Jump to content

henkilöasiakas

Members
 • Posts

  37
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

henkilöasiakas's Achievements

 1. Kuvasta ei saa oikein selvää, mutta kuskin puolen lattiapellissä on pientä reikää kauttaaltaan melkeinpä tuonne kiiltävälle maalille saakka. Varsinkin kynnyksen puoleinen reuna on melko haperoa. Hanttimiehen puolella ei niinkään paha akun paikkaa lukuunottamatta, mutta jatkuu siinäkin vielä ruostevauriot tuon väliseinän jälkeen matkustamon puolelle. Mikä muuten on hanttimiehen puolella lattian takaosassa - takapenkkiläisen jalkatilassa - tuollainen "silmukka"? Oikeassa laidassa, turvavyön alakiinnikkeen kohdalla 13mm kannalla olevalla pultilla lattiassa kiinni ja käsittääkseni hitsattu mutteri pohjapellissä. Tuossa toiseksi alimmassa kuvassa näkyy, joskin vähän epäselvästi.
 2. Purin viikonloppuna joutessani vähän lisää tuota Notsia. Takalokarit pois ja ihan hyvältä näytti sielläkin, eikä suojissa itsessäänkään kamalasti sanomista: Ikävästi vain molempien kynnyskoteloiden etunurkissa sekä kuskinpuolen kynnyskotelon takaosassa sisäpuolella korroosiota sen verran reilusti, että varmaan tästä pitää käyttää koppa pois alustasta. Nuo reijät kun ulottuvat tietenkin korin ja alustan saumaan. Sen lisäksi vielä kynnyskoteloiden päädyt takapyöräkoteloon puhki, mutta eivät sieltä erityisen pahasti. Reijät korin puolella eivät muutenkaan mitään kamalan isoja ole, mutta sama varmaan tehdä kunnolla, kun muuten kuitenkin kyseessä niin kelpo aihio. Muutama kuva vielä pohjasta: Seuraavaksi varmaan työntelen tämän pihan perälle odottelemaan ensi talvea, että mahtuu tallissa puuhailemaan muuta siihen saakka.
 3. Fastbackiin jatkoin lattiaverhoilujen tekoa. Eli samaa verhoiluhuopaa kynnyksiin ja pyöräkoteloihin edessä, kuin mitä hattuhyllylle tuli laitettua. Lattiat teen paksummasta huopamatosta, mutta sitä ei ikävä kyllä ollut paikallisessa puljussa hyllyssä eli sitä piti jäädä nyt odottamaan. Noilta osin kun hommat jäivät väistämättä kesken, ajattelin sitten kuitenkin vähän purkaa Notsia, jotta näkee sen osalta tulevaa työmaata. Komento takaisin siinä mielessä, että ei siellä mitään sisälokasuojia ole ollut vaikka ensivaikutelma siltä vaikuttikin. Uutena suihkittu paksut kerrokset massaa joka puolelle, jotka nyt lähti levyinä irti. Massan alka paljastui pistämätöntä maalipintaa kauttaaltaan, joka oli tietenkin iloinen yllätys tässä vaiheessa: Käytännössä molempien etupyöräkoteloiden takaosien alanurkassa kuitenkin hitsattavaa sekä muutaman kymmenen sentin pätkä helmassa. Noilta osin ei näyttäisi olevan tekemätön työmaa amatöörillekään. Molempia etulokasuojia oli korroosio kohdellut samalla tavalla. Eli lokasuojien takaosasta alapää jokseenkin entinen ja toista yritetty joskus korjatakin: Mielellään tietenkin jostain löytäisi kelvollisemmat suojat, mutta näitä ei kaiketi markkinoilla ihan valtavasti liiku? Fastbackista toki näkee vähän mallia, miten nuo pitäisi mennä, jos/kun alkaa suorasta pellistä askartelemaan. Sisältäkin purin sen verran, että hahmottui lattiapeltien kunto tarkemmin. Käytännössä molemmista lattiapaneeleista pitää takaosaa sellainen puoli metriä uusia, kuskin puolelta ehkä vähän pidemmällekin. Etuosa lattioista sen sijaan oli ihan hyvässä kunnossa. Kokonaisia peltejä yllämainituista linkeistä saa tilattua ja jenkeistä pienempääkin palasta. Pitää vähän miettiä, miten tuota lähtisi toteuttamaan. Avaimia ei löytynyt ostohetkellä mistään, mutta irrotin oven lukon kokeeksi, josko siellä olevalla tunnistekoodilla saisi avaimen jossain teetettyä. Tämä tietenkin vähän hakuammuntaa, josko virtalukko onkin ollut jollain eri avaimella toimiva. Ainakin Fastbackin avain noihin lukkopesiin meni, että sikäli on aihion malli niihin tiedossa. Pitäiskö tässä olla rattilukko? Avainpesä kuitenkin tuossa rattiakselin yhteydessä, mutta ratti ei ole mennyt lukkoon vaikka tuota on käännelty suuntaansa vähän joka vaiheessa.
