Jump to content

peruskallio

Members
 • Content Count

  643
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Pirkkala
 • Ajoneuvot
  Kupla -73

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Täällä pääsi vauhtipyörä kolistamaan kun tapit olivat uineet ulospäin. Vauhtipyörä oli useamman kerran irti, välissä ajeltiin ja lopulta mutteri kiristyi tappeja päin, ei kunnolla vauhtipyörää. Hetken kesti ajaa ja lopulta alkoi tyhjäkäynnillä kolistamaan. Kolina loppui kun painoi kytkimen pohjaan. Kannattaa siis mitata vauhtipyörän vahvuus ja kuinka palon tappi tulee kampiakselin päästä ulos. Vasaralla nuijin omat sisään ja ajot jatkuneet ongelmitta siitä eteenpäin.
 2. Varmasti onnistuu, lastunvahvuudestahan se on kiinni mitä käsin jaksaa vääntää. Vähän kerrallaan siis. Tuolla vain jää vauhtipyörän pään laakerin päittäisvälys tekemättä.
 3. pussihousun puhetta, tottakai jatkoon! Yhdellä pultilla kiinni, takaisin on helppo palata jos Renault alkaa aiheuttamaan allergiaa kuskille tai autolle.
 4. Se toimii bensapumpun käyttötangon laakerina ja eristää lämpöä pääsemästä lohkosta pumppuun. Jos bensaa vuotaa ei bakeliitin vaihto auta mitään, sen täytyy vuotaa pumpusta. Jos taas öljyä niin silloin voi bakeliitissa olla vikaa.
 5. Kesä ajeltu suuremmitta murheitta, takaa kuulunut jo tovin alkavaa vikinää. Tänään sitten päätin pureutua aiheeseen ja taas kerran jarrurummut heiluivat miten sattuu kun renkaasta ylös tunkattuna väänteli. Molemmin puolin sama homma. keskimutterit siis löysällä. Liitteenä kuva työkaluista joilla kiristetty ennen tätä purkua. Pulttipyssy joka lupaa 677nm (letku n.20mm reiällä ja päässä pätkä notkeampaa 12mm letkua) ja tuo jatkovarsi joka n.1.2metriä pitkä. Mun elopainolla ~75kg ei pulttipyssyn jäljiltä kiristä jatkolla vaikka päällä hyppii. Alkaa rengas vaan sutimaan vaikka kiilapala on edessä. (Käkkäriä ei käytetty kiristäessä) nämä ovat nyt 3 rummut jotka alkavat antautumaan, csp:t merkiltään. Karpiolat on vetareina. Valurautaputua tippuu kasa lattialle kun rummun irroittaa ja mutterin/rummun vastinkohdat näyttää rotan järsimiltä. Rumpu siis ”kuluu” pituudestaan ja lopulta mutteri löystyy. Boorit olivat vielä kohtuullisessa kunnossa, yhdet rummut kuluivat niin loppuun että akseli pyöri tyhjää rummun sisällä. Neuvoja? Samanlaisia kokemuksia? Mitkä rummut seuraavaksi, vai pitääkö tehdä itse navat jostain laatutavarasta ja siirtyä levyihin? Verstaistukea kaivataan...
 6. On tän maitovalasmiehen tekstit kyllä melko kryptisiä... Jatketaan tämä loppuun vaikka yv. Lähinnä siis tuleeko joku hakemaan vai lähetelläänkö?
 7. Huutokaupataan tämä pois nurkista pyörimästä. Vetari katkesi, jotain jälkeä tuli. Tilalle meni lukollinen malli, tämä jäi ylimääräiseksi. Ei kokeiltu tämän jälkeen. Ei tietoa merkistä/valmistajasta. Vauriot näkyy kuvissa, mielestäni kuitenkin toimiva kampe, ei halkeamia tai toleranssipinnoissa sanomista. Takuuta en kuitenkaan anna. Rattaat mukana, eli vetarit (puolikuita ei mukana) ja perävälitys paikalleen ja baanalle. Tuote nähtävissä pirkkalassa. Mahdolliset lähetyskulut voittajan piikkiin. Huutokauppa päättyy 22.8.2019 klo 21.00 tai 2min viimeisen huudon jälkeen. Minimihuuto 5€ Kuvia ei tähän saa ladattua enempää, lisätiedot 040 5372055
 8. Ei tätä ainakaan tyystin kuopattu ole. https://www.is.fi/autot/art-2000006160905.html
 9. GASKET MAKER SEALANT NUMBER 4 tätä olen käyttänyt, pitänyt parissa koneessa joiden parissa askarrellut, tosin useampaan kertaan.
 10. Superdiffi löytyy, vetari ketkesi sen ollessa paikallaan. Jotain jälkeä jäi, ei tarkkaa muistikuvaa mitä. Varmaan toimiva silti, hinnassa huomioidaan. Jos kiinnostaa voin kaivaa esiin ja ottaa jonkun foton nykytilasta.
 11. suihkutettavalla maalinpoistoeineella, merkkiä en muista, koetin poistaa maalia muovisesta osasta. Sulatti myös muovin altaan. Nuorena pienoismalleista poistettiin maalia jarrunestekylvyssä. Otti aikansa, mutta lähti ja muovi pysyi muodossaan.
 12. Mulla on kuparirenkaat, muistaakseni millin vahvuiset. Hehkuttaa ne etukäteen (punaiseksi ja veteen sen jälkeen) ei ilmennyt tarvetta kiristää, tietoa ei ole olisiko tarpeellista. En tiedä puristuvatko, ei tullut mittailtua jälkikäteen. Tuskin niin paljoa että olisi merkitystä. Dekki on 1.5, mikäli ne renkaat eivät puristuneet... ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia nakutuksen kanssa, ruttua tosin vain 8.5 Tsc-10 nokkana, vääntää 1500 lähtien ja huipputeho 5500. Ei tullut mopo;) välijäähdytin on mallia vesi-ilma maitopurkin kokoinen takapenkin takana. Vesikenno keulalla. tuolla on sekalaista kyselyä ja kuvia rakentelusta https://volkkaripalsta.com/keskustelu/topic/12189-stroker-rotrex/?tab=comments#comment-141652
 13. Kolkista erikseen en mitään tiedä, mitta olettaen että samaa sukua kuplan kanssa, eivät ole sarjassa. sama johto kierää tosin kaikkien läpi, jos ennen ekaa lamppua kytkentä poikki, ei yksikään pala. Varoitusvalot eivät suoranaisesti liity mittarivaloihin. Niille tulee runkoon + ja ohjauksena - kantaan Ei olisi eka kerta kun valokytkimestä palaa vastuslanka poikki ja mittarivalot sammuvat... kokeile antaa vaikka jollain hyppylangalla jonkin mittarvivalon kantaan sähköä ja katso syttyvätkö sitten. edit. Tämä siis olettaen että kytkennät on samaa sukua kuplan kanssa
 14. Tämä haiskahtaa vahvasti jonkinsortin maavialta. Tarkasta alkuun että mittarin runko maadoittuu varmasti.
×
×
 • Create New...