Jump to content

Jarrupolkimen pitkä liike


Recommended Posts

Eli, kuplan jarrupoljinta kun painaa, se menee lähes pohjaan, eli ilmaa...

No ilmattiin kahteenkin kertaan ja ilmaa ei ihmeemmin toisella kerralla enää tullut. Fiilis parani hiukan. Lähes pohjaan menee vieläkin.

 

Mitä kannattaisi seuraavaksi tehdä? Säätää kengät?

 

Aikaisemmin olin jo "säätänyt" kengät. Rehellisesti sanoen en tiedä miten ne säädetään. Tein seuraavasti: Rengas ilmaan ja hulluna meisselillä veivasin rattaita suuntaan x kunnes alkoi ottaa kiinni rumpuun, siitä löysäsin hiukan. Kumpaan suuntaan ja kumpaa ratasta pitää säätää, että kengät saa säätöihin, on mysteeri =) Epöäilen että kengät on vinossa tms.

 

Toinen mitä haulla löysin voisi olla polkimen ja pääsylinterin välinen säätö.

 

Mites se tapahtuu?

Link to comment

kengat saadetaan niin etta ensin loysataan kasijarruvaijerit, sitten saadetaan takakengat niin etta ne laahaa selkeasti puolen kierroksen matkalta, noin perstuntumalta. Sitten testilenkki ja pari kunnon jarrutusta, ja uudelleen rengas ylos maasta ja kokeilemaan miten ne asettui. Yleensa eivat enaa laahaa testilenkin jalkeen. Silloin saadat niita viela lisaa, niin etta kuulet niiden laahaavan hiukan. Taysin hiljaiset ne ei saa olla, silloin ne on liian kaukana.

 

Kun kengat on saadetty ja olet polkimeen tyytyvainen, sitten vasta kiristat kasijarruvaijerin.

 

Eturummut saadetaan samoin, paitsi etta siella ei ole kasijarrua. Eli saadetaan selvasti laahaamaan, ajetana lyhyt 100m lenkki ja jarrutetaan pari kertaa kunnolla, sitten saadetaan taas niin etta ne hiukan laahaa, molemmat kengat.

 

Jan

Link to comment
Guest wiima-62

joo,, vinkki tämäkin,, Itse huomasin sellaisen jutskan takajarruissa että jos sylinteriä asentessa ei paina mäntiä kokonaan sisään niin männän vapaaliike pienennee ja jarrut jää laahaamaan .Uskoisin että siinä käy silleen että paine ei pääse palautumaan takaisin riittävästi jarrupääsylinterille ja siitä nestesäiliöön takas,nyt kun pakkasin sylinterit silleen että männät on pohjassa niin jopas loppui laahaaminen "tämä ilmiö tuli kun oli ajanut muutaman kilometrin ",,,,,,,

 

Seppo Lehmosta

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...