Jump to content

KimmoH

Members
 • Posts

  1967
 • Joined

 • Last visited

About KimmoH

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  Jyväskylä

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

KimmoH's Achievements

 1. KimmoH

  Baja

  Talvi yllätti hitsarin, nyt on niin täyttä tallissa ettei ole pystynyt oikein rälläköimään ja hitsaamaan. Aikaa on sitten tullut tapettua mopoprojektia kasaillen. Bajan takatukivarret kävi kuitenkin maalissa ja saavat mennä hyllyyn odottelemaan. Seuraavaksi etsintälistalla olisi lyhyille vääntösauvoille passelit jousilatat. Atomwerksin 2" korottavia jousilattoja olen tuumaillut myös mutta vielä ei ole ajatus oikein kirkastunut asian suhteen.
 2. Aamulla oli ohjelmassa juniorille ribbs koulutusta. Sai harjoitella kalvojen poistoa ja maustamista. Seuraavat reilu 9 tuntia sitten valeltiin lihoja rommilla + omenamehulla ja valelujen välissä aina kasattiin USSR ilmajäähyä. Illan tummuessa kaivettiin kaapista esiin kyljykset. Paikallisesta lihakaupasta, aika huippu kamaa, kunnolla rasvaa ja sisäfileenpalat paikoillaan. Olivat halvempiakin kuin Prismassa perus talouskyljykset! ja sitten pallorillailtiin pilkkihaalareissa ja otsalampun valossa takapihalla ja näläkä on taas siirretty hetken matkaa eteenpäin. Kyytipoikana salaattia ja oman maan paholaisenhilloa ja omenahilloa, pikkuisen oluttakin....
 3. Itse olen pitkään suosinut Serial-Kombia bussi tarpeissa ja varsinkin tuon brittien brexin perseilyn jälkeen. Ranskasta tavara tulee viikossa omalle tontille järkevillä postikuluilla. Toinen hyvä mesta Ranskassa on https://www.mecatechnic.com , sieltä löytyy sitten muihinkin kuin busseihin osaa. Nopeat toimitukset kotipihaan järkevillä postikuluilla.
 4. Itse olen alkanut käyttämään ihan normi keittiöpyyhettä lihojen peittelyyn. Pitääkin hakea tuota butcher paperia testiin 👍 Iltapäivällä kävin lihakaupasta hakemassa juniorin kanssa ribbsejä ja kyljyksiä kunnon kylkirasvalla ja sisäfilekkin oli jätetty paikalleen. Vielä kun malttaisi odottaa huomiseen. Odotus sapuskaksi tein grillipannulla porsaansisäfile + serranonkinkku + lisukkeet patonkeja 😀 Jaksoi taas illan ropata ilmajäähymoottoria kasaan.
 5. Selvisi tuo itsekseen käyntiin lähtevä puhallinkin. Lämppärin lämpötilaanturi on mitä ilmeisimmin hajalla tai viallinen. Ohjainyksikkö kuvittelee että laite on kuuma ja yrittää sitä epätoivoisesti jäähdyttää puhaltimellaan. Kun osasi oikeilla sanoilla hakea, niin vastaavaa vikaa näyttää olevan monilla käyttäjillä maailmalla ja ebay oli pullollaan varaosa sensoreita 😄 Purin kaikki rojut pois autosta ja jos lämppärin vielä joskus takaisin laitan, niin en ainakaan bellypanin väliin. En keksinyt mitään järkevää paikkaa sisään imettävälle ilmalle ja tuolla alla on aina riski että pakokaasut päätyvät jotain reittiä pitkin sinne ja sitä myöten kabiinin puolelle.
 6. Talvikausi alkoi täälläkin virallisesti ja bussi siirtyi lämpöisiin sisätiloihin. Aamulla ehdin hieman tutkimaan tuota diesel lämppäriäkin. Kiinanlämppärin mukana tuleva polttoaineletku ei ilmeisesti kestä yhtään lämpöä. Taka-akselin kohdilta letku oli lähes koko matkalta täynnä hiusmurtumaa ja yhden nippusiteen kohdalta se oli jo puhjennut. Oli sitten valutellut kaikessa hiljaisuudessa diesel tankin tyhjäksi. Tuonne taka-akselin yläpuolelle tulee lämmönvaihtimilta kaikki kuuma ilma silloin kun sitä ei kabiiniin ohjata. Konehuoneessa ja bellypanin välissä letku oli aivan terveen näköistä. Häkävaroittimen huudollekkin löytyi syy. Kiinanpakoputki oli mennyt rullalle lämppärin mukana tulevien klemmareiden avustamana. Jäi asentaessa nätisti piiloon silmiltä joten kiristäessä tuota ei edes huomannut. Sitten on pikkuhiljaa falskannut pakokaasuja bellypanin väliin ja sieltä kun otetaan ilma sisälle, niin sitä kautta kaasutkin ovat kabiiniin päätyneet. Ainut vika lämppärissä on se että puhallin lähtee omia aikojaan pyörimään. Pitää tsekata jos tuosta laitteesta saisi jonkun vikakoodin vaikka pihalle toisella ohjauspaneelilla. Takaisin jos tuon bellypanin alle meinaa vielä laittaa, niin täytyy vaihtaa polttoaineletku joksikin muuksi materiaaliksi ja ilmanotto sisälle täytyy järjestää jostain muualta kuin bellypanin välistä.
 7. KimmoH

