Jump to content

olka-akseleista


Guest make1

Recommended Posts

Guest make1

Tere,

Vaihdon tossa omaan kuplaan madaltavat olka-akselit mutta nyt ei tahdo mitkää vanteet sopia alle. Olka-akselin alin pallonivel ottaa kiinni vanteen alareunaan. Ainoat vanteet mitkä pyörii ilman spacereita on kuplan omat peltivanteet.

Olen ihmetellyt tuota olka-akselia muutenkin, koska se vääntää tällä hetkellä palloniveliä nii saakeelisti, niitä ei meinannut edes saada paikalleen ehjänä, joten olenko tehnyt asennuksessa jonkun mokan vai mistä toi ny johtuu?

 

Pitäisikö niitä akselin vääntösauvoja jotenkin kääntää erilailla kun vaihtaa nuo madaltavat olat?

Link to comment
Guest Toheltaja

jos sulla on madallettu säätöpalalla akselia reilusti ja laitat dropit niin ei ne dropit muuta sitä geometriaa nivelten osalta vakioihin verrattuna mitenkään. Hyvähän se tietty ois jos ois pitkällä liikevaralla olevat pallonivelet paikoillaan niin ei tulis kipeitä niin helposti. Joskus tuli vastaan semmoset olat joista toisessa oli kartion koneistus jääny vajaaks, ja tosiaan nivel otti vanteeseen kiinni, ja mutterin sai just muutaman kierteen verran huulille toiselta puolelta. Jos on dropit niin ei välttämättä mahdu ainakaan 15" pienempiä vanteita. Ja noidenkin mahtuminen on paljon vanteista kiinni. Toiset 15" vanteet on tilavampia tuosta kohtaa ku osa 17" vanteistakin... Eli vannekoon suurentaminenkaan ei välttämättä ole helpotus.

 

Nappaas kuva ni näkee paremmin miten ahdasta on...

Link to comment
Guest make1

laitan kuvan tuleen viikonloppuna!

 

Itellä on siellä nyt 10mm spacerit ja niiden kans ainakin pyörii etenpäin, mutta kääntyvyyttä en oo testannu vielä.

 

Löysin tuolta netin kautta 15" ats cupit ja ei viittis niitä lähtee enää vaihtaa ku on ni pirun nätti vanne.

Link to comment
Guest 1200-73

Jos se pelkkä pallonivelen kuppi ottaa siihen vanteeseen kiinni niin miulla ainakin HC:ltä tilatuissa isomman liikeradan pallonivelissä tuli se kuppi tuli siitä tukivarren reijästä yli mutta Motonetin vakiotuote jäi taas sen reijän sisään.

 

(jos nyt ees joku ymmärtäis mitä yritän kertoa:)

Link to comment

Mulla meni aikoinaan ihan kivuttomasti olat paikoilleen ilman sen suurempia taisteluita. Ei jäänyt tosiaan paljoa tilaa vanteeseen (n. 1cm), mutta mahtuu kuitenkin. Madaltavat olat mahtuu ainakin mun kokemuksien perusteella 4 pulttisiin 15 tuumaisiin vakiovanteisiin tai 15 tuumaisiin 8-puolaisiin Empivanteisiin.

 

Sen sijaan 13 tuumaiset "Skeidan" peruspeltivanteet ei mene. Tämäkin tuli taannoin testattua.

Link to comment
Laita kuva vanteista, kiinnostais nähdä :) Itsellä on 16x7,5 vanteet, tosin ei oo droppiolkia.

 

Haluatko kuvia minun vanteista, vai tarkoititko kenties maken vanteita?

 

Jos tarkoitit minua, niin menee jonkin aikaa, jotta saan otetuksi kuvia. Minulla auto on tällä hetkellä talviteloilla aika ahtaassa paikassa, joten kuvien kanssa menee siihen asti, kunnes ajan auton ulos talvisäilöstä. Tuo talvisäilytyspaikka on tosiaan sen verran ahdas paikka, että kunnon valokuvan ottaminen vanteen ja pallonivelen välisestä raosta on käytännössä mahdotonta ainakin niin, että kuvassa näkyisikin jotain muuta kuin hämärä tumma hahmo.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...