Jump to content

hpa

Members
 • Posts

  682
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by hpa

 1. Uusi vakiomoottori?Koita kuumana työntää käyntiin,bensavian voi sulkea pois jos lähtee.Tuo on lähinnä -67 kuplan ominaisuus,vaihteisto ja startti kuumenevat. Miten kuuma on moottori,jos onkin kuumuusvika.Starttinappullaa voi kokeilla.Nappulasta moottori pyörimään,nappula ylös kun pyörii ja sitten avaimesta virta päälle. 

   

   

   

   

   

 2. On 7/31/2021 at 5:28 PM, JRi said:

  Tällä kertaa tyhmänä kysymyksenä venttiilivälykset ja venttiilien palaminen!

  elikkäs nyt ensimmäistä kertaa venttiilejä säädellessä tuli vastaan että 3. Sylinterin pakoventtiilin välys oli (ainoana venttiilinä) kaukana ohjearvosta (0,15mm).

  käytännössä 0,05mm tulkki meni nihkeästi väliin. Kone on lähtenyt hyvin käymään kylmänä ja kuumana (ja lähtee nyt säädön jälkeenkin), mutta heräsi ajatus että millä todennäköisyydellä tuo kantanut venttiilin on mahtanut ottaa damagea 🤔

  koneena yksireikäisillä kansilla oleva vakio 1600 (B) jonka on ”tehdaskunnostanut” (tanskalainen tai hollantilainen) Vege-niminen yritys…

  Kolmosen pakoventtiili kuumenee ja venyy, tuota on seurattava vaikka viikottain. Omasta tt-korjaamasta moottorista venttiili katkesi kun välys oli loppunut kokonaan.Syytä kuumenemiseen olaaan muuallakin laajasti mietitty, yksi syy on ajon aikana sytytysennakon häviäminen.Toinen kolmosen pakoventtiilin kuumenemissyy on rakenteellinen, jos ei doghousea ole käytössä, jäähdytys on huonompi kuin muissa sylintereissä.

  • Like 2
 3. Auraus säädetään molemmista raidetangoista siten, että keskitys säilyy.Ohjausvaihteen ylemmässä akselissa on keskimerkki pienessä renkaassa.Ohjauspyörä käännetään pooreissa suoraan keskimerkin suorassa asennossa ja testataan ohjauspyörän asento ajamalla suoraan eteepäin. Ohjauspyörä on säädettävä keskiasentoon molempia raidetankoja kääntämällä. Jos ohjauspyörä on käänytyneenä oikealle, lyhennetään oikeaa raidetankoa ja pidennetään vasenta.Päinvastoin jos ohjauspyörä on kääntyneenä vasemmalle.Sitten voi mitata aurausta ja säätää sitä että on. Sitten ohjausvaihteen perussäätö.Eturenkaat ilmassa ohjauspyörästä neljännes käännettynä noin 25 mm ulkokehältä mitattuna.Kokeilemaan,jos ohjaus kadunkulmassa palauttaa sen neljänneskierroksen,niin hyvä on.Mikäli suoraan ajaessa välystä on liikas, voi ohjausta kiristää kunhan keskiasento ei jumita ja palautus toimii.Kun ohjausvälys miellyttää säädetään taas auraus.Wobblaus voi johtua myös vääristä vanteista ja pyörien suuntaus voi olla ihan miten sattuu,auraus on vaan yksi muuttuja. Koitan laittaa tuosta sektoripuolisuunnikkaitten säädöstä kuvan, kun pääsen tuvan puolelle.

   

  20200823_195156.jpg

 4. Aallot näyttävät liikkuvan 3-15 aallon ryhmissä, vesihän ei aalloissa liiku vaan aaltoliike näkyy.Mikäli aallonpituus on suurempi kuin veden korkeus, liikkuu aalto nopeudella, joka on riippuvainen veden syvyydestä. Suolapitoisuus ei vaikuta aaltoiluun. Laatokka on niin laaja alue, että samalla 20m/s mitoitustuulella aallon korkeus voi olla 8 metriä, Oulujärvessä vähän yli 2 metriä. Kaikki saavat mennä laskemaan. Äsken tuli kylällä vastaab yksi mustangi ja buikki. Pitää mennä illemmalla tarkkailemaan.

 5. Stadin cruisingissa ei ole järjestäjää joten ei sitä voi sallia tai kieltää.Katua on yli tuhat kilometriä, luulisi riittävän.Ajaa vaan.Suurempi seitsemäs aalto vaatii suolaisen veden,meillä Laatokalla se on yhdeksäs.

×
×
 • Create New...