Jump to content

Ruiskukuplan bensan paluuputki


Recommended Posts

Jälkiasennustapoja on monia, ei ole tosin tietoa miten tuo on toteutettu uudemmissa ruiskukuplissa tehtaalta käsin.

 

Jotkut ovat vetäneet jopa T-haaralla tankin imuputkeen ja kuulemma toiminut. Omaan ajattelumalliin tuo ei vaikuta ihan asialliselta vaikkakin varmasti toimii jotenkin ellei jopa hyvin - ainakin silloin kun linjastoon ei tule imuputkea pitkin ilmaa.

 

Yksi vaihtoehto on käyttää pientä välitankkia jonne bensa joko valuu suoraan tankista vapaasti (sijoitus oikean tankin alapuolelle) tai pienpaineisella siirtopumpulla pumpataan menovettä välitankkiin. Siirtopumpun kanssa etuna ettei tarvitse vetää paluulinjaa takaa eteen asti vaan välitankin voi sijoittaa auton takaosaan. Välitankista sitten korkeapainepumpulla kierrättää bensaa linjastossa. Samaten korkeapainepumppu haukkaa vähemmän todennäköisesti ilmaa tällöin esim mutka-ajossa. Kuplan oma tankki on alapuolelta lopulta aika laakea eikä aivan ideaali ruiskukäyttöön.

 

Jos suoraan huohotusliitäntään pistää niin liitännän pitäisi olla riittävän iso että bensaa mahtuu vapaasti virtaamaan ilman että putki ahdistaa liikaa. Toinen mahdollinen ongelma on se, jos bensaa syötetään normaalin pinnan yläpuolelle, se kuohuu ja haihtuu helpommin kun paineella tulee. Voisin kuvitella melkoisen katkun tulevan huohotusputkesta tässä tilanteessa. Ja sitä bensaahan sieltä paluuputkesta tulee melkosta haipakkaa koko ajan. Eli mielummin paluuputki normaalin bensantason alapuolelle. Jos erillistä liitäntää tekee niin uudemmissa kuplan tankeissa on pyöreä tasainen kohta kulmassa mihin saa paluuputken sijoitettua asianmukaisilla liitostarpeilla.

 

Lopulta tapoja on monia, tässäkin varmasti vielä jotain jäi mainitsematta. Suosituksia vaikea antaa mutta tekee niin tuon miten itsestä parhaalta tuntuu. Erityisesti pumpun eliniän kannalta kannataa miettiä ratkaisua pohtiessa millä tavalla ilman joutumista linjastoon voisi välttää.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...