Jump to content

Kahviäijä

Members
 • Content Count

  121
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Pieksämäki
 • Ajoneuvot
  -74 Kleinbus

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mites tommosen puolan ohmit soveltuu kärjettömän moduulin kanssa? ei lue siitä mitään
 2. Tooddih, eilen tuttu jenkkiharrastaja kävi jakajan läpi, sanoi että alipaine ennakko ainaki jumitti, putsas ja rasvas sitten uudestaan. Moduulin ruuvien kierteisiin laittoi kierrelukitetta ja moduulin pohjaan sikamassaa. Sitten paikoilleen ja prkl taas pyörii pyörijä lävite, sitten sain vinkkiä että ei se voi olla muutakuin että jakaja ei ole pohjassa, nooh jakajan runkoon räikän päällä pari napsua pyörijää samalla liikutellen edes takaisin. Perhana kyllä se vielä muutaman millin meni alaspäin vaikka näytti että se on pohjassa. Sitten pyörijä asettui. Ja sitten loput läjään ja perkule sehän käynnistyy. Huomenna kattellaan vielä strobolla kerta sellainen mahdollisuus on. Nyt jos vielä kuumana joutuu sahaamaan käyntiin niin lähtee uus puola tilaukseen.
 3. Saa edelleen tarjota mutta, osto nyt viivästyy maksimissaan noin kuukaudella kun simppeleiden yllätyshäiden budjetti paukkuu kun morsian haluaakin laittautua jne.. hääpäivä syyskuun puolivälissä. + Oma bussi ei käynnisty, vielä ei tiedetä tarviiko osia.
 4. Lasse haukkavuori mittasitko vanhan puolan ohmit? Näkyykö se vika ihan mittarilla?
 5. Nyt Vettu, ykkös sylinteri YKK, ajoitusmerkki nollassa. Pitkän taistelun jälkeen sain jakajan pohjaan asti ktaikki tuntu hyvältä, pyörijä osoittaa ykkössylinteriin, jouset palauttaa keskelle ainakin jos eteenpäin yrittää heilutella, taaksepäin liikkuu melko vapaasti. Noh kansi kiinni ja kokeilemaan. Ei pauku enää putkessa mutta ei myöskään käynnisty, tai edes yritä käynnistyä. Jakajan kansi auki ja pyörijä liikkuu vapaasti edestakaisin vaikka jakaja on varmasti pohjassa ja epäkesko nasta kans. Pyörijän alta tarkistin magneetin että on pohjassa, ja tappi ruuvattu oikein. Mutta lopuksi kun moduulia olin laittamassa kiinni niin epätoivoisena väänsin pikkusen liikaa ja ruuvit pyörähti yli kierteiden. Eli nyt moduuli pääsee liikkumaan jakajan sisällä Sitten irrrotin vielä kerran jakajan ja asetin taas ykkösen YKK ja pyörijä ykkössylinterin kohdalle ja jakajaa paikoilleen, edelleen pistää vastaan helvetin kovasti. mutta taputtelulla ja rungon kääntelyllä jälleen pohjaan ja jälleen kerran pyörijä tuntuu hyvälle jos eteenpäin kääntää sopivasti mutta sitten jos vähän reilummin niin pyörähtää lävite, pikkasen yrittää siinä ykkösen kohdalla pysähtyä kuitenkin. Moduulin virtoja ei oo pidetty turhaan päällä eli sen puolesta tuskin kärähtänyt. Oiskohan missään näitten kasausohjeita tai räjäytyskuvaa? Kaikkialta tuntuu löytyvän vaan alkuperäisten kärjellisten ja muitten tosivanhojen rebuild vinkkejä mitkä soveltuu näihin huonosti. Ja modulin kiinnitys pitää vielä yrittää pelastaa vaikka liimalla jos ei muuta keksitä mutta tuo pyörijän läpi pyöriminen... Osaako sitä joku neuvoa että rikki vai väärin kasattu vai jotain muuta? Ps. Kun ekan kerran nyt purin jakajan irti niin kuvan mukainen erikoisen näköinen pultti löytyi hihnapyörän ja jäähy pellin välistä. Mistähän ois pudonnut ?
 6. Juu poistin kiinnitysraudan kanssa lohkosta. Ekaks yritin samassa asennossa takaisin mutta kun ei käynnistynykkää niin sitten kokeilin heilutella ajastuksen asentoa.
