Jump to content

Kuplan ratin irrotus??


Guest Oikkeli

Recommended Posts

Mites tuosta tuo ratti lähtee pois? Ongelma siis se että pyyhkijät jäi pyyhkimään kun meni jotain rikki pyyhkijän vivusta ja pitäs sinne päästä käsiksi. Töötti keskiön irrottamisesta lähtien. Ite en keksiny enkä uskalla alkaa repimään.

Link to comment

Eli se lähtee ihan vetämällä ja meisselillä avittamalla? Tarviikos rattia sitten ottaa pois että pääsee viiksiin käsiksi? Heiluu se pyyhkijän viiksi siihen malliin että joku sieltä on menny rikki.

Link to comment

Kumpikos ratti sulla on, onko uudempi missa on iso neliskanttinen keskio, vai vanhempi malli missa on pieni pyorea keskio? Keskion irrotus on erilainen toimenpide. Mito jo kertoi miten pyorea keskio lahtee irti. Iso neljasakarainen keskio vedetaan kiinnitysnastoista (4kpl, yksi joka nurkassa) irti suoraan ratista poispain, mutta se tulee vain ehka puoli senttia tai sentin ulos.. sitten sita taytyy kaantaa muistaakseni vastapaivaan varttikierros tai puoli kierrosta, ja sit se tulee ulos. Tootin piuha on kiinni keskiossa myos muistaakseni.

 

Kun keskio on pois tielta niin loysaa se 27mm akselimutteri kunnolla mutta ala ota kokonaan pois. Jata se rattiakselin kierteen paahan pari kierrosta. Sitten alat taistelemaan rattia irti akselista. Kun se vihdoin lahtee irti, niin se mutteri estaa rattia murtamasta nenaluutasi. :) Ilman mutteria se voipi napsahtaa aika ilkeasti naamalle, riippuen siita miten sita riuhtoo irti.

Link to comment

Joskus ratti saattaa olla spoorissaan niin tiukassa ettei lähde suoraan vetämälläirti,silloin kannatta kokeilla seuraavaa,istu kuljettajanpaikalle ja lyöt kämmenillä ratinkehään nopeasti ja voimakkaasti, siten että ensin oikeakämmen osuu rattiin ja hetiperään vasenkämmen, tällöin saadan ratti tärähtämään ja se irtoaa spooreistaan. (siis tämä sen jälkeen kun olet löysännyt kiinnitysmutterin).

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...