Jump to content

Topster71

Members
  • Content Count

    21
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Paikkakunta
    Oulu
  • Ajoneuvot
    T1 '66

Contact Methods

  • Puhelinnumero
    0408652110

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. No niin... Ja sitten palataan nolona paikalle... Päädyin sitten käyttämään auton ammattimiehellä tsekattavana. Tarkisti puolan (check), kärjet (check) ja tulpat (check). Kipinääkin antoi. Testiksi siis polttoainetta suoraan kaasariin ja sehän pärähti käyntiin. Eli siis polttoainepuolella vika. Muille aloittelijoille tiedoksi, että bensapumppu toimii todella paljon paremmin, kun sen asentaa oikein päin. 🙄 Eli siis niin, että imee bensaa tankista ja syöttää sen kohti konetta, eikä päinvastoin... Duh… Pumpun letkujen vaihto siis päittäin ja âvot - taas maistuu meno. Juuri sopivasti, että saa auton ajettua talvisäilöön. Hohhoijaa... No, jos tästä joku muu jotain oppii, niin hyvä niin!
  2. Tx. Akkukauppaan siis seuraavaksi. Kokeilin jo vetää suoran piuhan akulta puolalle, eikä antanut silläkään kipinää.
  3. Tähän on jälkikäteen asennettu starttinappi virtalukon kylkeen. Vaikuttaako se mitenkään asiaan? Pitää kokeilla vetää suoraan akulta virtaa. Nyt laturissa kiinni. Ja jos nuo jännitteet eivät ole ok, niin paljonko niiden pitäisi olla?
  4. Puolalle tulee 11.0v ennen ja 9.5v käynnistäessä. Lienee ok?
  5. Tai jos hyväkuntoisia, niin vaikka molemmat puolet.
  6. No niin... Viime viikolla sitten kyllästyin etsimään ongelmia sähköjohdoista ja päädyin tilaamaan uuden startin, jonka laitoin tänään paikalleen. Pyörittää konetta kuin unelma. Selvisi vaan sitten, että bensapumppu (jälkiasenteinen, sähköinen) oli sanonut viimeisen kuukauden aikana seistessä sopimuksen irti. Nopea visiitti Tarviketorille ja uusi pumppu paikalleen. Nyt pyörii startti ja virtaa polttoaine. Mutta: Kone ei edes lupaile käynnistymistä. Koetettiin vielä rouvan kanssa vetää toisella autolla käyntiin, mutta parin sadan metrin yrittämisen jälkeen oli vaan todettava, että nyt on vuorostaan jotain sähköpuolen häikkää, kun ei anna kipinää. Seuraavaksi siis kai tulpat ja jakaja tarkistukseen, vai mistä muualta kannattaisi lähteä ongelmaa etsimään?
  7. Jep. Eli voltit oli nollassa. Ja sitähän tässä selvitellään.
  8. Erittäin hyvä pointti! Samaa aloittelevana harrastajana usein toivonut itsekin. Solenoidiongelma ei ole ratkennut. Sain ostettua mittarin, jolla totesin, ettei solenoidille tosiaan tule virtaa (startille siis tulee), joten johdotuksen selvittely nyt työn alla. 53 vuotta vanhassa autossa on vaan noita johtoja vedetty sen verran monta kertaa uusiksi, että on melkoinen sekasotku. Itsellä lähinnä viikonloppuisin (jos silloinkaan) aikaa selvitellä asiaa, joten tämä saattaa kestää...
  9. Linkissä video, jossa annan virtaa ensin startin paksummalle liittimelle ja sitten solenoidin ohjausliittimeen. Eikös tuo toimi ihan, kuten pitääkin? https://drive.google.com/open?id=1oISpmv6HN8dfQl86Q4BLzmDUt46-dcY2
  10. Pahoittelut kanssakuplailijoille, jos teksti on epäselvää. Itsellä ei ole teknistä taustaa ja tässä samalla koetan kovasti opetella... Yritän selventää: Korjatkaa, jos olen aivan väärässä, mutta startti on kaksivaiheinen: 1. jossa startin hammasratas pyörii ja 2. jossa solenoidi työntää hammasrattaan vauhtipyörään ja startti pyörittää myös moottoria. Noista molemmat toimivat, kun annan virtaa suoraan akulta, mutta jälkimmäinen jää tapahtumatta, kun startti on autossa paikallaan. Startti siis pyörii kyllä, mutta solenoidi ei työnnä hammasratasta vauhtipyörälle, eikä näinollen moottorikaan käynnisty. Kun tämä ongelma ilmenee vain startin ollessa paikallaan autossa, niin ongelma täytyy olla sähköissä, eli solenoidin liitäntä ei saa virtaa. Solenoidilta lähtevän (se kolmesta startilta lähtevästä johdosta ohuin) johdon sain jäljitettyä puhallinkotelon taakse saakka, mutta sitten menee paikat niin ahtaaksi ja yhdistyy useamman johdon nippuun, ettei enää pystynyt sanomaan, mihin jatkuu. Kummastelin siis sitä, että jos sen pitäisi mennä virtalukolle, niin omituiseen suuntaan lähtee siitä startilta. Mutta maailmassa monta on ihmeellistä asiaa... Selvensiköhän tämä yhtään ongelmaa, vai sekoitti vain vielä enemmän...? Tiedä häntä. Kyllä harrasteautoilu on ihanaa! :) Kiitos ja anteeks!
  11. Kyllä, siltä se vaikuttaa. Eli startille tulee virta, mutta solenoidille ei.
  12. On nykyään 12v. Pitää käydä mittarikaupassa.
  13. Mutta kun solenoidikin toimii silloin, kun sille antaa suoraan akulta virtaa, niin ei kai ongelma voi olla muutakuin solenoidin johdotuksessa?
  14. Nyt kun luin tuon ensimmäisen viestini uudelleen, niin en tainnut olla aivan selvä asiasta. Kyllä, auto saa virtaa (sähköinen bensapumppu käynnistyy, kun virrat laittaa päälle ja startti pyörii, kun starttaa). Ongelma siis vain solenoidin kanssa. Pitää siis tsekata tuo virtalukko. Hienoa, että täältä saa näin nopeasti vinkkiä. Iso kiitos!
  15. Osaaminen siis samalla tasolla kuin mullakin 😄 Sininen savuhan se on, mikä sähkölaitteita pyörittää...
×
×
  • Create New...