Jump to content

mattio

Members
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Masku
 • Ajoneuvot
  RPB GT -71

Contact Methods

 • Puhelinnumero
  +358405911451

Recent Profile Visitors

243 profile views
 1. Niitä kirottuja avaimia ei sitten koskaan löytynyt. Käytimme ruuvimeisseli nimistä yleisavainta ja avasimme korkin väkisin. Tänään koneesta otettiin sitten savut. Ilman mitään sytytyksen tai bensapuolen hienosäätöjä kone lähti yllättävän helposti käyntiin. Kävi jopa tyhjäkäyntiä, hieman ontuen tosin 397ba12f-6704-4a47-af0c-5aed01eabc92.mp4
 2. No niin, taas rakennellaan. Konehuone saatiin valmiiksi, samoin kaikki sähköt, lukuunottamatta etuvaloja ja vilkkuja. Viimeksi oli vakaa aikomus ottaa koneesta savut. Seuraavan kerran yritämme käynnistystä, kun löydämme polttoainetankin korkin lukon avaimet. Olisin potkinut itseäni perseelle, jos olisin pystynyt....
 3. Kaksi kappaletta uusia ja käyttämättömiä EMPI istuimia verhoiluineen. Sopivat esim. Off Road käyttöön, katuautoon, Beach Buggyyn tai veneeseen. Koko paketti 200 euroa. Istuimet Maskussa. Matti Mäkelä 040 5911451 mattio1@luukku.com
 4. Muutaman vuoden olen seurannut myynnissä olevia, yhtä RPB:tä kohti löytyy 10 Bonitoa. Ja kuten totesit Tiara on kohtalaisen harvinainen. "Livenä" en ole nähnyt yhtään.
 5. Ruotsin RPB kerho on tehnyt historiikin yhdessä RPB:n omien ihmisten kanssa, mutta kuten sanottu näistä on paha mennä sanomaan lopullista totuutta. Kukaan ei ole katsonut näitä autoja niin tärkeiksi, että niistä olisi syntynyt esim kirja. Itse taas en tunne tuota Pietarsaari kuviota juuri ollenkaan. Voitko vähän avata aihetta?
 6. Upea löytö tuo esite! Hyvä!
 7. Odotan innolla kuviasi ! Tuo Euran Lasikuidun lupa-asia on kerrottu Ruotsin RPB kerhon laatimassa historiikissa ja jotenkin olisin taipuvainen uskomaan siihen. Näiden kit-car viritysten historiasta on yleensäkin hyvin hankala löytää mitään tietoa eli kaikki tiedon muruset ovat kovasti tervetulleita.
 8. Käsittääkseni kaikki nämä "Ferrarit" ovat Bonito merkkisiä. Alunperin Saksasta Fiberfab nimiseltä valmistajalta. Myöhemmin Euran lasikuitu teki näitä tai toi ainakin maahan. Eli vastaus kysymykseesi : eri auto (kori).
 9. Ostettiin Motonetista, maksoi parikymppiä. Se on sellainen huurteenpoistoon tarkoitettu puhallin.
 10. Lue RPB historia Various Projectos osiossa. Kyllä Euran Lasikuidulla oli ihan virallinen lupa korien tekoon. Muotit tuhoutuivat Burträskin tehtaan tulipalossa ja koska Euran Lasikuidulla oli vielä toimittamattomia tilauksia he sopivat Burträskin kanssa, että yhdestä Suomessa olleesta autosta otetaan muotti. Sitä käyttäen tehtiin sitten parin vuoden ajan koreja Suomessa. Eura toimi siis aiemmin RPB maahantuojana Suomessa.
 11. ”Ilmastointilaitteisto” tehtiin veneen pilssin tuuletuspuhaltimesta ja erillisestä lämmitysyksiköstä koteloimalla ne samaan pakettiin. Volkkarissa ei ole paljon sähköjä eikä ollenkaan elektroniikkaa, mutta kyllä näittenkin kanssa töitä riitti. Yhtään ei auttanut tieto siitä, että yksi projektiauto saatiin palamaan sähkötöitä tehdessä. Auto pohjamaalattuna (itse & kotitallissa) loppukesästä 2018. Tallikauden päättyessä auto oli tämännäköinen. Alla ”period correct” Gasburner vanteet. Ensi keväänä moottorin apulaitteiden asennuksen jälkeen pitäisi päästä ottamaan savut. Yhtään projektia ei ole jätetty kesken eli tämäkin rakennetaan valmiiksi asti. Pieni tauko tulee näihin raportteihin kun odotellaan kevättä ja ilmojen lämpenemistä. Rakentelutallimme on siis kylmä talli. Rakenteluintoa kaikille tasapuolisesti ja palaillaan kesällä aiheeseen. Kysymyksiin toki vastaan.
 12. Mitähän mahtaisi olla about 5 senttiä.
 13. Ensimmäisessä kuvassa auto kotitallissaan. Alkuperäinen lasikuituinen etuluukku paikoillaan. Se löytyi kuin ihmeen kaupalla naapurikunnasta, josta haimme keskeneräisen raadon. Luukun lisäksi otimme joitain pisteosia. Jämät myytiin Helsingin seudulle. Takaluukku tehtiin itse eksoottisesta komposiittimateriaalista (aaltopahvia ja lasikuitua). Pakosarja muokattiin Beach Buggyyn tarkoitetusta pilkkomalla se ja hitsaamalla uudelleen kokoon eri järjestyksessä. Buggyssähän putket tulevat yläkautta ja tässä taas alakautta. Ulostulot ovat miehekkäät 3 tuumaiset.
 14. Kiitos vaan kovasti kaikista kommenteista. Moottorin kanssa on menty ns. ulkonäkö edellä. Kuplan puhallinkotelo muistuttaa lähinnä koirankoppia. Tämä typ 3 puhallin taas muistuttaa vähän Porschen puhallinta. Lämmönvaihtimet putkineen ja termostaattiläppineen on poistettu. Kaikki ilma puhaltimelta menee moottorin jäähdyttämiseen. Konehuone on hyvin avoin. Vankka usko että toimii näin. Jos ei, niin muistamme niitä, jotka esittivät eriävän mielipiteen!
 15. Joo, saatat hyvinkin olla oikeassa. Autossa ei ostettaessa ollut minkäänlaisia pakoputkia eli varmaa tietoa ei ole , tuli vaan tuo moottorin asentamisen helpottaminen mieleen kun itse kampesimme moottoria konehuoneeseen.
×
×
 • Create New...