Jump to content

Paineilmaliittimiä


Guest T1-1973

Recommended Posts

Tarkoittaako paineilmatyökaluissa "liitäntä R 1/4” sisäkierre" , että reikä on todellisuudessa 1/2"? Pitäisi löytää kompuraan, reiän halkaisijaltaan 1/2", tyhjennysventtiileitä. Onkohan noissa UNF ja UNC kierre? Millainen pirun kierretappi tarvitaan tuollaisen kierteen puhdistamiseksi? Olivat tyhjänneet kompurasta vedet irroittamalla tuon koko venttiilin. Jotain nöölejä on varmaan kierteessä, kun vajaat 2 kierrosta on ehjänä.

Link to comment
Guest Mika Raussi

Ei oo unf-, eikä unc-kierre, vaan putkikierre. En muista tähän hätään mikä oli virallinen nimi tolle, mutta tapeissa lukee esim R 1/4". Putkikierteen ulkohalkasija ei ole se mitä tapissa sanotaan, vaan toi on enemmänkin vain kokonumero. Esim R 1" on ulkohalkasijaltaan jotain 33.7mm. Se on kato aikanaan keksitty semmonen standardi, että kun käyttää vaikka 1" osia, on reikä koko ajan vähintään tuon tuuman verran. Mahdollinen suurin seinämän vahvuus on sit mitotettu sen ajan valmistusmenetelmien mukaan.

 

Jos liittimessä on ulkokierre ja siinä on noin 1/2" reikä, niin sillon se on mitä todennäkösimmin R 1/2. Kierteen ulkohalkasija pitäs olla muistaakseni siellä 13 millin luokkaa.

Link to comment

NPT, National Pipe Thread? Eli halkaisija kasvaa mita syvempaan ruuvaa, ja tiivistys paljolti tulee siita kun sen vaantaa soppelin kireelle. Ite tykkaan kayttaa teflon teippia valissa.

Link to comment
Guest Mika Raussi

Lieriömäinen Whitworth putkikierre se oli. NPT:n jotkut koot on jyrkemmällä nousulla, eli jos koittaa naittaa Whitworthia ja npt:tä, niin menee pari kierrosta ja tökkää kun seinään.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...