Jump to content

peruskallio

Members
 • Posts

  725
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by peruskallio

 1. 1 hour ago, JRi said:

  mitäs tapahtuu jos ajella hurruuttelee tuommoisella 0 ennakolla?

  Ei kai siinä mitään varsinaisesti tapahdu ainakaan mekaanisessa mielessä.

  polttoaine sytytetään kohdassa jossa paras palorintama syntyy vasta kun mäntä on jo matkalla alas ja tämän johdosta saadaan vähemmän tehoa.

   

  näillä polttoaineen hinnoilla tietysti vaikutusta kukkarossa kun samaan lopputulokseen pitää polttaa enemmän ainetta.

 2. 15 hours ago, Kharon said:

   

   

  Momenttiin vetäessä (10Nm) vielä kaksi kupumutteria korkkasi, voi huoha. Olihan se halpa setti (mistä lie tullut, ei jaksa muistaa), mutta kyllä nyt nimellismomentti pitäisi kestää.  Pitää hakea autotarvikkeesta/rautakaupasta kunnollisia tilalle.

   

  Jos taas ei ole momentissa, niin paperitiivisteetkään eivät pida, pakko olla kiinni asti.

  Momenttihan riippuu onko mutteri 8.8 vai jotain muuta. Silti luulisi tuon 10nm kestävän, toki aika helposti tulee pinnpultitikin kampikammiosta ulos.

   

   

  AC9141B7-B43C-4ABC-8CFB-61920432CC02.jpeg

 3. Jälkikasvua olisi kiva tutustuttaa kuplan kyytiin, mutta turvavyöstä loppuu mitta kesken.

   

  olisikohan kenelläkään Tampereen lähistöllä sopivaa jatko ylimääräisenä? Tai tietoa toimiiko tuollainen yleismallinen vanhoissakin autoissa?

   

  040 5702O55

 4. 12 hours ago, mikko k said:


  Puristuspaineeseen vaikuttaa mm. puristussuhde, nokka-akselin asteet ja ajoitus, mittausta tehdessä moottorin kierrosluku eli startin kunto/teho ja akun varaustila… eli jos paineet on suht tasaiset kaikissa sylintereissä, niin hyvä juttu.

  En nyt lähde vastaan väittämään koska kaikki viestissäsi pitää paikkansa, mutta koneessa on sama bensapumppu ja kaasarit kuin ennen remppaa, joilla oli toiminut. Tämä kerrotaan aloitusviestissä.

  syystä jota ei kerrota tehty remppa ja vaihdettu remontoidut kannet, joista ei ole mitattu palotiloja.

   

  tätä taustaa vasten, jos oletetaan että nokka on lähelle vakio ja kone pyörii mittausta tehdessä ”normaalia” nopeutta onko 8bar muuten tiiviille koneelle hyvä tulos?

 5. Mittasitko kansista palotilat?
   

  männänrenkaiden päittäisvälys?


  Äkkiseltään kuulostaa puristus bareina aika maltilliselta. 
  hetki kun näitä viimeksi olen mittaillut, mutta perstuntumana väittäisin että luokkaa 10bar pitäisi rempatussa koneessa olla. 

 6. Ei siitä mitään tarvitse lisää irroittaa, ehkä iskari jos haluaa paremmin liikevaraa. Itse olen nuo irroittanut lyömällä porakiilan sinne ala ja yläpallon mutterien väliin, on kartiolla reiässä kiinni. Laita mutteri löysälle takaisin suojaksi.

   

  myydäänhän tarkoitukseen oikeitakin työkaluja, mutta onnistuu noinkin.

  • Like 1
 7. Omastani sain ne auki lukkopihdeillä.

   

  mutta mitä virtalukon irroitukseen tulee, vahva muistikuva olisi että olen virtalukon kokonaisena pohjineen ottanut irti pystäristä paikallaan. Ei mitään käsitystä onko samanlainen tässä tapauksessa. Rattilukko piti ainakin olla auki (avain paikallaan) ja kahdella ruuvilla joku lipare irti. Pitiköhän viikset olla irti? Johdot sai jostain ala/takapuolelta kaivettua irti ja ja avaimesta vetämällä tuli koko paketti ulos. Tästä aikaa +10 vuotta, eli suhtaudu pienellä varauksella.

