Jump to content

Ardi

Members
 • Posts

  31
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ardi

 1. Myydään projektia seuraavalle. Lisätietoa 04o-16-o4123 tai sähköpostilla arttu.huhtamella@gmail.com https://www.nettiauto.com/volkswagen/kleinbus/12391283 Projektitopic löytyypi täältä
 2. Mahtavuutta!. Juuri tuota "pakoputkea" olen ihmetellut monesti, että mikähän mahtaa olla. Jos nuo reiät ovat tehdastekoisia niin olivat kyllä hurjannäköisiä saumoista. Satutko tietämään eberin mallia tai vielä parempi jos jostain löytyisi kuvia millainen näissä kuuluisi olla. Sellaista saa tarjota jos jollain sattuu olemaan ylimääräisenä. Edit: Googletuksella löytyi tälläinen malli ja uskoisin olevan suurinpiirtein samanlainen mitä tässä on joskus ollut myös. Alla vanha kuva arkistostani missä näkyy tukirauta ja pakoputken reikä. Putki tuli otettua pois puhallusta varten.
 3. Ovet ja luukut tulivat myös kokonaisuudessaan purettua tyhjiksi. Jäin vain pohtimaan minkä värisiä lukkomekanismit ja niiden vastakappaleet ovat olleet alkuperäisinä? Tuntuisivat olleen keltapassivoituja?. Liukuovien saranat ovat taitaneet olla alunperin mustia ja rollerit keltapassivoituja?. Entä liukuovien ala ohjuri? Mistä ihmiset yleensä ovat tilanneet nuo liukuovien rullat? Suhteellisen hintasen olosia laakereita ovat 😣.
 4. Kiitos vinkistä!. Sinnehän se sopii täydellisesti. Alareunaan myös kuuluu myös toinenkin osa mikä löysi paikkansa 👍
 5. Tuntuu, että suurin ja inhottavin osa tässä projektissa on vanhojen osien putsaus. Jokainen pienikin osa mitä autosta irti lähtee on joko öljyn tai muun paskan peitossa joka pitää eri aineilla putsata tai tyytyä teräsharjaan. Mahdollisimman paljon yritän käyttää auton alkuperäisiä osia ja entisöidä niitä parhaani mukaan. Aikamonta lihalaatikollista osia on käynyt jo puhalluksen ja pulverimaalauksen kautta ja aina tuntuu kuormasta jotain jäävän. * Vaihteston laipat tuli putsattua ja maalattua, mutta tajusin tässä kirjottaessa että ne ovat väärän väriset jos vaihteisto on musta 😵. * Vaihdesiirtäjä tanko tuli maalattua ja siihen hankittu uusi puslasarja odottamaan asennusta. * Moottorin tukikumit uusin ja kiinnikkeet kävi pulverissa. * Ilmansuojatin kotelon ja putken vedin reilulla silikonilla ja laitoin pussiin jos vaikka saisi palautettua mustan värin takaisin ja kumin notkistumaan hieman. * Startti tuli myös entisöityä, Startti on todettu toimivaksi joten toistaseksi ei vaihdeta. * Uusi imusarja. Leikkasin tuon pienen alipaine lähdön pois ja tein toiselle puolelle uuden vastaavan niinkuin alkuperäisessä imusarjassa oli. Tässähän on jarrutehostin joten varmaa sen takia myös isompi lähtö. Valmiista tuotteesta ei valitettavasti ole nyt kuvaa ja pitää vielä käyttää pulverimaalauksen kautta. Loppuun vielä välikysymys, onko kuvat liian isoja? 😀
 6. Juurikin näin. Muutamalla isolla entisöinti pajalla on juuri tälläisiä pitkäaikaisia projekteja ja tietty säilytyskapasiteetti, mutta niissä yleensä tehdään sitten huomattavasti arvokkaampia autoja. Onneksi Seppo on erittäin harrastaja ystävällinen kaveri ja tilatkin sen mukaiset. Jos en aivan väärin muista niin taitaa itsekkin vaikuttaa autourheilun puolella .
