Jump to content

polyesterihartsin poisto metallista


Guest Toheltaja

Recommended Posts

Guest Toheltaja

Sitä on nyt Hondan bensatankissa kerros pohjalla, isoimmat lähti murskeella ja bensalla hölskytellen, mutta vielä näyttää olevan joitain tiukempia kohtia kiinni. Jostain syystä tästä yksilöstä lähti hartsi irti viikon sisään kun bensat tankkiin kaadoin, kuplien tankkeja useita tehny noin, eikä koskaan ollu ongelmia :(

Link to comment

En tiedä auttaako tämä sinua, mutta tyypillisesti polyesteri pehmenee, kun sitä lämmittää esim. kuumailmapuhaltimella. Jos sen sais pehmeämmäksi, niin voisi sitten murske irrottaa sen lopun helpommin (tai sitten se vaan tarttuu pahemmin).

 

T.Jussi

Link to comment
Guest Toheltaja

pitää koitella kuumailmapuhaltimella juu, saapi vaan olla varovainen ettei lähtis maalit pahasti päältäpäin, alapuolen kyllä saan kivasti maalailtua. Josko jääpalarättiä pitelis tossa ulkopinnalla ni ei satu vahinkoa...

Link to comment

Olisko käsittelyn pohjalle jäänyt jotain rasvaa, niin että ei sitten tarttunut kiinni kunnolla.

Hartsien seoksetkin joskus ovat aika tarkkoja, varsinkin epoksipuolella.

 

Polyestern ominaisuus on, että se napsahtaa sen verran kovaksi, että halkeilee helposti. Epoksihartsi ei ole niin herkkä halkeilulle.

 

T.Jussi

Link to comment
Guest Toheltaja

ei liene rasvan jääminen mahdollista. Ensin sitruunahapolla puhtaaks, sitten rasvanpoistoaineella jonka jälkeen sinolilla että jarrukliinerillä päälle... Hartsinkin mittasin kirjevaa-alla.

Link to comment
Guest Toheltaja

Mulla oli vuorokautta paineilma sinne hiljaa tohottamassa, ja kaikki 4 reikää auki, joten en usko sitäkään. Hartsi tosin oli biltemalaista, ja ostettu 2 vuotta sitten (avaamattomia pyttyjä hartsi sekä kovetin)

 

Nyt on aika hyvin saatu kaikki jo tankista veks kuumailmapuhaltimen ja murskeen kera. Tosin vielä on sellaisia paikkoja josta ei oikeen pääse hieromaan. Onks mitään happoja tms. mihin tuo sulaisi helposti? Ei viitsisi jättää yhtään sitä mömelöä tankkiin, jos vedän päälle jotain tanksealeria.

koitan vielä asetonilla, ja jos ei ideoita tule, tohautan kaasupillillä maalit veks niin palaa hartsikin tankista, kiskastaan sitten uus maali pintaan jos ei muuten onnistu...

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...