Jump to content

henkilöasiakas

Members
 • Posts

  40
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

henkilöasiakas's Achievements

 1. Kaikkea sitä sattuukin, kun ähtäröity volkkari saa palkinnon kohtuullisen isossa autotapahtumassa vuonna 2022. 😁 Autoja oli tänä vuonna mukana käsittääkseni noin 800 ja tämä oli hauska yllätys, jota ei edes ajatellut tapahtuvaksi. Perusteluna "Erittäin kliini ja hauska TL VW". Joo, minunkin mielestäni palkinto meni väärään osoitteeseen mutta otetaan vastaan ja pilataan ensi talvena tätä sitten lisää. 🙃
 2. No niin, päivitystä tähänkin. Pitänyt toki kirjoitella jo aiemmin tuossa keväällä, mutta ei ole jostain syystä joutanut näpyttelemään. Eli lähes vuosi meni muiden projektien parissa, mutta nyt keväällä moottoritoimittaja toi paketin kotiovelle: 88mm männät ja putket (1680cc), Eaglen w100 nokka, AMC tarvikekannet vakioventtiileillä, tuplasolexit nurkissa ja 215mm palliksen kytkin. Moottori kyytiin ja siinä ohessa raittiin ilman saamista moottorille varimistamaan putket sivuposkista puhaltimelle. Moottoritilan kanteen tietynlaisia modauksia, jotta kuuma ilma pysyisi enimmäkseen moottorin alla: Pakosarjana tässä on bajabugeja ja kirppuja varten tarkoitettu Empin käärmeenpesä, jossa kollektori sojottaa ylöspäin. Tämä siksi, etten halunnut putken roikkuvan autossa alimpana ja jäävän jokaiseen hidastetöyssyyn. Siitä sitten samassa paketissa ollut vaimentaja paikalleen ja omilla virityksillä ulostulo sinne, missä takahelmassa oli kolo tätä varten valmiina. Putki siis tämän näköinen: Jossain vaiheessa joutoaikana väkersin vanerista tuollaisen keskikonsolintekeleen peittelemään sähköjohtoja ja muita muinaisia virityksiä: Sähköt sain pääpiirteittäin ihmeteltyä kuntoon ja jarrut vielä säädettyä, niin auto konttorille viimein viime lauantaina ja kahden vuoden leimahan sieltä tuli ilman huomautuksia. Edellisen kerran auto ollut leimassa 2002, joten vähän sai jännittääkin ajellessa 50km konttorille. Ominvoimin ennen tuota lenkkiä oli tullut kuitenkin testattua korkeintaan parin sadan metrin verran. Tässä vaiheessa siis mennään tämän näköisenä varmaankin koko kesä: Viimeistelyä riittää ja muita suunnitelmia tämän varalle. Bensamittaria en vielä ole saanut pelaamaan, kierroslukumittari näyttää ihan omiaan ja sähköinen pissapojan moottori paloi heti alkuunsa. Oven tiivisteet roikkuu ikävästi oven raosta, kun ovat vanhat ja surkeat, eikä muidenkaan luukkujen sovitus ihan täydellinen ole tällä hetkellä. Moottoriin tulossa ulkoinen öljynlauhdutin ja suodatin jostain, sekä joku viritys öljynlämmöstä kertomaan. Ulkonäköön liittyen ainakin ne puskurit pitää jossain välissä saada värkättyä, enkä pistäisi pahakseni vaikka joskus jotkut modernimmatkin vanteet jostain keksisin ja ne jotenkin autoon kiinni. Takavaloillekin pitäisi jotain keksiä ja onhan tässä vaikka mitä. Sisustahan on mattoja lukuunottamatta ”alkuperäisessä” mallissa joten siihenkin liittyen tulee varmaan jotain keksittyä. Mutta joo, hauska vekotin ja kulkee kivasti. Satakunta kilometriä ajelin viikonlopun aikana eikä ainakaan aistinvaraisesti näillä keleillä takakontin lämmöt juuri nouse, joka oli ja on tietenkin edelleen vähän pelkona. Ähtärinä ostin ja ähtärinä pysyi, joten sen osalta ei uutta auringon alla. Notsin möin pois, koska ei siitä olisi omissa käsissäni ikinä valmistunut sellaista, joka olisi niin hyvälle kopalle tehnyt oikeutta.