 7. Osa osalta tämä pikkuhiljaa alkaa "valmistumaan" ja hyllyt täyttymään putsattuja/uusia osia. Bensatankista oli mennyt poistoputki poikki ja netistä tukiessa nämä olisi jossain malleissa vaihdettavissa olevia kierteellisiä? Kuplan tankissa taitaa olla?. Monelta sivulla löytyi -75 vuosimalliin asti olevia kierteellisiä, mutta siitä uudempaan ei tahtonut löytyä mistään. Tässä tankissa oli kiinteäversio poisto putkesta ja uusia tankkeja tuli myös katsottua mutta noin 250-300e hinta ei lämmittänyt ollenkaan. Päätin sitten kokeilla jos tämän saisi entisöityä. Onneksi ruostetta ei ollut paljoa eikä se ollut syöpynyt läpi joten teräsharjalaikalla lähti kivuttomasti. Porasin reiän vanhan poistoputken kohdalle ja juotin uuden putken tilalle. Tämän jälkeen testattiin tankin tiiviys ja tehtiin perusteellinen putsaus jonka jälkeen sipaisin muutaman kerroksen POR-15 maalia päälle. Samalla tuli vaihdettua uusi polttoaine anturi, täyttöputki, kaulus, huohotusputket? ja niiden väliset kumiletkut. Lopuksi käärin tankin kuplamuoviin odottamaan asennusta.
 8. Tämäkin jäänyt näköjään roikkumaan. Tosiaan olivat erittäin syvillä naarmuilla ja lupasin kuvankin toimittaa 👍.
 9. Olen yrittäny tutkia räjäytyskuvia ympäri autoa enkä ole mistään löytänyt mihin tämä pelti kuuluu vai kuuluuko edes tähän autoon?. Työn alle otin myös vetoakselit kun kumit olivat repeytyneet ja päätin samalla tarkistaa niveleiden kunnon. Isot kulumat oli kaikissa nivelissä joten joutavat vaihtoon. Samoin kepit tuli käytettyä pulverimaalaamossa.
 10. Varmaan näiden postausten jälkeen osa miettii kuka tämän sitten viimeistelee ja maalaa?. Lähtökohtahan oli varsin haastava riippuen monesta tekijästä. Auto piti saada välittömästi jonnekkin koska tallipaikkaa ei ollut enää syksyn jälkeen ja itse lähden ulkomaille. Löytää firma joka tekee peltityöt, maalauksen, hiekkapuhalluksen ja on vielä yhteydessä asiakkaaseen joka monelta yritykseltä unohtuu nykypäivänä. Kaiken kaikkiaan taisin soitella noin 10 eri firmaan ympäri suomea pyytäen suurpiirteisiä tarjouksia työstä. Kuvasaastetta autosta löytyi paljon jotta tuleva yritys on vähän kärryillä mitä tulevan pitää. Muutamien yhteydenottojen jälkeen päätin viedä autoni automaalaamo Seppo Piekkalalle Somerolle. https://www.automaalaamoseppopiekkala.com/ Tähän mennessä Seposta ja yrityksestä on jäänyt erittäin positiivinen kuva. 2019 Jouluna kun olin Suomessa käymässä niin samalla tuli vierailtua Sepon luona katsomassa volkkaria. Ovet ja luukut oli korjattuna ja sisäpuolet vedetty väriin. Auto oli myös menossa hiekkapuhallukseen kun vain kelit sallivat. Tämän projektin varmaan ainoa positiivinen asia on se että tällä ei ole mitään kiirettä 😄. Saa nähdä miten tämä coronavirus vaikuttaa, että pääseekö tätä kesällä jo kasaamaan.
 11. Pari viikkoa vierähti nopeasti korin kanssa. Onneksi sain huijattua pari kaveria avuksi ja hommat alkoivat etenemään, iso kiitos heille!. Päämääränä oli hioa loppuauto ja hitsailla kaikki reiät umpeen mitä kerkeää. Aika alkoi kumminkin käymään vähiin ja päätimme jättää isoimmat ja haastavimmat palat suosiolla koripajan tehtäväksi. Takapäästä löytyi aikamoinen urakka 🤮. Vasemman takakyljen pintapellin vaihto jätettiin myös suosiolla ammattilaiselle. Jäljelle jäi myös paljon hitsaus saumojen siistimistä, ovien ja luukkujen ruosteiden poisto ja paljonpaljon muuta 🙄.
