Jump to content

SamiE

Members
 • Posts

  19
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Turku
 • Ajoneuvot
  VW Kupla vm 63

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

SamiE's Achievements

 1. No ei kun molemmat on ilmassa kun auto on pukilla eli tämä sen selittää. Kiitos paljon avusta.
 2. Morjensta, Nyt tuli tenkkapoo, mulla oli tai on edelleen kone irti kuplasta vm-63. meni kytkinvaijeri syksyllä poikki ja samassa rytäkässä irtosi painelaakeri. No nyt kun korjasin viat ja nostin koneen paikalleen. kokeilin että ottaako kytkin kiinni. laitoin siis vaihteenpäälle ja pyörittelin pyörännapaa. jonka ei siis pitäisi pyöriä . Ajattelin että uuden paineasetelman asenuksessa on jotain vikaa. laskin koneen alas uudelleen. No nyt kun laitan vaihteen päälle ja pyöritän kädellä vaihteiston akselia joka tulee siis laatikosta koneeseen ja samalla pidän kiinni pyörännavasta niin ne ei ole jotenkin yhteydessä. Eli pyörännapaa voi pyörittää ja samalla pitää kiinni akselista niin se ei pyöri. Onkohan laatikostakin nyt jotain "irronnut". Auto on siis pukilla ja vetoakselit roikkuu alaspäin, se ei kai voi vaikuttaa tuohon.
 3. Kummelia lainatakseni:" Erittäin hyvin sanottu!!" Ilmoitus laitettu
 4. Nyt tuli mieleen että miksei se tulisi matkahuollolla? Minä lähetin aikoinaan keskisuomeen teollisuusompelukoneen. Joka on siis pöydässä kiinni oleva kone ja pöydän koko oli 70 x 55x 100 ja korkeuteen tuli vielä ompelukoneen korkeus. painoa nin 70 kg,Onko sitten muuttunut matkahuollon systeemit.
 5. Pitäisi löytää jostain joku kuljetusliikkeen paluukyyti pohjoisesta tänne etelään. Voivat kuulemma tuoda kovinkin halvalla
 6. Rungon päätä ei ole muokattu. Autoon on asennettu näköjään uudempi akseli jota on hitsaamalla muokattu niin että putket ovat lähempänä toisiaan . Kääntösade ongelmakin taisi ratketa. Kallistuksen vakaaja ei oikein ole kunnolla paikallaan. Vakaajan kiinityspannat ovat jotenkin kuskin puolella ulompan, eli eivät ole siellä iskarin kiinityskohdan juuressa, kuten toisella puolella. Siksi kääntyvyyttä on rajoitettu apukuskin suuntaan. Kiinityspannat ottaisivat muuten renkaaseen kiinni. Ei taida kai ihan pelkät olka-akselit riittää? pitää kai hommata jostain uudet tukivarretkin, vai käykä nuo uudemman akselin tukivarret siihen vanhemman mallin akseliin? jos sellaisen ostan.
 7. Voin mitata tuon akselin kiinnityspulttien etäisyyden toisistaan. Mutta alan itse epäillä että joku "kyläseppä" on leikellyt tuon akselin poikki ja nostanut alaputkea ylöspäin jotta se sopii tuhon vanhaan rungonpäähän. Siitä nuo hitsausjäljet joita täällä jo ihmeteltiin.
 8. Se mikä näkyy alaputkessa on siihen hitsattu lenkki josta autoa voi hinata. Mutta se kiinostava kysymys onkin nyt, että jos ostan uuden etuakselin niin nuo olka-akselit ja levyjarrut ei taida käydä sitten alkuperäisen tyyppiseen akseliin. Eli pitääköhän hommata kaikki rojut etupäähän? Ajatus olis laittaa vaikka 5 cm kavennettu akseli jossa mahdollisuus hiukan keulaa madaltaa. tai sitten ihan normilevyinen. Haluaisin myös kovasti alkuperäiset 5 pulttiset pyörän navat.
 9. Ei minun mielestä silloin kun renkaat ovat suorassa ne näyttävät silmämääräisesti olevan kohdillaan. Näköjään kuvassa kun on rengas käännetty ääriasentoon näyttää että olisi Camberia.
 10. Hyviä veikkauksia mutta lokarit mittasin ja nekin ovat saman levyiset. Vanteita en ole vielä mitannut mutta näyttävät ulkoisesti samalle. pitää mitata huomenna. Käykö muuten tuohon -63 malliin suoraan uudempi etuakseli?
 11. Mitähän on tapahtunut mun kuplan etupäälle?? auto on siis vm-63 ja siihen on vaihdettu levyjarrut joissa 4 pulttiset kiinnitykset renkaille. ja ilmeisesti koko etuakseli on vaihdettu koska se näyttää uudemmalta. Kun iskari tolpat taipuu ulospäin. siihen on hitsattu myös almpaan putkeen madallus pala josta voi säätää keulan korkeutta. ja sitten asiaan katselin autoa suoraan edestä päin ja kuskinpuolen eturengas on varmaan 2-3 cm ulompanan kuin apparin puoli. Eli rengas tulee ulos lokarin reunasta muutaman millin kun katsoo ylhäältä päin. ja apparin renggas on taas ihan reilusti lokarin sisällä.... Auton kääntösäde on myös järkyttävän suuri apukuskin puolelle jossa rengas on siis sisempänä. on aika hankala välillä mennä tiukasti kaupan pihaan kun auto menee väkisin vastaan tulevan kaistalle. Onko ideoita mitä tässä on aikanaan voitu viritellä että näin on käynyt
 12. Kondensaattorihan se oli joka vian aiheutti. Nyt tikittää kuin sveitsiläinen kello. Seuraavan kerran kun Konkka hajoo pitää vaihtaa se kärjetön moduli, kun joku on muuttanut vanhuksen 12 volttiseksi niin se onnistuu. Kiitos vielä kerran kaikkille vinkeistä. Nämä foorumit on kyllä korvaamattomia nykyään. Melkein sama mikä ongelma sulla on niin foorumeilta löytyy aina joku jolla on tietoa ja taitoa tai kokemusta samasta ongelmasta. Internet on hieno asia :0)
×
×
 • Create New...