Jump to content

tono

Members
 • Content Count

  307
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Askola/tampere
 • Ajoneuvot
  vw 1300 @ 72
 1. Auto 200km päässä ja vähän osia tilailemassa. Tuli mieleen, että onkos orkkis tyhjennyspropussa magneettia? Kuukausi sitten vaihtelin öljyt ja vaikka kuinka miettii niin pysty muistamaan oliko siinä vai ei.
 2. Joo semmoset on tällä hetkellä autossa kii.
 3. Otsikko varmaan kavahduttaa heti ilmamiehet takajaloilleen :D, mutta kokeillaan jos ei vesiallergia äidy kovin pahaksi: Tuli tuossa nettiä selatessa (erästä konefoorumia lukiessa) hassu idea mieleen. Mitä jos kuplan moottoriin ruiskuttaisi esim imusarjan kautta hienona sumuna vettä? Tarkoituksena siis ehkä vähän vähentää moottorin lämpökuormaa. Ja suurimpana syynä ehkä viihteen luominen talven ratoksi, jos tuleepi luppoaikaa. Nykyään kuplan koneesta löytyy termostaatin asentotunnistin (oranssi ja virheä valo kojelaudassa) joten veden ruiskutuksen pystyisi helposti releen välityksellä aloittamaan kun moottori on lämmin. Tai parhaimmillaanhan sitä voisi kokeilla vesi-etanoliseosta, saisi ehkä imuilmaa jäähdytetyksi enemmän. Kukaan sattunut huomaamaan onko maailmassa aikaisemmin kyseistä tointa toteutettu? Kommentteja? Tyrmääviä kommentteja?
 4. Ja tulee riittävä jännite puolalle ja sytytykselle? Ei nyt suoraan liity tähän, mutta joskus oma kuppelini poltteli valojen sulaketta. Ja oletettavasti vika aiheutui hapettuneista liittimistä ja tai tummuneista katkaisijan nastoista, jolloin liitokset lasisulakkeen päissä kuumeni ja lasisulake suli poikki. pinnat puhtaaks raaputtamalla toiminu nyt useemman vuoden polttamatta sulaketta.
 5. Tän takia on lisänny lorauksen 80/90 joukkoon. Samoin!
 6. Oiskos kellään kuvaa, miten se on alunperin tuolla konehuoneessa kulkenut? Ei oo vielä sellasta kuvaa osunu vastaan tai ehkä en vaan ole osannu ettiä oikiasta paikasta (veikkaan että sellanen kuva kyllä jostain löytyy) :)
 7. Ohhoh, ompas kulunut aikaa kun viimeksi tänne rustaillut. Jotain pientä parissa vuodessa tapahtunut. Ei mitään mullistavaa. Keskikonsoli ver. 2.1 asennettu vuonna 2010 ja päivitetty aina tarpeen tullen ja tänä talvena 2011-2012 laitettu termostaatti härpäkkeet paikoilleen, kun puuttuivat ja nivelet uusittu eteen. Tuohon termostaattisysteemiin tuli sitten liitetyksi mikrokytkin. Mikrokytkimen avulla näkee onko termostaatti täysin auki (vihgreä valo) vai vain osittain (oranssi). 200 km matkalla vihreän valon syttymiseen piti ajella n. 10-15 km 80 alueella. Lopussa kaupunkiajossa(ulkona +7) näemmä lämmöt laskee sen verran, että termari sulkeutuu hieman ja valo muuttuu oranssiksi. Edit itseasiassa ne valot näkyvät tuossa keskipaneelin alareunassa. Ja lisättäköön sen verran että nyt on 3 kesän aikana opiskelijabudjetilla päristelty karvan alle 15 000 km Saas nähdä paljon tämä neljäs kesä tuo mittariin :)
 8. Juu kaikki muut lähti ihan tuosta vaan, mutta tuo yks päätti olla kiinni sitte kunnolla. Rälläkkää hitsiä, rautaa, pulttipyssyä niin tunnin taistelun jälkeen lähti irti. Jotain hassua siinä kartiossa kumminkin täyty olla. Harmi kun kuvia ei tullut otetuksi, nyt kasassa uusilla osilla ja "romu" osan kohtaloksi koitui jo sitan auto.
 9. Ei irronnut :D Poikki piti laittaa ja hitsata ensin latta, joka murtui irti (pyöri kyllä muttei noussut irti, ja sitten puolen tunnin nitkutuksen jälkeen murtu) ja sitten mutteri hitsaten kiinni ja pulttipyssyllä aikansa nitkuttelemalla lähti. Aikaa meni reippaasti yli tunti. Kartiosta oli irronnut vähän metallilastua, joka kai aiheutti jumiutumisen. Karkaisu epäonnistunut? No nytte on sitten tämäkin ongelma ratkastu :D Uutta osaa metsästämään!
 10. Just näin, metake oli taas asian ytimessä. Ei, ei vaan irtoo. Leka/moska oli kokoluokaa 7kg... Ja tota edellista tuupilinkin juttua parantelin niin, että korvasin rautapalkilla tunkin ja lekaa perään, ei irronnu. Kai se on vaan jotenki hajotettava ja korvattava kokonaan uudella :F Tuo oli joku Pex-merkkinen(neoretrostakohan olis tullu?), onkohan laatu eroa motonetin myymään, kun ei muuta tilattavaa oo niin viittis sen takia postimaksuja alkaan makseleen volkkaripuljuista. Vai vieläkö löytyy kikkakolmosia?
 11. Ylläolevaa konstia on iroittamiseen pelkän moskalla lyömisen lisäksi kokeiltu, lämpöö annettu. http://www.motonet.fi/web/guest/etusivu ... id=80-4022 sain kiristämällä hajalle, vaati kyllä paljon voimaa, mutta pallonivel voitti ja pysyi paikoillaan. : ( Muita ideoita millä tuon raidetangon pään sais irti? Kaks vuotta sitten vaihdettu ja nyt ois tarkotus kumi vaihtaa, jos ehjänä irti sais.
 12. Itte rakensin pattingista. Tosin tossa kuvassa takakiinnityspaikkaa muutettu eteenpäin kun piti korjailla nuita takakiinnikkeitä rungosta. Eikä tippunu kori kertaakaan, vaikka siltä saattais näyttää ja helppo muokattavuus. 16 mm akseli tais käännössä olla?
 13. moottorisahan kaasareita on tullu tommosella puhistetuks ja ny käy hienosti. Nykybensa kun on mitä on, niin ei sahaa kauaa kestä pidellä käyttämäti/tankkaamati...
 14. Heitteliskös mode nää(tän) botit mäkeen. Kun ei vissiin puhu mtn volkkareista?
×
×
 • Create New...