 4. Siinä sitä nyt olis. Mangelsit alle, pari paikkaa pohjaan ja baanalle: No, ehkä tässä pitää jotain muutakin tehdä. Lattiapellit molemmin puolin takaosastaan mätänä, kynnyskotelot eivät ihan niin pahat kuin kuvittelin, mutta uutta peltiä tarvii niihinkin. Etulokasuojissakin pientä puuhaa. Mistähän kannattaisi peltiosia kysellä vai saako näihin? En kylläkään vielä ole sen kummemmin purkanut, että ihan tarvisi just tilailemaan alkaa. Muita havaittuja osapuutteita on tässä vaiheessa ainoastaan avaimet, sisäpeili, joka on joskus rikkoutunut ja moottorin päälle tuleva kansi, jota ei löytynyt. Niin no itse moottorikin toki siis puuttuu, mutta osia sentään siihen löytyy, jotta oikeantyylisen kasaamiseen on jossain vaiheessa mahdollisuus. En tiedä, kuinka yleistä, mutta tässä on ollut aikanaan sisälokasuojat edessä. Täysin murusina ne tietenkin tätä nykyä ovat, mutta etupyöräkotelot ovat säästyneet kivisuihkulta noiden ansiosta ja sieltä pilkistää kauttaaltaan virheetöntä peltiä. Viimeisimmän tiedon mukaan tämä oli hinattu tuohon säilytyspaikkaansa jo 80-luvun puolivälin tienoilla, jolloin se on pelastettu jonkun korjaamon tallin takaa, jossa se oli jo ehtinyt seistä vuosikaudet. Voi siis olla, ettei kaikenkaikkiaan ole tietä ihan kamalasti nähnyt, sikäli kuin sillä on valtavasti merkitystä. Pitää kuitenkin yrittää edetä yksi asia kerrallaan, eli oranssin sähköhommat alkaa olemaan reilassa. Pyyhkijöiden moottoria en jostain hyvästä syystä saanut pelaamaan pätkimättä, joten sellainen pitää vaihtaa. Purin entisen osiin, putsailin, tarkistin johdotukset ja tinaukset ja niputin uudelleen kasaan mutta jotenkin tuntuu olevan haluton yhteistyöhön. Välillä pyörii iloisesti ja sitten jää vain jumiin. Tämä siis pelkkä moottori irrallaan, ei vivustossa kiinni. Myös jälkiasenteinen sähköinen pissapojan moottori oli entinen, johon haen jostain Motonetistä korvikkeen. Seuraavana steppinä voisi alkaa mattoja suunnittelemaan kabiiniin. Entisiä ei ole edes malliksi, joten nekin tulee ihan omasta päästä.
 5. A-malliksi itse ainakin epäilisin. Eikö tähän viittaisi ylempien kylkilistojen puuttuminen ja etuvilkut? Myös ovien sisäkahvat olivat mallia perus. Pitää tutkailla tarkemmin, kunhan saa tuon talliin.
 6. Tarttui näppeihin toinenkin kolmonen pienoisten sattumien kautta. Tarvetta ei varsinaisesti ollut, mutta onpahan tekemistä tuleviksikin vuosiksi. Voisi kutsua latolöydöksi eli seissyt navetassa niillä sijoillaan viimeiset 30 vuotta moottoririkon seurauksena. Lattiassa ja kynnyksissä hitsattavaa mutta vaikuttaisi olevan osiltaan jokseenkin täydellinen. Moottorinraatokin löytyi, jossa oli nelossylinterin mäntä hajalla ja lohkossa niillä paikkeilla reikä. Kaiketi kiertokanki etsinyt siitä ulospääsyä. Tähän jätetään amistelut ja ähtäröinnit tekemättä ja väsätään muutenkin omaan tahtiin ilman aikatauluja. Kyseessä siis 1600 Notchback -67. Joskus maalattu yli, alkuperäinen värisävy ilmeisestikin Sea Sand. Ensi sunnuntaina olisi tarkoitus kotiuttaa.
