Jump to content

hpa

Members
 • Content Count

  664
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Etelä-Haaga Mummovuoren puoli
 • Ajoneuvot
  Vw 1300 -69 Golf -09

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Auraus säädetään molemmista raidetangoista siten, että keskitys säilyy.Ohjausvaihteen ylemmässä akselissa on keskimerkki pienessä renkaassa.Ohjauspyörä käännetään pooreissa suoraan keskimerkin suorassa asennossa ja testataan ohjauspyörän asento ajamalla suoraan eteepäin. Ohjauspyörä on säädettävä keskiasentoon molempia raidetankoja kääntämällä. Jos ohjauspyörä on käänytyneenä oikealle, lyhennetään oikeaa raidetankoa ja pidennetään vasenta.Päinvastoin jos ohjauspyörä on kääntyneenä vasemmalle.Sitten voi mitata aurausta ja säätää sitä että on. Sitten ohjausvaihteen perussäätö.Eturenkaat ilmassa ohjauspyörästä neljännes käännettynä noin 25 mm ulkokehältä mitattuna.Kokeilemaan,jos ohjaus kadunkulmassa palauttaa sen neljänneskierroksen,niin hyvä on.Mikäli suoraan ajaessa välystä on liikas, voi ohjausta kiristää kunhan keskiasento ei jumita ja palautus toimii.Kun ohjausvälys miellyttää säädetään taas auraus.Wobblaus voi johtua myös vääristä vanteista ja pyörien suuntaus voi olla ihan miten sattuu,auraus on vaan yksi muuttuja. Koitan laittaa tuosta sektoripuolisuunnikkaitten säädöstä kuvan, kun pääsen tuvan puolelle.
 2. Uudet iskunvaimentimet edessä voivat nostaa keulaa.
 3. Tallissa tehty katon keväthuolto ja maalaus. Viime vikolla käytin kuplaa myös huollon pihalla. Huomiseksi tilasin Kempeleeseenkin lumisadetta, niin saa kunnossapito lähteä liikkeelle.
 4. Vetoakselin mutteria kiristettäessä ei saa olla käsijarru päällä.
 5. Hei, ei ole Nitromorsissa enä tehoainetta, hajua vaan.Rakennuskemian maalinpoistoaineessa on tehoa vielä vähän jäljellä.Kokeile polyesterihartsin kovettimella onko yleensä liukenevaa maalia vanteissa.Vaarallista on.
 6. Aallot näyttävät liikkuvan 3-15 aallon ryhmissä, vesihän ei aalloissa liiku vaan aaltoliike näkyy.Mikäli aallonpituus on suurempi kuin veden korkeus, liikkuu aalto nopeudella, joka on riippuvainen veden syvyydestä. Suolapitoisuus ei vaikuta aaltoiluun. Laatokka on niin laaja alue, että samalla 20m/s mitoitustuulella aallon korkeus voi olla 8 metriä, Oulujärvessä vähän yli 2 metriä. Kaikki saavat mennä laskemaan. Äsken tuli kylällä vastaab yksi mustangi ja buikki. Pitää mennä illemmalla tarkkailemaan.
 7. Stadin cruisingissa ei ole järjestäjää joten ei sitä voi sallia tai kieltää.Katua on yli tuhat kilometriä, luulisi riittävän.Ajaa vaan.Suurempi seitsemäs aalto vaatii suolaisen veden,meillä Laatokalla se on yhdeksäs.
 8. Kävin tiistaina kuplalla Järvenpäässä, korvassa vinkuu vieläkin.
 9. Asiallisesti otettuna katsastuksen tekijän on säänösten vastaisuus ja korjauskehoituksen peruste osoitettava. Suomessa saa sellaista palvelua, jota haluaa. Nyt sai maksaa.Ainoa mahdollisuus on keskeyttää katsastus ja mennä seuraavaan paikkaan.
 10. L-Kaupasta vekottimia. Kannet vaan taitaa olla Suezin kanavalla jumissa.
 11. Ulrich Eckstein mainostaa ebaykaupassaan tasapäisiä ja montullisia 94 mm bussin sylinteri-mäntäsarjoja.Onko totta vai ei?
 12. Oman kuplan liikennevakuutuksessa on ajoneuvon tiedoissa moottoriteho 75 kW. Ajaa vaan.
 13. Teräspellistä taivuttelin jarrujen säätöruuvien klipsejä, projekti jatkuu.
 14. Tämä kuuluisa; Trafin Katastajan käsikirja sanoo näin: 01.11.1990 tai sen jälkeen Suomessa valmistetun tai maahantuodun taikka 1.5.1991 tai sen jälkeen tullivalvonnasta luovutetun tai toimitetun henkilöauton (muun kuin uuden ha-mallin ja henkilöauton, jonka kantavuus > 760 kg……jne) tuli olla vähäpäästöinen tai täyttää 70/220/EEC +89/458/EEC tai US – 83 tai 40 % päästöjä alentava katalysaattori (voimaantulosäännös 245/1990). Traficomin tietojärjestelmän laatu vaihtelee.
 15. Tehopaino-osiosta puuttuu ensimmäisesta kohdasta sana enintään.Vertailuajoneuvo voi olla typ-1 1200 vuosimallia 1978 50 hp ja 780 kg etu levyjarruilla tai 1971 vw 1300 custom 50 hp 780 kg etu rumpujarruilla.Eipä auta mihinkään tehon lisäyksen laskentaan.Ajovalojen korkeus onkin vaikeampi selvittää, moottoriajoneuvoasetuksen täytäntöönpanomääräyksiä ei löytynyt eduskunnan kirjastostakaan katkeamatonta sarjaa.Jonakin vuonna ajovalon valaisevan pinnan korkeusmääritys on muuttunut valaisevanpinnan korkeudesta eli lähivalon alareunan projektiosta valoaukon alareunan korkeudeksi. Katsastajan on ajoneuvokohtainen määräys esitettävä mihin tulkintansa perustaa.Tyyppikatsastustodistuksiakaan ei helposti saa nähtäväkseen, niissä on tarkasteltu lähivalojen näyttämän pituus, jonain vuonna se muuttui 50 metriksi.
×
×
 • Create New...