Jump to content

Kahviäijä

Members
 • Posts

  125
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Pieksämäki
 • Ajoneuvot
  -74 Kleinbus

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kahviäijä's Achievements

 1. Myydään vuonna 1977 ensirekisteröity (mulle myyty vuosimallina 1974) 9 hengelle rekisteröity bussi, ohjaamo läpikuljettava istuimia 7 hengelle, joista 2 on jonkin armeija auton kokoontaittuvia. Maalipinta on 4 tai 5 vuotta vanha, mutta siitä puuttuu lakkapinta kun maalarin mielestä sitä ei välttämättä tarvitse. Noh nyt näyttää että voisi tarvita kun tuulilasin alla pallokeulan yläreunassa sininen on huomattavasti haalistunut, ei pahan näköinen kuitenkaan. Huomaa vain läheltä. Lisäksi apparin takanurkassa on jotain jäänyt vahingossa pakkelin alle niin siitä on pakkeli halki ja sen vieressä lokarin huulessa on sormenpään kokoinen sinkkipurkauma/ruosteen alku. Muuten maalipinta on siisti, ja 1-2 kesää sitten vaihdettiin akku ja renkaat, samalla hiekkapuhallettiin ja maalattiin kauttaaltaan 2-komponenttimaalilla vanteet valkoisiksi. Alusta hyvin pitkälti ruosteeton ja ehjä, kun on huolellisesti massattu. Etujarrut satuloineen, paloineen ja levyineen alle 9 vuotta vanhat, eikä muutenkaan ole bussilla ajettu kuin max tuhat-pari kilsaa kesässä, ollut minun omistuksessa vuodesta 2012. Sisällä on tavaratilassa järeillä ainakin 600w kestävillä johdoilla ja omalla sulakkeella tupakansytytinpaikka ja 2xUSB-latauspiste. Lattia ja sisäkatto on kauttaaltaan ja huolella äänieristetty, kyljistä lähes kaikkialta kans. Soittimelle on askarreltu oma tterästeline kojetaulun alle että pysyy paikoillaan ilman että heiluu kuin hullun mulk*u, ja lisäksi on sellaisessa kulmassa etuistujiin että näytöstä näkee jotain. Etukaiuttimet on 2-tie, basso lattian tasossa suunnattuna ylöspäin, ja diskantit on kojetaulun nurkissa, takakaiuttimet on tavaratilan ylänurkissa käsintehdyillä alumiini raudoilla. Subwoofer löytyy kans takapenkin alta oman vahvistimen kanssa. Suunnattuna n.40 asteen kulmassa ylöspäin että basson aistii helpommin ilman että tarviaa laittaa hirveästi tehoja. Moottori on type1, 1600, kärjettömällä 034-alipainekello virranjakajalla. Moottoripellit on ehjät ja paikoillaan, Kytkin on alle 5 vuotta vanha. Sylinterikannet on aftermarket aikaisemman omistajan toimesta ilmeisesti koska sytytystulpat on pitkäkierteiset eikä tunnu kaipaavan lyijynkorviketta. Bensapumppu on tänä kesänä vaihdettu. Kaasutin on pari kesää vanha uutena ostettu alkuperäistä vastaava. Paljon on vielä kertomatta mutta kerrotaan sitten viimeistään paikanpäällä, bussi löytyy myynnistä myös nettiautosta: https://www.nettiauto.com/volkswagen/kleinbus/12284213 Ja siellä on huomattavasti enemmän kuvia kun tänne ei anna ladata montaa isoa kuvaa. HintaPyynti: 15.000€ eli 15 tuhatta, mutta tarjota saa. 11000, tarjottiin jo facebookin messengerin kautta. Bussi tällä hetkellä Mikkelissä, omistaja eli minä asun Pieksämäellä. Voidaan esitellä myös täällä.
