Jump to content

Jennyh

Members
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kiitos paljon vastauksesta! Mitähän tuolle minun autolleni on sitten mahdettu tehdä kun ei lähde millään kahva irti. Koitettiin vasarallakin hakata melko kovaa kun ei millään irronnut, mutta ei se hievahtanutkaan, metalli vaan turposi sen verran että sai tehdä uudet kierteet että sai sisäkahvan takaisin paikalleen.
 2. Iso kiitos! Sain oven auki vetämällä alemmasta vaijerista, ja kahvan toimimaan taas kun säädin vaijeria eri suuntaan kuin aiemmin yritin. Kahvaa en saanut irti vieläkään. Kuuluisiko sen irrota ihan vaan sillä, että irrottaa sisäpuolen kahvan avaamalla kahvaa kiinni pitävän ruuvin? Vai mitä kaikkea se vaatii?
 3. Vuoden -73 palliksesta on hajonnut ulkopuolella oleva kahva, ja koitin sitä tuossa vaihtaa avaamalla sisäpuolella olevaa lukkosysteemiä. Sisäpuolelta oven on tähän asti pystynyt kahvasta avaamaan. Sisäpuolen lukkosysteemi ei nyt kuitenkaan lähtenyt irti, joten koitin laittaa kaikki takaisin paikalleen niin kuin ne oli. Valitettavasti jouduin ojasta allikkoon, sillä nyt ei ovi enää aukea edes sisältäpäin. Tahtoisin nyt edes palauttaa aiemman toiminnan, eli kysymys koskee lähinnä niitä kahta vaijeria, jotka tuosta lukosta lähtee koti auton peräpäätä. Ainakin alempaa pystyy kiristämään tai löystyttämään, mutta kun en tajua että kuinka sen nyt kuuluisi ollenkaan toimia. Mitä nuo vaijerit tekevät? Mitä käy kun alempaa kiristää tai löystyttää?
 4. Joku aiemmin palliksen venttiileitä räplännyt henkilö on iskenyt varmaan jotain tiivistemassaa kannen reunoihin ja märkänä kiinni, sen verran tiukassa on toinen kansi. Toisen sain viime kesänä auki, mutta siinä oli muistaakseni joku vääntymäjälki kuin olisi joku aiemmin sorkkaraudalla sitä auki vääntänyt (vähän aikaa sitten tajusin että siitä varmaan johtuu ne öljyvanat mitä bussi peräänsä piirtää, täytyy muistaa vaihtaa uusi kansi tilalle). Eli onko vinkkejä kuinka saa hellävaraisemmin auki tuollaisen kiinni liimautuneen venttiilikopan kannen ilman sorkkarautaa tai dynamiittia?
 5. Jahas, talli olikin sitten liian matala, eli etsintä jatkuu. Hyviä talviseisontavinkkejä tuli kyllä!
 6. Kiitos viesteistä! Kyllä tuo talli näyttäisi siltä että katon ja seinän välistä pääsisi ilma liikkumaan, eli voisi olla ihan hyvä siinä mielessä. Pakko käydä vielä mittailemassa korkeutta, että pystyykö tuonne edes ajamaan palliksen sisään.
 7. Harkitsen kylmän autotallin vuokraamista, mutta ennen sopimuksen tekoa ajattelin vielä kysäistä täältä olisiko jollakulla jotain hyviä mielipiteitä puolesta tai vastaan. Autotalli on siis yksi monesta rivissä olevasta peltisestä(?) kopista, ei ole kerrostalon yhteydessä tai mitään, eli kylmä/lämpötilavaihteluita tulee varmasti ainakin talvella olemaan. Betonilattia on, eli kaipa siellä kosteus pysyisi kuitenkin kurissa? Hyvä aika tämä kevät alkaa pohtimaan ensi talvea :D
 8. Kiitos vastauksesta! Mentiin äsken John Muirin kirjan (How to keep your Volkswagen alive) vinkkaamina räpläämään starttimoottorin kanssa. Yhdistettiin ruuvimeisselillä starttimoottori akkuun ja nätisti hyrräsi. Johdot kuulemma oli ihan hyvin kiinni, mutta kas kummaa, tämän puuhan seurauksena auto käynnistyikin sitten ihan nätisti. Mahtoikohan olla joku johto kuitenkin vähän irti, vai starttimoottori jotenkin huonosti vai mikä, mutta ongelma hävisi. Pitäisi vissiin joku ruuvari jättää autoon varuilta ensi kertaa varten odottamaan.
 9. Vuoden 1973 pallokeula ei käynnisty. Valo syttyy kojelautaan avainta kääntäessä. Starttinappia painaessa valo hieman himmenee, samoin takavalot himmenevät vähän, osoittaen että jotain se yrittää tehdä. Moottori ei kuitenkaan sano yhtään mitään. Teki eilen samoin, mutta yhtäkkiä hetken kuluttua starttasikin ihan nätisti. Äsken ei enää startannut vaan jäi jököttämään kerrostalon eteen, mistä työnsimme parkkiruutuun. Starttikaapeleilla koitettiin käynnistää, mutta ei vaikuttanut asiaan mitenkään. Lisäksi koitettiin käynnistää työntämällä, moottori kyllä pyöri mutta ei käynnistynyt. Olimme ajaneet tapausta ennen vähän pidemmän matkan, ja pysähtyessä huomasimme öljyä vuotavan aika paljon. (Syyllinen taisi olla venttiilikopan tiiviste, minkä jokin aikaa sitten vaihdoin, mutta taisin sen jotenkin mokata.) Öljy olikin lähes lopussa, joten kaadoimme lisää. Tämän jälkeen auto ei enää startannut. Voiko tuo öljyn lisääminen mitenkään vaikuttaa mihinkään? Käytännössä kysyisin siis, että osaako joku heti heittää jonkun hyvän arvauksen syyllisestä, vai soitanko huomenna hinauksen, kun auto nököttää ystävällisen naapurin parkkiruudussa.
×
×
 • Create New...