 7. Juu uustuotanto kiinan 034, eilen purin atomeiks, en löytäny muuta vikaa ku toinen jousista oli pois paikoiltaan, seki saatto karata ku purin hieman väärin. Kasaan heti perään ja tänään paikoilleen ja hyvin hakeutuu pyörijä takasi keskelle. Mutta sitten yritin käyntiin niin ei, ja kun sahas niin paukahti putkessa vaikka ajoitus samoilla kohdin kuin purkaessa. Noh aattelin että mennyt varmaan epähuomiossa tapin pohjasta epäkesko hahlo väärin päin ja purin pikaisesti ja käänsin 180 astetta. Ja silti sama homma. Ei käynnisty vaikka yrittää käännellä ajoitusta eri kohtiin. Paukahtelee putkessa. Mikähän meni vikaan, hankala lähtee ettimään vikaa kun kaikki näyttää ehjältä, sytytysjärjestyksenkin tarkistin johdoista 1-4-3-2 tais olla laturinjalassa. kärjettömän moduulin johdot puolassa punanen positiivinen ja musta negatiivinen. Ideat loppuu prkl.. Edit: ideana tuli mieleen että pitää tarkistaa pyörijän alta magneetti että se on kunnolla pohjassa. Ja aircooledin sivuilta luin moduulin asennusohjeita mutta siellä ei mainita virranjakajan sisällä valkeeta johtoa joka mulla löytyy mikäköhän se on? Nyt kiinni ylimmässä lautasessa ja jakajan rungossa.
 8. P_Valtonen pidetään mielessä, ois ainaki hinta ja noutokulut hyvät.
 9. Emännä monta kertaa todennut että haluaa purkaa jonku moottorin ja opetella miten toimii niin, nyt viimeisimpänä uhkas tehdä kaikkensa että se tulee vieläpä toimivaks. Noh, oisko jollain täällä tarjota rikkonaista jonka vielä voisi pelastaa tai sitten ihan täys arpalaatikko jonka kunnosta tai sisällöstä ei mitään tietoa? Budjetti katotaan tarjousten perusteella mutta yli parin sadan voi unohtaa, Voin noutaa kauempaakin. Maksu käteisellä paikan päällä tai tilisiirto.
 10. Venat säädetty keväällä, nyt ei tarkistettu. Mutta vika löytyi todennäköisesti nyt muualta kuin mitä kukaan osas epäillä. Eli kun ajoitusvalolla yritettiin säätää kokonaisennakkoa niin huomattiin että kiihdytyksen jälkeen ennakot ei palaakaan täysin perusennakolle. Jää pikkasen päälle. Noh kone sammuksiin ja virranjakajan kansi auki ja asiaan enemmän perehtynyt jenkkiharrastaja tutki pyörijää ja tultiin siihen tulokseen että se jousi siellä virranjakajan sisällä joka keskittää pyörijän on todennäköisesti rikki. Virranjakaja on 034-kärjettömällä moduulilla ja alipainekellolla. Mistähän tähän sais varaosia? vai onko vaan ostettava uus jos haluaa hyväksi?
 11. Uskallanko nyt olettaa että siellä ei ole kiinni alkuperäisiä kansia vaan uudempia jälkiasennus jotka todennäköisesti kestää ajella ilman lyijynkorviketta? Vai onko lähtenyt volkkarin tehtaalta kansia pitkillä kierteillä?
 12. Laitoin 1 mm prikan kaasarin kannen ja neulaventtiilin väliin. Sitten kun käynnistin niin ei vikaa, ja mentiin saunaan. Sitten tuntia myöhemmin ajettiin maantie ajoa 60km ja perillä ei tahtonut millään pysyä tyhjäkäynnillä, heti kun jalan nosti kaasupolkimelta niin sammui. Sitten jossain välissä iltaa lähdettiin tankkaamaan vaikka tankissa oli vielä vartti-puoli tankillista ja tankkauksen jälkeen vielä sama ongelma. Mutta sitten tapahtui ihme kun oltiin ajettu pari kilsaa tankilta. Se päätti jälleen pysyä tyhjäkäynnillä. Millään ei sammunut vaikka miten temppuili kaasun kanssa. Mutta edelleen välillä kuumana seisottuaan +20 min niin saattaa joutua sahaamaan käyntiin, pakokaasuissa ei haise bensa (ainakaan itse en haista). Ja nyt tuli vaihdettua pitkäkierteiset sytytystulpat lyhytkierteisten tilalle niinkuin tuolla toisessa topicissa oon asiaa vähän avannut. Tulppien vaihdon jälkeenkin kaupassa käydessä joutui kahteen kertaan starttaamaan.
