Jump to content

peruskallio

Members
 • Content Count

  675
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Pirkkala
 • Ajoneuvot
  Kupla -73

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Etanolimuunnoksesta ei muistaakseni rahaa valtiolta saa suuttimia vaihtamalla. Auton pitää muunnoksen jälkeen pystyä käyttämään bensaa tai etanolia (flexifuel) sen voi toki muutoskatsastaa etanolile, mutta valtio ei harrastamista sponssaa vain suutinjumppaa tekemällä. Itse sain tuen joku vuosi takaperin, tuon linkatun postin alimmalle riville olin jotain maininnut. Siitäkään ei linkki trafiin enää toimi. edit. Tässä toimiva linkki, en lukenut sisältöä https://www.traficom.fi/fi/asioi-kanssamme/muuntotuki
 2. Kai tässä vikana voi olla vaikka mikä, mutta onko puristukset mitattu? Ne kun ovat kunnossa ja suht tasaiset on edes tasaisen käynnin edellytykset olemassa. Jos käy tarpeeksi rikkaalla, voi nykiä jo yksin sen takia. ei siihen huonoa kipinää tarvita. Lambdamittari ei niin kallis ole etteikö siihen sijoittamista kannattaisi harkita, ennemmin kuin koittaa hajun perusteella säätää kohdalleen. jos tässä kuplan koneesta puhutaan jakajan voit huoletta vaihtaa ilman että prikkoja varisee koneen sisuksiin, se osa minkä alla prikat ovat jää paikalleen. Älä pyöritä konetta jakaja irrallaan.
 3. Vauhtipyörän päästä kiinni, hihnapyörän päästä tulee ilma ulos.
 4. ei muuta kuin liimaamaan tästä siiihen keula.
 5. Annetuilla tiedoilla vikana voi olla ihan mikä vain. Vaikka katkennut venttiili männän päällä. Tarkenna vaikka alkuun miksi vaihdettu uusi startti ja akku? Mitä tarkalleenottaen tapahtuu kun avaimesta vääntää? Ei yhtään mitään vai jotain ääniä jostain?
 6. Ei kaasulla pitäisi olla merkitystä, mielestäni argonilla voi hitsata mitä vain, tunkeuma taitaa jäädä huonommaksi. Seoskaasuilla tai hiilidioksidilla ei ainakaan alumiinia. onko polttimen letkun sisuksista tietoa? Kaasupilli ehjä jne? Jos kaasu on väärää niin onhan se lanka varmasti sitä mitä pitäisi?
 7. peruskallio

  BOV

  Remmiahdettuun laitoin dumpin päähän paineilman äänenvaimentimen, johan hiljeni. koitin ensin palauttaa kiertoon, ei mainittavaa vaikutusta. Ogelma on että remmiahdin pyörii kierrosten mukaan. Eli esim. Motarilla pintakaasulla tuottaa painetta, mutta auto käy alipaineella=kamala suhina.
 8. https://www.is.fi/autot/art-2000006506322.html Liittyy löyhästi aiheeseen, nyt saa pitkän leiman.
 9. Anna bakeliitin olla, sillä ei ole varmasti vaikutusta ja todennäköisesti hajoaa ulosvetäessä. Jos sinne bensaa valuu on syyllinen bensapumppu tai kaasuttimen neulaventtiili. Haiseeko oljy bensalle? se miltä tiiviste näyttää ei merkitse mitään, se pitää öljyn koneessa. Bensapumppu vuotaa sisältä, eli jos kalvossa on reikä. Vähän se voi lisääntyä kun kaikki öljy kierrosta palaa öljypohjaan pitkän seisonnan aikana
 10. Välyksestä vielä, onko välystä +5mm että alkaa tapahtua jotain, vai oikeata välystä eli +5mm tyhjää ennen kuin tappi alkaa painaa mäntää sylinterissä ja siitä joku matka että jarrut alkavat toimimaan? oireet viittaavat vahvasti siihen että mäntä ei pääse palautumaan täysin ja kanava jarrunestesäiliöön ei aukea
 11. Yleensä tapilla vedetään ulos, en nyt yksiselitteisesti Tästä ymmärrä kumpaan suuntaa holkkia ollaan naputtelemassa. Toki siihen lyödäkin vastapuolelta voi, tai jos on varma ettei ole pykälä takana sisäänpäin. Silloin ei tekisin sen oikean kokoisella tuurnalla joka vastaa koko alalta holkin otsapintaan tapin sijaan.
 12. Tästä aiheesta olisi kiva saada joku sticky topicci, itseäni ei pallokeulan vaihteistot kosketa, mutta olisi kiva kun joku tietäjä viitsisi koostaa koneen std mitat, aukkojen koot sylinterien porauksen ym. ym. Tietoa yhteen kasaan. Kai siellä kaasareiden säätämiseenkin voisi olla ohjeet. Ennen katselin volkkariyhdistyksen sivuilta öljytilavuuksia, kärkiväliä, kaasarin säätöohjetta ym. Mutta en löydä enää.
 13. Näitä on tullut aika monta, mutta mun suosikiksi nousi nämä. Tyhjältä näytti kaupassa, lihat, pakasteet ja paskapaperit ainakin oli finaalissa. Salaattibaari näytti siltä että siihen ei ollut kukaan koskenut. Ei tässä corona pelota, se saako ruokaa alkaa pikkuhiljaa mietityttämään...
 14. Solenoidi sopii Ongelmaan, mutta vaikka päällepäin kaikki liitokset ym. Näyttäisivät hyvältä voi 49 vuotias johto olla jotain muuta kuin hyvin johtava. Laittaisin varmuudeksi releen läpi startin ohjauksen, eli virtalukko ohjaamaan relettä ja iso virta releen läpi. Varmasti halvin ja helpoin korjaus jos vika sillä korjaantuu. edit. Aino huonopuoli tässä järjestelyssä on jos rele hitsaa kiinni. Epätodennäköistä mutta mahdollista. Startti jää tällöin päälle ja pyörii niin kauan kun jotain hajoaa. Päävirtakytkimellä saa varmuuden ettei näin pääse tapahtumaan. (Tämän ikäisessä autossa jos ei jo ole, laittaisin jokatapauksessa, halpa palovakuutus)
×
×
 • Create New...