Jump to content

mapping

Members
  • Posts

    103
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by mapping

  1.  

    Kokeillaan ensin, ennen kuin tilataan kaupasta. Onko nurkkin jäänyt varhais palliksen -71 korjauspeltejä. Tarjoa yv:llä.

     

    - takanurkat valojen alle. (Ostettu)

    - akkukotelon pohjat molemmin puolin.(Ostettu)

    - vänkärin takalokasuojan kohta. (Ostettu)

    - liukuoven kohdan alapellit

    - tunkin korvat eteen taakse

    - poikittais palkit

    - ohjaamon lattian palaset molemmille puolille.

     

     

     

    Lähetetty minun SM-A715F laitteesta Tapatalkilla

     

     

     

  2. Ääni Metaken linkittämälle sarjalle jos vain laakeri pitää saada pois ja vetareita ei ole aikomus irroittaa. Ehjänähän sitä laakeria tuolla sarjalla ei saa pois, mutta harvemminhan sitä ehjää tarvii irroittaa.

    Lähetetty minun SM-A715F laitteesta Tapatalkilla

  3. Otappa laturinhihna pois kun ei jaksa pyörittää ja testaa jaksaako startata ilman laturia? Itsellä oli samanlaista vikaa 6v kuplassa, vähän löysäs hihnaa niin hyvin jaksanu startata sen jälkeen.

    Lähetetty minun SM-A715F laitteesta Tapatalkilla

    • Like 2
  4. Kesän alussa Ifistä kysyin liikennevakuutusta -66 Kuplalle. 450e/v bonuksineen 80%.

    Pop vakuutuksessa 70e/v sama liikennevakuutus bonuksineen 80%. Pop vakuutus ei myy minkäänlaista kaskoa noin vanhaan.

    Toisaalta mites nuo perus kaskot vanhoissa, saako niistä käytännössä mitään korvausta jos jotain sattuu?

    Erikseen sitten nämä harraste/museoauto kaskot jossa auto vakuutetaan tietylle arvolle. OP pohjola tarjosi ko. autoon liikennevakuutus + laaja harrasteajoneuvo kasko 460e/v

    Lähetetty minun SM-A715F laitteesta Tapatalkilla






  5. Toimii. Itse mennyt n. 30 tkm samanlaisella combolla.

    Lähetetty minun SM-G973F laitteesta Tapatalkilla

    Samanlaisella moottori kombolla minulla on 009 ja tulpattu Solex 30 Pict 1:sen alipaineliitin. Kilometrejä ei hirveästi alla ja toiminut taajama vauhdeissa ok. Noita valurauta alipaine jakajia löytys useampi onko mitään hyötyä vaihtaa sellainen 009 tilalle?

    Lähetetty minun SM-A715F laitteesta Tapatalkilla

  6. On väliä miten päin puolan kytkee, plus ja miinus oikeinpäin. Mikäli kytketty väärinpäin niin puola kuumenee älyttömästi lakaten toimimasta... Jäähdyttyään tovin taas toimii...
     
    Niin ikään startin maadoitus oltava puhdas tai maadoittaa startin keskiakselin kautta jolloin startti pimenee tai pahimmassa tapauksessa syttyy tuleen... Tämä oireilee muun muassa vaikeana pyörityksenä jonka sekoittaa kuluneeseen startin puslaan... Muistakaa myös hard start relay...  
    Puola oli ihan oikein kytketty, mutta kesti näköjään nämä pari viikkoa kun testailin konetta. "Uudella" varaosa läjästä otetulla puolalla tärähtää taas heti kone tulille ja kumpikin starttiki pelaa ihan ok. Oisko hajonnu puola vetäny niin alas jännitteet, että startin solenoidikaan ei jaksanu vetää perille asti.

    Ei muutako leuka rintaan ja kohti uusia murheita

    Lähetetty minun SM-A715F laitteesta Tapatalkilla

    • Like 2
  7.  
    Hiilet pompanneet huiskuuseen tai jotain? Startissa on suunnilleen kolme liikkuvaa osaa niin ei se voi kovin rikki olla, ellei käämitys ole palanut.
     
    Mutta tuplapeilit pistivät heti silmään, ovatko KG:n joutsenkaulaiset vain joku ihan muu? Tuo ainakin näyttää tulevan ulommas korista kuin KG:n peili.
     
     
    Purin startin pois, ei mitään ihmeellistä näkyny. Laitoin toisen startin ja auto lähti käyntiin saman tien. Kävi hetken ja sammui taas, eikä yritä edes käynnistyä. Huomasin että puolan virtapuolen liittimet oli kuumia ja kevyt käry haisi. Miksi auto sammu vauhdista konttorilta lähdettäessä niin puola selittäisi sen ja nyt taas starttas ku oli jäähtynyt, mutta sammumisen jälkeistä starttauksen ihme ääniä ei(Laahaava ja nakuttava ääni). Hihnapyörästä kun pyörittää niin kone pyörii ihan ok, kytkin toimii ok ja kun laittaa vaihteen päälle ja tönäsee autoa niin hihnapyöräki liikahtaa, eli vauhtipyöräkään ei ole irronnut. Akku laturiin ja huomenna parilla muulla arpa puolalla testaamaan uudestaan. sitten kone pois ja ihmetteen jos ei muu auta.

    Peilit on Aircooled Accecorieksen Albert kopiot.

    Lähetetty minun SM-A715F laitteesta Tapatalkilla

  8. Vihdoin tuli projekti -66 valmiiksi, tänään rekisteröity ja katsastettu. Alkuperäiset kilvet tilattu.

    Jottei menisi liian hyvin niin katsastuskonttorilta takaisin talliin pajottamaan, kun tuliterä 6V startti taisi antautua. Alkoi rohiseen ja nyt ei enää sano yhtään mitään. Ei auta kuin illalla purkaa pois ja ihmetellä.

    20220421_115419.jpg

    • Like 9
×
×
  • Create New...