Jump to content

Kahviäijä

Members
 • Content Count

  77
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Pieksämäki
 • Ajoneuvot
  -74 Kleinbus

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. paljon on palliksen sisäkaton pinta-ala? äänieristeitten hommaamista suunnittelen ni paljon kannattaa varata neliöitä jos palkit jättää peittämättä mutta tasaseen peltiin kiinnittää alubutyylin maton? ja siihen päälle sitten tämmönen: https://www.fanaticaudio.com/shop/vaimennus/muut-matot/stp-aeroflex-10/ Eihän tämmösten pitäis estää orkkis kattoverhoilun asennusta?
 2. https://youtu.be/XLs6gRU0abc Tilaat mustat joita on tarjolla melkein joka paikassa ja värjäät haluamaasi väriin.
 3. https://en.hoffmann-speedster.com/bus/bus-t2/interior-accessories/seat-upholstery-add-on-parts?p=1 tuolla nyt näyttäis olevan jopa vaihtoehtoja, suomesta en löytäny ku pehmusteita ja neoretrolla kuplan penkkien verhoiluja. Mutt jos kiire ei ole niin aircooled.fi tai paruzzi.com/fi ja kysyt että saako he tilaamalla jotain mitä ei ole nettisivuilla vielä, ehkä tietävät paremmin sitten.
 4. Osaatko arvioda paljon tollanen yks setti kestää painoa? eli jos 2 kpl 100 kg aikuista ja ehkä pien lapsi välissä ja pomppuinen metsätie? Entäs kestäiskö paljon vielä paremmin jos laittas kolmannen saranan siihen keskelle? Jaa sitten vielä onko kuplan takapenkki kui leveä, toimisko sellanen palliksessa vai onko huomattavasti kapeempi? Pallikseen pitäis mahtua 150cm leveä.
 5. Hmm, viittiskö joku avata mulle tätä aihetta vähän enemmän, oman palliksen etuakselin ajokorkeus on ihan pirun korkeella ja monta kesää ollut tarkoitus madaltaa sitä. Eli löytyykö nämä säätömahdollisuudet kaikissa palliksissa vai onko tämä jälkiasenteinen akseli? kun en nyt kykene muistamaan oliko omassa akselin keskellä tollasta säätöruuvia. Ja lukitusmutterin kun avaa niin saako sitä korkeutta ihan käsin säädettyä vai pamahtaako se toiseen laitaan heti kun lukitus aukee ? Lähinnä käyttöohjeita olis kiva. (mitä tarvii purkaa ensin, tarviiko jotain vaihtaa samalla?)
 6. Muistaako joku tälläisen Pallokeula Kleinarin Varkaudesta? XYF-661 on rekkari ja aikasempi rekkari oli RGA-507. 2012 ostin Varkaudesta joltain harrastajalta Vänttinen Mikko. Ja nyttemmin se on ihan erinäköinen, ostaessa siihe oli sudittu sieltä täältä aika paljon mustalla miranolilla ja vasemmassa kyljessä luki koko kyljen kokoisella fontilla JASKOJAVIHANNEKSIA. Autoon oon ollu hyvin tyytyväinen ja se on tuonut paljon hyviä muistoja mutta on ruvennu monesti mietityttämään että mistä kaikesta tää on kasattu, ja kuka kasannu. Millasta historiikkia tässä on? Trafilta on otettu historiatiedot kyllä mutta se ei kerro mitä kaikkea meidän Wiima on nähny. Eniten kiinnostaa onko joku tän aikasemmista omistajista tällä foorumilla? Auton 1. omistaja on: ILOMANTSIN JA TUUPOVAARAN KANSANTERV KL, alkaen vuodelta 1977.
 7. Paljon palliksen 14 tuuman vanne painaa? pelkkä vanne, tai vaihtoehtoisesti orkkiskoon renkaan kanssa. Yritän hahmottaa paljon pyörän massa kasvaa jos vaihan 16 tuumaset aluvanteet alle, Ronal R50 mitä silmäilin vähän painas pelkkä vanne 12 kg, kuulostaa aika raskaalta, rajoittaa varmaan 1600 tyyppi-1 konetta aika rankalla kädellä? Edit: 185/75/14C rengas paineineen orkkivanteella painaa n. 20,5 kg (+/-0,5kg)
 8. Kyllähän miä sen messinkisen kierre akselin ainakin yritin kiristää siihen peltiin kiinni, putkessa ja sisemmässä akselin välissä tais olla vähän väljää mutta kuulunee asiaan. Moottorin akselin ja pyyhkijän akselin välissä en ymmärrä miten siihen voi tulla väljää ilman että se varsi tippuu paikaltaan? nehän pitäis olla kiinteitä ne välit.