 2. Nyt on pallokeula jälleen kasassa, vaihdoin samalla muutaman vaihteensiirtokepin puslan, nokkakappaleen osaan juotettiin lisää metallia, ja nokkakappaleeseen uudet holkit ja päätypusla. Samalla vaihdoin kytkinakselin stefan ku kytkinkoppa oli sisältä öljyinen. Bussi kulkee jälleen ja vaihdekeppi on vähemmän soppakauha näillä parannuksilla. Vaihdoin sitten lopuksi vielä teboilin suosittelemat hypoid 75w90 GL4 öljyt sisään. Koeajo lenkillä vauhti kiipee 60km/h aika rivakasti sitten 4 vaihteella perinteiseen tyyliin kiihtyy Todella hitaasti. Kerran yritti temppuilla jotain 90+ vauhdissa tuntui niinkuin veto katkeis välillä sillein nytkähdellen. Hidastin vauhtia ja kävin pysähdyksissä ja lähdin takaisin päin niin sama ei uusiutunut. Toivottavasti oli vaan roskia kaasarissa tjn.?
 3. Ennenkuin hinasin kotiin niin tutkin ton vaihdekepin alapään, kyllä se oli omalla paikallaan kupissa ja tappi vakosessa. Mutta pitää sekin vielä tutkia uudestaan. Tossa alla on kuvat nokkakappaleen numeroista ja ainut "vika" minkä nokkakappaleen sisältä löysin eli vaihteenvalitsin vipu jota hockey stick liikuttaa, siinä oli ylimmässä (kuvissa oikean reunimmainen) pykälä kulunut selkeästi mutta kyllä sillä sai vaihteen vielä käsin silmään sormi voimin. Eli en usko että tuo oli syy tähän oireeseen. Ja tuossa pystyasennossa kun kävin sormivoimin kaikki pykälät lävite niin ei mitään ongelmaa, kaikki kolahti nätisti silmään. Onko noista mikä muuten pakki? ja ulos vai sisään päin? Hockey stickin eli vaihteenvalitsin kepin kumipallo tuntui kovalta mutta välystä kuvissa näkyviin tankoon ei tuntunut. Niin ja nokkakappaleen kotelossa ei merkkejä että tappi olisi kuluttanut koteloon itselleen koloa. Tukeutuu siis nähtävästi kotelon seinää vasten ettei tipahda paikoiltaan. Nyt laitan uudet tiivisteet ja stefat ja puslat tilaukseen ja jos kellään ei tule mitään mieleen niin laitetaan läjään ja katsotaan jäikö vika päälle.
 4. Moro, nyt tuli todellinen mysteerivika johon saa ehdottaa mitä kannattaa tutkia. Eli otin bussin lauantaina lämpimästä tallista lenkille, seisottuaan talven yli. Toimi kuin unelma, ei mitään vikaa kun ajoin n. 6-7 kilsaa. Jätin käsijarru päälle tyhjäkäynnille, ja muutaman minuutin päästä sammutin käsijarru päällä. Sitten n. vartti myöhemmin kun isäni yritti lähteä ajamaan niin mikään vaihteista ei mennyt enää silmään. Ja kun vaihdekeppi tuntui olevan vapaalla niin silti siellä tuntui olevan joku isompi vaihde päällä kun kytkinpoljinta nosti niin bussi yritti liikkua eteenpäin mutta ilman apukaasua sammui. Ei auttanut vaihdekepin kolistelu, ei haissut kytkin missään välissä. Vaihdelaatikon pohja on kuiva. Vaihdekepin ja nokkakappaleen väli pelaa hyvin, ristikossa pieni välys. Kytkin poljin pelaa hyvin, kytkinvaijeri tarkistettu. Koitin vielä kolistella vaihdelaatikkoa ja nokkakappaletta kumivasaralla tuloksetta. Nyt Pallokeula on nosturilla moottori irroitettuna, ja vaihdelaatikko irroitettuna, Nokkakappale avattu eikä sielläkään näy mitään silmiinpistävää. Vaihdelaatikko lattialla kun pyörittää akselin päästä niin vetarin posket liikkuu herkästi ja nätisti. https://youtu.be/H6QxIrdsPM0 ^tollasen videon löysin mikä olisi saattanut olla vikana (7minuutin kohdalla avaa nokkakappaleen ja siellä on vika). Mutta tuleeko muille muita ideoita mieleen ? huomenna käyn laskemassa laatikon öljyt siltä varalta että öljy helmeilis ja laatikko olisi täysin paskana. Ainakin tossa nokkakappaleen kuvassa vasemman reunimmainen vaihdevipu liikkuu käsivoimin ylös ja alas, muut ei liikkunut, pitää kokeilla varovasti vääntöraudalla, vai meneekö ne ennemmin sisäänpäin?
