Jump to content

KimmoH

Members
 • Content Count

  1422
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  Jyväskylä

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ostetaan type 4 koneeseen alumiinivenakopat. Vaatimuksena hyvä kunto ja venakopassa ei saa lukea minkään firman mainosta (esim. EMPI) 😄 Tarjoukset YV:llä.
 2. Grillikausi ei pääty koskaan joten ei tää kauden aloitus ollut 😄 Kesyä kyljystä, kanaa, pekonia, villisikaa, kaurista ja ribsejä.
 3. KimmoH

  The Hulk

  Tuota 23/23 nelosta on näköjään tarjolla viistetyillä hampailla että suorilla. Mitäs käytännön vaikutusta näillä on, kumpi kannattaisi ottaa jos nyt vielä pisimpään neloseen päädyn ? Hankala muodostaa kokonaiskuvaa, pitäis päästä ajamaan ja kokeilemaan. Tuossa Dneprissä mulla on pelkkä miliisiperä ja 221 kehällä renkaat, niin oon tykännyt että siinä natsaa välitykset just kohdalleen.
 4. KimmoH

  The Hulk

  Tuollahan tosiaan oiskin ollut suoria nelosia, en älynnyt sieltä katsoakkaan. Tää nopsa nelonen tais olla Sasun kaupan viimeinen joten saa nyt tulla mun hyllyyn seisomaan, kun oli kohtuu hintainenkin. Tässä ehtii vielä monta yötä miettimään mitä tuonne lopulta asennetaan 😄 Renkaiden kehä mulla on jotain 221cm eli pikkuisen isompi kuin tuossa ylläolevassa taulukossa. Pidemmälle kolmoselle tuskin on tarvetta, kun vääntöä koneessa riittää reilusti.
 5. KimmoH

  The Hulk

  Aamulla laitoin arpavaihteiston lihoiksi kiillotusta varten ja samalla sai tsekattua millainen Ukrainalaisen myyjän mukaan 2000km ajettu aski on oikeasti sisuskaluiltaan. Ei suurempia ylläreitä, kaikki oleellinen oli ehjää ja hyväkuntoista. Pikkuisen savea askin pohjalla mutta ei vettä eikä isompia metallikappaleita. Yksi kuoren pultti katkesi kun rannetta vähän käänsin ja tottakai pultin loput jäi kuoren sisään. Normal katastrof, ei liikkunut mihinkään pultia tuohon hitsaamalla mutta onnistuin poraamaan jämät pois ja sain vielä tehtyä toimivat kierteetkin. Käynnistyspolustimessa oli hammaspeikko käynyt kylässä. Kaikki muut rattaat olivat uudenveroisia. Ei haittaa menoa, tähän oli jo etukäteen hankittuna toisenmoinen käynnistyspoljin akseleineen ja ehjin hampain. Tilaukseen lähti uudet länsilaakerit, nopea nelosen rataspari (22/25, kun harvempaa ei kaupassa ollut) ja tiivistesetti. Miliisiperän kanssa pitäisi lopullisen kokonaisvälityksen olla 36% nopeampi, jos nyt taulukkoa oikein tulkitsin.
 6. 7mm letkua tilasin aikoinaan tähän tarkoitukseen Just Kampersilta ja varmaan muistakin VW osaputkista löytyy. Menee niissä huohotusputkissa 8mm letkukin kun vedät vain klemmarilla kiinni. Parempi sekin kuin vuotavat alkuperäiset.
 7. KimmoH

  The Hulk

  Rouvan jalkatapit askartelin lopulta uusista Ukrainalaisista mitkä ei alunperin sopineet mihinkään runkoon. Alkuperäisiäkin jalkatappeja tuli hankittua muutama setti ja totesin neljän rungon jälkeen että ainoastaan yhdet alkuperäiset tapit sopivat ilman sepitystä yhteen varastossa roikkuvaan runkoon. Mitkään muut tapit eivät sopineet mihinkään runkoon ilman rälläkkää. Noh, näistä tuli nyt ihan hyvät. Penkkejä sovitellessa on alkanut himottamaan myös yhden istuttava malli mutta kun se parempi puoliskokin haluaa joskus kyytiä. Lähdin sitten protoilemaan, jos tekisi sekä yhden istuttavan pikkupenkin että pidemmän kahden istuttavan. Pidemmälle penkille hahmottelin takapäähän pulttikiinnitystä iskaritorneihin. Katsotaan miten pitkälle ajatus kantaa...
 8. KimmoH

  The Hulk

  Eilen laikkasin pääsylkän kiinnityksen ekan version irti rungosta. Häiritsi kun se oli pikkuisen vinossa 😄 Alkaa olla projekti siinä vaiheessa, että kertaalleen tehtyjä juttuja tehdään uudelleen vähän paremmin. Tein uuden, vähän "muotoillumman" version ja nyt löytyi oikea vipusuhdekkin. Lihakoukusta kun kääntää, niin sylkkä painuu kasaan tasan saman verran kuin kahvakin.
 9. KimmoH

