Jump to content

HPo

Members
 • Posts

  19
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by HPo

 1. Solex 28 pict 1 kaasari, pitäisi olla toimiva eli P. Valtosen kuntotestauttama. Itse en ole tätä käyttänyt. Pitäisi olla 6V ryyppy, mitään merkintää ei ole tuosta. Ei sammutussolenoidia vaan tyhjäkäyntisuutin. Hinta noudettuna 60 eur, lähetettynä 70 eur.

   

  Puola myyty.

   

  Hyvinkäältä löytyy. Yhteys: hannutuomas(ÄT)gmail.com

   

  20211204_112404.jpg

 2. Kuplassani on edessä jonkun muun aikoinaan asentama säätöakseli jossa ylä- ja alapuolen säätöpalat ovat molemmat akselin ETUpuolella. Haluaisin nostaa keulaa hieman ylöspäin. Pitääkö kuusikolopultteja kääntää hahlossa alas- vai ylöspäin? Lukitusmutterit tietty pitää löysätä jotta hammastettu pala pääsee liikkumaan. Entäs säätölatat. Säädetäänkö korkeutta vain niitä kuusiokantaruuveja kiertämällä vai pitääkö jotain muutakin tehdä?

 3. Kupla 1200 -68 vaihteet toimineet moitteetta tähän asti. Tänään normaaliajossa liikennevaloista lähtiessä vaihde jumiutui kakkoselle. Pääsin kotiin ja moottori sammutettuna kokeilin vaihtamista, mutta edelleen jumittaa vaan kakkosella. Käynnistin ja yritin vaihtaa liikuttaen hieman autoa samalla, ei saa pois vaihdetta kakkoselta. Moottorin sammutus taas ja vaihdekepin vatkaamista jolloin jokin loksaus kuului ja vaihteet alkoi pelaamaan. Pieni koeajo ja edelleen toimii. Säädin kytkinvaijeria hieman kireämmälle kun ajattelin vaijerin olevan löysällä. Kytkinvaijerin säädöstä sanotaan monessa oppaassa, että säädä kunnes polkimen vapaaliike on n. 10-20 mm. Tässä oli aluksi varmasti reilusti enemmän. Säädin sen tuohon ohjeen haarukkaan ja nyt kytkin ottaa kiinni todella ylhäältä.

   

  Onkohan tässä mennyt tai menossa jotain rikki vaihteensiirrossa, vaihteistossa tai kytkimessä joka aiheutti tuon jumiutumisen? Avasin runkotunnelin luukun ja en ainakaan heti hokannut mitään poikkeavaa vaihteen siirtäjän linkustossa? Meniköhän tuo kytkinvaijerin säätökään ihan oikein kun kytkin tarttuu nyt vastaa todella ylhäältä?

   

  Opetteluvaihe vielä menossa vanhojen Volkkarien kanssa joten siksi ehkä joidenkin mielestä tyhmiä kyssäreitä esim. tuosta vaijerin säätämisestä, mutta koko ajan on oppia tullut lisää...

 4. Onko ongelma ratkennut? Itse mietin myös perus vakuumi 123-jakajan hankkimista ja mahdolliset ongelmat ja ratkaisut kiinnostaa kovasti.

   

  Kysynpä tässä yhteydessä: Kuplani on -68 vakio 1200, 6 volttinen. Tulpan johdot on Bosch Ultra Premium 7 mm opti layer copper core ja puola Bosch 6v Super coil made in Brazil, josta huoneenlämmössä mitatut vastukset + ja - väliltä on 1.4 - 1.5 ohm ja keskeltä + toinen napa n. 12.6 Kohm (onko tämä suurehko arvo?) . Onko tulpan johdot ja puola käypäiset 123 VW-R-V jakajan kanssa vai pitäisikö nuokin vaihtaa jotta jakaja toimisi moitteetta? Suosituksia mahdollisista paremmista johdoista + puolasta?

 5. Minulla on haussa pallikseen ilmanputsarin kotelosta puuttuva osa eli kuvassa punaisella ympyröidyn ovaalinmuotoisen aukon jatkeena oleva torvi. IMG_20181019_145607486.thumb.jpg.a46680cc50476372f52b489d8c0f4745.jpg

   Tässä netistä löydetyssä kuvassa torvi näkyy ja siihen tulee yläosaan ohut letku jostain, tietääkö joku mistä? Tuohon torveen tulee myös alhaalta harmaa isompi letku mustan lämpöputken vierestä, onko sen tarkoituksena tuoda lämmintä ilmaa kaasariin vai mitä ihmettä?

   

  moottori.jpg.29a4f4e49d367d5baa109bb1198e04ae.jpg

  Lisäksi ilmanputsarin kotelossa on takana myös lähdöt kahdelle letkulle, nuokin letkut omasta Volkkarista puuttuvat, mitä ja mistä niihin pitäisi jotain tulla?putket.thumb.jpg.ae7003e4248346173ba71ae7a6973350.jpg

  Mikä näiden kaikkien letkujen tarkoitus ja toiminta ilmanputsarin yhteydessä siis on ja pitääkö olla huolissaan kun nuo omasta autosta puuttuvat?

   

×
×
 • Create New...