Jump to content

Pallis henkiin.


Mroiha

Recommended Posts

Tere. Oheessa pieni teksti kauneudesta ja sen tilanteesta nyt hetkellä.

Auto ilmeistyi vajaa kuukausi sitten nettiautoon. Soitin heti ja ostin samalla puhelulla näkemättä autoa. Myös myyjän kautta onnistui bensarahoja vastaan kuljetus Porvoosta Suomen Sastamalaan. Kyseessä siis -69 pallis joka leimattu viimen -94. Koko historia tiedossa papereita myöden. Myyjä kehui että joskus taannoin hävinnyt kipinä jonka jälkeen tekeminen jäänyt kesken silloisessa taloudessa. Tässä nyt vähän autoa purkaneena todennut että hyvä näin, nim. hitsauskalustoon pitäisi olla myös ajokortti:D

 

Hinta oli myös kuntoonsa nähden hyvinkin edukas kun seurannut hintoja muuten.

 

Kipinän etsintä ei ollut iso työ, sytkä oli koottu väärin joka esti sen paikoilleen asettumista. Tuli siinä myös tulpat vaihdettua, virranjakajan kansi, pyörijä, venttiilit säädettyä jne.

 

Joku metallimies siis aloittanut tämän tekemistä mutta ikävä todetakseni kaiken saa tehdä uudestaan, runkopalkkeja vähän korjattu myös ei niin hyvällä menestyksellä :D Takakaaret oli jostain palloransiitista, helvetin leveät ja rumat. Näiden istutukseen oli käytetty varmasti muutama kilon purkunukka kittiä sillä parhaimmillaan sitä oli 20mm paikoittain.

Muutamana viikkona töiden jälkeen kävin purkamassa isoimmat mädät pois jotta osasin tilata Paruzzilta tarvittavat korjauspellit. Myös kanssaharrastajalta ostin toisen palliksen keulapellin. Ilmeisesti joskus saanut pusun keulalle jonka seurauksena keulapelli on aika ruttunen.

 

Tekniikka tuntuu olevan ok, tietysti normaalia hikoilua havaittavissa. Tarkoitus saada peltityöt hyvälle mallille jonka jälkeen tiputtaa moottori pois pesästä ja tehdä uusi moottori.

Profiilissa kirjottoittelee nuori miehenalku Pirkanmaalta jonka haaveena ollut aina omistaa Junis/pallis ja nyt saatu mielihyvät täytettyä siittä omistamisen tunteesta, enään loput niin pääsee morsmaikun kanssa kurvailemaan ilta-aurinkoon.

Paljon on hommaa tiedossa mutta pikkuhiljaa kohti valmiimpaa.

 

Kun peltityöt tehty voi myös aloittaa pintatyöt maalausta varten.

 

Tarkoitus jatkaa tähän kirjoittelua kunhan hommat etenee ja pitää tätä myös itselle vähän päiväkirjatyyppisesti mukana.

pallis1.jpg

pallis2.jpg

pallis3.jpg

pallis4.jpg

pallis5.jpg

pallis6.jpg

pallis8.jpg

  • Like 13
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...