Jump to content

Lakanakana

Members
  • Posts

    48
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Lakanakana

  1. 31 minutes ago, x-pj said:

    Nuo väkäset hihnapyörässä on ajoitusmerkkejä, ei yäläkuolokohdan merkkejä. YKK on merkattu hihnapyörän ulompaan reunaan. Hento painauma, jota ei maalastusta hihnapyörästä helpolla huomaa.

    Sen painauman näkee tuosta pyörästä, mutta eikös sen pitäis olla tossa keskellä kun 1 sylinteri on ylimmillään. 

  2. 3 minutes ago, wp said:

    Jos kuvassa on ykkössylinteri yläkuolokohdassa ja venttiilit kiinni samassa sylinterissä niin jakaja on 180 astetta pielessä. Ei sinänsä haittaa jos tulpan johdot vastaavat jakajan asentoa mutta olisihan se hyvä kun kaikki ajoitukseen liittyvät merkit olisi kohdakkain. Pikaohjeena sytytykselle käännä kampiakseli ennakkomerkkiin ja jakajaa myötäpäivään merkistä kunnes koekynä sammuu puolan +15 navan ja maan välillä ja siitä jakajaa vastapäivään kunnes koekynä taas syttyy niin olet niin lähellä kuin koneen käynnistäminen vaatii. Tarkempi sytytyksen säätö sitten ajoituslampulla, em. menetelmä toimii myös kärjettömillä järjestelmillä joissa ei ole puolan latausvirranrajoitusta.

    Kiitoksia paljon, täytyy käyä kokeilemassa

  3. Yritin tossa venttiilejä ja ajotusta säätää koneremontin jälkee mutta tullut pientä ongelmaa vastaan. YKK ei meinaa löytyä, vaikka koittaisi laittaa hihnapyörän merkit kohallee. Päätin sitte kokeilla ruuvarin laittaa 1 sylinterin tulpanreiästä ja sen avulla konetta pyörittämällä saada mäntä yläasentoon. Siinä kohtaa hihnapyörä on tuossa kohdassa, kun taas virranjakajan pitäisi (?) osattaa ykköseen. Oon nyt aika pihalla että mitä tekis. Konerempassa ei oo virranjakajaa tai hihnapyörää irroteltu. Viimeksi kone käynyt sen 30v sitten. Valaiskaa joku mua😂

    IMG_20200428_152641.jpg

    IMG_20200428_152721.jpg

  4. 2 minutes ago, jupsu said:

    Vakio 55mm kaulaan menee STD laakerit. 54.75mm kaulaan menee 0.25 laakerit. Tuon ottamasi mitan perusteella kyseinen kaula tarvitsisi STD laakerin. Tuon sun kampiakselin kk-kaulat tai ainakin osa niistä on hiottu alikokoon jos tuo 0.25 alikoon laakeri meni siihen yhteen kaulaan. Suosittelen mittaamaan kaikki kaulat, myös sen kaulan jossa on kiertokanki kiinni ( josset ole sitä jo irroittanut ja mitannut). Kannatta myös hommata joku tarkempi mittaväline ( esim: mikrometri) niin saa tarkemmat mitat kauloista.

    😂Itseasiassa siitä kk:sta mikä pyörivapaasti puuttui näemmä toinen laakerit jonka vuoksi pyörikin vähän vapaammin. Ensikertalaiselle voi antaa anteeksi. 😄

  5. On 11/23/2019 at 9:43 AM, jupsu said:

    Mittaamalla kamputan kk kaulan. Vakio kaula on 55mm, 0.25 on 54.75 ja niin edelleen.

    Mullaha saattaa olla väärät laakerit. JOS nyt ymmärsin tän oikein, niin vakio 55mm kaulaan menee 0,5 laakerit (?). Tilasin 0,25 laakerit jotka ovat 54.75. Joo ja mites kannattais tota kk kaulaa alkaa mittailee ku on lohkon sisällä. Edit. Sain työntömitalla lukeman 55.04 kaulasta. 

  6. 9 minutes ago, mikko k said:

    En olisi ollenkaan hämmästynyt jos vain esim yksi kaula olisi hiottu ja siten siis kaulat voisivat olla erimitassa, eli mittaa kaikki kaulat.

    Kävi mielessä, pitää varmuuden vuoksi mitata. Olen silti 95% varma että tän koneen alakertaan ei ole kertaakaan koluttu, sillä autolla 1 entinen omistaja suvusta 77tkm ajettu ja muutenkin räpeltämätön yksilö. Mutta silti pitää varmistaa

  7. 19 minutes ago, jupsu said:

    Niitä laakereita ei voi tilata vanhojen perusteella vaan mitat pitää ottaa kk-kauloista. Olen purkanut monta konetta joissa ollut väärät laakerit sisällä. Tarkistappa vielä kertaalleen että laakerin ja kiertokangen väli on puhdas ja ettei kampurassa ole likaa tai kolhuja. Pieninkin hiekan yms jyvänen laakerin ja kangen välissä voi lyödä sen jumiin.

    Veikkaan että jotain likaa päässyt väliin, sen sijaan että väärä koko. Kummiskin yks kk meni täydellisesti jo sisään

  8. Joo nyt taas meni sormi suuhun vaihteeks. Näitä kun oon asentamassa nii yks kk meni nätisti vähän ajan rassailun päästä paikallee ja pyörii vapaasti. Nyt kun yrittää toista laittaa nii hetiku tiukkaa pultit momenttii nii lyö lukkoon🤔. Laakerit on ainaki oikeen kokoset verrattuna vanhoihi. Kun jumittuneen kk ottaa irti, laakerit on yleensä noussut pinnasta jonku 1mm. Ainii ja osat on rasvailtu ja öljyilty säästelemättä, ettei siitä pitäs jäähä kiinni. Laakerit on jotkuu parruzzin halvat ja eka kuplan kone mitä oon ikinä kokoamassa. Jos joku nyt selventäis alottelijalle ja kertoo mikä on menny vituiks. Kiitos

  9. Joo eli onko noi j-putket tehty erikseen 1200,1300,1600 koneille? Mikä näissä on erona eli mahtuuko esim 1600cc J-putket 1200cc koneeseen? Sori jos oli vaikeasti selitetty toivotaan että joku ymmärsi😂

  10. En tiiä menikö oikeesee topiccii mutta asia kuuluu näin: Aattelin maalata koko auton u pol raptor alustasuojalla sillä pidän siitä minkälainen pinta siitä tulee autoon. Nyt kun vähän tutkiskelin ja mietin asiaa järjellä nii jos tuon auton maalipinnalle jatkossa haluais jotain tehä nii raptorit ku on päällä niin turha luulo. Oliskoha mahollista saada tommosella normi maalilla raptorin kaltaista röpelöpintaa?  Ideoita? 

  11. nyt olis pari uutta asiaa: Kun vasemman puoleiset sylinterit on täyttänyt diisseliä ja muita irrotusaineita täyteen niin alkaa nesteet vuotamaan äänenvaimentimen läheisyydestä, mutta oikean puoleisilla sylintereillä nesteet pysyvät normaalisti sisässä. 

    Sitten toinen asia, kun sylinterit olivat liuenneet parhaansa mukaan yritin kääntää hihnapyöränpulttia avaimella, joka sitten kääntyikin kun käytti vähän voimaa mutta hihnapyörä ei liikahda ollenkaan. Jos nyt joku konkari valaisin tätä hommaa mulle vähän. Taitaa mennä purkuun kummiskin. 

×
×
  • Create New...