 3. Kuvasta ei saa oikein selvää, mutta kuskin puolen lattiapellissä on pientä reikää kauttaaltaan melkeinpä tuonne kiiltävälle maalille saakka. Varsinkin kynnyksen puoleinen reuna on melko haperoa. Hanttimiehen puolella ei niinkään paha akun paikkaa lukuunottamatta, mutta jatkuu siinäkin vielä ruostevauriot tuon väliseinän jälkeen matkustamon puolelle. Mikä muuten on hanttimiehen puolella lattian takaosassa - takapenkkiläisen jalkatilassa - tuollainen "silmukka"? Oikeassa laidassa, turvavyön alakiinnikkeen kohdalla 13mm kannalla olevalla pultilla lattiassa kiinni ja käsittääkseni hitsattu mutteri pohjapellissä. Tuossa toiseksi alimmassa kuvassa näkyy, joskin vähän epäselvästi.
 4. Purin viikonloppuna joutessani vähän lisää tuota Notsia. Takalokarit pois ja ihan hyvältä näytti sielläkin, eikä suojissa itsessäänkään kamalasti sanomista: Ikävästi vain molempien kynnyskoteloiden etunurkissa sekä kuskinpuolen kynnyskotelon takaosassa sisäpuolella korroosiota sen verran reilusti, että varmaan tästä pitää käyttää koppa pois alustasta. Nuo reijät kun ulottuvat tietenkin korin ja alustan saumaan. Sen lisäksi vielä kynnyskoteloiden päädyt takapyöräkoteloon puhki, mutta eivät sieltä erityisen pahasti. Reijät korin puolella eivät muutenkaan mitään kamalan isoja ole, mutta sama varmaan tehdä kunnolla, kun muuten kuitenkin kyseessä niin kelpo aihio. Muutama kuva vielä pohjasta: Seuraavaksi varmaan työntelen tämän pihan perälle odottelemaan ensi talvea, että mahtuu tallissa puuhailemaan muuta siihen saakka.
 5. Fastbackiin jatkoin lattiaverhoilujen tekoa. Eli samaa verhoiluhuopaa kynnyksiin ja pyöräkoteloihin edessä, kuin mitä hattuhyllylle tuli laitettua. Lattiat teen paksummasta huopamatosta, mutta sitä ei ikävä kyllä ollut paikallisessa puljussa hyllyssä eli sitä piti jäädä nyt odottamaan. Noilta osin kun hommat jäivät väistämättä kesken, ajattelin sitten kuitenkin vähän purkaa Notsia, jotta näkee sen osalta tulevaa työmaata. Komento takaisin siinä mielessä, että ei siellä mitään sisälokasuojia ole ollut vaikka ensivaikutelma siltä vaikuttikin. Uutena suihkittu paksut kerrokset massaa joka puolelle, jotka nyt lähti levyinä irti. Massan alka paljastui pistämätöntä maalipintaa kauttaaltaan, joka oli tietenkin iloinen yllätys tässä vaiheessa: Käytännössä molempien etupyöräkoteloiden takaosien alanurkassa kuitenkin hitsattavaa sekä muutaman kymmenen sentin pätkä helmassa. Noilta osin ei näyttäisi olevan tekemätön työmaa amatöörillekään. Molempia etulokasuojia oli korroosio kohdellut samalla tavalla. Eli lokasuojien takaosasta alapää jokseenkin entinen ja toista yritetty joskus korjatakin: Mielellään tietenkin jostain löytäisi kelvollisemmat suojat, mutta näitä ei kaiketi markkinoilla ihan valtavasti liiku? Fastbackista toki näkee vähän mallia, miten nuo pitäisi mennä, jos/kun alkaa suorasta pellistä askartelemaan. Sisältäkin purin sen verran, että hahmottui lattiapeltien kunto tarkemmin. Käytännössä molemmista lattiapaneeleista pitää takaosaa sellainen puoli metriä uusia, kuskin puolelta ehkä vähän pidemmällekin. Etuosa lattioista sen sijaan oli ihan hyvässä kunnossa. Kokonaisia peltejä yllämainituista linkeistä saa tilattua ja jenkeistä pienempääkin palasta. Pitää vähän miettiä, miten tuota lähtisi toteuttamaan. Avaimia ei löytynyt ostohetkellä mistään, mutta irrotin oven lukon kokeeksi, josko siellä olevalla tunnistekoodilla saisi avaimen jossain teetettyä. Tämä tietenkin vähän hakuammuntaa, josko virtalukko onkin ollut jollain eri avaimella toimiva. Ainakin Fastbackin avain noihin lukkopesiin meni, että sikäli on aihion malli niihin tiedossa. Pitäiskö tässä olla rattilukko? Avainpesä kuitenkin tuossa rattiakselin yhteydessä, mutta ratti ei ole mennyt lukkoon vaikka tuota on käännelty suuntaansa vähän joka vaiheessa.
