Jump to content

KimmoH

Members
 • Posts

  2058
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  Jyväskylä

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

KimmoH's Achievements

 1. Katotaan joskus tulevaisuudessa, pitää ensin parsia kaikki lastentaudit pois ennenkuin myy loputkin munuaiset ja ostaa nuin kalliin akun.
 2. Vähän koeajo videotakin. Sehän kuulostaa ihan volkkarilta ja nyt kun sai pikkuisen säätöjäkin kohdalleen, niin käyttäytyykin ihan rauhallisesti. https://youtu.be/7Dk2rUZCE1E
 3. Yön seisoi viileässä ja apuvirralla piti pyöräyttää eka startti käyntiin. Pitänee tutkia purkaako tuo jotain reittiä akkua. Loput startit meni sitten taas ihan kivasti mopon omalla akulla. Kauanhan se pysyikin kasassa 😅 Kardaanin vispilän rengassokka petti ja vispilä lopsahti nätisti irti kumilimpusta. Mitään ei onneksi hajonnut lopullisesti. Ihmettelin kun veto katosi tuolla kylätien päässä ja sit pukattiin kotia. Teknisesti kuitenkin pelaa, niin vaihteet, kytkin kuin kaikki muutkin vimpaimet.
 4. KimmoH

  Baja

  Mulla taitaa vielä olla jossain jemmassa tuollainen kasarilla puukässässä tehty periskooppi. Se meinaan kävi kanssa mielessä, kun penkille istahdin 😄
 5. Lähikaupasta löytyi tällainen, eikä ollut poskettoman hintainen ja jaksaa pyöräyttää nelkun tulille. Korkeus kasvoi sen verran että kiinnityspanta menee uusiksi ja käynnistinpoljin piti napata pois tieltä.
 6. Näissä uustuotanto Solex PDSIT 32-34 kopioissa mitä Brosol nimellä myydään mua on aina ottanut päähän se, että on tehty kopio vähän sinnepäin. Paljon ei olisi vaatinut vetää ihan maaliin saakka ja tehdä toimivuudeltaan/sopivuudeltaan identtistä. Bussissa nämä hetken mulla oli aikoinaan mutta aika pian palautin rempatut orggis Solexit tilalle. Olisivat edes kopioineen orggis tyylisen palautusjousi systeemi, niin nämä olisivat hurjasti paremmat. Muitakin puuteitta bussikäytössä oli mutta ei niistä nyt enempää. Nyt mopossakin totesin ettei nämä oikeasti tule toimimaan ilman jotain palautinjousta. Sauna, pari olutta ja romujen tuijotusta tovi. Sitten se välähti. Brosolien ryypynkiinnike mäkeen. Tilalle orggis Solexien ryypyn pidike peilikuvana ja Brosolin vivustoon pieni reikä jouselle. Tadaa, nyt palautuu kaasu niinkuin pitääkin! Ekalla käytöllä paljastunut vivuston vika oli etten ottanut huomioon automaattibussin tangon mitoitusta. Toiseen päähän ei käynyt enää manuaali vehkeen tanko kaasarille. Se oli reilu 10mm liian lyhyt eli toisella puolen kaasu oli puoliksi auki tyhjäkäynnilläkin. Biltsun kulmanivelet riensivät apuun ja pätkällä kierretankoa päästiin oikeaan mitoitukseen.
 7. KimmoH

