Jump to content

henkilöasiakas

Members
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 25 vuotta sitten tein samanlaisen vilkkuratkaisun omaan kuplaan ja pari kertaa riitti tarpeeksi tutulla katsurilla ymmärrystä ratkaisulle. 🙂 Myin auton ja uusi omistaja oli joutunut heti seuraavalla kerralla laittamaan erilliset vilkut keulille. Meininki tuolloin muutenkin katsastuksessa oli vähän mitä oli.
 2. Joo, se homma tuolla keskeneräisenä mainittukin ja "työn alla".
 3. Samaa mieltä takarengastuksen osalta. Noiden osalta oli muutenkin vähän tällaista arvalla etenemistä, kun ei tiennyt että mikä mahtuu ja minne, niin sillä tilasin kaikki samaa kokoa. Onneksi nykyisin nuo kumet on suht edullisia, niin ei ole kynnyskysymys päivittää niitä jatkossakaan.
 4. 5mm spacerit laitoin nyt sekä eteen että taakse. Jotenkin näyttää, että voisihan nuo tuolla mukana nyt mennä, ilman että raapii takana iskaritolppaan sisälaidasta. Pohjaanlyöntikumien "ylälautasista" kuitenkin lähti jo osa heti ensimmäisenä tuolta pois, koska ne ei ainakaan siellä mahtuneet olemaan. Tarkemmin katsottuna ei nuo vanteet muutenkaan olisi asettuneet rummun ympärille ilman spaceria, koska rummussa vanteen kiinnityskohta on reunaa syvemmällä ja näissä vanteissa olisi jäänyt puolista kantamaan siitä kohti. Edessä spacerin vaati siksi, ettei puolat vastaa jarrusatulaan. Auto on nyt kuitenkin rattaillaan ja sähköhommia tehty. Etuvalojen viimeiset pätkät vedin kokonaan uusiksi, kun siellä aika oli tehnyt tehtävänsä. Melkein kaikki sähköt pelasi jo ensiyrittämällä, pitää kuitenkin hommata uudet valo- ja hätävilkkukatkaisijat. Ensinmainittu on täysin holtiton, toimien vain satunnaisesti ja jälkimmäinen on muuten jo melko rähjääntynyt. Etuvaloista pahoittelut kanssaihmisille sekä itselleni. Toivottavasti nämä eivät ole ikuinen ratkaisu, mutta näillä nyt alkuun. En ole vielä löytänyt mieleisiä vilkullisia umpioita inhmilliseen hintaan maailmalta, niin piti mennä vähän sieltä missä aita on matalin. Takalampuille pitäisi myös tehdä jotain, en vain vielä tiedä että mitä. Moottoria en ole vieläkään saanut, josta syystä auton perse on korkealla. En tiedä pitääkö tässä alkaa keksimään tilapäisratkaisua siihen saakka että varsinainen tilaustyö tulee, jotta pääsisi ihmettelemään muita toiminnallisuuksia. Jos jollain on Oulunseudulla lainata tai myydä jotain toimivaa tai vaikka muuten täydellistä rytöläjääkin, niin saa vinkata. Työlistalla mainitun sähköihmettelyn lisäksi vielä ainakin kuskin oven maalaus sisäpuolelta ja ovilasien kasaus, ovien ikkunoiden ja tuuletusluukkujen kehysten sipistelty, pyöräkoteloiden yms maalaus/massaus, pelien asennus - kunhan keksin millaiset laitan - sekä mattojen tekeminen yms sisustan kasaus. Puskureitakin kaipais... Ähtärihän tämä oli valmiiksi, joten siitä ei ole myöskään muuksi muuttunut. 🙂
 5. Ongelmana lähinnä se, että ne on liian sisällä. 7x17 et40 - vanteet. Sikäli hämmästyttää satunnaisiin nettitietoihin viitaten että ei tekis tiukkaa kaaren suhteen vaikka olis et20. Tiedä sitten mitkä vetarit tässä on paikallaan.
 6. Kasausta piti aloitella. Maalipinta näyttäisi tarkemmin syynättynä 99% todella hyvältä. Harmi että se 1% on mihin ihmiset kiinnittää huomionsa. 😄 Takana menee tiukille renkaiden kanssa, mutta pitää koittaa jotenkin pajottaa.
 7. Niin ne viikot vierii, mutta nyt on pintavärit viimein päällä. Siitähän tuli sellainen, kuin autotalliolosuhteissa ihan itse värkkäämällä tulee. Ihan kohtuullinen kuitenkin ja omaan tarpeeseen kelvollinen. Ennenkaikkea oppi jotain tästäkin hommasta, jos/kun haluaa jatkossakin näitä hommia harrastella. Seuraavaksi sitten kasausta ja muuta värkkäystä. Toivonmukaan tämä saa joskus vielä moottorinkin perään.
 8. Jonkinsortin välietappi saavutettu, elikkä epoksipohjat saatiin ruiskittua autolle niskaan: Muutamia kohtia saa vähän vielä fiksata, ennen pintamaalia, mutta aika vähällä näyttäisi selviävän. Vielä viime hetken muutoksena laitoin kuitenkin nuo puskurin paikat umpeen, koska nuo mun aihiot on sen verran paskat, ettei niistä taida saada hyviä. Ja mikäpä se estää puhkomasta reikiä sitten uudestaan, jos noista sattuu siedettävät saamaan tai muualta kävelee vastaan paremmat. Tällä visiolla nyt kuitenkin kohti seuraavia askareita.
