Jump to content

Kahviäijä

Members
 • Content Count

  94
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Pieksämäki
 • Ajoneuvot
  -74 Kleinbus

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hey, mitähän rasvaa kannattaa käyttää noitten puslien kanssa, tilasin perusmalliset enkä uretaani ja unohdin lisätä pakettiin teflonirasvan ku aircooledin sivuilla sitä näky kyseisessä osiossa? Vaiko ihan oikeasti talkkia kumille? tälläsen video löysin lisää aiheesta, mitähän on toi Anisea tjn. aine mitä käytti kierteisiin ja kumille? ainakin tais olla sitä mieltä että öljyrasva haurastuttaa kumia. Ja onko siitä jotain haittaa jos pohjaanlöynti kumista vetäsee vaikka sahalla 1-2 cm lyhkäsemmäks? Kuhan se on vaan yhtä paljon molemmilla puolilla?
 2. Semmonen tuli vielä työpäivän aikana mieleen että tossa videolla tais ilmeisesti ollu irrotettu akseli/pyörännapa, eli kaikki irti latasta ennen latan irrotusta. Niin jos sitä latan kulmaa tarvii muuttaa eri asentoon ku ennen purkua niin eikös akseli/napa tarvii kans säätää eri asentoon? Ja minkäs mukaan sitten se säädetään? Multanen tais tarkottaa tätä kaaviota? https://www.thesamba.com/vw/gallery/pix/821326.jpg En vaan ymmärrä noissa kulma-asteissa kun on 40 tai 30 tai jotain astetta niin mitä toi etummainen pien numero meinaa? Työkaverikaan ei keksiny vaikka osaakin rakennella vähän enemmän.
 3. Toteutitko x-pj ton peränpään noston miten ? Toimiiko vaikka jos ennen esijännitystä latta vaikka 5-10 astetta jyrkempään kulmaan ja sitten tunkilla oikeeseen asentoon ja kumivasaralla sisään niinku videossa? vai joku muu tapa?
 4. Näillä ohjeilla jos mennään niin onnistuu pallokeulan takapää kans ilmeisesti. Mutta onko muut samaa mieltä että mulla on varmaan väärässä asennossa latat työnnetty sisään kun nyt jopa ilman kuormaa pohjaanlyöntikumin ja rungon väliin just ja just mahtuu työntää etusormi? pitäis varmaan olla jousituksella enemmän liikkumavaraa?
 5. Nyt tulee oikeesti Aloittelijan hölmö kysymys mikä on askarruttanut viime venttiilinvälysten säädöstä asti: Eikö venttiilikoneiston pitäis suorastaan kylpeä öljyssä siellä kopan sisällä? välysten säätöön kun otin kopan pois niin öljyä tuli ehkä lusikallinen ulos, ja kannessa on vähäinen määrä kans. Eli jos siellä kuuluis olla reilusti öljyä niin eikös sitä pitäis desi tolkulla sieltä valua ku kannen avaa?
 6. Kokeile kiivetä Tahkovuoren huipulle, Pehkubaariin. 😁 Viime kesänä sain palliksella kokeilla ku oli tilattu hääautoks.
 7. Ongelma ratkastu, kaverilta löyty 45 suutin, ja paikallisella kellosepällä oli 0,55 poranterä. Kohta sovitellaan paikalleen ja katsotaan sitten. Oli vieläpä ihan alkuperäsiä solex leimallinen suutin. Ketjun saa poistaa jos ylläpitäjät näkee tarpeelliseks.
 8. Ongelma ei oo se että ois liian pieni tai likainen, vaan keväällä jouduin tekemään pikapatentin: rautasahalla pien viiru suuttimen päähän että löytyy tyhjäkäynti väliaikasesti, unohtu vaan vaihtaa aikasemmin uus, ku selvis että vika oli muualla. Nyt ei vastaa sitte säätöihin juurikaan.
 9. Nyt olis pikainen tarve otsikon mukaiselle suuttimelle, jos jollain on hyllyssä ja viittii pikaisesti välittää postikirjeenä tai välikäsien kautta jos nopeempaa Pieksämäelle, olis kivempi olla Big Wheelssissä ku saa säädöt kohilleen, jos ei huomiseen mennessä lähe tulemaan ni pakko kait tilata vaikka Neoretrolta. Just vaan sunnuntaina tilasin Neoretrolta mutten viittiny suutinta laittaa tulemaan ku piti olla varma että kaverilla on. Ei ollukkaa. Tänne osioon laittelin vaan maksimoidakseni huomion saannin, poistellaan juttu ku suutin on saatu tulemaan. Kiitos ja Anteeksi..