 5. Mites tommosen puolan ohmit soveltuu kärjettömän moduulin kanssa? ei lue siitä mitään
 6. Tooddih, eilen tuttu jenkkiharrastaja kävi jakajan läpi, sanoi että alipaine ennakko ainaki jumitti, putsas ja rasvas sitten uudestaan. Moduulin ruuvien kierteisiin laittoi kierrelukitetta ja moduulin pohjaan sikamassaa. Sitten paikoilleen ja prkl taas pyörii pyörijä lävite, sitten sain vinkkiä että ei se voi olla muutakuin että jakaja ei ole pohjassa, nooh jakajan runkoon räikän päällä pari napsua pyörijää samalla liikutellen edes takaisin. Perhana kyllä se vielä muutaman millin meni alaspäin vaikka näytti että se on pohjassa. Sitten pyörijä asettui. Ja sitten loput läjään ja perkule sehän käynnistyy. Huomenna kattellaan vielä strobolla kerta sellainen mahdollisuus on. Nyt jos vielä kuumana joutuu sahaamaan käyntiin niin lähtee uus puola tilaukseen.
 7. Saa edelleen tarjota mutta, osto nyt viivästyy maksimissaan noin kuukaudella kun simppeleiden yllätyshäiden budjetti paukkuu kun morsian haluaakin laittautua jne.. hääpäivä syyskuun puolivälissä. + Oma bussi ei käynnisty, vielä ei tiedetä tarviiko osia.
 8. Lasse haukkavuori mittasitko vanhan puolan ohmit? Näkyykö se vika ihan mittarilla?
 9. Nyt Vettu, ykkös sylinteri YKK, ajoitusmerkki nollassa. Pitkän taistelun jälkeen sain jakajan pohjaan asti ktaikki tuntu hyvältä, pyörijä osoittaa ykkössylinteriin, jouset palauttaa keskelle ainakin jos eteenpäin yrittää heilutella, taaksepäin liikkuu melko vapaasti. Noh kansi kiinni ja kokeilemaan. Ei pauku enää putkessa mutta ei myöskään käynnisty, tai edes yritä käynnistyä. Jakajan kansi auki ja pyörijä liikkuu vapaasti edestakaisin vaikka jakaja on varmasti pohjassa ja epäkesko nasta kans. Pyörijän alta tarkistin magneetin että on pohjassa, ja tappi ruuvattu oikein. Mutta lopuksi kun moduulia olin laittamassa kiinni niin epätoivoisena väänsin pikkusen liikaa ja ruuvit pyörähti yli kierteiden. Eli nyt moduuli pääsee liikkumaan jakajan sisällä Sitten irrrotin vielä kerran jakajan ja asetin taas ykkösen YKK ja pyörijä ykkössylinterin kohdalle ja jakajaa paikoilleen, edelleen pistää vastaan helvetin kovasti. mutta taputtelulla ja rungon kääntelyllä jälleen pohjaan ja jälleen kerran pyörijä tuntuu hyvälle jos eteenpäin kääntää sopivasti mutta sitten jos vähän reilummin niin pyörähtää lävite, pikkasen yrittää siinä ykkösen kohdalla pysähtyä kuitenkin. Moduulin virtoja ei oo pidetty turhaan päällä eli sen puolesta tuskin kärähtänyt. Oiskohan missään näitten kasausohjeita tai räjäytyskuvaa? Kaikkialta tuntuu löytyvän vaan alkuperäisten kärjellisten ja muitten tosivanhojen rebuild vinkkejä mitkä soveltuu näihin huonosti. Ja modulin kiinnitys pitää vielä yrittää pelastaa vaikka liimalla jos ei muuta keksitä mutta tuo pyörijän läpi pyöriminen... Osaako sitä joku neuvoa että rikki vai väärin kasattu vai jotain muuta? Ps. Kun ekan kerran nyt purin jakajan irti niin kuvan mukainen erikoisen näköinen pultti löytyi hihnapyörän ja jäähy pellin välistä. Mistähän ois pudonnut ?
