Jump to content

Markus83

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Paikkakunta
    Tuusula
  • Ajoneuvot
    Kulpa vm65

Markus83's Achievements

  1. Miksi puhua suhteilla saaduista oman auton maalauksista jos keskutelun aloittaja tiedustelee hintaa omalle kulkineelleen? Nehän on kaksi täysin eriasiaa. Mutta totta tuo, että maailma pyörii suhteiden avulla, se ei vain tässä kohdalla auta aloittajaa. Jos hänellä hyvät suhteet olisi maalaamoihin ja/ tai maalareihin joiden kanssa vaihtokauppoja ja/tai edullisia kaverihintoja hyödyntäisi, hän tuskin asiaa täältä kyselisi. Esimerkkinä, oman käyttikseni maalaus kattoa lukuunottamatta maksoi 100€. Tämä oli MINUN hinta sille ja koostui puhtaasti lämmityskuluista, mutta en voi järjestää esim keskutelun aloittajalle tuohon rahaan sitä. Mitä aloittaja hyötyy oman autonsa kohdalla siitä, että porukka kertoo millä hinnalla kukakin on vaihdellut kaverin palveluksia?? Yhtäkaikki, ehdotelkaa niitä maalauspalveluiden tarjoajia nimillä tai muilla yhteystiedoilla niin aloittajalla eniten etua asiassa.
  2. Toi on ihan totta, ei tälläisellä foorumilla oikein voi vertalla hintoja "kaveri/ työsuhde" eduilla. Jos aloittaja kysyy hintaa hänen auton maalaukselle, niin eikat sillä ole silloin merkitystä mihin hintaan tai minkälaisilla vaihtokauppoina kukakin saa omansa maalattua? Sen takia en itsekkään kertonut mihin hintaan omani saan väriin, vaan heitin markkinahintoja pk-seudulla. Mutta kaiketi kannattaa suositella tätä ainoaa tässä keskutelussa tullutta maalaria, jos kaikille ihmisille maksaa tuon max 1000€ per kupla kunnosta riippumatta.
  3. Jos laadukkaan maalauksen saa 1000€ hintaan niin sinne ilman muuta kannattaa auto viedä, jos mahdollista niin Jussinbussi laittaisitko mullekkin tietoa sellaisesta maalarista. Lähinnä mielenkiinnosta, koska jos joku tuon maalaushomman tonnilla tekee laadukkaasti, niin en viitsi omia haalareita liata. Sen mitä itse noiden maalaushommien parissa päivittäin touhuan niin tuntuu oudolta jos joku laadusta tinkimättä saa polkaistua hinnat tuohon tonniin.. Noissa kuitenkin lähes poikkeuksetta jotain ruostehommia tulee vastaan. Ja niinkuin aloittaja sanoi, mätää ei juurikaan ole, mutta sekin mielipide monesti muuttuu kun autoa puretaan ja kaikki ns piilovauriot löytyy. Aloittajalle sen verran, että tosiaan kannattaa varautua useampaan tuhanteen. Tuo 2000- 4000 on ihan linjassaan oleva hinta tänäpäivänä. Tottakai riippuu mitä haluaa ja kuinkapaljon valmis itse tekemään. Jos purat ja kasaat auton itse, eikä tarvitse maalata kuin ulkopinta niin hinta silloin edullisempi. Jos taas purun ja kasauksen hoitaa maalari ja ruoste hommia löytyy enemmän, ja haluat kaikki sisäosat myös väriin niin silloin ei välttämättä tuo 4000 ole kaukana. Tottakai vaikuttaa myös mitä maalia haluat pintaan. Tonniin en saa maalausta kuplallesi, mutta jos normaali markkinahinta maksukyvyn rajoissa niin laita viestiä.
  4. Oikaistaas hieman.. Tuolla "muita suosituksia kaivataa" kommentilla tarkoitin muita osatoimittajia ac:n lisäksi. Sain lopulta vastauksen aircooledista, oli ollut oikeita töitä ja siksi vastaaminen kestänyt. Se asia siis jo ok. Laatikon ja peränvälisen tiivisteen vaihtoon siis lähtökohtaisesti vinkkejä kaipailin, kun olin ymmärtänyt ettei ole ihan yksinkertaisin juttu. Laatikon purku/ kasaukselle apulainen löytyi, siitä kiitokset aktiiviselle foorumille. Sorvauksen tarve oli nimenomaan rummuille, mutta jos tosiaan ovat tuon 39€/kpl niin se ei ole enää ajankohtaista. Nyt joko jo ehti epäillä että pyörin trollina?? Syystäkö että kysyin samassa topicissa useampaa asiaa, vai siitä etten uutena foorumilaisena ole vielä omaa profiilia tunkenut täyteen tietoa?
