Jump to content

Kahviäijä

Members
 • Content Count

  103
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Pieksämäki
 • Ajoneuvot
  -74 Kleinbus

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tätä vähän epäilinki, pitänee laittaa tohon heti tankin lähdön viereen sellanen muovinen tarvikesuodatin, olis ees jonkinlaine suodatus.
 2. Hey, onko muilla tullut tankin suodatinta vaihtaessa vastaan tällästä tankinlähtöä kuin jaetussa kuvassa? https://aircooled.fi/tuote/1394/polttoainetankin-lahtoputkisarja-t12-861479 Tollasen lähtösarjan oon tilannut tilalle mutta multa puuttuu ainakin kiinnitysmutteri. Eli mitähän mä nyt teen? en tiiä uskallanko vaan vääntää tosta lähdöstä, näyttää kiinteältä eli silloin tässä ei varmaan oo sitä tankin sisäistä suodatinta? Vai onko jollain varmaa tietoa että kyseessä on vaihdettavia osia ilman juottamista?
 3. Löytyi laatikon pohjalta joskus 15-20 vuotta sitten metsään lahonneesta kuplasta pelastettu runkolätkä, tarviiko näitä kukaan? vai roskikseen vaan?
 4. Korkeintaan varmaan se ulosjouston alastoppari halkeaa pois ku näytti olevan luultavasti valettua tavaraa, sitten pääsee testaamaan valuraudan hitsausta puikolla. Nuo punaiset Konit rupes houkuttaa, nääkö ne ois? https://www.autodoc.fi/autonosat/vaimennin-10221/vw/transporter/transporter-ii-bussi/1760-1-6?sort_supplier[0]=koni Ainut vaan että tuolla näyttäis olevan loppu varastosta, ni mistähä löytyis.. Ja ei oo korkemusta säädettävistä ni vähän jänskättää miten nuo kannattaa säätää.
 5. kiitos multanen tarkennuksesta mutta älysin kyllä ekallakin 🙂 . Epäilen vaan että sitä ois hirvee hätä ruveta pudottamaan heti alas ku kerran pari on jysähtäny, varsinkaan kun vain yhden boorin verran nostin. Todennäköisesti tehdään niin että isäukko nauttii bussista Mikkelissä nyt jos ajokelejä tulee vielä, ja sitten talveksi talliin. Ja jos iskällä kovasti jysähtelee ajossa niin menee vaan aikasemmin talvisäilöön ja keväällä korjataan. Olen siis itsekin samaa mieltä että se ääni lähtee tosta ulosjouston rajoituksesta mutta epäilen/oon toiveikas että asettuu vielä alemmas kun jatkaa ajamista(kuhan ei yritä rääkätä jousitusta)
 6. Miten sitä tutkii ku ei meinaa millään enää jysähtää? pitäis olla GoPro kamera minkä kiinnittää lokariin että näkis mitä siellä tapahtuu mutta ei nyt tähän hätään löydy. Ja huomenna bussii matkaa Mikkeliin, jos jysähtelee taas niin sitten pitää nostaa lattaa ylemmäs, takasi lähtökorkeuteen. Ei kait siinä muuta oo tehtävissä, en usko että iskareissa ois mitää vikana ku katsastuksessa anto hyvät lukemat tiistaina.
 7. Kuparirasvaa ku unohtu hakea wurthiltä kumiliukkaria. Enkä oo siitäkää varma että kuivuuko se kumiliukkari sit pois. Kyllähän miä useeseen otteeseen jysähtelyjen välissä olin käyny kattomassa lattojen kehystä, mutta ei niissä ainakaan mitään silmiinpistävää näkyny, nosturillakaa ei mitään selkeää osumaa ollu näkyny.
 8. Nyt sain tänään tutkittua asiaa taas. Eli vaihdoin suojakannet ja apukuskin puolelle uuden ulomman kumin, vasta vaihdettuun oli kerenny tulla jo nirhamia liukkarista huolimatta. Ja sitten tiukkasin kunnolla renkaat ilmassa ja maassa, ja samalla tajusin että kruunumutteri ei ollu viimeeks tiukattu 350nm vaan käsin ulkonäköisesti samoille kohille kun irrottaessa. Sitten renkaat paikoilleen ja koeajolle. Koeajolla vaikka kuinka yritin rääkätä jousitusta ni vain kerran kolahti, ja sekin oli huomattavasti hiljaisemmin kun viimeeksi. Eli taisi auttaa riittävästi, voihan se olla että jousitus asettuu vielä vähän kuhan enemmän ajelee. Eli vikaa oli puslien puristuksessa ja ulosjousto on kans hilkulla. Nyt se on sillei että pystyy jatkaa ajamista.
