Jump to content

peruskallio

Members
 • Content Count

  655
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Pirkkala
 • Ajoneuvot
  Kupla -73

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. aluksi, olisit voinut käyttää tätä samannimistä topiccia: mitä kysymykseen tulee, aivan varmasti kaikki on tehtävissä, se kuinka paljon sen saavuttamiseksi on nähtävä vaivaa olisi se oikea kysymys. Helpoin tie on tämä: https://aircooled.fi/tuote/6715/manta-sylinterisarja-83x64mm-1385cc-big-bore-valu-mahle seuraavaksi helpoin hankkia toinen kampikammio ja rakentaa siitä. jos haluaa kiivetä perse edellä puuhun voi ottaa sen kolmannen vaihtoehdon ja alkaa tekemään siitä 1200 lohkosta vielä isompaa.
 2. Ei kai se mahdotonta ole, joku vuosi takaperin työmaalle raahattiin jotain pieniä 3d-printattuja haponkestäviä tai ruostumattomia osia. Ongelma on sama kuin muovissa, tyhjän päälle ei voi tulostaa joten jotain ”rakennustelinettä” piti osista koneistaa pois. Puukko ei vain enää rosteriin purrut. kansien kohdalla en usko että tulostaminen mitenkään järkevää olisi, ellei sitten jotain yksittäistä kappaletta tee. työstökoneisiin saa integroitua 3d tulostuksen, jolla kappaleeseen voi samalla lisätä esim. Jonkin pinnoitteen tai tehdä onton kohdan jonka jälkeen jatkaa koneistusta.
 3. Omaan harrastekäyttöön en ole jäähdytystä kaivannut. Kerran on kahva meinannut sulaa käteen 9 vuoden aikana. Koneena on kemppi mastertig 2300 ac/dc. valovirtalaite, olen ollut tyytyväinen. eipä sillä ihan kauheasti ole tullut tehtyä, oliskohan 3 tai 4:s 20 litran argon pullon täyttö tehty viime viikolla. sai silloin ”kaupanpäälle” jollain ”monipuolisemmalla” ohajuspaneelilla (lue monimutkaisemmalla) olisi varmaan parempi ollut harrastelijalle se perusmalli. En muista mitä aikanaan maksoi, mutta nyt kun jostain hintaa koneelle löysin kuulosti kalliilta. Mielestäni sain huomattavasti edukkaammin. edit. Mitä polkimeen tulee, komppaan mikkoa. Ostin sen samalla kun koneen, kerran kokeilin ja latikossa ollut siitä lähtien. Kempissä saa säädettyä 2 eri hitsausvirtaa. Painaa valokaaren palamaan = kova virta. Painaa toisen kerran = tiputtaa määritellyn % määrän virtasta pois. 3 painallus=loppuramppi eli valokaari sammuu määritellyn sekuntimäärän aikana hiljalleen pois.
 4. Hieman Lisää puristusta. Vakio kone, maltilliseen 8.5 nostin ja terävät kulmat pyöristin. Ps. ei ymmärrä miksi osa kuvista pyörähtää tänne lisätessä kyljelleen, vaikka näkyvät suorassa omassa kuvakirjastossa.
 5. Osaako joku selittää tämän niin että tyhmäkin ymmärtää? Ei aukea mitä eroa sillä on onko raidetanko etu vai takapuolella, jos siis kiinteä 1 mittainen raidetanko siinä välissä. edit. Nyt löytyi, laitetaan kuva tännekin... ei ole asiat siis 90 asteen kulmissa toisiinsa nähden.
 6. Mitä vakio 1600 koneeseen laittaisitte puristussuhteeksi? Tulisi 8.2 jos vain kasaan laittaa, kannesta saan pienehköllä vaivalla pois. 95 oktaanisella olisi tarkoitus ajella.
 7. Nyt on tiiveys testattu, ei läppäys pahaa tehnyt. Jos konetta myyntiin teksi olisi hyvin kelvannut sellaisenaan. Itselle kun tekee on mukava kun ovat varmasti pitävät. Tulpanreiästä painetta rengaspainemittarilla sisään ja nestettä pako/imukanavaan. Alkuun kupli, lopuksi ei nimeksikään. pleksiä ei tähän hätään löytynyt, pitää ensi viikolla mitata palotilat Tarkemmin. Lähellä 47ml se on silmällä katsottuna, pintajännite voi hämätä jonkun millilitran suuntaansa. edit. Tarkistusmittaus pleksin kanssa, silmä valehtelee reilusti. 51-52ml sain tulokset.
 8. Kannet 12mm tulpilla vaikka niissä tuo kirosana lukee, laatuvaikutelma yllätti positiivisesti. Valu todella hyvän näköistä ja jäähdytysrivaston välit puhtaat purseista. Toisin oli jokunen vuosi sitten hankituissa ”044” kansissa. Ajattelin mielenkiinnosta sorvailla tulpan palotilan puolelle, laittaa nestettä kanaviin, paine palotilaan ja katsoa miten pitää. Toki samalla mitata palotilat ja käyttää venttiilit irti ja ainakin rasvata ohjurit jos ei muuta.
 9. Ei siellä tainnut mitään olla. Rotrexilla ahdetussa koneessa on wisecot, Kaivoin niiden ohjeen esiin, mutta ei siinäkään ollut mitään mainintaa päittäisvälyksestä. Muut mitat ja toleranssit oli kyllä lueteltuna.
 10. Ostin uudet 1600 (85.5) männät ja sylinterit. Menossa ihan täysin vakiokoneeseen joka huohotti runsaasti. Männänrenkaiden päittäisvälys on 0.5mm. Paljonko pitäisi olla? Olettamuksena Itsellä oli jotain luokkaa 0.2-0.3mm onko nämä siis verkonpainoja vai jatkoon?
 11. Täällä pääsi vauhtipyörä kolistamaan kun tapit olivat uineet ulospäin. Vauhtipyörä oli useamman kerran irti, välissä ajeltiin ja lopulta mutteri kiristyi tappeja päin, ei kunnolla vauhtipyörää. Hetken kesti ajaa ja lopulta alkoi tyhjäkäynnillä kolistamaan. Kolina loppui kun painoi kytkimen pohjaan. Kannattaa siis mitata vauhtipyörän vahvuus ja kuinka palon tappi tulee kampiakselin päästä ulos. Vasaralla nuijin omat sisään ja ajot jatkuneet ongelmitta siitä eteenpäin.
 12. Varmasti onnistuu, lastunvahvuudestahan se on kiinni mitä käsin jaksaa vääntää. Vähän kerrallaan siis. Tuolla vain jää vauhtipyörän pään laakerin päittäisvälys tekemättä.
 13. pussihousun puhetta, tottakai jatkoon! Yhdellä pultilla kiinni, takaisin on helppo palata jos Renault alkaa aiheuttamaan allergiaa kuskille tai autolle.
 14. Se toimii bensapumpun käyttötangon laakerina ja eristää lämpöä pääsemästä lohkosta pumppuun. Jos bensaa vuotaa ei bakeliitin vaihto auta mitään, sen täytyy vuotaa pumpusta. Jos taas öljyä niin silloin voi bakeliitissa olla vikaa.
×
×
 • Create New...