Jump to content

mattio

Members
 • Posts

  72
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Masku
 • Ajoneuvot
  RPB GT -71

Contact Methods

 • Puhelinnumero
  +358405911451

Recent Profile Visitors

979 profile views

mattio's Achievements

 1. Tämän kesän ajot on ajettu, vähän yli 500 km "hyötyajoa". Viimeisen ajopäivän päätteeksi purettiin pakoputkisto pois. Talven aikana laaditaan uusi putkisto, johon tulee vaimentimiksi aidot, alkuperäiset Effector vaimentimet. Käyttämättömät ja täysin uudenveroiset löytyivät metallinkeräyslavalta. Myös takapään vähän soikeat jarrurummut vaihdetaan uusiin.
 2. Tänä kesänä käyty Maskussa Volkkari kokoontumisessa 21.5. sekä Itäharjun ajoissa 26.5. Eilen oli vuorossa jarrujen remonttia. Käsijarrun korjaaminen vaati hitsaustöitä auton sisällä. Hieman liian jännittävää, mutta saatiin kuitenkin tehtyä. Säädettiin taas jarrut. Toimivat nyt hyvin ja ottavat tasaisesti.
 3. Ei, "Ferrari" oli saksalaisen Fiberfab nimisen yrityksen valmistama. Sillä ei ollut mitään tekemistä RPB:n kanssa. Euran lasikuitu toi näitä "Ferrareita" maahan. Omasta valmistuksesta ei ole tietoa. RPB taas oli alkujaan ruotsalainen. RPB:n tehdas Ruotsissa paloi 1971. Sen jälkeen jo tilatut autot valmistettiin Suomessa Pietarsaaren seudulla. Autoja tehtiin myöhemmin myös Salon seudulla. Oma projektiautomme edustaa Salossa tehtyä versiota. "Ferrarin" tuulilasi oli vartavasten sille valmistettu ja RPB:ssä käytettiin Corvetten C3 version tuulilasia, jota asennuksen yhteydessä madallettiin pari senttiä.
 4. Kyllä vain, RPB se on. Tarkemmin vielä RPB:n ensimmäinen urheiluauto Piraya, jota valmistettiin -68 alkaen. RPB GT tuli myyntiin 1969. Kiitos tästä, muutenkin hieno video!
 5. Myynnissä käyttämätön tuulilasi otsikossa mainittuun autoon. Tuulilasi on 60 cm korkea ja alareunasta pintaa pitkin mitattuna 126 cm pitkä. Lasissa on merkintä Euran lasikuitu 2 tyyppi, high. Tuulilasi ei ole minulla, mutta minulta löytyy puhelinnumero, jolla myyjän saa tavoitettua. Sijainti Varsinais-Suomen alueella. Hinta arvio 50 - 100 euroa.
 6. Todennäköisesti Salossa valmistettu RPB GT kori. Samanlainen kuin meidän projektiautomme, ainoastaan takapään spoileri on erilainen. 70 luvun alkua. Harmi, että ovet ja luukut ovat kateissa. Katso Varios projectos, sieltä löytyy projektikertomus RPB GT vm -71.
 7. No niin, kesän ajot ajettu ja RPB tuupattu talvisäilytystalliin. Aina yhtä katkera paikka. Auto pelasi hyvin koko kesän, mutta oli toki pientä säätötarvettakin. Alkukesästä oli ongelmia saada vaihteita päälle. WD 40 ensin vaihdekepin alapäähän, sitten muutaman päivän päästä öljyä tippakannusta. Vielä kiinnityksen löysääminen ja eri kiinnityskohtien kokeilua. Tätä hupia riitti aika pitkään, mutta loppukesästä vaihteet menivät jo sujuvasti päälle. Aluksi erittäin raskas ohjaus keveni käytössä ihan itsekseen kesän aikana ja on nyt lähes normaali. Näin joku ennustikin Volkkaripalstalla ja oli siis täysin oikeassa. Pieni ohjauspyörä ei yhtään tietysti auta asiaa. Isompaa ei voi laittaa, sitten ei mahtuisi kuski enää istumaan! Käsijarrua täytyy ensi keväänä herkistellä ja säätää. Ja jarrut ilmata varmuuden vuoksi. Ottavat kyllä hyvin, mutta poljin menee aika alas. Ensi kesänä ehkä laaditaan uusi pakoputkisto. Metallinkeräyslavalta löytyi legendaariset Effectorit. Täysin uuden veroiset. Kesän kohokohdat olivat kaksi harrasteparkkia Turun Kupittaalla ja Itäharjun ajot elokuussa. Rakenteluintoa niille jolla on onni omistaa lämmin talli. Ensi keväänä taas nähdään.
 8. En nyt oikein ymmärrä miksi pitäisi menettää yöunensa jäähdytyksen vuoksi. Moottori käynnistyy nöyrästi ja käy hyvin. Pitkänkään helteessä ajetun lenkin jälkeen moottoritila ei muistuta helvetin esikartanoa. Ei ole mitään syytä miksi epäilisin jäähdytyksen tehoa. Öljyn lämpötilaa emme tule jatkossakaan seuraamaan.
 9. Ei ole öljyn lämmön mittausta.
 10. Sunnuntaina 22. elokuuta osallistuttiin Turussa Itäharjun ajoihin. Tämä ei siis ole varsinainen kilpailu, vaan ns näytösajo. Vauhdin hurmaa ja hienoa tunnelmaa siinä pääsi silti kokemaan hyvässä seurassa (niin ihmiset kuin autotkin). Kesän ajot alkavat kohta olemaan ajettu. Kesä- ja heinäkuun superhelteillä ajettiin muutama pitempikin lenkki vailla mitään jäähdytysongelmia. Terveisiä vaan kaikille tästä etukäteen huolestuneille!
 11. Tämän viikon maanantaina koettiin hieno päivä. Auton 30 vuotta sitten rakentaneet ja rekisteriin saaneet Veikko ja Rami Marku tulivat katsomaan autoa. Ihmeellisten sattumien kautta löytyi tämäkin kontakti!
 12. Onnittelut! Komean näköinen laite.
×
×
 • Create New...