Jump to content

hpa

Members
 • Posts

  703
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by hpa

 1. Ajatelkaa positiivisesti.Kun asiaan liittyy Traficom, sen perseelleen meno on varmaa. Oman ajoneuvoni luokka on taas nykyään MUU / MUU. Toivottavasti maa- ja metsätalousministeri tarjoaa ajoneuvolle eheytyshoitoa enne lopullista ratkaisua.
 2. Sanakirja on oikeassa, mutta autokauppias valehtelee.
 3. hpa

  Bug in finn 24

  Noin vinkkinä Volkkari-lehti ilmestyy viikolla 10, siinä lisätietoa.
 4. Petterin taulukossa mainittiin että joo, 12v hienohampainen vauhtipyörä on suurempi kuin 6v harvahampainen. 180 mm kytkimen vauhtipyörä on melkein kaksi kiloa painavampi kuin 200 mm kytkimen vauhtipyörä. Noitakin voi mopokäytössä joutua puntaroimaan.Sitten on se kuuluisa ( huonoudestaan )6 voltin hienohampaiselle vauhtipyörälle tarkoitettu akselin molemmista päistä laakeroitu VW itse tekemä startti.Se toimii joskus ja jonkin aikaa, kierrätykseen meni. Vastaava 12 voltin startti on ns automaatin startti, siinäkään ei puslaa vaihdelaatikkoon tarvita.Skodan starteista on vastaavia hammaskehään ylettäväksi koneistettu kun käytetään vakiovaihteistoa. Tsemppiä.
 5. 12 volttinen makaavalamppuinen, jos otettu käyttöön 1.1.1968 jälkeen, niin sitten on oltava E-hyväksytyt valaisimet ( ja polttimot). Mopojen ja skootterien ledipolttimot toimivat 6-30 voltin jännitteellä.
 6. Helsinkiin takaisinpäin tullesssa pääsin Sjöbergin autonkuljetusauton imussa Kehä kolmoselle asti. Tästä osasinkin jo itse kotiin.
 7. Nyt tarttui narina myös nuorempaan serkkuun. Kuten TuTa-insinööri totesi, Todennäköisesti kuluneet kumit eivät korjaannu kuin vaihtamalla.Näin on tehtävä, nämä eivät sitten ole puslia vaan kumijousia.
 8. Niinkuin aikaisemmista voi päätellä.Suomessa rahapula on pahin pullonkaula kaikkeen. Meillä virtuaalivirittäjillä teoriapuolikin on kyseenalaista.Miksi volkkarin moottorin seos muuttuu laihemmaksi lentokoneen ylöspäin noustessa, vaikka ilma kevenee? Tällaista täällä yövuorossa.
 9. Tänään vasta ennätin kuolleisiin lehtiin.Kino laikan baaria voin suositella vaikka ei janottaisikaan.
 10. Scat 35 nokka-akseli ja jakaja ilman mitään merkintöjä on huono yhdistelmä.Jos ainoa ongelma on sytyttyksen säätö, säädä maksimiennakoksi 35 astetta vaikka 5000 kierrojsella. Moottorin olisi hyvä saada käymään joutokäyntiä noin 1500 kierroksella.
 11. Ajovalon korkeuden tulee olla 500-1200 mm välillä maan pinnasta katsastajan käsikirjan mukaan, joten varaa on vielä nostaa.1966 vuosimallin ajoneuvoa koskee MaA Tpp 6 §, 392/57. Moottoriajoneuvoasetuksen täytäntöönpanoåäätöksen MaA Tpp 6 §, 392/57 + 438/70 01.09.1970 jälkeen käyttöönotetuissa ajoneuvoissa lähi- ja kaukovalojen sijoitus muuttui, korkeus maasta ja sijoitus leveyssuunnassa. Tässä määritetään, kuinka ajovalon korkeus mitataan. Tätä asiakirjaa tai aikaisemmin voimassa ollutta ajovalon korkeuden mittausohjetta ei eduskunnan kirjastostakaan löytynyt. Vastasin kun kysyit.
 12. Sytytysmoduuli toimii tai ei toimi sitten ollenkaan kun hajoaa.Tutki vielä, ettei pyörijä paina virranjakajan kantta vaan sitä jousitettua hiilikärkeä. Tutki vielä, ettei ennakkolevy ota kiinni mihinkään jakajan kyljessä olevaan kiinnitysruuviin. Sytytyshetken antava kappale virranjakajan akselissa voi myös olla väljästi kiinni tai painaa syutytysmoduulia. Moduulin kiinnitysruuvi voi olla liian pitkä ja jumittaa ennakon maksimiin. Ennakkojousi voi olla irti tai rasvan jumittama.Tsemppiä.
 13. Ihan piti eläkkeeltä herättää virkamies. Vw typ 1. Vaihdetaan ajoneuvoon todistettavasti 60 hevosvoimainen moottori kuten Mr Racing kertoi. Muutettaan moottoria 2.5.2 pykälän mukaan luettelon: Ennen 1 päivää tammikuuta 1998 käyttöönotettuihin ajoneuvoihin sallitut muutokset ilman muutoskatsastusta. Suomen kieli on ihmeellistä, sanat tarkoittavat jotain.
 14. Punaisen ja keltaisen merkin kohdalla oleva painanne voi olla 0-kohta. 72 mallissa pitäisi olla alipaine- ja keskipakosäätöinen jakaja ja pict-3 kaasutin.Lisätietoja tarvitaan tarkempiin ohjeisiin
 15. Vikoja on kolmenlaisia.Sähkö- polttoaine ja mekaaninen vika.Aja sellaista lenkkiä, että pääset pysähdyksen jälkeen tutkimaan. Tuleeko kipinää. kokeile puolan johdosya suoraan maahan kipinöikö.Jos kipinöi, koita starttipilotilla tai muulla käynnistysnesteellä käynnistäätää.Jos ei pilotilla käynnisty on puristukset hävinneet esim venttiilien kantamisen vuoksi. Tsemppiä
 16. Suomessa on sopimusvapaus, kaikesta lainsäädännön mukaisesta toiminnasta voi tehdä sopimuksen.
 17. Pylväsporakoneella ja vaakalla tai mittarilla varustetulla hydrauliprässillä voi painaa paineasetelmaa ja samalla lukea painumaa milleissä ja sille kilolukemaa jos on levyjousellinen asetelma. Jollain painumalla on suurin paine. Shimmataan sitten niin että irroittaa, muttei mene yli.
 18. Rikkinäinen kaasuttimen pulldown-kalvo aiheuttaa nykimistä samoin muu ilmavuoto.Yleensä kun arvaillaan bensapuolen vikaa, syy on sähköpuolella. Puolan liittimet voivat olla vähän irti.
 19. hpa

