, imupuolen turbon imusarja, imusarjat suutinbungeilla tai jos sinulla on jokin valmis malli niin sekin toki kelpaa. Tiedän varsin hyvin, että nuo mainitsemani osat voi ostaa suoraan kaupasta. Tässä olisi kuitenkin tarkoitus yrittää oppia uusia asioita ja tätä ei nyt ainakaan ostamalla osia opi.

 

Alumiinivaluja olen öljyhiekalla tehnyt muutamia aiemmin, alumiinin sulattaminen onnistuu ja romualumiinia löytyy. Tämän projektin onnistumisesta ei luonnollisestikaan ole mitään takeita - olisi kuitenkin mielenkiintoista kokeilla tätäkin lähinnä siis itsensä kehittämisen sekä uusien asioiden oppimisen näkökulmasta.

 

Muutamien palstalaisten ko. alan osaaminen on tiedossa ja he varmasti ottavat yhteyttä halutessaan.

 

Ota yhteyttä YV:llä mikäli löytyy kiinnostusta. Saa toki soittaakin jos ei jaksa näpytellä eli nro on 0 neljä 4 97 kaksi 67 neljä 8.

 

Kiitos.

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...