Jump to content

mattio

Members
 • Content Count

  59
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Masku
 • Ajoneuvot
  RPB GT -71

Contact Methods

 • Puhelinnumero
  +358405911451

Recent Profile Visitors

664 profile views
 1. Onnittelut! Komean näköinen laite.
 2. Tässä pari kuvaa miten meillä rojut sijoittuvat luukun alle. Täynnähän se on, mutta kaikki tarpeellinen löytyy. Lähimpänä tuulilasia tankki, sen edessä vararengas, vararenkaan päällä rengastyökalut. Vararenkaan vanteen sisällä pissapojan säiliö ja pumppu. Raitisilmaputket kulkevat etunurkista tavaratilan läpi ja kojetaulun molempiin päihin. Toivottavasti näistä on jotain apua. Rakenteluintoa sinne!
 3. Ei tule tapahtumaan. Eivät ole koskaan olleet upotettuja.
 4. Vuosimalli (-71) on siis alustan vuosimalli, niinkuin aina kit car vehkeissä. Kori on asennettu alustan päälle -92. Silloin auto sai nuo valkoiset FBN-948 kilvet.
 5. Keskustelussa Allan Sjöbackan kanssa 8.12.2020 täsmentyi RPB:n Suomi historia : Keskeisiä henkilöitä RPB historian kannalta Suomessa olivat Stig Lundqvist ja Allan Sjöbacka. Alkuperäinen Ruotsi versio tyyppikatsastettiin Suomessa. Viiden auton maahantuonnin jälkeen Lundqvist (Auto Team) osti muotit Ruotsista vuonna 1968. Muottia muokattiin Pietarsaaressa korottamalla kattoa ja muotoilemalla peräpää uusiksi. Autoja valmistui tusinan verran. Osa niistä rakennettiin asiakkaalle ihan valmiiksi asti. Autojen valmistus jatkui Munsalassa. Sen jälkeen Kent Lundqvist jatkoi valmistusta Kovjoella. Burtäskin tehdas paloi 1971. Jäljellä olleet tilaukset toimitettiin Suomesta. Muotit kulkeutuivat jossain vaiheessa Saloon Best Car nimiselle yritykselle, joka valmisti joitain autoja. Samassa yhteydessä koriin tehtiin joitain muotoilumuutoksia. Oma yksilömme on ilmeisesti yksi ensimmäisistä Salossa valmistuneista yksilöistä. Sjöbacka osti muotit takaisin Pietarsaaren seudulle Best Car'ilta. Auton ulkonäköön tehtiin useita muutoksia sinä aikana kun niitä valmistettiin Suomessa. Kokonaisvalmistusmäärä Ruotsissa oli noin 50 autoa ja Suomessa parikymmentä. Auto sai mainetta Suomessa kun Tekniikan Maailma lehti rakensi Jussi Juurikkalan johdolla yhden auton. Projekti esiteltiin kuudessa TM lehdessä vuosina 1970 - 1972.
 6. Kiitos postauksestasi. Enpä ole ennen tähän juttuun törmännyt!
 7. Tänään sitten projektin viimeinen vaihe. Autoon tilatut uudet/vanhat/alkuperäiset kilvet ruuvattiin paikalleen. Heti piti käydä kylillä nauttimassa urheilullisesta kyydistä! Kuvissa myös auto vuoden -92 asussa.
 8. Projekti katsastettiin tänään huomautuksitta! Seitsemän vuotta ja 3 päivää kului auton restauroinnissa. Nyt tilapäisissä kilvissä, mutta alkuperäiset kilvet (FBN-948) tilattu.
 9. Mielenkiintoinen tieto. Eipä ole koskaan tullut vastaan tuollaisia lasikuitukehyksiä.
 10. Osat meillä on jo. Umpiot tiettävästi juuri 99 Saabista ja kehykset Opel Commodoresta. Olleet alunperin tässä projektiautossa.
 11. Auto uhkaa sittenkin valmistua lähiaikoina! Puuttuu enää ajovalot ja tuulilasinpyyhkijät. Niin, ja katsastus!
 12. Auto oli tarkoitus saada valmiiksi ja katsastettua kesäkuussa, mutta pahempi sairastuminen (ei korona!)sekoitti aikataulun. Talliin palaillaan elokuussa ja katsotaan saadaanko projekti maaliin. Paljoa ei enää puutu.
 13. Auton historiaa kunnioittaen kaikki on pyritty tekemään itse; verhoilu, kojetaulu, kokonaan uuden etuakselin ja jousituksen asennus, kaikki sähkötyöt ja maalaus jne. Moottori "piti" ostaa valmiina kun kohdalle sattui täysentisöity yksilö.
 14. Suuri päivä tänään. Auto sai maalin päällensä kotitallissa. Suoritin automaalarin lyhyen oppimäärän katsomalla muutamia youtube videoita. Tämä on siis ensimmäinen itse maalattu projekti. Eihän se nyt ihan ammatilaisen kädenjälkeä vastaa, mutta ei kyllä maksanutkaan yhtä paljon. Jälki on omaan silmään riittävän hyvä. Värisävy lienee aika lähellä auton alkuperäistä väriä. Pari päivää kuivatellaan ja sitten alkaa nautinnollinen loppukokoonpano!
×
×
 • Create New...