 10. Juu poistin kiinnitysraudan kanssa lohkosta. Ekaks yritin samassa asennossa takaisin mutta kun ei käynnistynykkää niin sitten kokeilin heilutella ajastuksen asentoa.
 11. Juu uustuotanto kiinan 034, eilen purin atomeiks, en löytäny muuta vikaa ku toinen jousista oli pois paikoiltaan, seki saatto karata ku purin hieman väärin. Kasaan heti perään ja tänään paikoilleen ja hyvin hakeutuu pyörijä takasi keskelle. Mutta sitten yritin käyntiin niin ei, ja kun sahas niin paukahti putkessa vaikka ajoitus samoilla kohdin kuin purkaessa. Noh aattelin että mennyt varmaan epähuomiossa tapin pohjasta epäkesko hahlo väärin päin ja purin pikaisesti ja käänsin 180 astetta. Ja silti sama homma. Ei käynnisty vaikka yrittää käännellä ajoitusta eri kohtiin. Paukahtelee putkessa. Mikähän meni vikaan, hankala lähtee ettimään vikaa kun kaikki näyttää ehjältä, sytytysjärjestyksenkin tarkistin johdoista 1-4-3-2 tais olla laturinjalassa. kärjettömän moduulin johdot puolassa punanen positiivinen ja musta negatiivinen. Ideat loppuu prkl.. Edit: ideana tuli mieleen että pitää tarkistaa pyörijän alta magneetti että se on kunnolla pohjassa. Ja aircooledin sivuilta luin moduulin asennusohjeita mutta siellä ei mainita virranjakajan sisällä valkeeta johtoa joka mulla löytyy mikäköhän se on? Nyt kiinni ylimmässä lautasessa ja jakajan rungossa.
 12. P_Valtonen pidetään mielessä, ois ainaki hinta ja noutokulut hyvät.
 13. Emännä monta kertaa todennut että haluaa purkaa jonku moottorin ja opetella miten toimii niin, nyt viimeisimpänä uhkas tehdä kaikkensa että se tulee vieläpä toimivaks. Noh, oisko jollain täällä tarjota rikkonaista jonka vielä voisi pelastaa tai sitten ihan täys arpalaatikko jonka kunnosta tai sisällöstä ei mitään tietoa? Budjetti katotaan tarjousten perusteella mutta yli parin sadan voi unohtaa, Voin noutaa kauempaakin. Maksu käteisellä paikan päällä tai tilisiirto.
 14. Venat säädetty keväällä, nyt ei tarkistettu. Mutta vika löytyi todennäköisesti nyt muualta kuin mitä kukaan osas epäillä. Eli kun ajoitusvalolla yritettiin säätää kokonaisennakkoa niin huomattiin että kiihdytyksen jälkeen ennakot ei palaakaan täysin perusennakolle. Jää pikkasen päälle. Noh kone sammuksiin ja virranjakajan kansi auki ja asiaan enemmän perehtynyt jenkkiharrastaja tutki pyörijää ja tultiin siihen tulokseen että se jousi siellä virranjakajan sisällä joka keskittää pyörijän on todennäköisesti rikki. Virranjakaja on 034-kärjettömällä moduulilla ja alipainekellolla. Mistähän tähän sais varaosia? vai onko vaan ostettava uus jos haluaa hyväksi?
 15. Uskallanko nyt olettaa että siellä ei ole kiinni alkuperäisiä kansia vaan uudempia jälkiasennus jotka todennäköisesti kestää ajella ilman lyijynkorviketta? Vai onko lähtenyt volkkarin tehtaalta kansia pitkillä kierteillä?
×
×
 • Create New...