Jump to content

hpa

Members
 • Posts

  706
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Etelä-Haaga Mummovuoren puoli
 • Ajoneuvot
  VW 1300 -69, T-Cross -24

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

hpa's Achievements

 1. Onko moottori siis pysähtyessään niin kuuma ettei öljytikkuun voi koskea? Jos ei kuumuuden takia pysähdy, niin kokeile starttipilotilla käyntiin, jos ei lähde niin in sähkövika, jos lähtee niin bensavika.Puolan liittimistä voi kosketus täristä irti myös ajon aikana, vika voi poistua itsekseen kunvähän odottaa.
 2. 30 / 31 PICT kaasuttimen kanssa tulee käyttää keskipako- ja alipainetoimista virranjakajaa. Sähkökäyttöisen tyhjäkäyntisolenoidin on olatava myös 6 volttinen.Sitten voi vähän paremmin toimia.
 3. Ostin Tussi Sharpie Musta Fine 2 kpl.Ilman ei tule tallilla toimeen.
 4. Ajatelkaa positiivisesti.Kun asiaan liittyy Traficom, sen perseelleen meno on varmaa. Oman ajoneuvoni luokka on taas nykyään MUU / MUU. Toivottavasti maa- ja metsätalousministeri tarjoaa ajoneuvolle eheytyshoitoa enne lopullista ratkaisua.
 5. Sanakirja on oikeassa, mutta autokauppias valehtelee.
 6. hpa

  Bug in finn 24

  Noin vinkkinä Volkkari-lehti ilmestyy viikolla 10, siinä lisätietoa.
 7. Petterin taulukossa mainittiin että joo, 12v hienohampainen vauhtipyörä on suurempi kuin 6v harvahampainen. 180 mm kytkimen vauhtipyörä on melkein kaksi kiloa painavampi kuin 200 mm kytkimen vauhtipyörä. Noitakin voi mopokäytössä joutua puntaroimaan.Sitten on se kuuluisa ( huonoudestaan )6 voltin hienohampaiselle vauhtipyörälle tarkoitettu akselin molemmista päistä laakeroitu VW itse tekemä startti.Se toimii joskus ja jonkin aikaa, kierrätykseen meni. Vastaava 12 voltin startti on ns automaatin startti, siinäkään ei puslaa vaihdelaatikkoon tarvita.Skodan starteista on vastaavia hammaskehään ylettäväksi koneistettu kun käytetään vakiovaihteistoa. Tsemppiä.
 8. 12 volttinen makaavalamppuinen, jos otettu käyttöön 1.1.1968 jälkeen, niin sitten on oltava E-hyväksytyt valaisimet ( ja polttimot). Mopojen ja skootterien ledipolttimot toimivat 6-30 voltin jännitteellä.
 9. Helsinkiin takaisinpäin tullesssa pääsin Sjöbergin autonkuljetusauton imussa Kehä kolmoselle asti. Tästä osasinkin jo itse kotiin.
 10. Nyt tarttui narina myös nuorempaan serkkuun. Kuten TuTa-insinööri totesi, Todennäköisesti kuluneet kumit eivät korjaannu kuin vaihtamalla.Näin on tehtävä, nämä eivät sitten ole puslia vaan kumijousia.
 11. Niinkuin aikaisemmista voi päätellä.Suomessa rahapula on pahin pullonkaula kaikkeen. Meillä virtuaalivirittäjillä teoriapuolikin on kyseenalaista.Miksi volkkarin moottorin seos muuttuu laihemmaksi lentokoneen ylöspäin noustessa, vaikka ilma kevenee? Tällaista täällä yövuorossa.
 12. Tänään vasta ennätin kuolleisiin lehtiin.Kino laikan baaria voin suositella vaikka ei janottaisikaan.
 13. Scat 35 nokka-akseli ja jakaja ilman mitään merkintöjä on huono yhdistelmä.Jos ainoa ongelma on sytyttyksen säätö, säädä maksimiennakoksi 35 astetta vaikka 5000 kierrojsella. Moottorin olisi hyvä saada käymään joutokäyntiä noin 1500 kierroksella.
 14. Ajovalon korkeuden tulee olla 500-1200 mm välillä maan pinnasta katsastajan käsikirjan mukaan, joten varaa on vielä nostaa.1966 vuosimallin ajoneuvoa koskee MaA Tpp 6 §, 392/57. Moottoriajoneuvoasetuksen täytäntöönpanoåäätöksen MaA Tpp 6 §, 392/57 + 438/70 01.09.1970 jälkeen käyttöönotetuissa ajoneuvoissa lähi- ja kaukovalojen sijoitus muuttui, korkeus maasta ja sijoitus leveyssuunnassa. Tässä määritetään, kuinka ajovalon korkeus mitataan. Tätä asiakirjaa tai aikaisemmin voimassa ollutta ajovalon korkeuden mittausohjetta ei eduskunnan kirjastostakaan löytynyt. Vastasin kun kysyit.
 15. Sytytysmoduuli toimii tai ei toimi sitten ollenkaan kun hajoaa.Tutki vielä, ettei pyörijä paina virranjakajan kantta vaan sitä jousitettua hiilikärkeä. Tutki vielä, ettei ennakkolevy ota kiinni mihinkään jakajan kyljessä olevaan kiinnitysruuviin. Sytytyshetken antava kappale virranjakajan akselissa voi myös olla väljästi kiinni tai painaa syutytysmoduulia. Moduulin kiinnitysruuvi voi olla liian pitkä ja jumittaa ennakon maksimiin. Ennakkojousi voi olla irti tai rasvan jumittama.Tsemppiä.
×
×
 • Create New...