 13. Noonnih, tänään tuli taiteiltua lisää töitten jälkeen. Ensin katsoin boroskoopilla että siellä varmasti on loppupäässä kierteet. On, hieman karstoittuneet. Sitten tulppien kierre on sekä lyhytkierteisillä että pitkäkierteisillä M14x1.25 ja kierretapin urat täyteen rasvaa jopa palaa moottorin käydessä pois ja kierteet auki, rasva siksi että kaikki roskat tarttuu siihen. Lopuksi olis voinu vielä laskea paineilmaa 8-9 baaria männän päälle. Mutta jäi kiireessä. Sitten mäntä yläkuolokohtaan ja koukulla ja sillä boroskoopilla kattomaan ja tunnustelemaan että kierteiden lopun ja männän välissä on ainakin puoli senttiä, eli pitäisi mahtua pitkäkierteinen tulppa. Sitten tuli ongelma. Tilatut iridium tulpat on väärät, ei purkaannu liittimen pallo pois kun Boschin johdot on mallia piikki. Laitettiin tulpiksi jotku halvat Densot joissa vastaava lämpöarvo ja oikea kierre. Lopuksi ajoitus sinnepäin lampulla ja kotia syömään. Huomenna tarkemmat säädöt. Kävin muuten pyörähtämässä isommalla tiellä ja Jumaleissön täähän kiihtyy ku Nato-ohjus! Sata lasissa ihan hetkessä. Eikös se ollut perusennakko 7,5 astetta ja kokonaisennakko (eli kierroksilla) n.20 astetta?
 14. Noniin, kun olin tilaamassa paikallisesta koneistamosta sytytystulppia niin oli pientä erimielisyyttä minkä pituinen tulppa sinne kuuluu ja sitten kun käytiin tutkimassa niin kumpikaan ei enää oltu varmoja kun koneessa oli NGK B6HS, eli lyhytkierteinen 12,7mm jossa kierteitä siis n. 9 riippuen miten laskee. Ja rautalangalla tutkittuna sylinterikannessa tuntuis kierteitä ainakin 13. Noh juuri äsken sain vähän tarkempaa perustelua sille miksi kannattaisi epäillä vaikka esim.19mm pituista tulppaa kun otin sytytystulpan pois, asetin peilin ja lampun konehuoneeseen niin että näin reijän ja ainakin yläkierteet. Tein rautalangasta 2 tulkkia, joista toisen asetin sytytystulpan reijästä alas ja vedin kevyesti kierteiden alareunaa vasten, ja toisen tulkin asetin kierteiden yläpäähän aivan reijän viereen jossa näkyy tulpan prikan jälki. Sitten sormilla tiukasti molemmista kiinni kunnes saa kuvaa ja mittaa. Alla tulokset. Mitäpä muut harrastajat nyt neuvois? Millä kannattaa vielä varmistaa? Osaako joku sanoa jääkö tonne kannen ja männän väliin kuinka todennäköisesti riittävästi tilaa tolle sytytystulpan elektrodille? Näkyykö kannen malli jossain koneen ollessa paikoillaan? Ja lopuksi jos päätän kokeilla pitempiä tulppia niin varmaan kun laittaa kiinni niin ennekuin käynnistää niin käsin kampee moottoria että tuntuuko ottavan kiinni..
 15. En nyt viiti käydä läpi 12 sivua 33:sta tässä ketjussa että milloin jollain on ollut ongelmia perussäätöjen kanssa, eli ei meinaa tapahtua mitään seosruuveista, ajoitus ei tunnu menevän oikein... Mulla vika löytyi viime vuoden kesällä yllättävästä paikasta. Kun kaikki oli yritetty että säädöt sais kohdalleen niin tarkistettiin ykkös sylinterin yläkuolokohta ihan asianmukaisilla sylinterikanteen ruuvattavalla tönärillä. Ja kas kummaa Hihnapyörän ajoitusmerkit oli pielessä, muistaakseni jopa 10-20 astetta. Merkkauskynällä uus ajoitusmerkki, ja lampulla ajoitus korjausoppaan mukaan ja sitten seos harjaantuneen korvan avulla kohdilleen, niin koskaan ei oo mun omistuksessa käynyt näin hyvin tämä moottori.
×
×
 • Create New...