Jump to content

jokkep

Members
  • Posts

    85
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Ajoneuvot
    VW Kupla 1300 -74

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jokkep's Achievements

  1. En nyt tähän hätään löytänyt palstalta keskustelua juuri tähän liittyen, niin aloitetaan uudella. Kupla starttaa hiukan vailinaisesti, eli usein käynnistysyrityksen tuloksena on vain naksahdus, mutta startti ei lähde pyörittämään. Sitten muutaman yrityksen jälkeen taas starttaa normaalisti. Joskus yrittää saa monta kertaa, ennenkuin startti suostuu toimimaan. Sitten kun toimii, starttaa ihan reippaasti ja kone käynnistyy kyllä heti, pyörittää ei tarvi kuin hiukan. Solenoidi on periaatteessa lähes uusi (uusimisesta jo pari vuotta, mutta ajettuhan ei ole paljonkaan). Käynnistäessä kuuluu naksahdus, eli vaikuttaisi, että solenoidi herää, mutta käynnistin ei lähde pyörimään. Akku on uusi ja startin puslakin vaihdettu. Hommaanko suosista uuden solenoidin (taas) vai pitääkö vikaa hakea muualta? Kupla 1300 -74.
  2. Ei auta. Jakajan sisäinen rakenne ei muutu siitä miksikään. Pitäis saada pyörijä osoittamaan oikeaan kohtaan ykkösen syttyhetkellä. Vai onko sillä jotain väliä, mikä noista neljästä poolista on ykkösen sytty, kunhan se vaan täräyttää silloin kun on ykkössylinterin sytytyshetki? Onko eri sylinterin sytytysajoituksessa jokin kullekin oma erikoinen ajoituksensa, joka menee sekaisin, jos kierto alkaa "väärästä" kohtaa jakajalla.
  3. Olen ihmetellyt miksen saa kärjetöntä jakajaa pelittämään. Autoa saa tuskin käyntiin sen kanssa ja jos saa, niin tuntuu, että sytyttää vain joskus muistaessaan. Äsken kääntelin jakajaa kädessä ja olin tajuavinani, mikä tässä mättää. Asennusohjeen mukaan jakaja pitäisi asettaa niin, että ykkösen sytytyshetkellä pyörijä olisi suunnilleen jakajassa olevan punaisen palikan kohdalla. Jos nyt käännän jakajan tuohon asentoon, käy niin että akselin nastat asettuvat 45 astetta väärään asentoon, eli pitkittäin moottorin suhteen, kun käyttöakselin kolot taas ovat tässä silloin poikittain moottoriin nähden. Ilmeisesti ajoitus ei mene kohdalleen, jos pyörijän laittaa osoittamaan nykyistä asetusta, eli ykkönen sytyttäisi kärjettömässä jakajassa tavallaan yhden pykälän eri kohdassa. Mitähän tuossa olisi helpoiten muutettavissa; voiko jakajassa kääntää jotakin 45 astetta vai käännänkö käyttöakselia? Jakajan alapään nastapalikan taitanee saada asetettua vain yhteen asentoon? Tai saanee sen 180 pieleen, mutta ei 45.... Autossa jakajaa ei pysty kääntämään niin paljon, että asetus tulisi oikeaksi. Auto siis Kupla 1300 -74 ja jakaja 034
  4. Kupla sai uuden kaasarin, Paruzzilta tuli tuommoinen korvaava versio, 30 Pict-1 - 31Pict-4. Nyt kelpaa Kuplalle maantie, veto on kunnossa ja käynti on kohtuullisen hyvä. Jos vielä ehtisi kokeilemaan, saisiko tuon kärjettömän jakajan pelittämään. Mutta nyt näyttää, että pääsee lopultakin nautiskelemaan Kuplan nostalgisesta kyydistä. Pari sunnuntaiajelua tehty ja tyytyväisyyttä hyristään.
  5. Niinkuin ensimmäisestä repliikistä voi lukea, on mitattu yleismittarillakin. Aivan samat lukemat tulee kuin lähivalojohdoltakin, eli ei ole kyseessä alijännite. Sitä itsekin epäilin. Tilanne on kyllä mystinen, mutta alan kallistua siihen, että johdon ja liittimen navan liitoksessa täytyy olla jokin juttu, joka tapahtuu vasta sitten kun polttimon liitin työnnetään paikalleen. Kokeilin sellaistakin, että laitoin polttimon lähivalon (joka toimii) liittimen kaukovalon napaan ja maadoitin polttimon. Ei syty, ei. Seuraavaksi vaihdan liittimen uuteen. Katsotaan kuinka käy. On tää Kupla kyllä sähköistään vikaherkkä kapine. Koko ajan löytyy jotain fixattavaa, löysää liitintä yms. No, pysyy mielenkiinto yllä....