 6. Siinä sitä nyt olis. Mangelsit alle, pari paikkaa pohjaan ja baanalle: No, ehkä tässä pitää jotain muutakin tehdä. Lattiapellit molemmin puolin takaosastaan mätänä, kynnyskotelot eivät ihan niin pahat kuin kuvittelin, mutta uutta peltiä tarvii niihinkin. Etulokasuojissakin pientä puuhaa. Mistähän kannattaisi peltiosia kysellä vai saako näihin? En kylläkään vielä ole sen kummemmin purkanut, että ihan tarvisi just tilailemaan alkaa. Muita havaittuja osapuutteita on tässä vaiheessa ainoastaan avaimet, sisäpeili, joka on joskus rikkoutunut ja moottorin päälle tuleva kansi, jota ei löytynyt. Niin no itse moottorikin toki siis puuttuu, mutta osia sentään siihen löytyy, jotta oikeantyylisen kasaamiseen on jossain vaiheessa mahdollisuus. En tiedä, kuinka yleistä, mutta tässä on ollut aikanaan sisälokasuojat edessä. Täysin murusina ne tietenkin tätä nykyä ovat, mutta etupyöräkotelot ovat säästyneet kivisuihkulta noiden ansiosta ja sieltä pilkistää kauttaaltaan virheetöntä peltiä. Viimeisimmän tiedon mukaan tämä oli hinattu tuohon säilytyspaikkaansa jo 80-luvun puolivälin tienoilla, jolloin se on pelastettu jonkun korjaamon tallin takaa, jossa se oli jo ehtinyt seistä vuosikaudet. Voi siis olla, ettei kaikenkaikkiaan ole tietä ihan kamalasti nähnyt, sikäli kuin sillä on valtavasti merkitystä. Pitää kuitenkin yrittää edetä yksi asia kerrallaan, eli oranssin sähköhommat alkaa olemaan reilassa. Pyyhkijöiden moottoria en jostain hyvästä syystä saanut pelaamaan pätkimättä, joten sellainen pitää vaihtaa. Purin entisen osiin, putsailin, tarkistin johdotukset ja tinaukset ja niputin uudelleen kasaan mutta jotenkin tuntuu olevan haluton yhteistyöhön. Välillä pyörii iloisesti ja sitten jää vain jumiin. Tämä siis pelkkä moottori irrallaan, ei vivustossa kiinni. Myös jälkiasenteinen sähköinen pissapojan moottori oli entinen, johon haen jostain Motonetistä korvikkeen. Seuraavana steppinä voisi alkaa mattoja suunnittelemaan kabiiniin. Entisiä ei ole edes malliksi, joten nekin tulee ihan omasta päästä.
 7. A-malliksi itse ainakin epäilisin. Eikö tähän viittaisi ylempien kylkilistojen puuttuminen ja etuvilkut? Myös ovien sisäkahvat olivat mallia perus. Pitää tutkailla tarkemmin, kunhan saa tuon talliin.
 8. Tarttui näppeihin toinenkin kolmonen pienoisten sattumien kautta. Tarvetta ei varsinaisesti ollut, mutta onpahan tekemistä tuleviksikin vuosiksi. Voisi kutsua latolöydöksi eli seissyt navetassa niillä sijoillaan viimeiset 30 vuotta moottoririkon seurauksena. Lattiassa ja kynnyksissä hitsattavaa mutta vaikuttaisi olevan osiltaan jokseenkin täydellinen. Moottorinraatokin löytyi, jossa oli nelossylinterin mäntä hajalla ja lohkossa niillä paikkeilla reikä. Kaiketi kiertokanki etsinyt siitä ulospääsyä. Tähän jätetään amistelut ja ähtäröinnit tekemättä ja väsätään muutenkin omaan tahtiin ilman aikatauluja. Kyseessä siis 1600 Notchback -67. Joskus maalattu yli, alkuperäinen värisävy ilmeisestikin Sea Sand. Ensi sunnuntaina olisi tarkoitus kotiuttaa.
 9. 25 vuotta sitten tein samanlaisen vilkkuratkaisun omaan kuplaan ja pari kertaa riitti tarpeeksi tutulla katsurilla ymmärrystä ratkaisulle. 🙂 Myin auton ja uusi omistaja oli joutunut heti seuraavalla kerralla laittamaan erilliset vilkut keulille. Meininki tuolloin muutenkin katsastuksessa oli vähän mitä oli.