 12. Tervehdys taas! Melkeen vuoden hiljaiselon jälkeen voisi tätäkin päivitellä kun edistystäkin on tapahtunut runsaasti. Viimepäivityksen aikoihin elettiin jotain 2019 kesäkuuta. Paljoa ei aikaa ollut ennenkuin piti palata ulkomaille. Nopeasti tuli kokoauto purettua osiin ja kartoitettua listaa mitä peltejä tarvittiin kun auto oli menossa maalarille syksyllä joka hoitaa maalauksen ja loppupeltien vaihdon mitä itseltäni jää tekemättä. Hyviä suosituksia tuli pelleistä ja iso kiitos niistä!. Erästä suomalaista firmaa yritin tavoitella monella sähköpostilla, mutta tuloksetta. Viestiä laitoin asiantiimoilta ennen kesälomia ja kesälomien jälkeen, ei vastausta. Aika alkoi olla kortilla ja laitoin suoraan viestiä CSP:lle. Sieltä vastattiin samana päivänä vielä, että kaikki pellit löytyy hyllystä. Hoidettiin maksuasiat kuntoon ja pellit olivat kotiovella jo 4pv:ssä. Saksalainen voitti tämänkin keissin 6-0. Tässä lista mitä CSP:ltä saapui - Ohjaamon lattiapelti - Pohjapellit 2kpl molemminpuolin - Takapään pelti - Kuskinpuolelle taakse isoin kylkipelti mitä löytyi - Oikealle alahelma keskelle - Akkukotelon pelti - Etupään poikittaispalkki Autoa purkaessa tuli huomattua muutama asia mitä joku on askarrellut joskus. Tankinpäälle on ilmestynyt tarkastus luukku ja vasemman pyöräkotelon viereen reikä missä oli putki joka todennäköisesti johtaa lämmintä ilmaa kabiiniin. Tulin siihen lopputulokseen, että tankin kurkistusluukkua en hitsaa umpee koska voi joskus olla hyödyllinenkin?. Lokarin viereinen reikä muokattiin putkelle sopivaksi mikä siinä on ollutkin.
 13. Ardi

  The Hulk

  Alusta asti takavasemmalla projektia seuranneena en olisi uskonut, että lopputulos olisi näinkin upea. Varmasti kuskilla hymy korvissa asti kun pääsee käskyttämään 😎
 14. Tarve olisi ehjälle tälläiselle tankin edessä olevalle pellille. Mielellään uudenmaan alueelta. O4o16o4123
 15. Onko kokemuksia CSP pelleistä? Aircooledilla löytyy CSP peltejä ja pitäisi olla laadukkaita. Nyt odotellaan tarjousta sieltä 😎.
 16. Huh! Tämäpä hyvä tietää!. Pitääpä siis alkaa uusiksi etsimään oikeita peltejä. Samalla listaan joutuu lisäämään vasemman liukuoven alapellin. Huomasin istuvuus ongelmia niin kitin alta löytyikin korjauspala..
 17. Taisivat olla myös Klokkerholmin valmistamia. Ainakin muissa merkeissä Klokkeri on istunut suhteellisen hyvin. Laitoin viestiä kotimaisille toimittajille jos heiltä löytyisi kyseisiä peltejä, niin saisi nopeammin. Muuten menee ulkomaan kaupaksi tämäkin :(.
 18. Eilen tuli aloitettua korin putsaaminen. Suuren kittimäärän alta paljastui aikahurjaa ratsupaikkaa 😂. Aloitin jo netin tutkiskelun, että mistä saa mahdollisimman ison korjauspalan tuohon takakylkeen. Samalla olisi tarkoitus tilata ulompi taka poikkipalkki mikä on valojen välissä, matkustamon lattian pohjassa olevat vas ja oik pelti ja akkukotelon pelti. Minkä valmistajan pellit ovat parhaiten istuvia?.
 19. Kyllä tarkastettiin. Olivat itseasiassa jopa ehkä liiankin napakat uusilla nostajilla ja jouduin aavistuksen jopa pyörittämään hiekkapaperia pesissä, että liikkuivat riittävän sulavasti.