  The Hulk

  No tätäkin pointtia oon kyllä miettinyt. Tuo pinnoittaminen sisältä vain houkuttaisi, kun tuntuu että tää tihkuu läpi kaikkialta muualta paitsi mun levityskohdista 😄 No, katotaan jos tossa nyt viikon pysyis bensat sisällä, niin jos sit vain veitäis epoksin pelkästään ulkopuolelle pohjaväriksi.
 10. KimmoH

  The Hulk

  Nonni, tankkin testaus jatkuu. Kolmevuorokautta pysyi bensat sisällä ja sitten tihkui aavistuksen tankin etuosasta. Taas tyhjäys, huuhtelu ja vuotokohdan tinaus. Tästäkään reiästä ei paineilmalla tullut kuplan kulpaa ilmaa läpi. Nyt on taas tankki piripintaan täytettynä ja odotellaan kuinka käy. Sisäpinnoitukseen löytyi tänään sopiva epoksi. Sattui maalikaupassa olemaan tiskin takana aihetta tunteva kaveri, keskustelu kääntyi yllättäen koritinasta tankkien pinnoitukseen 🙂 Kyseisellä epoksilla oli kuulemma kymmeniä tankkeja jo pinnoitettu onnistuneesti joten mennään samalla. Samainen epoksi käy myös pintaan joten saa loppu tiivistyksen tehtyä molemmin puolin ennen pakkelointia. Ens viikolla pitäis olla pöntöllinen ainetta noudettavissa. Tänään sain vihdoinkin hankittua vaihteistoadapteriin/hammaskehään sopivan Datsunissanin startin! Löytyi paikallisesta kivijalkakaupasta suoraan hyllystä. Jalkatappeja pääsin kokeilemaan käytännössä. Sattuivat just sopivalle kohdalle, onneksi, ei niille muutakaan kohtaa olisi ollut kun tila on aika kortilla. Pääsylinterille tein ensimmäisen kaukokäyttöprotovaijerin. Saa nähdä riittääkö liikerata. Nyt lihakoukkukahvaa puristaen pääsylkkä liikkuu 7mm. Pääsylkässä koko liikerata on noin 15mm eli sais vaikka toisetkin 7mm liikkua. Järki loppui ainakin tältä illalta tuon vipuvarren kanssa. Kai tuota vaijerin kiinnityskohtaa pitäisi vielä viedä ylemmäs. Vipuvinkkejä otetaan vastaan....
 11. KimmoH

  The Hulk

  Eka tankin tiiviystesti epäonnistui 😞 Reilun vuorokauden oli tankki täynnä bensaa ja takanurkasta alkoi hikoilla alkuperäisestä tasaisesta peltikohdasta läpi. Jännä kun siitä ei tule kuplan kuplaa läpi vaikka lyö parikin baaria tankkiin painetta ja upottaa vesialtaaseen. Ei auttanut kuin putsata ja läärätä tinanpohjusteella ja tinalla tuo koko kohta peittoon. Onko kenelläkään kokemusta Inerta 3:sen tai 5:sen polttoaineen kestosta ? Näillä ja inerta 51:llä on huhujen mukaan jotkut tankkeja sisältä pinnoittaneet. Kävi mielessä, että jos vetäis sisältä ja päältä varmuuden vuoksi jollain näistä ja sitten vasta pakkeloisi. Vai onko perinteinen POR 15 paras vaihtoehto sisäpinnoitukseen ?
 12. KimmoH

  The Hulk

  Kuljettajan jalkatapeille syntyi kiinnityspisteet orggis tyyliin.
 13. KimmoH

  The Hulk

  Ryysyranta Garage pelasti päivän 😄 Sieltä löytyi muutama tanko ens hätään. Nyt olis kaikki saumat käyty läpi ja muodot sinnepäin. Taidan testata bensalla vielä tiiviyden ja sitten hieroa loput pakkelilla. Alkaa olla tinatangot liian harvinaista tavaraa muotojen viimeistelyyn....
 14. KimmoH

  The Hulk

  Tekniikka pois ja vähän hitsuuttelua runkoon. Tää lähtee aika kivasti, neljä pulttia ja tekniikkapaketti irtoaa kokonaisena.
 15. KimmoH

  The Hulk

  Viikolla ehdin vihdoista viimein tinailuhommiin. Taas vähän hakemista, kun ei ole muutamaan vuoteen tinaillut. Melkein silmä osasi nähdä paljonko pitää tinaa mihinkin monttuun saada jotta lopputuloksesta saisi kerta hiomisella valmista pintaa pakkeloitavaksi. Sit loppuikin tinat kesken, ei jäänyt paljosta vaille. Perjantaina iskikin sitten puolipaniikki, nytkö tämäkin lysti on loppu. Vuosiahan on jokapaikassa maalailtu piruja seinille, että tinan myynti loppuu. Noh, nyt ei sitten enää ollut missään kaupassa tinaa kun sitä lähdin hakemaan. Joskus kuukausi sitten Motonetissäkin oli useampi tanko ja muistan miettineeni, että ostanko jemmaan vai en. No, olis pitänyt ostaa. Nyt ei ole tinaa enää Motonetin valikoimissakaan 😞 Toivottavasti huomenna aukeavasta maalikaupasta löytyis vielä muutama tanko, että sais tankin tehtyä loppuun.
×
×
 • Create New...