Jump to content

411 variant bensalinja


Guest jucu

Recommended Posts

Oisko kellään kokemusta variantin bensaputken vaihdosta? Omastani on putki puhki/poikki keski kotelon sisästä enkä viittis ruveta rälläkän kans avaan. Mahtaako selvitä jollain vippaskonstilla?

Link to comment

Vaihdoin omastani bensalinjat joku aika sitten. Ei tarvinut alkaa mitään rälläköimään, mutta olihan siinä vähän hommaa. Ei tosin ollu mikään mahdoton projekti.

Eli otin vaihdekepin pois, jolloin pääsin avaamaan putkia paikallaan pitävät metallilärpäkkeet korin sisällä. Edestä leikkasin putket poikki niin läheltä korin sisäänmenoa, kuin mahdollista. Auton takapäässä sitten irrotin läpivientikumit ja aloin nitkuttaa, kääntää ja vetää putkia ulos. Jossain takajalkatilan paikkeilla on vielä yhdet metallilärpäkkeet pitämässä putkia paikoillaan, mutta niihen ei pääse koria leikkaamatta käsiksi. Nämä kiinnikkeet kuitenkin antautuivat, kun hiljakseen nitkuttelin putkia auton takana. Kyllä ne putket sitten suht helposti sieltä korin sisältä tulivat.

Etolasta ostin muovista 8mm bensaputkea. Se oli halpaa ja yhdellä tutulla on siitä hyviä kokemuksia -eli on kestänyt ruiskupelissäkin (omassa autossani on kaasarit, joten paineet ei mulla ongelmana). Teippasin putkien päät umpeen ja työnsin ne auton etuosan sisäänmenoista sisään. Sitten vaan työnsin putket koko korin läpi ja ryömin taakse putkia kaivelemaan. Muistaakseni mun piti irroittaa vaihteen välitystangon läpivienti, jotta sain sen aukon kauttan ohjattua putket omille läpivienneilleen. Sitten laitoin vielä vaihdekepin aukosta putket koriin kiinni alkuperäisillä kiinnikeläpysköillä, jotka alussa oli pitänyt avata. Jos näitä läpysköjä ei käytä, voivat putket jäädä vaihteen välitystangon ja korin valiin puristuksiin vaihdoissa. Ja kait ne putket voivat ajossa jotain resonointiakin aiheuttaa, jos rämisevät vapaana vasten koria.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...