 20. Olivat todella syvillä naarmuilla ja pidemmän jousen mäntä ei millään tahtonut tulla edes ulos kun oli niin jumiutunut. Toki irroittamisen jälkeen mitattiin uudet ja vanhat männät ja olivat samankokoisia. Voin laitella kuvia kun saan ne käsiini. Ainakin täällä näyttäisi olevan muutamaa ylikokoa saatavilla. https://www.vwheritage.com/113115411b-oil-pressure-relief-piston-1st-oversize-vw-spare
 21. Ei ollut mitään toiminta varmuutta laturista kun autolla ei ollut ajettu pitkiin aikoihin. Mun tuurilla uuden koneen kanssa se vanha laturi lakkaa toimimasta mitä ei olla vaihdettu 😂. Laturissa tuntuu olevan kaikki osat todella tiukassa kun pitäisi saada purettua, että saa kaikki putsattua ja maalattua. Startin kanssa vähän sama homma. Autoa on starttailtu vanhalla startilla ja jätetään se käsivarastoon varalle.
 22. Moottorikin on menossa pikkuhiljaa kasaanpäin. Kampikammio saatiin laitettua kiinni ( tästä ei ollut kuvia) ja tällä hetkellä kannet odottavat uusia venttiilejä. Tämän jälkeen päästään kasaamaan loput ja sitten alkaakin olla jo raakamoottori valmiina. Pakko kyllä antaa Keiteleen Koneelle 10 pistettä ja papukaijamerkki , että on jaksanut avustaa moottorin kasaamisessa ja tarvittavien osien hankkimisessa. Olen saattanut jopa soitella parikin kertaa päivässä kyselläkseni tyhmiä ja aina saanut vastaukseksi hyvin asiantuntevaa palautetta.
 23. Moottorin purkamisen yhteydessä löytyi paljon kuluneisuutta osissa. Itselläni kun tieto on tälläisestä moottorista suhteellisen pieni niin näin helpoimmaksi vaihtoehdoksi pistää osat lihalaatikoihin ja nokka kohti vw velhon pajaa eli Keiteleen Koneelle 👨‍🔧. Siellä sitten muutamia päiviä speksailtiin, että mitä osille lähdetään tekemään, mitä löytyy hyllystä ja mitkä on tilauskamaa. - Kampiakselissa naarmuja / Lähtivät kiillotuksella - Kansista venttiilit,jouset,lautaset,lukot vaihtoon - Pakoputken pinnapultit meni melkein kaikki poikki / Uudet tilalle - Männänrenkaat vaihtoon - Uudet kiertokanget - Vanhat sylinteriputket käytetään kun olivat hyväkuntoiset - Öljynpaine männät ja jouset vaihtoon - Uudet laakerit kaikkialle - Nokka ja nostajat kuluneita / Uudet tilatte - Uusi imusarja - Kaasariin uudet tiivisteet - Tiivistesarja moottoriin - Uudet sytytys osat - Uusi startti - Uusi laturi - Uudet suojaputket työntötangoille - Uusi öljypumppu kun vanha ei sovi uuden nokan kanssa - Uusi öljypohjan kansi Listasta varmasti puuttuu vielä osia, mutta päivitetään kun mieleen tulee. Puretut osat puhallettiin lasikuulalla ja maalattiin pulverilla tai vaihtoehtoisesti maalattiin Stay Steel RST-Pinnoiteella.
 24. VOU! Tulipas tietoa ja linkkejä. Pitäneepi pikimmiten alkaa selventämään runkonumeroa ja M-koodikilpeä 😱. Lähinnä juuri arvelutti oliko tämä bussi malli vai paku mistä puhkottu ikkunat, mutta nyt taisi selvyys löytyä. Miten yleensä on toimittu näiden kattoikkunoiden kanssa?. onko annettu vain olla vai vedetty umpeen?. Löytääköhän mistään uutta kupua vanhan huonokuntoisen tilalle?.
 25. Löytyykö mitään sivustoa mistä löytyisi tietoa autosta runkonumeron perusteella?. Lähinnä alkuperäinen värikoodi kiinnostaa ja mikä malli tälläinen 2 liukuovella varustettu on?. Onko nämä jotenkin harvinaisempia?. Onko jollain tietoa onko ensimmäisessä ja toisessa kuvassa näkyvä kattoikkuna alkuperäinen vai jälkiasennettu? Näyttää jälkiasenteiselta omaan silmään 😑. Näihin tarvitsisin vastauksia!.
×
×
 • Create New...