Jump to content

Jarrullisen telikärryn jarru asiaa?


Guest k1200rs

Recommended Posts

Guest k1200rs

Onko kenelläkään tietoa jarrullisen telikärryn vaaadittavasta jarrutehosta? Pomppaako katsastuksesta jos joku rengas ei jarruta kunnolla? Ja mitenkä saako sellaista edes jarrudynometrillä tarkastettua? Täytyis huomenna käyttää toi vanha kärryn raato katsastuksessa ja tuntuu olevan yksi jarru vaijeri jäässä ni ei pelaa.

Link to comment
Guest k1200rs

Juu tulipa katastettua tuo raato. Inssi nosti tunkilla kärryn ylös ja veti käsijarrun ylös ja kävi pyörittelemässä renkaat, yksi rengas liikku jonkin verran, mutta inssi totesi "kyllä noilla jarruilla vauhti luulisi hidastuvan" ja leima tuli :)

Link to comment
  • 1 month later...

Jotkut vetää käsijarru päällä pitkin pihaa ja vaatii kaikkien pyörien lukkiutumisen, jotkut testaa rullilla, vaikkakin tyhjällä trailerilla jarruvoimat jää kovin pieniksi, jotkut nostaa ylös ja kokeilee käsin sekä testaa työntöjarrun tarkastusraudalla.

Link to comment

Useampi tapa ollut, rekisteröitäessä määrättiin kuorma päälle , silloin jarrudynamoon ja akseli piti olla jarrutasapainossa peruutettaessa. Akseleiden eroja ei tarkastettu. Vuosikatsastuksessa tyhjä kärry ja dynossa vaadittiin lähes tasapaino kässäriä vedettäessä. Akselien keskinäistä tasapainoa ei taaskaan mitattu. Kärry ei ole telikärry vaan kaksiakselinen max. akselivälillä.

Link to comment

Tossa eksyin paikalliselle konttorille kärryä leimaamaan, ei olisi pitänyt mennä, hallissa monttu jossa inssi kävi vetäsemässä ketjun akselin ympäri ja hytikkasylinterillä veto rullia vasten, eihän sieltä jarruja meinannut löytyä, onneksi sai säätää siinä samalla.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...