  Baja

  Toinen puoli meni jo tuplaten nopeammin 😃
 8. KimmoH

  Baja

  Muutama tunti vierähti ensikertalaiselta IRS korvakkeen sovittelussa. Nyt olisi oikea puoli paikoillaan ja jos tänään saisi toisen puolen paikoilleen vähän nopeammin ja siistimmin.
 9. Pikku pakkanen, sataa lunta ja pallogrilli vetää hyvin 👌 ja minttukaakao on kuumaa ✌️
 10. Bajabike mahtaa valmistua ennen bugia 😉 Tätäkin on tullut nysvättyä jo toista vuotta. Pelkästään koneen sisuskalujen tasapainotuksen kanssa meni reilu 10 kuukautta kun männäntapitkin oli maailmasta loppu. Nyt on kaikki hilppeet painotettu gramman sisälle, lähtökohta oli satoja grammoja täysin pielessä. Itseasiassa kaikkien muidenkin kohteiden kanssa on joutunut enempi vähempi sovittelemaan ja säätämään, kun mikään ei sovi sellaisenaan. Iso maa isot toleranssit 😂
 11. KimmoH

  Baja

  Takaosaston lattian vaihtoa olen tuumaillut jo pidemmän tovin, vieläkään ei ole ajatus kirkastunus sen suhteen että miten laajasti raavin vanhaa pois. Aamulla otin ja pyyhkäisin nyt malliksi pitsiosuuden pois ja katsotaan jos vaihtaisi vain näiltä osin uutta peltiä. Annetaan ajatuksen kirkastua rauhassa ja nyt on hyvin tilaa viritellä IRS palikat paikoilleen.
 12. Kuukauden ensimmäinen sunnuntai lähestyy joten kahvitellaan jälleen Palokan ABC:llä 7.11. klo 18:00 alkaen. Pihalla on jo niin pimeä että etsitään ABC:n puolelta joku nurkkaus mihin koko porukka mahtuu.
 13. Kynttilän valossa 👌
 14. Jep, tehostimen korvausilmaputki ja päätyy tehostimelta sinne "etulokarin sisälle" kierrettyään ensin pyöränkotelon reunoja pitkin.
 15. KimmoH

  Baja

  Taas viikko mennyt kaikissa muissa puuhissa eikä oikein mitään näkyvää ole syntynyt. Eilen sain kuitenkin taka-akselitupit siistittyä ja maalattua. Eli taakse tulee Thingin akselitupit jotta saan 100mm nivelet ja sitä myöten 091 askin kylkeen vetarit kiinni. BTW. Kuvassa näkyvä AT:n 2K spray oli todella positiivinen ylläri. Näitä saa RAL sävyissä alta kympin purkki "lähikaupan" hyllystä ja oli helppo suihkittava. Kestävyys jää nähtäväksi mutta miljoona kertaa parempi tapaus kuin ne surullisen kuuluisat tuplaten kalliimmat Mastonin 2K sprayt, mitkä onneksi tuntuu kadonneen kokonaan jälleenmyyjien hyllyistä. Nämähän ovat siis bolt-on kamaa kuplan IRS perään. Ainut ero kuplan akseliin on tuo nivelen kiinnityksen kasvanut koko. Vasemmalla Thing oikealla kupla.
×
×
 • Create New...