 9. https://www.dropbox.com/s/yv34kxz9zlp3l84/MOV_0355[1].mp4?dl=0 En aio enää tänä syksynä purkaa kojelautaa pois ja vivustoa syliin. Mutta onko kellään käyny näin että apukuskin puoleiseen pyyhkijään tuli pyyhkijänakselin vaihdon jälkeen sen verran väljää ettei se enää pyyhi koko alueelta jolta sen pitäis? Muistaakseni akselin vivustoon kiinni tuleva varsi aavistuksen pitempi kuin alkuperäinen, uusien valmistaja JP Groups Aircooledilta.
 10. No niimpäs onki kun ihan järjellä miettii, et arvaakkaan miten monimutkaseks miä sen eilen kuvittelin.
 11. pikainen varmistuskysymys mihin kaipaisin varmistusta ennen huomista iltapäivää: Tuulilasin pyyhkijät lakkas toimimasta kun vaihdoin vivuston akselit, syynä oli väärin päin asennetut vivut. Laitoin johdon takaisin kiinni ja irtaallaan kokeilin toimiiko nyt vivuston moottori niin se pyörii jatkuvasti läpi ympyrää? Tämähän siis vissiin toimii niinkuin pitääkin? se rupee tekeemään edestakaista liikettä kun sen asentaa takaisin koriin kiinni? En kerenny testaamaan tätä teoriaa kun tuli äkkilähtö.
 12. Noista mersun 16" vanteista sen verran että kannattaako ettiessä käyttäää kriteereinä minkä ikäisen ja mallin vanteita että tulee riittävä kantavuus ja ET pallikselle? ku kuitenkin 2300kg kokonaismassa ja 9 henkeä saa änkeä kyytiin. Löytyikin lähipiiristä kokenut metallimies jolla on käytössä sorvi ja kunnon hitsaus vehkeet ja jopa kokemusta vannehommista. Joten tulevana talvena kokeillaan siirtää keskiö 14" vanteesta 16" vanteeseen, joten jos jollakin on mersun 16" vanteita ylimääräsenä niin olisin kiinnostunut, uudetkin kelpaa.
 13. Nyt näin syksyn saapuessa aattelin kerätä vähän kokemuksia muilta miten ootte säilöny rakkaat ajoneuvot talveks säilytykseen? Vaihatteko ennen talvea tuoreet öljyt? tyhjennättekö kaasarin bensoista? Jne. Itellä bussi pääsee kuivaan talliin, hyvällä tuurilla myös lämpöseen. Viimeeks en vaivautunut tyhjentää kaasaria kun muutenkin oli tarkoitus heti kevään tullen vaihtaa uus kaasari ja tuoreet öljyt. Akkukin jäi paikoilleen kun tuli ostettua ylläpitolaturi talvisäilytystä varten. Ens talveks heittelen sinne tänne muutaman puuvillasukan täynnä kissanhiekkaa keräämään kosteutta.
 14. Jatko kysymys: sain eilen (6 tuntia tapeltuani) vaihdettua ne pyyhkijöiden vivuston akselit ja uudet pyyhkijänvarret asennettua, kojelaudalla oli jostain syystä vaikeuksia mennä takaisin paikoilleen, kokoajan kanitti johonkin. Mutta lopulta kun mielestäni kaikki oli taas paikoillaan. Kokeilin itsevarmana että toimiiko, niin kuskinpuoleinen pyyhkijä liikahti 10 senttiä, apukuskin puoleinen ei ollenkaan, siinä tuntuu pientä klappia. Ja sitten ei liiku ainakaan ratin vivusta yhtään, mikään ei käryä, sulakkeet ehjät. Mutta pyyhkijät ei liiku eikä kuulosta moottorinkaan liikkuvan. Ennekuin lähden ronkkimaan satunnaisesti ja menettämään hermoja (kun yksin joutuu tekee kun lähimmät kaverit on alkoholisteja). Niin veikkauksia että kärähtikö moottori? miten ja mitä kannattaa tutkia? Edit: ainiin releen vois vielä tarkistaa. Miten se kannattikaan tarkistaa vai ostaako vaan uuden?
 15. Vai tarkotitteko että noi kuvan vanteet kuuluis olla tölkissä? Mistä ne tunnistaa, eikö ne pallokeulassa ookkaa samanlaiset? Ja myykö näitä tölkin 16 tuumasia uusina ketkä Suomessa? En vielä kerenny näitä ettiä mutta samahan se on suoraan kysyäkin.
×
×
 • Create New...