 10. Joo, se homma tuolla keskeneräisenä mainittukin ja "työn alla".
 11. Samaa mieltä takarengastuksen osalta. Noiden osalta oli muutenkin vähän tällaista arvalla etenemistä, kun ei tiennyt että mikä mahtuu ja minne, niin sillä tilasin kaikki samaa kokoa. Onneksi nykyisin nuo kumet on suht edullisia, niin ei ole kynnyskysymys päivittää niitä jatkossakaan.
 12. 5mm spacerit laitoin nyt sekä eteen että taakse. Jotenkin näyttää, että voisihan nuo tuolla mukana nyt mennä, ilman että raapii takana iskaritolppaan sisälaidasta. Pohjaanlyöntikumien "ylälautasista" kuitenkin lähti jo osa heti ensimmäisenä tuolta pois, koska ne ei ainakaan siellä mahtuneet olemaan. Tarkemmin katsottuna ei nuo vanteet muutenkaan olisi asettuneet rummun ympärille ilman spaceria, koska rummussa vanteen kiinnityskohta on reunaa syvemmällä ja näissä vanteissa olisi jäänyt puolista kantamaan siitä kohti. Edessä spacerin vaati siksi, ettei puolat vastaa jarrusatulaan. Auto on nyt kuitenkin rattaillaan ja sähköhommia tehty. Etuvalojen viimeiset pätkät vedin kokonaan uusiksi, kun siellä aika oli tehnyt tehtävänsä. Melkein kaikki sähköt pelasi jo ensiyrittämällä, pitää kuitenkin hommata uudet valo- ja hätävilkkukatkaisijat. Ensinmainittu on täysin holtiton, toimien vain satunnaisesti ja jälkimmäinen on muuten jo melko rähjääntynyt. Etuvaloista pahoittelut kanssaihmisille sekä itselleni. Toivottavasti nämä eivät ole ikuinen ratkaisu, mutta näillä nyt alkuun. En ole vielä löytänyt mieleisiä vilkullisia umpioita inhmilliseen hintaan maailmalta, niin piti mennä vähän sieltä missä aita on matalin. Takalampuille pitäisi myös tehdä jotain, en vain vielä tiedä että mitä. Moottoria en ole vieläkään saanut, josta syystä auton perse on korkealla. En tiedä pitääkö tässä alkaa keksimään tilapäisratkaisua siihen saakka että varsinainen tilaustyö tulee, jotta pääsisi ihmettelemään muita toiminnallisuuksia. Jos jollain on Oulunseudulla lainata tai myydä jotain toimivaa tai vaikka muuten täydellistä rytöläjääkin, niin saa vinkata. Työlistalla mainitun sähköihmettelyn lisäksi vielä ainakin kuskin oven maalaus sisäpuolelta ja ovilasien kasaus, ovien ikkunoiden ja tuuletusluukkujen kehysten sipistelty, pyöräkoteloiden yms maalaus/massaus, pelien asennus - kunhan keksin millaiset laitan - sekä mattojen tekeminen yms sisustan kasaus. Puskureitakin kaipais... Ähtärihän tämä oli valmiiksi, joten siitä ei ole myöskään muuksi muuttunut. 🙂
 13. Ongelmana lähinnä se, että ne on liian sisällä. 7x17 et40 - vanteet. Sikäli hämmästyttää satunnaisiin nettitietoihin viitaten että ei tekis tiukkaa kaaren suhteen vaikka olis et20. Tiedä sitten mitkä vetarit tässä on paikallaan.
 14. Kasausta piti aloitella. Maalipinta näyttäisi tarkemmin syynättynä 99% todella hyvältä. Harmi että se 1% on mihin ihmiset kiinnittää huomionsa. 😄 Takana menee tiukille renkaiden kanssa, mutta pitää koittaa jotenkin pajottaa.
 15. Niin ne viikot vierii, mutta nyt on pintavärit viimein päällä. Siitähän tuli sellainen, kuin autotalliolosuhteissa ihan itse värkkäämällä tulee. Ihan kohtuullinen kuitenkin ja omaan tarpeeseen kelvollinen. Ennenkaikkea oppi jotain tästäkin hommasta, jos/kun haluaa jatkossakin näitä hommia harrastella. Seuraavaksi sitten kasausta ja muuta värkkäystä. Toivonmukaan tämä saa joskus vielä moottorinkin perään.
×
×
 • Create New...