 7. 25 vuotta sitten tein samanlaisen vilkkuratkaisun omaan kuplaan ja pari kertaa riitti tarpeeksi tutulla katsurilla ymmärrystä ratkaisulle. 🙂 Myin auton ja uusi omistaja oli joutunut heti seuraavalla kerralla laittamaan erilliset vilkut keulille. Meininki tuolloin muutenkin katsastuksessa oli vähän mitä oli.
 8. Joo, se homma tuolla keskeneräisenä mainittukin ja "työn alla".
 9. Samaa mieltä takarengastuksen osalta. Noiden osalta oli muutenkin vähän tällaista arvalla etenemistä, kun ei tiennyt että mikä mahtuu ja minne, niin sillä tilasin kaikki samaa kokoa. Onneksi nykyisin nuo kumet on suht edullisia, niin ei ole kynnyskysymys päivittää niitä jatkossakaan.
 10. 5mm spacerit laitoin nyt sekä eteen että taakse. Jotenkin näyttää, että voisihan nuo tuolla mukana nyt mennä, ilman että raapii takana iskaritolppaan sisälaidasta. Pohjaanlyöntikumien "ylälautasista" kuitenkin lähti jo osa heti ensimmäisenä tuolta pois, koska ne ei ainakaan siellä mahtuneet olemaan. Tarkemmin katsottuna ei nuo vanteet muutenkaan olisi asettuneet rummun ympärille ilman spaceria, koska rummussa vanteen kiinnityskohta on reunaa syvemmällä ja näissä vanteissa olisi jäänyt puolista kantamaan siitä kohti. Edessä spacerin vaati siksi, ettei puolat vastaa jarrusatulaan. Auto on nyt kuitenkin rattaillaan ja sähköhommia tehty. Etuvalojen viimeiset pätkät vedin kokonaan uusiksi, kun siellä aika oli tehnyt tehtävänsä. Melkein kaikki sähköt pelasi jo ensiyrittämällä, pitää kuitenkin hommata uudet valo- ja hätävilkkukatkaisijat. Ensinmainittu on täysin holtiton, toimien vain satunnaisesti ja jälkimmäinen on muuten jo melko rähjääntynyt. Etuvaloista pahoittelut kanssaihmisille sekä itselleni. Toivottavasti nämä eivät ole ikuinen ratkaisu, mutta näillä nyt alkuun. En ole vielä löytänyt mieleisiä vilkullisia umpioita inhmilliseen hintaan maailmalta, niin piti mennä vähän sieltä missä aita on matalin. Takalampuille pitäisi myös tehdä jotain, en vain vielä tiedä että mitä. Moottoria en ole vieläkään saanut, josta syystä auton perse on korkealla. En tiedä pitääkö tässä alkaa keksimään tilapäisratkaisua siihen saakka että varsinainen tilaustyö tulee, jotta pääsisi ihmettelemään muita toiminnallisuuksia. Jos jollain on Oulunseudulla lainata tai myydä jotain toimivaa tai vaikka muuten täydellistä rytöläjääkin, niin saa vinkata. Työlistalla mainitun sähköihmettelyn lisäksi vielä ainakin kuskin oven maalaus sisäpuolelta ja ovilasien kasaus, ovien ikkunoiden ja tuuletusluukkujen kehysten sipistelty, pyöräkoteloiden yms maalaus/massaus, pelien asennus - kunhan keksin millaiset laitan - sekä mattojen tekeminen yms sisustan kasaus. Puskureitakin kaipais... Ähtärihän tämä oli valmiiksi, joten siitä ei ole myöskään muuksi muuttunut. 🙂
 11. Ongelmana lähinnä se, että ne on liian sisällä. 7x17 et40 - vanteet. Sikäli hämmästyttää satunnaisiin nettitietoihin viitaten että ei tekis tiukkaa kaaren suhteen vaikka olis et20. Tiedä sitten mitkä vetarit tässä on paikallaan.