 8. Lidlin keskikäytävälöytöjä. Monen näköistä sieltä on tullut ostettua, yleensä ollut tyytyväinen. Katsotaan nyt, 3 vuoden takuu löytyy. Ihmettelin että näitä oli vielä hyllyssä, mainoksessa oli vissiin pari viikkoa takaperin.

   

   

  019F60A2-BB16-4F29-AA0A-7D975A5E81E1.jpeg

  • Like 1
 9. Ainoa kerta kun itsellä on mennyt suodatin tukkoon oli kun vesipumppu prätkässä alkoi vuotamanaan koneen sisään. Kierroksilla ei tainnut olla ongelmia mutta tyhjäkäynnillä paineet tippui.
   

  kuplassa ei liene ongelma ellei pääse sadevesi koneeseen. 

 10. koko2.jpgKawan pleksi herättää vahvan mielleyhtymän kotimaiseen tuotteeseen.

   

   

  Useita kymmeniä tuhansia kilometrejä katteettomilla mopoilla ajaneena heivaisin pienetkin pleksit vaikka veneeseen ja ajaisin nakuna.

  Ravistelee vähemmän ja näyttää paremmalta. Tietysti jos avopotalla vetää niin kimalaiset ei satu naamassa niin kovaa pleksin kanssa.

   

   

   

 11. 3 hours ago, Lasse said:

  Saisko näistä kuvia kun on kiinni. Mietin kuinka isot noi on tohon kopperoon

  Koetan alkavalla viikolla muistaa ottaa kuvan. Auto ahtaassa ja pimeässä talvisäilössä, mutta kuvataan mitä sattuu näkymään.

  • Like 1
 12. Mulla on 300nm pitänyt hyvin stage3 ja joku perus 200mm massalevy.

   

  Tätä on kokeilematta haukuttu kaksin jaloin poljettavaksi, mutta totuus on että muutaman ekan polkaisun jälkeen tottuu melko nopeasti. Tuntuma on jämäkkä, ei jäykkä

 13. 8 hours ago, 68teevee said:

  Uudet usa valot. ”Kromi”kehys reunoista halki”syväveto”, ja ”kromi” näyttää siltä että ei kestä ruostumatta paria vesisadetta enempää😂. ”Valaisimen” lasin ja umpion välissä oleva pelti on jo valmiiksi erittäin! ruostunut ( oikeasti!) huolella ja maalattu päälle 😂😂😂. ”Valaisimen” lasiosa  on huonolaatuinen  😂...Joo. Aika iso kynnys kirjotella tällasia mut jossain menee raja.Että mitä saa myydä ja mitä laatua pitää saada. Tiesin että tilaan b-osaa mutta saadessani ö-osaa ei voi muuta kuin nauraa mitä vastinetta saa x-summalla rahaa😂Ja joo, annan kyllä palautetta myyjälle ja toivottavasti hän laittaa viestiä isännälleen.Mutta:  Käsittämätöntä kuraa sitä välillä tulee ostettua, ei voi kyllä muuta kun nauraa välillä mitä kiinantuotteet ovat.. No, näistä jäi jäljelle tärkeimmät eli parkkivalon  kantaelementti ja sealed beam kaulus. Muilla osilla  ei tee yksinkertaisesti yhtään mitään.

  Tuttu tunne, on yksi osakauppias jonka kierrän kaukaa. Sivusto suomenkielisenä on myös mielenkiintoista luettavaa… Mitään muuta kuin edellä kuvattua jätettä sieltä en ole saanut.  Pallonivelien kumit murenivat yhden kesän aikana. Sain toki uudet tilalle, mutta ei niitä kukaan tullut asentamaan mun puolesta. Edes kauhulenkkien (b-pilareissa) ruuvien päälle tulevat suojat  eivät pysy paikallaan. Kai se lenkkikin poikki menee jos siitä erehtyisi tukea ottamaan. Jotain tilaamaani kamaa heitin suoraan jontkaan. 

 14. 7 hours ago, Kharon said:

   

  Pitää tivata että mitä helvettiä MH on nyt säätänyt. Luulisi paketin päältä osaavan lukea edes oikean kaupungin, Espooseen piti tulla.

  Kyselin viimeksi kun kävin tampereen linja-autoasemalta hakemassa taskuun mahtuvaa pakettia, että miksi ei tule parin sadan metrin päässä olevaan R-kioskiin.

   

  Lähettäjästä kuulemma kiinni, menevät  päätoimipisteeseen, jos ei erikseen merkitä meneväksi muualle. 

×
×
 • Create New...