Jump to content

Jennyh

Members
 • Posts

  19
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Jennyh's Achievements

 1. Kyseessä vuoden 1973 pallokeula. Katsastusmiehellä meni viime kesänä sormi läpi takahelman pellin pohjasta ja totesi, että tarvis korjata että pääsee ajelemaan. Tilasin ulkopellin kun kuvittelin, että pienellä paikkaamisella saa ulkopellin irrottamalla ja vaihtamalla korjattua sen takahelman sisäosan sisäpuolelta. Mutta kun irrotin ulkopellin niin paljastui että se sisäosakin on ihan umpiruosteessa ja tarvis kyllä varmaan vaihtaa, tai jotain muuta kovaa hoitoa mitä en pysty kotitallissa tekemään. Eli tarvis laittaa rahaa siihen että joku muu tekee. Mutta en osaa metsästää ruostekorjaajia jotka suostuisivat tuollasta vanhempaa autoa hoitamaan. Onko kenelläkään mitään vinkkiä, mistä Espoon läheltä (esim. Kirkkonummelta) löytyisi joku paja / henkilö joka tuollaista voisi rahaa vastaan tehdä?
 2. Ohhoh, onpa kyllä käsittämätön ero 😄 Tässä koitin itse suhteuttaa noita lukuja: Nopsasti googlettamalla näyttisiltä että perus hiustenkuivain on ~40l/s, tässä mun puhaltimen laatikossa mainitaan (motonetin sivusta poiketen) 3452L/min =~ 57,5l/s, niin ajatus siitä että moottoritilassa pöhöttäisi joku yli kymmenen kertaa voimakkaammin tuntuu melkeen vaaralliselta ajatukselta 😄 Onko ne oikeasti niin voimakkaita? Tämä oli ehkä sun lähde: http://www.clubvw.org.au/oldart012, siinä kirjoittaja sanoo "In any case I had already -- used the biggest fan available", olisko kyseinen henkilö pistänyt siis kuitenkin jonkun extratehokkaan puhaltimen eikä stokkipuhallinta? Menee nyt spekulaation puolelle - kyllähän tuo selvältä vaikuttaa, että tuo motonetin puhallin on varsin laiska tähän tarkoitukseen.
 3. Puhallin on teholtaan 4,5A (https://www.motonet.fi/fi/tuote/386443/Tunnelipuhallin-12V45A-3-2800-lmin). Tuo releidea oli loistava, kiitos siitä! Puhallin on siis moottoritilan lämminilmapuhallin. Ja tuuri on puolella siinä mielessä, että ohjaamosta tulee jo kaksikarvainen piuha, minkä tässä voi helposti uudelleenkäyttää, eli uusia piuhoja ei tarvitse alkaa vetämään. Mutta tietty olisi loistavaa jos olisi olemassa joku lämpötilakytkin, mikä pistäisi tuulettimen pöhöttämään myös automaattisesti jos ajaessa moottoritila liikaa lämpiää! Myydäänkö sellaisia siis jossain?
 4. Olen laittamassa DIY puhallinta moottoritilaan. Tavoitteena on saada se kiinni sähköihin, jotka ovat päällä ainoastaan kun virrat on kytketty päälle. Ohjaamossa on sitten kytkin, millä voin säätää puhaltimen päälle tai pois, mutta puhallin ei voi jäädä vahingossa päälle kun auton sammuttaa. Puolasta saisi helposti plus-navasta tuota sähköä mikä on päällä vain kun virrat on päällä. Onko OK ottaa puolasta sähköä muihinkin laitteisiin kuin virranjakajalle?
 5. Kuuma tulee moottoritilaan ajaessa ja lämminilmapuhallin on lähtenyt jollain aiemmalla omistajalla mäkeen. Aika tyyriitä uutena, olisiko jollain myydä käytettynä?
 6. Kiitos vastauksista! Kiva tietää että katastrofia ei tapahtuisi jos tuon tukkisi, mutta sain myös lisää puhtia selvitellä ongelmaa ensin. Tälläisen nyt löysin: https://ratwell.com/technical/Heating.html Tuon avulla on vähän helpompi koittaa selvitellä.
 7. Moi, Vuoden -73 pallokeula-kleinbussissa tulee aina ajon alkuvaiheessa savua ohjaamoon. Kaikki ikkunat auki voi ajella, ja ongelma loppuu kun on hetken ajellut. Eli jossain kohtaa falskaa putket. Itse epäilen että savu on pakoputken päälle seistessä tiputellutta öljyä joka palaa pois, ja palon tuotokset jostain syystä vuotaa sinne sisälle tulevaan putkeen. Mutta tuosta ei ole varmuutta, ja vaivan kunnolla korjaaminen olisi varmaan kallis ja hankala projekti. Ohjaamossa on noita ilmansäätövipuja, mutta se lämpimän ilman säädin ei tunnu tekevän mitään. Tänään seurattiin siitä vivusta menevää vaijeria auton alle, avattiin putki, ja todettiin että vaijeri ei enää säädä näitä läpysköjä, läpyskät on jääneet auki-asentoon: Autolla ajetaan ainoastaan kesällä ja lämpimillä säillä, eli tuolle lämpimälle ilmalle ei ole matkustamossa mitään tarvetta. Korjaussuunnitelma onkin siis, että tukkisi tuon ilman pääsyn matkustamoon. Mutta kun ei ihan täysin ymmärrä mitä siitä tukkimisesta seuraa, niin ei ihan suorilta uskalla kyselemättä tehdä. Eli seuraako jotain pahaa, jos tämän kuvassa auki olevan putken pistäisi ympyröidystä kohdasta umpeen?
