Jump to content

Levittävät vanteet ja katsastus


Guest saarima

Recommended Posts

Katsastaja-setä ei oikein tykännyt levittävistä vanteista. Mielestäni vanteet ovat tehdastekoiset. Stannauksetkin vanteen kyljestä löytyy. Onkohan joku valmistaja joskus tehnyt kuplan vanteita halkasemalla ja hitsaamalla kehä toiselle puolelle. 3 vuotta kelpasi samalle inssille, eipä kelvannut enään. Ilmeisesti omatekoiset hitsausrävellykset laittomia, mutta ovatko tehdastekoiset lailliset? t.Pekka

Link to comment

Tämmöset vanteet, stanssattuna T DOT 1702 PSI H8 17 88 A1 JJ HYDRA-MATIC. Selvittelivät konttorilta ja totesivat, että eivät ole tieliikenne kelpoiset. Kellään hajua, onko tehdasvalmisteet vai nou?

post-2092-13888360987201_thumb.jpg

Link to comment

Totesivat vaan, että ovat itse hitsatut. Katsastaja otti merkinnät ylös ja lupasi soitella tänään ja selvittää asian. Aseman päälikkö soitti ja totesi, että ei kelpaa. Eipä tuo kummemmin perustellut. Kysyin, että miten se erottelee tehdasvalmisteen ja omatekoisen...ei osannut vastata. Vanteen sisäpuoli harmaalla maalattu, näkyvä puoli mustaa. Väristä ilmeiseti päättelivät. Onko tuo DOT- merkintä joku hyväksyntä jostain. Pekka

Link to comment
Guest PeteT

Käsittääkseni tehdastekoisissa vanteissa on vanteen dimensiot ja offsetti merkittynä. Volkkarin vanteissa siellä pölykapselin alle jäävällä alueella.

 

Jos siis löytyy 5,5J15 tai vastaava vanteen leveyteen korreloiva lukema niin vois olettaa että on alunperin leveä vanne. Jos taas on esim Volkkarin logo ja 4J*15 niin arvaan tuon DOT ja Hydramatic -stanssauksen tuomien mielikuvien perusteella että on GM-jenkkiauton kehä istutettu kuplan keskiöön. Mutta voihan se silti olla ns "tehdastekoinen", en mä sitä sano.

 

p

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...