 9. Noniin sain lomapäivillä vaihdettua vääntösauvan puslat ja käännettyä pykälän verran jousilattaa alemmas että sain lisää joustovaraa kun sauva oli hieman kuoleentunut. Samalla sahasin pohjaanlyönti kumeista alimman pallukan pois, Nyt mahtuu monta sormea väliin. Ongelma on nyt siinä että kun lähti ajamaan niin vähänkään terävämpi pomppu ajaessa, esim. reikä tiessä, kanttarien ylitys,... niin takapäästä kuuluu kova metallinen kolahdus, taitaa olla jopa pelkästään apukuskin puolelta. Normaali ajossa ääntä ei kuulu eikä myöskään katsastuksen iskaritestissä (ainakaan auton ulkopuolella). Otin sitten illalla kyytiin 3 aikuista takapenkille ja ehkä hieman vähemmän herkästi kolahti enää. Omia veikkauksia on että vääntösauvan suojakuppi ei purista tarpeeksi kun oli niin ruosteinen, tai että latta lyö pohjaan alas, kun palautuu nopeasti, eli ei lyö pohjaan vaan toiseen ääripäähän. Mitä työ veikkaatte ja mikä avuksi? Oisko tosta haittaa loppukausi ajella tollein?
 10. Hey, mitähän rasvaa kannattaa käyttää noitten puslien kanssa, tilasin perusmalliset enkä uretaani ja unohdin lisätä pakettiin teflonirasvan ku aircooledin sivuilla sitä näky kyseisessä osiossa? Vaiko ihan oikeasti talkkia kumille? tälläsen video löysin lisää aiheesta, mitähän on toi Anisea tjn. aine mitä käytti kierteisiin ja kumille? ainakin tais olla sitä mieltä että öljyrasva haurastuttaa kumia. Ja onko siitä jotain haittaa jos pohjaanlöynti kumista vetäsee vaikka sahalla 1-2 cm lyhkäsemmäks? Kuhan se on vaan yhtä paljon molemmilla puolilla?
 11. Semmonen tuli vielä työpäivän aikana mieleen että tossa videolla tais ilmeisesti ollu irrotettu akseli/pyörännapa, eli kaikki irti latasta ennen latan irrotusta. Niin jos sitä latan kulmaa tarvii muuttaa eri asentoon ku ennen purkua niin eikös akseli/napa tarvii kans säätää eri asentoon? Ja minkäs mukaan sitten se säädetään? Multanen tais tarkottaa tätä kaaviota? https://www.thesamba.com/vw/gallery/pix/821326.jpg En vaan ymmärrä noissa kulma-asteissa kun on 40 tai 30 tai jotain astetta niin mitä toi etummainen pien numero meinaa? Työkaverikaan ei keksiny vaikka osaakin rakennella vähän enemmän.
 12. Toteutitko x-pj ton peränpään noston miten ? Toimiiko vaikka jos ennen esijännitystä latta vaikka 5-10 astetta jyrkempään kulmaan ja sitten tunkilla oikeeseen asentoon ja kumivasaralla sisään niinku videossa? vai joku muu tapa?
 13. Näillä ohjeilla jos mennään niin onnistuu pallokeulan takapää kans ilmeisesti. Mutta onko muut samaa mieltä että mulla on varmaan väärässä asennossa latat työnnetty sisään kun nyt jopa ilman kuormaa pohjaanlyöntikumin ja rungon väliin just ja just mahtuu työntää etusormi? pitäis varmaan olla jousituksella enemmän liikkumavaraa?
 14. Nyt tulee oikeesti Aloittelijan hölmö kysymys mikä on askarruttanut viime venttiilinvälysten säädöstä asti: Eikö venttiilikoneiston pitäis suorastaan kylpeä öljyssä siellä kopan sisällä? välysten säätöön kun otin kopan pois niin öljyä tuli ehkä lusikallinen ulos, ja kannessa on vähäinen määrä kans. Eli jos siellä kuuluis olla reilusti öljyä niin eikös sitä pitäis desi tolkulla sieltä valua ku kannen avaa?
 15. Kokeile kiivetä Tahkovuoren huipulle, Pehkubaariin. 😁 Viime kesänä sain palliksella kokeilla ku oli tilattu hääautoks.
×
×
 • Create New...