 8. Kiitos paljon vastauksesta! Mitähän tuolle minun autolleni on sitten mahdettu tehdä kun ei lähde millään kahva irti. Koitettiin vasarallakin hakata melko kovaa kun ei millään irronnut, mutta ei se hievahtanutkaan, metalli vaan turposi sen verran että sai tehdä uudet kierteet että sai sisäkahvan takaisin paikalleen.
 9. Iso kiitos! Sain oven auki vetämällä alemmasta vaijerista, ja kahvan toimimaan taas kun säädin vaijeria eri suuntaan kuin aiemmin yritin. Kahvaa en saanut irti vieläkään. Kuuluisiko sen irrota ihan vaan sillä, että irrottaa sisäpuolen kahvan avaamalla kahvaa kiinni pitävän ruuvin? Vai mitä kaikkea se vaatii?
 10. Vuoden -73 palliksesta on hajonnut ulkopuolella oleva kahva, ja koitin sitä tuossa vaihtaa avaamalla sisäpuolella olevaa lukkosysteemiä. Sisäpuolelta oven on tähän asti pystynyt kahvasta avaamaan. Sisäpuolen lukkosysteemi ei nyt kuitenkaan lähtenyt irti, joten koitin laittaa kaikki takaisin paikalleen niin kuin ne oli. Valitettavasti jouduin ojasta allikkoon, sillä nyt ei ovi enää aukea edes sisältäpäin. Tahtoisin nyt edes palauttaa aiemman toiminnan, eli kysymys koskee lähinnä niitä kahta vaijeria, jotka tuosta lukosta lähtee koti auton peräpäätä. Ainakin alempaa pystyy kiristämään tai löystyttämään, mutta kun en tajua että kuinka sen nyt kuuluisi ollenkaan toimia. Mitä nuo vaijerit tekevät? Mitä käy kun alempaa kiristää tai löystyttää?
 11. Joku aiemmin palliksen venttiileitä räplännyt henkilö on iskenyt varmaan jotain tiivistemassaa kannen reunoihin ja märkänä kiinni, sen verran tiukassa on toinen kansi. Toisen sain viime kesänä auki, mutta siinä oli muistaakseni joku vääntymäjälki kuin olisi joku aiemmin sorkkaraudalla sitä auki vääntänyt (vähän aikaa sitten tajusin että siitä varmaan johtuu ne öljyvanat mitä bussi peräänsä piirtää, täytyy muistaa vaihtaa uusi kansi tilalle). Eli onko vinkkejä kuinka saa hellävaraisemmin auki tuollaisen kiinni liimautuneen venttiilikopan kannen ilman sorkkarautaa tai dynamiittia?
 12. Jahas, talli olikin sitten liian matala, eli etsintä jatkuu. Hyviä talviseisontavinkkejä tuli kyllä!
 13. Kiitos viesteistä! Kyllä tuo talli näyttäisi siltä että katon ja seinän välistä pääsisi ilma liikkumaan, eli voisi olla ihan hyvä siinä mielessä. Pakko käydä vielä mittailemassa korkeutta, että pystyykö tuonne edes ajamaan palliksen sisään.
 14. Harkitsen kylmän autotallin vuokraamista, mutta ennen sopimuksen tekoa ajattelin vielä kysäistä täältä olisiko jollakulla jotain hyviä mielipiteitä puolesta tai vastaan. Autotalli on siis yksi monesta rivissä olevasta peltisestä(?) kopista, ei ole kerrostalon yhteydessä tai mitään, eli kylmä/lämpötilavaihteluita tulee varmasti ainakin talvella olemaan. Betonilattia on, eli kaipa siellä kosteus pysyisi kuitenkin kurissa? Hyvä aika tämä kevät alkaa pohtimaan ensi talvea :D
 15. Kiitos vastauksesta! Mentiin äsken John Muirin kirjan (How to keep your Volkswagen alive) vinkkaamina räpläämään starttimoottorin kanssa. Yhdistettiin ruuvimeisselillä starttimoottori akkuun ja nätisti hyrräsi. Johdot kuulemma oli ihan hyvin kiinni, mutta kas kummaa, tämän puuhan seurauksena auto käynnistyikin sitten ihan nätisti. Mahtoikohan olla joku johto kuitenkin vähän irti, vai starttimoottori jotenkin huonosti vai mikä, mutta ongelma hävisi. Pitäisi vissiin joku ruuvari jättää autoon varuilta ensi kertaa varten odottamaan.
×
×
 • Create New...