Jump to content

mattio

Members
  • Posts

    75
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by mattio

  1. Nyt harmittaa! Tänään matkalla katsastukseen oikean puoleinen vetoakseli (ilmeisesti) antautui. Aina jarrutuksessa kuului epämääräisiä ääniä takaoikealta. Taaksepäin ajettaessa ja jarruttaessa ei kuulunut mitään ylimääräistä. Samoin käsijarru ei aiheuttanut mitään ylimääräistä. Kun oikean takapyörän tunkkasi ylös ja pyöritteli sitä kuului ylimääräisiä ääniä, vasen puoli oli ok. Taitaa tulla jonkin mittainen ajotauko. Itäharjun ajot 2023 jää myös väliin.

  2. Tämän kesän ajot on ajettu, vähän yli 500 km "hyötyajoa".  Viimeisen ajopäivän päätteeksi purettiin pakoputkisto pois. Talven aikana laaditaan uusi putkisto, johon tulee vaimentimiksi aidot, alkuperäiset Effector vaimentimet. Käyttämättömät ja täysin uudenveroiset löytyivät metallinkeräyslavalta. Myös takapään vähän soikeat jarrurummut vaihdetaan uusiin.

    image000000-5.jpg

    • Like 1
  3. Tänä kesänä käyty Maskussa Volkkari kokoontumisessa 21.5. sekä Itäharjun ajoissa 26.5.

    Eilen oli vuorossa jarrujen remonttia. Käsijarrun korjaaminen vaati hitsaustöitä auton sisällä. Hieman liian jännittävää, mutta saatiin kuitenkin tehtyä. Säädettiin taas jarrut. Toimivat nyt hyvin ja ottavat tasaisesti.

    image000000-41.jpg

    • Like 3
  4. Ei, "Ferrari" oli saksalaisen Fiberfab nimisen yrityksen valmistama. Sillä ei ollut mitään tekemistä RPB:n kanssa. Euran lasikuitu toi näitä "Ferrareita" maahan. Omasta valmistuksesta ei ole tietoa. RPB taas oli alkujaan ruotsalainen. RPB:n tehdas Ruotsissa paloi 1971. Sen jälkeen jo tilatut autot valmistettiin Suomessa Pietarsaaren seudulla. Autoja tehtiin myöhemmin myös Salon seudulla. Oma projektiautomme edustaa Salossa tehtyä versiota. 

    "Ferrarin" tuulilasi oli vartavasten sille valmistettu ja RPB:ssä käytettiin Corvetten C3 version tuulilasia, jota asennuksen yhteydessä madallettiin pari senttiä.

    • Like 2
  5. Todennäköisesti Salossa valmistettu RPB GT kori. Samanlainen kuin meidän projektiautomme, ainoastaan takapään spoileri on erilainen. 70 luvun alkua. Harmi, että ovet ja luukut ovat kateissa. Katso Varios projectos, sieltä löytyy projektikertomus RPB GT vm -71.

  6. No niin, kesän ajot ajettu ja RPB tuupattu talvisäilytystalliin. Aina yhtä katkera paikka. Auto pelasi hyvin koko kesän, mutta oli toki pientä säätötarvettakin. Alkukesästä oli ongelmia saada vaihteita päälle. WD 40 ensin vaihdekepin alapäähän, sitten muutaman päivän päästä öljyä tippakannusta. Vielä kiinnityksen löysääminen ja eri kiinnityskohtien kokeilua. Tätä hupia riitti aika pitkään, mutta loppukesästä vaihteet menivät jo sujuvasti päälle. Aluksi erittäin raskas ohjaus keveni käytössä ihan itsekseen kesän aikana ja on nyt lähes normaali. Näin joku ennustikin Volkkaripalstalla ja oli siis täysin oikeassa. Pieni ohjauspyörä ei yhtään tietysti auta asiaa. Isompaa ei voi laittaa, sitten ei mahtuisi kuski enää istumaan! Käsijarrua täytyy ensi keväänä herkistellä ja säätää. Ja jarrut ilmata varmuuden vuoksi. Ottavat kyllä hyvin, mutta poljin menee aika alas. Ensi kesänä ehkä laaditaan uusi pakoputkisto. Metallinkeräyslavalta löytyi legendaariset Effectorit. Täysin uuden veroiset.