 10. Ja tässä vielä tämmönen viesti tapahtuman järjestäjältä Facebookista: Varsinainen Big Wheels & Savo Vintage tapahtumapäivä on lauantai 20.7.2019, kokoontumisajo ja vintage-messut klo 10-17 ja paraati klo 17 alkaen - ja saman päivän iltana jatkoina Big Wheels Rock'n Roll Party Veturitorilla. Perjantaina 19.7.2019 saapuville on tarjolla alkuiltaan kesäteatteria klo 18.00 (Pieksämäen Kesäteatteri: Lisää löylyä, Pöntinen!) sekä klo 20.00 Jussi Syren And The Groundbreakers Jäppilässä (17km Pieksämäen keskustasta). Mitäpä tuumaisitte jos tuohon klo 19-20 välille polkaistaisiin Kauppatorille pystyyn toivottu harrasteautojen TARKKUUSLIMBOKISA, muutaman vuoden tauon jälkeen? Siinähän myös Konttiravintola Morton päivystää kulmilla. Sunnuntaina 21.7. ei ole enää järjestettyä ohjelmaa tarjolla, mutta suosittelemme vahvasti pyörähdystä itäisessä naapurikaupungissa Varkaudessa (40km), jossa Mekaanisen Musiikin Museoon pääsee BW-rannekkeella etuhintaan ja samassa kaupungissa sijaitsee myös ilmainen Tattoo Museo - Varkaus Tattoo Museum.
 11. Niin siis jos ei joku ole kuullut niin tämmönen on tulossa tulevana vklp ja ainakin oma kleinbussi ois sinne tulossa ja yleensä on muutama muukin volkkaristi kävässy paikanpäällä. Autoja mahtuu alueelle n.1100 (muistaakseni jostain luin), ja kävijämäärät yli kymmenentuhatta muutamat viime vuodet. Ja autoalue on viime vuosina joka vuonna tullut täyteen. Alueelle siis kannattaa tulla heti klo1000 aikoihin jos meinaa saaha oman autonsa alueelle. Kopion tähän alle tuolta Facebookista Tapahtuman järjestäjän sivuilta: Koko perheen harrasteajoneuvotapahtuma järjestetään lauantaina 20. heinäkuuta 2019 Pieksämäellä jo kahdeksattatoista kertaa. Luvassa on tuttuun tapaan ohjelmaa koko perheelle! Ohjelmassa mm. lasten pahviautoverstas, streetfood-alue, polkuautokokoontuminen, jenkkirekkoja, musiikkia, Savo Vintage -messut, pinup-stailausta ja pop-up kuvausstudio. Tapahtuman päätteeksi suuri autoparaati klo 17 alkaen. Illalla Big Wheels Rock'n Roll Party. Pääsymaksu päivätapahtumiin klo 10-17 10€, lapset alle 15v veloituksetta aikuisen seurassa. Harrasteajoneuvoilta aluemaksu 10€. Iltabileisiin Veturitorille klo 21-02 erilliset 15€ liput.
 12. 009 jakajan osat yleensä sopii. Löysin englannin kielisenä netistä ku vihdoin osasin oikeista paikoista ettiä, joten lähti Neoretrolle tilaus.
 13. Hey, nyt tarviis pikaisesti apua, pitäis keskiviikkoon mennessä saaha uusi 034-jakajan kansi ja pyörijä. Ja Bocar (solex) 34 pict 3 kiihdytyspumpun kalvo. Mahdollisesti myös 55 tyhjäkäyntisuutin, jos en maanantaina saa tutulta. Mistähän tämmöset vois löytyä nopeasti ku normaalisti tilaisin Mikolta Aircooledilta mutta nyt on sivuki suljettu loman ajaks. Paruzzilta yleensä ku on tilannu ni on kestäny vähintään viikko tuotteilla (laitoin viestiä silti). Ja Neoretron ja Hotcarsin tuotteista en ota selvää miten istuu toho 034-jakajaan. ps. onko nämä oikein? sais hyödynnettyä tota bosch koodia: https://www.topautoosat.fi/bosch-1185287.html https://www.topautoosat.fi/vemo-2295339.html
 14. Hei jätkät tein havainnon bussista että jarrupoljinta pumppaamalla saa moottorin sammumaan tyhjäkäynniltä? Onko tämä ominaisuus vai vian oire? Muuten käy hyvin ja tyhjäkäynnilläkin pyörii nätisti vaikka bensan seassa on pien määrä E85:ta että jos vaikka kaasari vähän puhdistuisi sisältä. Moottoritilasta on ainakin jarrukliinerillä katottu ilmavuodot. Edit: Niin siis ihan kunnolla pumppaamalla useita kertoja, kerran pari normaali jarrupainallus ei taida tehä yhtään mitään ylimäärästä.
 15. paljon on palliksen sisäkaton pinta-ala? äänieristeitten hommaamista suunnittelen ni paljon kannattaa varata neliöitä jos palkit jättää peittämättä mutta tasaseen peltiin kiinnittää alubutyylin maton? ja siihen päälle sitten tämmönen: https://www.fanaticaudio.com/shop/vaimennus/muut-matot/stp-aeroflex-10/ Eihän tämmösten pitäis estää orkkis kattoverhoilun asennusta?
×
×
 • Create New...