  Baja

  Tänään tuli penkkitoimitus Ryysyrantagaragesta. Pitää varmaan värkätä vähän korkeammat kiinnityspisteet penkeille tai sitten jätetään nopeusmittari pois että voi kurkistella mihin mennään 😅
 8. Täytyypä käydä siis akkukaupassa. Säästetään tämä pienempi nuihin muihin pyöriin, niitä kun tuntuu sikiävän joka vuosi lisää. Käynnistyspolkimella kone ei hievahdakkaan. En ole vielä ehtinyt tutkimaan tarkemmin onko vika polustimen asennuksessa vaiko polkijan elopainossa 🤣 Kaivoin varaosahyllystä Boschin laatikosta kärjet. Kuvassa ylempi Bosch ja alla jonkun uustuotantojakajan mukana aikoinaan tulleet kiinankärjet. Tuo jakajan akseliin tapaava saippuanpalanen on kohta loppuun kulunut. Muutaman minuutin käytön jälkeen sai aina säätää uudelleen. Toivotaan että Boschilainen kestää paremmin. Siinä on huomattavasti napakampi jousi ja muutenkin vakuuttavamman oloinen rakenteeltaan.
 9. Mikäs kokoinen akku sulla muuten Matti on siinä VW pyörässä ? Tää mun pikkuakku ei jaksanut kuin vähän nytkäyttää konetta. Oiskohan akku vain ottanut ja kuollut tässä parin vuoden aikana. Muistaakseni tää oli joku 9Ah 12V akku. Apuvirtaa auton akusta ja heti pyörittää iloisesti.
 10. Sytkän kanssa vähän haasteita, orggis jakajassa on kiinankärjet. Tuon edellä kuvatun videon ajan toimi hienosti mutta iltapäivällä oli kipinä kateissa. Jakaja auki ja siellähän oli mekanismi jotenkin pyllyllään, pääsee se kärkien jousi lopsahtamaan irti rungostaan. Niputin kasaan, taas pari minuuttia ajoa ja jälleen kipinä hukassa. Nyt oli kärjet kyllä kasassa mutta asetettu kärkiväli oli jo kadonnut. Säätö ja käyttöä ja taas katos välys. Pitää huomenna kaivaa jemmasta aidot Boschin kärjet, nää kiinalaiset sulaa käsiin. Kaasuvivuston sain suurinpiirtein kasaan ja kun tovin kaasuttelin niin rouva tuli tallin ovelle toteamaan että toi vehje tappaa sut heti. Sen verran äkäiseltä laitos kuulostaa 😆
 11. Pyörä on maannut tallin nurkassa peitteiden alla valmistumisestaan saakka. Keväällä käytiin vielä näyttelyissä ja tänään oli lopulta aikaa ottaa savut koneesta. Bensaa koneeseen ja avaimesta käyntiin. Kaasuvivustosta paljastui samantien suunnitteluvika joten pitää käydä hakemassa niveliä että saa sen toimimaan kunnolla. Yksi tönärin suojaputkikin vähän tihkuttaa mutta muuten ei vielä paljastunut pahempia lastentauteja. Sit vähän vielä säätöhommia ennenkuin lähdetään ottamaan kuskilta henki 😅 https://youtube.com/shorts/YDMtOQxQjYo
 12. KimmoH

  Baja

  Iltapäivällä ottaa nasautin takaosaston pellin lopullisesti kiinni. Epoksia, korikittiä, maalia ja bitumilevyt pintaan niin eiköhän se sitten kelpaa jäämään verhoilun alle piiloon. seuraavaksi pitäisi raapaista kuskinpuolelta lattia pellit pois uusien tieltä. Loppuviikoksi luvannut sadetta, joten tää saattais taas jopa alkaa etenemään.
 13. KimmoH

  Baja

  Aika mennyt mopoprojektien kanssa mutta eilen saatiin yksi proggis maaliin ja aamulla ehti hieman bajattamaankin. Takaosaston pelti olisi nyt takareunasta ja osittain etureunasta napsittu kiinni. Tulee istumaan ihan kivasti. Sitten alkoi aurinko ja kuuma asfaltti houkuttaa niin paljon että puolitapäivin lensi hitsaushanskat nurkkaan ja lähdin ajelemaan. Jatketaan joku sadepäivä loppuun.
 14. FVWAKS raapaisee kesäkauden käyntiin Helatorstaina yhdessä Teeleidin kanssa, vanhan Tikkutehtaan miljöössä Vaajakoskella, osoitteessa Tikkutehtaantie 2 40800 Vaajakoski. Vaajavirran varrella tapahtuu ja pärisee siis 26.5.2022 klo 14:00 - 18:00 välisenä aikana. Ohjelmassa muunmuassa seuraavaa: - Volkkariparkki - Paras volkkari äänestys - Paras autokunta/asu kilpailu - Volkkarikuskille tee/kahvi + herkku - teetä, kahvia, mehua, makkaraa - live musiikkia - hyvää seuraa Yhteistyössä: Teeleidi & Jyväskylän Autotarvike @teeleidi https://www.facebook.com/teeleidi @jyvaskylanautotarvike https://www.facebook.com/jyvaskylanautotarvike
 15. Tätä illalla katselinkin. Ei tartteis munuaisia myydä 😅 Näyttää vastaavalta kuin tuo biltsun kisko mitä en vielä ehtinyt hakemaan ihmeteltäväksi.
×
×
 • Create New...