Jump to content

peruskallio

Members
 • Content Count

  681
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Pirkkala
 • Ajoneuvot
  Kupla -73

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Näistä ei eri merkeistä kokemusta ole, mutta kuplassa ollut at2000 bensakäyttöinen kymmenkunta vuotta. Ainoa asia mikä harmittaa on tautisen pitkä käynnistys ja jälkijäähdytysaika. Jälkijäähdytyksellä niin väliä ole, mutta lyhyellä matkalla kun saa itsensä startattua siihen malliin että lämmintä alkaa tulemaan onkin jo kaupan piha saavutettu. En tiedä mitä se tekee ensimmäiset 3 minuuttia, naksutteelee polttoainepumppua ja pyörittää ropellia hissukseen. käyttiksessä diesel webasto ja lähtee käyntiin lähes välittömästi.
 2. Kaveri porautti mopoauton sylinterit (lohkon) tammerdieselissä. En muista eurolleen mitä maksoi, en siis laita mitään, mutta kuulosti yllättävän edulliselta siihen nähden mitä olisin olettanut.
 3. Syyshuoltoa... Alkoi käymään kolmella, syyksi paljastui hankautunut tulpanjohto. Työläintä on päästä käsiksi sinne minne pitää.
 4. muun perheen ”iloksi” harrastusta voi vaivihkaa laajentaa myös olohuoneeseen. https://www.homecrux.com/beetle-club-chair-vw-beetle-bonnet-transformed-into-upcycled-furniture/43115/
 5. 123 jakajan alipainekellolla ostaisin. Se sitten oman budjetin mukaan haluaako kännykällä päästä kippuroita säätämään vai ei. https://aircooled.fi/tuote/873/virranjakaja-123-vw-vwrv-alipaine
 6. Nokka-akseli 4-niittinen stansattu ae11c6, ilmeisesti suomessa hiottu. Netistä löytyi seuraavat arvot: AE11C6 326º 0,386" 9,80 Dual lobe cam 316º 0,378" 9,60 http://www.phnet.fi/public/hefor1/eng/vwinfoca.htm Sivun alalaidassa. silmämääräisesti hyvä. hinta 60€ Pirkkalassa 040 537 2055 muut kuvissa näkyvät menivät
 7. Etanolimuunnoksesta ei muistaakseni rahaa valtiolta saa suuttimia vaihtamalla. Auton pitää muunnoksen jälkeen pystyä käyttämään bensaa tai etanolia (flexifuel) sen voi toki muutoskatsastaa etanolile, mutta valtio ei harrastamista sponssaa vain suutinjumppaa tekemällä. Itse sain tuen joku vuosi takaperin, tuon linkatun postin alimmalle riville olin jotain maininnut. Siitäkään ei linkki trafiin enää toimi. edit. Tässä toimiva linkki, en lukenut sisältöä https://www.traficom.fi/fi/asioi-kanssamme/muuntotuki
 8. Kai tässä vikana voi olla vaikka mikä, mutta onko puristukset mitattu? Ne kun ovat kunnossa ja suht tasaiset on edes tasaisen käynnin edellytykset olemassa. Jos käy tarpeeksi rikkaalla, voi nykiä jo yksin sen takia. ei siihen huonoa kipinää tarvita. Lambdamittari ei niin kallis ole etteikö siihen sijoittamista kannattaisi harkita, ennemmin kuin koittaa hajun perusteella säätää kohdalleen. jos tässä kuplan koneesta puhutaan jakajan voit huoletta vaihtaa ilman että prikkoja varisee koneen sisuksiin, se osa minkä alla prikat ovat jää paikalleen. Älä pyöritä konetta jakaja irrallaan.
 9. Vauhtipyörän päästä kiinni, hihnapyörän päästä tulee ilma ulos.
 10. ei muuta kuin liimaamaan tästä siiihen keula.
 11. Annetuilla tiedoilla vikana voi olla ihan mikä vain. Vaikka katkennut venttiili männän päällä. Tarkenna vaikka alkuun miksi vaihdettu uusi startti ja akku? Mitä tarkalleenottaen tapahtuu kun avaimesta vääntää? Ei yhtään mitään vai jotain ääniä jostain?
 12. Ei kaasulla pitäisi olla merkitystä, mielestäni argonilla voi hitsata mitä vain, tunkeuma taitaa jäädä huonommaksi. Seoskaasuilla tai hiilidioksidilla ei ainakaan alumiinia. onko polttimen letkun sisuksista tietoa? Kaasupilli ehjä jne? Jos kaasu on väärää niin onhan se lanka varmasti sitä mitä pitäisi?
 13. peruskallio

  BOV

  Remmiahdettuun laitoin dumpin päähän paineilman äänenvaimentimen, johan hiljeni. koitin ensin palauttaa kiertoon, ei mainittavaa vaikutusta. Ogelma on että remmiahdin pyörii kierrosten mukaan. Eli esim. Motarilla pintakaasulla tuottaa painetta, mutta auto käy alipaineella=kamala suhina.
 14. https://www.is.fi/autot/art-2000006506322.html Liittyy löyhästi aiheeseen, nyt saa pitkän leiman.
×
×
 • Create New...