  6. No, kun olisikin jotain tuollaista, ihan kunnon vika. Mutta kun sähkö tulee polttimonkantaan. Ihan normaalisti. Virtakynällä kokeillessa liittimestä kynän valo syttyy kaukovalot kytkettäessä. Mutta kun laitat siihen kantaan polttimon, niin ei enää sytykään. Toisella puolella kaikki ok. Vian on pakko olla siinä polttimonkannassa tai sitten minulla on kolme uutta rikkinäistä H4 polttimoa.... Pitää kai vaihtaa liitin.
  7. Nyt ei keksi, mikä on ongelma; kaukovalo ei pala, virta tulee polttimon liittimeen, lähivalo ja parkki toimii, maatto siis kunnossa, virtakynällä ja yleismittarilla tutkiessa sähkö nomaali kaukovalon liittimessä, kokeiltu kolmella polttimolla, yksi suoraan avaamattomasta paketista. Ei syty valo, ei. Yleismittarilla mitaten lampun pitäisi olla kunnossa. Mikä voi olla?! H4 valot Kuplassa. Pari päivää sitten toimi, nyt ei.
  8. Onko näissä jotain yhteensopivuusongelmia virranjakajan kanssa tiedossa, jos vaihtaa 31:stä 30:een, tai -4:sta -1 tai-2:een. Tässä jakaja on 034.
  9. Pitäis varmaan vaihtaa Kuplan kaasutin uuteen, kun ei näytä kunnon käyntiä saavan millään aikaan tuolla vanhalla. Tyhjäkäyntipiiri ilmeisesti tukossa. Mutta minkä tuon tilalle voi laittaa? Samannumeroista kun ei näy missään olevan kaupan, lähin on 31-2 tai 31-3. Onko noissa jokin merkittävä ero kun tuo viimeinen numero vaihtuu? Kupla on siis 1300 -74, siinä on alipaineella ohjattu iso ilmanputsari paperisuodattimella.
  10. Pitäisköhän vielä katsella esiin vanha pumppu ja kokeilla. Joku vaan oli kiristänyt pumpun niin, että kiinnitystaso on mennyt kaarelle. Aika hankala saada sitä tiivistymään kunnolla. Suoraksi hiominenkin on hankalaa käyttövivun takia. Toinen kumma asia on, että kokeilin uudelleen asentaa kärjettömän jakajan, mutta en saanut sillä autoa edes käyntiin. Muutaman kerran lupasi ja paukahti, mutta tuntuu kuin kipinät olis suurelta osin kateissa, tai tulee ihan vääriin aikoihin. Tulpanjohdot on ihan oikein ja koetin pyöritellä jakajaa moniin eri asentoihin, niinkuin se nyt kiinnityksessä on mahdollista, mutta toimivaa asetusta ei löydy. Palasin vanhaan jakajaan. Sillä kone käy paikallaan ihan nätisti ja kaasarinkin tuntuu saavan säätöihin.
  11. Bensapumppukin on uusi. Mielenkiintoista, jos se olisi jo valmiiksi sökö.... Tosin olen kyllä ehtinyt jo turhautua tähän varaosien huonoon laatuun. Tarvikeosat aikamoista sälää usein, Tämän nyt ainakin piti olla ihan oikea varaosa. Ja kone laitettiin paikalleen alustaan ennen korin kiinnitystä. Oli hyvä ja helppo tehdä huolella ja rauhassa.
  12. Taas on kokeiltu elvyttää Kuplan käyntiä, mutta suuremmitta tuloksitta. Uudet tulpat ja säädelty pari tuntia syttyä ja kaasaria. Ei mainittavaa edistystä. Vaikuttaa siltä, että myös "öljy" koneessa lisääntyy, eli jostain menee bensaa sekaan. Nyt näyttää siltä, että ongelmia ruvetaan hakemaan koneesta syvemmältä, eli seuraavaksi puristusmittausta ja mahdollisesti koneremontti. Jos jostain löytäisi hyvän vaihtokoneen, sekin olisi mahdollinen ratkaisu asiaan.
  13. Joo strobo on. Mutta eikös sillä saa testattua pelkästään sytysjohtimen toiminnan. Tulppa voi silti olla viallinen. Vai ymmärränkö nyt asian väärin?
  14. Olettaisin, että jos syttyjärjestyksen laittaa väärin, ei kone käy yhtään mitenkään. Sytty on kyllä oikein. Ja ajoituskin tehty. Tankista kaasuttimelle on kaikki uutta, Tuo letkujen tilanne kannattaa varmaankin varmistaa, mutta ei pitäisi olla ongelmia. Mitään lisäsuodattimia en linjoihin laittanut. Täytyy testailla tuota sytytysjohtimien irrottamista, kunhan taas aikaa liikenee pakokaasujen haistelulle.
  15. Mikäs oli Kuplattimen konessa sitten häiriön syy? Tulppa, johto vai jakaja? Vähän on minustakin tuntunut siltä, että ei vetäisi kuin kolmella. Aikoinaan pikkuvalmetilla paljon ajellessa tuli tutuksi tunne, kun yksi pytty putoaa matkasta. Sillä vehkeellä se oli hyvin tavallinen vaiva. Sen tosin kuuli käynnistä välittömästi, ei tarvinnut arvailla. Nyt Kuplan kanssa tulee vähän samanlainen tuntuma. Pitää testata.
×
×
  • Create New...