Jump to content

Juonio

Members
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

Contact Methods

Profile Information

  • Ajoneuvot
    T1 '67 1300

Juonio's Achievements

  1. 67 1300 kupla, kummallinen vika ilmaantui vaihteensiirtoon. Normaalisti kiihdyttäen 1,2,3,4 vaihteille, kaikki menee hienosti päälle, mutta kun risteys lähenee ja hiljennän, yritän 2 vaihdetta päälle, se ei mene sitten kirveelläkään, ei kyllä kuulu mitään rutinaa jne, eli ei synkroa tai rattaita vasten asti edes mene. Eli olettaisin että siirtomekanismi jossain kohtaa temppuilee? Kun pysähdyn ja käytän vaihteen 1, menee 2 jälleen hienosti. Kiristiin kytkinvaijeria ja aikani vaihdekeppiä koetin ees taas ja kumma juttu, taas alkoi toimia mutta jo seuraavalla lenkillä vika palasi. Takapenkin alla oleva nivel on hyvässä kunnossa kuten myös vaihdekepin juuressa oleva. Mikäs avuksi?
  2. Näyttää laturikin olevan tuota isompi halkaisijaltaan jolloin säädin on takapenkin alla vaikka onkin 6volttinen, eli tuota oli käsittääkseni vain vajaan vuoden tuotannossa kunnes muuttui 12v
  3. Syy varmistui säätimeen, laitoin toisen säätimen tilalle ni jo valo sammui ja jännitettä tulee yli 7v
  4. Näin olen ymmärtänyt, tuolla taitaa pikkuhiljaa hiipua akku, saan huomenna toisen latausreleen lainaan, koetan onko sillä vaikutusta. Vieläkö joku näitä 6v tasavirtasia latureita korjailee?
  5. No niin, täyden akun lepojännite oli 6,4v ja aloitin mittaamaan, tyhjäkäynnillä jännite tippuu hieman tuosta, 6,2v paikkeille ja vasta kierroksia lisätessä nousee 6,9v parhaimmillaan isoilla kierroksilla. Samban sivuja selaamaan lisää
  6. Näin tarkoitus tehdäkin, akku oli viimeyön latauksessa ja nyt ollut päivän lepäämässä, illalla mittauksia tekemään. Tutkin kyllä noita samban sivuja, alkaa hahmottua toiminta jo pikkuhiljaa. Ei ole tarkoitus vielä luopua 6v järjestelmästä.
  7. Näytti ihan hyvältä omaan silmään, hiilet olivat melko lopussa, kuvittelin että siitä johtuukin, mutta tosiaan ei ollut apua. Tyhmä kysymys tähän väliin. Voiko johtua siitä että säätimelle latausvalolta tulevan johdon hävikki on liian suuri, eli tarvitseeko herätettä sitä johtoa pitkin, tuli mieleen jos herätejännite onkin luokaa 4v tyhjäkäynnillä, kun pitkässä johdossa hävikkiä? Mittaan tuon jännitteen tänään vielä.
  8. Kyllä se varmasti noinkin on, mittasin vielä illalla latausjännitettä ja sain kierroksilla max 6,82v, pärjääkö sillä tämän kesän :-)
  9. Tiedän että tästä on foorumilla asiaa, kävinkin läpi useampaa keskustelua mutta ei selvinnyt. Ongelmana latausvalon vilkahtelu tyhjäkäynnillä, ongelma alkoi viime syksynä jolloin vaihdoin latausreleen ja ongelma hävisikin, mutta nyt kun auto otettiin ajoon ja ensimmäinen ajopäivä takana ilman ongelmaa, se yllättäen palasi. Vaihdoin äsken vielä hiilet, ei vaikutusta. Mittasin latausjännitteen, jää alle 7v reilusti. Mitäs seuraavaksi? Latausrele on alkuperäistuotantoa, eikä kiinalainen.
  10. Pisti pohjakuva silmään, kun on saman tyylinen mitä itselle tuli tehtyä tosin vähän isompana, työpöytä myös syvennyksessä. http://www.e-sisustus.fi/autotalli/slides/pohja.html
  11. Ei ehkä metsälöytö, mutta kuitenkin. Päivän turunsanomista kuva.
  12. Uutta hankintaa tutkiessa selviää aina uutta. Öljyntyhjennys luukun yhdestä pultinreijästä mennyt kierteet, ikävää jos se siitä tippuu niin tulee kuiva moottori. en ole ikinä luukkua vielä avannut, onko siinä niin paljon kaulusta että on tilaa helicoil kierre laittaa?
  13. Asiaa Vinkkarissa lienee tuota vikaa kun jää välillä valo palamaan eikä jaksa vilkutella. Aika pienellä vaivalla uskon että tämä homma saadaan kuntoon.
  14. Hyviä vinkkejä, noilla eteenpäin. Johdot laitan uusiksi releeltä eteenpäin, koska siellä on jo jatkoksia ja vaikka mitä, laitan tuota 2,5mm2. Rele on uuden näköinen, mutta kurkkaan sen sisään. Tarkoitus ei ole pimeällä alkaa kummemmin ajelemaan, kunhan sen verran valotehoa saisi ettei vastaantulijat vilkuttele kun luulevat että valot pois päältä :-)
×
×
  • Create New...