Jump to content

Alennusvaihde pitää pahaa ääntä


Guest Hyde

Recommended Posts

Nyt iski tekniikkamurheita. Todennäköisesti alennusvaihde pitää aika pahaa ääntä, jurnuttaa ja nopeammassa vauhdissa alkaa "pompottamaan". Joku ei taida olla ihan kunnossa. Ei ole ennen tullut ajettua alennusvaihteisella juniksella mutta ei sen varmaan kuulu noin pahaa ääntä pitää.

 

Vaikuttaisi että ongelma koskee vain kuskin puolen alennusvaihdetta. Ajelin vähän takapyörät ilmassa niin alkoi kuulumaan sellainen pieni kalkatus takapyörästä. Kyseisen murikan öljyt on tsekattu ja vaihdettukin. Vanhan öljyn seassa vaikutti olevan metallihiukkasia. Jarrurumpukin vähän lämpiää vaikka jarrutkaan ei isommin laahaa, vai lämpeneekö ne sen alennusvaihteen öljyistä.

 

Vetareita en ole irroitellut, ainoastaan laatikon tukikumit tuli vaihdettua. Jarrut on ollut levällään ja taka-akselin tiivistesarjakin on vaihdettu. Heittäkäähän asiantuntevia arvauksia ja vinkkejä mikä on vialla.

Link to comment

Saaplari, ei kuullosta kivalle.

Pitää vissiin alkaa aukomaan sitä murkulaa jos sieltä valkenisi mistä se haisaapas puristaa. Sain onneksi lainaksi VW:n korjaamokirjoja vuodelta 1963, löytyy erittäin havainnolliset kuvat osista.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...