 9. Ihan niin kuin kuukauteen ei olisi tapahtunut mitään, mutta ei se ihan pidä paikkaansa. On sitä kuitenkin hiottu ja kitattu ihan kyllästymiseen saakka. Omalta osaltani nuo hommat alkavat olemaan siinä, mutta toki maalauskonsultti saattaa vielä jotain pientä siitä löytää, kunhan joutaa käymään. Edellisen reissun jäljiltä sillä oli vielä niin paljon sanottavaa, että oli jo usko loppua. Ei pelkästään omia räpellyksiä vaan myös edellisen rakentelijan toimesta vähän huonoja paikkoja jotka on nyt samalla sitten fiksattu ja oijottu. Tämä viikonloppu meni tuon vihreän doppelin takavalojen sähköhommia ihmetellessä ja kattoa verhoillessa, mutta se on sitten eri projekti. Tilasin kuitenkin nyt maailmalta vanteet kun ”halvalla sain”. Kooltaan 7x17 et40. Ihan täysin ei nuo tietenkään istu, vaan takana sovitus on hyvinkin tiukoilla sisäpuolella ja edestä ottaa ainakin uusilla jarrupaloilla satulaan kiinni. Pitänee siis silti laittaa jotain spaceria väliin, vaikka näiden tarkoitus oli olla ”heittämällä paikalleen” ilman erinäisiä askarteluja. Aion myös maalata vanteista kehykset, ettei olisi niin tunkkaisen näköiset. Tässä kuvassa oleva vanteen suojanauha markkeeraa, miltä se suunnilleen voisi lopputuloksena näyttää: Viitsivä yksilöhän tietenkin kiillottaisi vanteista lipat, muuta en viitsi sitä ainakaan tässä vaiheessa vielä tehdä. Kiillotetulla lipalla olevia vanteita olisi toki myös saanut hankittua, mutta köyhää kiehtoi tässä tapauksessa enemmän kolmannekseen jäänyt hinta. Ja jos sen hintaisia vanteita olisin ollut ostamassa, olisin varmaan ostanut ihan muunlaiset. Seuraavaksi rengaskaupoille. Alkujaan - tai viimeksi - tässä on ollut 185/55-renkaat 15” vanteilla. 205/40 on ehkä näille vanteille oma valinta näillä näkymin. Moottoria voisi kuulemma kuukauden päästä alkaa odottelemaan, mutta maali haluttaisi kovasti saada niskaan, että viitsisi muita asioita sitten edistää esimerkiksi sisustan osalta.
 10. Upitaan kerran, ennenkuin aletaan tilaushommiin.
 11. Aikanaan Roomassa tuli törmättyä tällaiseen jäätelö- tms baariin: Tällainen pöytä ollut tekeillä jo vuosia. Ei taida ikinä varsinaisesti valmistua, vaikkei paljon olisikaan enää tekemistä: Kyseessä Audin V8 TDI, mutta käytetty kaiketi myös jossain volkkareissa. Valmistuminen jäänyt siitä kiinni, ettei tiedä mihin sen valmiina laittaisi ja painaa niin järjettömästi, että työläs kuskailla.
 12. Vauhdista en tiedä, kun vapaapäivät on niin vähissä, mutta tuolla päättäjäisissä olisi tarkoitus kyllä jollain vekottimella paikan päällä pistäytyä, kun matkaa tulee tuonne kotoa kokonaista neljä kilometriä. 😁
 13. Siis koneen takaa on murjottu ja poistettu kaikki jäähdytykseen liittyvät pellit tai kotelot ja sen lisäksi takahelma on mallia "itse tehty", jonka vuoksi alkuperäisiä siihen ei edes saisi suoraan. Tiedän että tämä ratkaisu ei ole jäähdytyksen kannalta optimaalisin. Tilannehan vastaa samaa käytännössä, kuin noissa lasikuitusarjoissa joita kuplan alustalle tehdään. Tässä tapauksessa on vain tarkoitus alkuperäistä moottoritilan kantta hyödyntäen vähän edes saada eristettyä koneesta nousevaa lämpöä sekoittumasta jäähdytysilmaan. Saa nähdä, miten onnistuu. Ja jos ei onnistu, mikäänhän ei estä myöhemminkään hankkimasta kolmosen moottoriin ja koriin liittyviä vehkeitä oikean ratkaisun toteuttamiseksi.
 14. Kopasta on purettu koneen takaa kaikki jäähdytykseen liittyvät pellit ja kotelot entisten omistajien toimesta, jonka vuoksi originelli jäähdytyssysteemikin olisi vaatinut erityistoimenpiteitä rakentelun suhteen. Toisaalta kun ei itseltä löydy mitään osia kolmosen koneen rakenteluun liittyen, olisi sekin vaihtoehto tullut aika hankalaksi ja kalliiksi toteuttaa. Ja mitä kyselin, niin eipä noita kolmosen koneita muutenkaan ole markkinoilla valtavasti, kun taas kuplan koneita löytyy.
 15. Nimenomaan siitä syystä ajattelinkin tuohon jotenkin sen kannen viritellä. Ja mahdollista toki sitten vielä tuolta sivuposkista tuoda jotku kotelot tms puhallinkopan taakse jäähdytystä parantamaan. Itse asennuspaikka on toki aika ilmava mutta kuplamaisesti tuota konehuonetta ei saa eristettyä, mikä on tietenkin harmi. Toisaalta ilmansaantia ja -kiertoa voisi joku käsistään näppärä toteuttaa vielä lisäksi jollain tällaisella toteutuksella: 🙂
×
×
 • Create New...