Jump to content

CBC2-palotilapinnoite


Guest sami kytökorpi

Recommended Posts

Kokeilu CBC2-palotilapinnoitteella kesämökkiolosuhteissa. Paikka: ulkona räystään alla, sää +9 -+15, sadetta, tuulta, hyönteisiä. Osien esikäsittelyt valmistajan ohjeen mukaan. Pakokanavien pohjustus ruosteensyöjällä, männät, venttiilit ja palotilat raepuhalluksella.

 

85.jpg

 

Työ alkoi pakokanavista. Ruisku ja minikompressori teettivät hankaluuksia. Pinnoite kuivahti parissa sekunnissa, paiston ja kiillotuksen jälkeen pinta oli aika karhea. Liian nopea kuivuminen vaikutti johtuvan seoksen paksuudesta, purkki näytti päässeen jossain varastointivaiheessa vuotamaan.

 

 

07.jpg

 

Pakokanavien paisto ennen palotilojen pinnoittamista oli luojan lykky. Paistossa nousi pintaan seetien alla ollutta töhkää, joka olisi aiheuttanut ongelmia. Valmistajan sivujen mukaan käytetyt osat pitääkin kuumentaa kerran 250 asteessa jo ennen raepuhallusta.

Palotilojen ja venttiilien ruiskutus oli pakokanavia helpompaa. Ilmeisesti liian paksun aineen vuoksi ohjeen mukaista tasaista väriä oli vaikea saavuttaa kertaruiskutuksella. Pinnoitteesta tuli turhan paksu paikoitellen.

 

418.jpg

 

Palotilojen pystysuorat, syvät ja kapeat päät teettivät kiemurtelua työn aikana, eikä niihin tullut pinta ollut kovin tasainen.

 

10.jpg

 

Männät oli todella helpot käsitellä.

 

20.jpg

 

Tasoittelin venttiileitä 400-hiomapaperilla vähän huolettomasti. Hetkessä tuli metallia vastaan. Venttiilit oli raepuhallettava ja pinnoitettava uudestaan. 800-paperi oli parempi vaihtoehto.

 

393.jpg

 

Pinnoite vaikuttaa olevan lujasti kiinni, ja kiillottuu paremmin kuin alumiini. Tiedä sitten pysyykö kiinni käytössä. Tasaisempaa olisi tullut laimentamalla seosta, laimennustarpeen huomasi vasta paiston ja kiillotuksen jälkeen.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...