  Ahistaako?

  Öljynvaihto ja venttiilien säätö aiheutti bursiitin ainoaan ehjään polveen. Toki vasta toinen kerta, jos oppisi jotain.
 20. Manuaaleissa ei ole kampiakselin ja kiertokankien kiristysmomentteja, siksi muutkin arvailevat. Tuossa workshop manuaalissa muita momentteja: https://cardiagn.com/2000-07-skoda-fabia-1-2-40-1-2-47-engine-mechanical-components/ Espanjassa paremmin osaavat seattia korjata, sama moottori Seat Ibiza 6L 1.2 12V AZQ/BME Engine Rebuild Pahoittelen aiheuttamaani haittaa ja vahinkoa tv h
 21. HEi ole ilmoitettuja arvoja kampiakselin ja kiertokankien momentteihin.Moottori on robotin tekemä alumiinimoottori eikä ole kampiakselia ole tarkoitettu irroitettavaksi. Tietäjät tietävät, mutta eivät kerro. Tuossa heikon uskon vahvistusta:https://www.fixya.com/cars/t26975431-torque_settings_main_bearings_polo_9n
 22. hpa

  Bug in fin 2023

  Hei, hallituksen kautta saat parhaan tiedon tämän hetkisestä tapahtuman suunnittelusta:hallitus@fvwa.fi tv h
 23. Tuolla MY- koodilla voi tilata US-partsilta, alunperin olleet jossain 1.gen small block chevroletissa.
 24. Kiihdytyspumppu on säädetty 009 jakajan vuoksi. Tuon kaasuttimen pariksi kuuluu olla keskipako- ja alipainesäätöinen jakaja.
 25. hpa

  sytytys

  Nollaeannakolla moottori ylikuumenee. Tarkoitit varmaan nolla-perusennakkoa. Jos ajon aikana alipainekello hajoaa, moottori voi hajota pidemmän ajon jälkeen.
×
×
 • Create New...