    Kesän kohokohdat olivat kaksi harrasteparkkia Turun Kupittaalla ja Itäharjun ajot elokuussa. Rakenteluintoa niille jolla on onni omistaa lämmin talli. Ensi keväänä taas nähdään.

    • Like 1
  7. En nyt oikein ymmärrä miksi pitäisi menettää yöunensa jäähdytyksen vuoksi. Moottori käynnistyy nöyrästi ja käy hyvin. Pitkänkään helteessä ajetun lenkin jälkeen moottoritila ei muistuta helvetin esikartanoa. Ei ole mitään syytä miksi epäilisin jäähdytyksen tehoa. Öljyn lämpötilaa emme tule jatkossakaan seuraamaan.

    • Like 1
  8. Sunnuntaina 22. elokuuta osallistuttiin Turussa Itäharjun ajoihin. Tämä ei siis ole varsinainen kilpailu, vaan ns näytösajo. Vauhdin hurmaa ja hienoa tunnelmaa siinä pääsi silti kokemaan hyvässä seurassa (niin ihmiset kuin autotkin). Kesän ajot alkavat kohta olemaan ajettu. Kesä- ja heinäkuun superhelteillä ajettiin muutama pitempikin lenkki vailla mitään jäähdytysongelmia. Terveisiä vaan kaikille tästä etukäteen huolestuneille!

    DSCF1192.JPG

    image3.jpeg

    • Like 1
  9. Tässä pari kuvaa miten meillä rojut sijoittuvat luukun alle. Täynnähän se on, mutta kaikki tarpeellinen löytyy. Lähimpänä tuulilasia tankki, sen edessä vararengas, vararenkaan päällä rengastyökalut. Vararenkaan vanteen sisällä pissapojan säiliö ja pumppu. Raitisilmaputket kulkevat etunurkista tavaratilan läpi ja kojetaulun  molempiin päihin. Toivottavasti näistä on jotain apua. Rakenteluintoa sinne!

    IMG_2787.JPG

    IMG_2788.JPG

    • Like 1
  10. On 5/7/2021 at 6:39 PM, mikan said:

    Eikös tässä ole ollut mustat kilvet, kun on 71? Vai olikos tämä tuotu myöhemmin suomeen?

    Vuosimalli (-71) on siis alustan vuosimalli, niinkuin aina kit car vehkeissä. Kori on asennettu alustan päälle -92. Silloin auto sai nuo valkoiset  FBN-948 kilvet.

  11. Keskustelussa Allan Sjöbackan kanssa 8.12.2020 täsmentyi RPB:n Suomi historia :

    Keskeisiä henkilöitä RPB historian kannalta Suomessa olivat Stig Lundqvist ja Allan Sjöbacka. Alkuperäinen Ruotsi versio tyyppikatsastettiin Suomessa. Viiden auton maahantuonnin jälkeen Lundqvist (Auto Team) osti muotit Ruotsista vuonna 1968. Muottia muokattiin Pietarsaaressa korottamalla kattoa ja muotoilemalla peräpää uusiksi. Autoja valmistui tusinan verran. Osa niistä rakennettiin asiakkaalle ihan valmiiksi asti. Autojen valmistus jatkui Munsalassa. Sen jälkeen Kent Lundqvist jatkoi valmistusta Kovjoella. Burtäskin tehdas paloi 1971. Jäljellä olleet tilaukset toimitettiin Suomesta. Muotit kulkeutuivat jossain vaiheessa Saloon Best Car nimiselle yritykselle, joka valmisti joitain autoja. Samassa yhteydessä koriin tehtiin joitain muotoilumuutoksia. Oma yksilömme on ilmeisesti yksi ensimmäisistä Salossa valmistuneista yksilöistä.  Sjöbacka osti muotit takaisin Pietarsaaren seudulle Best Car'ilta.  Auton ulkonäköön tehtiin useita muutoksia sinä aikana kun niitä valmistettiin Suomessa. Kokonaisvalmistusmäärä Ruotsissa oli noin 50 autoa ja Suomessa parikymmentä. Auto sai mainetta Suomessa kun Tekniikan Maailma lehti rakensi Jussi Juurikkalan johdolla yhden auton. Projekti esiteltiin kuudessa  TM lehdessä vuosina 1970 - 1972.

×
×
  • Create New...