Jump to content

Työttömät VW Hörhöt klik klik tänne (ei liity VW)


Recommended Posts

Jos sullon töitä niin mee pois, tää koskee vain työttämiä

 

Elikkä vinkkinä työttömille työnhakijoille: (ei liity VW kalustoon mitenkään)

 

- Jos olet työtön työnhakia, on mahdollista päästä Kelan maksamalle kurssitukseen ammattikoululle. Kela maksaa siis koulutukset oppilaitokselle ja samaan aikaan sun 500 päivää vähenee. Mutta samalla saat siinä sivussa tutkinnon & eikä tarvia loikoilla kotosalla kattoo kun varpaan kynnet kasvaa.

 

- Ideana aikuispuolella on se että jo opittua asiaa ei tarvitse alkaa pänttää uudestaan. Esim jos sullon jo vaikka autopuolen ammattikoulutus, niin voi lukea lisää vain koneistajan tutkintoon puuttuvat seikat. Aikasempi opittu asia tutkitaan ja sitten tunnustetaan. Jo aikasemmin opituista aineista / tiedoista tulee vapautus että heilahtaa. Tää homma jeesaa jos on vaikka jääny amiska aikoinaan kesken. Tokarissa näkyvät aikoinaan suoritetut aineet / osa kokonaisuudet otetaan huomioon vapautuksina ko aiheesta.

 

- Mikä tässon sitte hyötynä: jos olet vaikka ollu raksalla 20v hommissa peruskouun papruilla, voit saada sun ammattialan tutkinnon, osottamalla mitä sä osaat. Toki tässä peruskoulu hommassa tulee alaan liittyvää muutaki ainetta mukana. Esim naapurin työtön (ex metallimies) n50v ukko kävi jonkun maalari/tapetoija linjan. Hällä oli matikkaa etc mukana, mutta työhommat hän osotti osaamisena työkokeilla (ns näyttö). Ukkeli on nyt koulutusta vastaavassa työssä.

 

- Etuna tuossa on todellakin edellä mainittu, jo opittu asiaa ei tartte käydä uudestaan läpi + boonuksena, homma toimii jatkuvalla syötällä. Sun ei tartte mennä syksyllä sisään ja valmistu keväällä. Sisään pääsee 2-3 kk pätkissä kesken vuotta ja ulos tullaan paperin kera kun hommat opittu. Homma räätälöidään opiskelija kohtaisesti; mitä oppimista pitää täydentää ja paljonko.

 

Hittoakos mää tästä sitte vaahtoen?

No esimerkiksi Lahdessa on tällä hetkellä pulaa tarpeeksi pätevistä aikuispuolen oppilaista metallipuolelle. Homma rallattaa valitettavasti vajaa miehityksellä, joten nyt sisään pääsis todella helposti, jos ukko o waan varustettu normaaleilla aivoilla + on jo joku amiskan / tekun linja aikasemmin suoritettu + sais esitettyä jonkun koulutukseen liittyvän työllistävän syy.

 

Tossa Lahden yksikkön metalli kurssit ja vaatimukset. Ja tuossa koko suomi lataa omat paikkakuntasi.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...