Jump to content

Ajovaloista kysymys


Guest RPB

Recommended Posts

Saako itse tehdä hyväksytysti esim. sähköllä tai alipaineella avautuvat ajovalot ja käyttää suviaikana huomiovaloja ajovalojen sijaan päiväsaikaan ajellessa?

Onko kokemusta rakentamisesta?

Link to comment

No eikös huomiovaloja normaalistikkin käytetä ajovalon sijaan kirkaalla kelillä. (jos sellaiset on keulalla)

 

ja miks ei sais olla kääntyvät, kunhan ne "ajo"asennossa, palautuvat oikeaan asentoon.

19 §

Valaisimien vaihdot ja muutokset

1. Vaihdetun valaisimen on täytettävä auton käyttöönottoajankohtana voimassa olleet tai myöhemmät vaatimukset. E- tai e-merkittyä tai vastaavien Pohjois-Amerikan Yhdysvaltain määräysten mukaista valaisinta ei kuitenkaan saa vaihtaa hyväksymättömään eikä vaihdettu valaisin saa olla valaisukyvyltään tai näkyvyydeltään alkuperäistä heikompi.

 

2. Jos valaisimen paikkaa muutetaan, sijoituksen on oltava auton käyttöönottoajankohtana voimassa olleiden tai myöhempien vaatimusten mukainen.

 

3. Jos autoon asennetaan lisävalaisimia, niiden on täytettävä asennusajankohtana voimassa olevat vaatimukset hyväksynnästä, sijainnista ja näkyvyydestä.

 

4. Jos autossa ei alunperin ole ollut suuntavalaisimia tai jos suuntaviitat korvataan vilkkuvaa valoa näyttävillä valaisimilla, on suuntavalaisimien näytettävä eteenpäin valkoista tai ruskeankeltaista ja taaksepäin punaista tai ruskeankeltaista valoa. Suuntavalaisimet saa edessä yhdistää erillisiin etuvalaisimiin ja takana jarruvalaisimiin edellyttäen, että nämä sijoitukseltaan ja näkymiskulmiltaan täyttävät voimassa olevat määräykset. Sivusuuntavalaisimia ei kuitenkaan vaadita. Suuntavalaisimen lampun tehon on oltava vähintään 15 W, kuitenkin vähintään nelinkertainen vastaavan etu- tai takavalaisimen tehoon verrattuna.

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...