Jump to content

Pohjatyöt...kuplan kori


Guest beex64

Recommended Posts

Guest Toheltaja

itte oon tehny näin:

80 santapaperi hiomakoneeseen, ja vetää sillä viimeiselle pohjamaalille asti. Sitten 240 paperilla. Jos ilmenee ruostehuokosia, merkkaan ne tussilla ympyröiden ja puhallan varovasti paikasta riippuen. Sitten pyyhkien pinta asetonilla tms rasvattomalla aineella ja pohjamaali päälle.

 

 

Monesti fiksuinta on oikeasti vetää auto pellille jos näyttää siltä että hyvänkin maalin alla on ruosteriskeita pilkkuja. Justiin otin työn alle yhden huonosti ylimaalatun auton, josta maali hilseili pois. Ensin kylmästi kaavittiin irtomaalit veks, sitten hiottiin liki pellille koko kiessi (tehtaan pohjamaaliin asti.) Päälle uus pohjamaali ja pintamaali. Siksi näin että etuluukussa ja ovissa oli pilkkuja tehdasmaalinkin alla (ne hiottiin pellille, kuten kaikki helmaosat) joita ei viitsi jättää muhimaan uuden maalin peitettäväksi. Kattokourut ja ovien reunasaumat korista puhallettiin myös, sillä peltitaitoksiin jää usein kupruja ruostumaan.

Link to comment
Voiko pohjamaalin vetää tuon 240 hionnan jälkeen ja siihen sitten pintamaalin? Eikö jää naarmuja näkyviin?

 

Ei voi, pitää hioa vielä 400 jos kuivana hio, jos käsin märkänä niin loppu aina 800. Sitten pohjamaali.

 

Tietenkin riippuu siitä mitä kelpuuttaa lopputulokseksi. Meitä on moneksi...

Link to comment

Tosin eikös pohjamaali pysy paremmin oikein karheassa pinnassa, tietenkin sitten pitää laittaa jokin hiontamaaliksi.

 

Itse poistan nykyisessä rojektissa ensiksi kaiken maalin maalinpoistoaineella ja rälläkkään kiinnitettävällä terässudilla. Tuo terässuti on siinä mielessä huono, kun se kiillottaa samalla. Pellit täytyy hioa vielä hioa jossain veiheessa vaikkapa epäkeskolla. Maalinpoiston jälkeen ruosteen poistan ovista, lokasuojista ja muista korista irroitettavista osista sitruunahapossa liottamalla. Itse kori täytyy sitten hiekkapuhaltaa varovasti tarvittavista kohdista.

 

Pellin päälle ajattelin laitaa ohuen kerroksen happopohjamaalia, siihen sitten Inertan epoksimaali, joka toimii myös hiontamaalina. Epoksin päälle pintamaali.

Link to comment
Guest Toheltaja

Inertan ku vetää 240:n päälle niin ei näy naarmut. Samalla saat tuosta hiontavärin kun vedät mustaa spraytä harsona ja hiot kunnes on musta hävinnyt! Jos vedän nanokerroksen jotain hipokallista automaalia niin saat hieroa vessapaperillakin pintaa. Meillä ei o ikinä autoa hiottu 600:sta hienommalla ees pintamaalille...

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...