  5. Yhteydenotto lomakkeen kautta laitoin molemmat viestit. Täytyy koittaa sähköpostia vielä. Vaihteiston ja peräkopan välisen tiivisteen vaihto ei siis suositeltavaa? Vaatiiko siis jotain erikoistyökaluja vai mitä? En lähde vaihtamaan jos ei vuoda siitä, mutta jos vuotaa niin sitten on pakko tiivistellä sekin. Tuohon poskipalojen shimmaukseen katselikin jo jotain ohjeita netistä.. Hieman sekavan oloiset ohjeet näin ensikertalaisen silmiin, mutta eiköhän se asia aukea kun laatikon saa lattialle ja pääsee hypistelemään sitä. Tuleeko tuo "hankala" välitiiviste tuon laatikon tiivistesarjan mukana mitä AC myy?
  6. Millä aikataululla ootte saanu vastauksia tuolta firmasta? Vastaileeko ylipäätään kysymyksiin vai toimiiko vain verkkokauppana? Oon n. viikko sitten 2kpl posteja laittanut niiden nettisivuilta ja vastausta ei vaan kuulu.. Lähinnä mietin kun pitäis osia tilailla ja joku tätä paikkaa suositteli, mutta mutta.. Muita suosituksia tarvittais nyt? Tarttis laadukkaita osia kun talven aikana tarkoitus laittaa ns. kaikki uutta alustaan ja voimansiirtoon. Kivahan toki osia olisi hypistellä ennen ostoa (kivijalka liike), ei toki ehdoton. Ja myöskin "takuuta" arvostaisin, eli jos osa vaikka on rikki tai vastaavaa kun sen saa kotiin. -65 olkatappi kupla kyseessä. Lisäksi olis tarvetta sorvarille pk seudulta. Pitäis jarrurummut saada sorviin, ainakin takaset täristää snadisti jarrutuksissa. Omaan sorviin noita ei kiinni saa järkevästi. Sit vielä tuo vaihteiston kunnostus. Onks jotain erikoista mitä täytyy ottaa huomioon? Eli laatikko itsessään toimii moitteettomasti, mutta vuotaa kaiketi jokaisesta saumasta. Tai ainakin siltä vaikutti pesun ja koeajon jälkeen. Tarkoitus jokatapauksessa vaihtaa kaikki mahdolliset tiivisteen, kun laatikko kerta lattialla on. Kiitos jo etukäteen! -Markus
  7. Jousi väärinpäin, nyt liikkuu kaikki ja siltä osin asiat kunnossa. Tietty vajaan kymmenen vuoden seisonta-aika aiheutti lisätöitä kun pääsylinterin tuloputken kumitulppa/ läpivientikumi alko vuotamaan. Toi kumitulppa olikin ainoa mitä en osannut varata kun muuten kaikki jarruosat tilasin uutta. Jos jollain ylimääräsenä pk seudulla sellanen niin voin ostaa pois. Oon talvella tilaamassa kaikkia alustan osia ja samalla voin tilata myyjälle uuden kumin. Toki maksan siitä osasta myös.
  8. Tuon samaisen kuvan kanssa kasailin, koska purkuvaiheessa oli sen verta jumissa että kaikki sisäkalut sen verta jumissa että pitkin pöytäähän ne lopulta oli. Ja juurikin tuo kuppitiiviste kuvassa numero 8 ahdistaa. Tosin yön tunneilla kun kuvaa katselin uudelleen niin oliskohan jousi väärinpäin.. Jousta tarjosin ohuempipää edellä, eli se missä kiinni pieni "prikka". Nopealla katselmuksella tuo jousessa kiinni olevan prikan keskellä oleva reikä osuisi päätyyn tulevan venttiilin "tappiin". Jousen toinen pää ns avoin. Nyt jos kuvaa katselee niin ongelmana olevan tiivistekupin puoleisessa päädyssä on jokin osa kiinni jousen päässä. Eli pitäisikö juosen mennä siis leveämpi osa, eli sen missä prikkaa ei ole edellä sylinterin sisälle?
  9. Elikkäs, jarrurempan yhteydessä pienimuotoista ongelmaa ilmeni. Etupäähän kaikki uudet nippelit rumpuihin, uudet letkut ja putket ja siitähän ne ongelmat sitten alkokin.. Ekalla polkaisulla ilmausvaiheessa poljin alkoi tuntumaan oudon pehmeältä. Lopputuloksena pääsylinteri käteen ja purkamaan. Hoonaus ja uudet tiivisteet sinnekkin, mutta ei auta. Mäntä jää jumiin syliteriin. Tai tarkemmin sanottuma jousen jälkeen tuleva kumitiivistekuppi jumittaa koko paketin. Kun tämän jousen päättyn tulevan kumin jättää pois niin kaikki liikkuu hyvin. Mikähän on mennyt pieleen? Vai kannattaako noita pääsylkkyjä edes yrittää korjailla? Ei ollut pykäliä sylinterissä, vaan pieni hapettuma pitkän (8v) seisonnan jäljiltä.. Yksipiiri jarrut siis kyseessä. Vinkkejä kaivataan niin saisi tuon pikaisesti leimalle, ennen talvea!
×
×
  • Create New...