 12. Kasausta piti aloitella. Maalipinta näyttäisi tarkemmin syynättynä 99% todella hyvältä. Harmi että se 1% on mihin ihmiset kiinnittää huomionsa. 😄 Takana menee tiukille renkaiden kanssa, mutta pitää koittaa jotenkin pajottaa.
 13. Niin ne viikot vierii, mutta nyt on pintavärit viimein päällä. Siitähän tuli sellainen, kuin autotalliolosuhteissa ihan itse värkkäämällä tulee. Ihan kohtuullinen kuitenkin ja omaan tarpeeseen kelvollinen. Ennenkaikkea oppi jotain tästäkin hommasta, jos/kun haluaa jatkossakin näitä hommia harrastella. Seuraavaksi sitten kasausta ja muuta värkkäystä. Toivonmukaan tämä saa joskus vielä moottorinkin perään.
 14. Jonkinsortin välietappi saavutettu, elikkä epoksipohjat saatiin ruiskittua autolle niskaan: Muutamia kohtia saa vähän vielä fiksata, ennen pintamaalia, mutta aika vähällä näyttäisi selviävän. Vielä viime hetken muutoksena laitoin kuitenkin nuo puskurin paikat umpeen, koska nuo mun aihiot on sen verran paskat, ettei niistä taida saada hyviä. Ja mikäpä se estää puhkomasta reikiä sitten uudestaan, jos noista sattuu siedettävät saamaan tai muualta kävelee vastaan paremmat. Tällä visiolla nyt kuitenkin kohti seuraavia askareita.
 15. Ihan niin kuin kuukauteen ei olisi tapahtunut mitään, mutta ei se ihan pidä paikkaansa. On sitä kuitenkin hiottu ja kitattu ihan kyllästymiseen saakka. Omalta osaltani nuo hommat alkavat olemaan siinä, mutta toki maalauskonsultti saattaa vielä jotain pientä siitä löytää, kunhan joutaa käymään. Edellisen reissun jäljiltä sillä oli vielä niin paljon sanottavaa, että oli jo usko loppua. Ei pelkästään omia räpellyksiä vaan myös edellisen rakentelijan toimesta vähän huonoja paikkoja jotka on nyt samalla sitten fiksattu ja oijottu. Tämä viikonloppu meni tuon vihreän doppelin takavalojen sähköhommia ihmetellessä ja kattoa verhoillessa, mutta se on sitten eri projekti. Tilasin kuitenkin nyt maailmalta vanteet kun ”halvalla sain”. Kooltaan 7x17 et40. Ihan täysin ei nuo tietenkään istu, vaan takana sovitus on hyvinkin tiukoilla sisäpuolella ja edestä ottaa ainakin uusilla jarrupaloilla satulaan kiinni. Pitänee siis silti laittaa jotain spaceria väliin, vaikka näiden tarkoitus oli olla ”heittämällä paikalleen” ilman erinäisiä askarteluja. Aion myös maalata vanteista kehykset, ettei olisi niin tunkkaisen näköiset. Tässä kuvassa oleva vanteen suojanauha markkeeraa, miltä se suunnilleen voisi lopputuloksena näyttää: Viitsivä yksilöhän tietenkin kiillottaisi vanteista lipat, muuta en viitsi sitä ainakaan tässä vaiheessa vielä tehdä. Kiillotetulla lipalla olevia vanteita olisi toki myös saanut hankittua, mutta köyhää kiehtoi tässä tapauksessa enemmän kolmannekseen jäänyt hinta. Ja jos sen hintaisia vanteita olisin ollut ostamassa, olisin varmaan ostanut ihan muunlaiset. Seuraavaksi rengaskaupoille. Alkujaan - tai viimeksi - tässä on ollut 185/55-renkaat 15” vanteilla. 205/40 on ehkä näille vanteille oma valinta näillä näkymin. Moottoria voisi kuulemma kuukauden päästä alkaa odottelemaan, mutta maali haluttaisi kovasti saada niskaan, että viitsisi muita asioita sitten edistää esimerkiksi sisustan osalta.
×
×
 • Create New...