Jump to content

KimmoH

Members
 • Content Count

  1489
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  Jyväskylä

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. KimmoH

  The Hulk

  Keulaputkien tsekkaus ja välttävien kromi osien tilalle kaivelin lähes priimaa miljoonalaatikosta. Nyt käyn vielä sisäistä kamppailua, olisiko uudet helat paremmat kuin paikoillaan olevat. Ei nää huonot nytkään ole mutta voisko olla paremmat ?!? Pitää varmaan työntyä johonkin mittaamaan uustuotanto helojen mitat ennenkuin niputan keulan kasaan. Tosin eipä tässä hätä ole, kun omassa hyllyssä olleet tiivisteet eivät näihin passanneet mitenkään päin.
 2. Yksi etana lisää, mukavampi synkata tuplia ja vähän olutta jotta on muutenkin mukavempaa ;)
 3. Aika huoleton kesä takana. Suurin vastoinkäyminen tekniikan kanssa oli termostaatin hajoaminen minkä huomasin männä viikolla. Tuli sitten opeteltua termostaatin korjaus ja taas mennään.
 4. Onko näitä lasereita Lidlin hyllyissä suomessa ? Keväällä just tällaisia halpoja laservatupasseja metsästin mutta silloin ei löytynyt mistään 😞
 5. Laita puhelimet ja myy Fuukit mulle 😄
 6. KimmoH

  The Hulk

  \o/ jee, keulaputken kierteet korjattu. Postipoika toi vasurikierretapin ja tämä ongelma oli selätetty alle minuutissa.
 7. KimmoH

  The Hulk

  Elämäni ensimmäinen poskikumien asennus. Lämpö kuulemma auttaa joten ensin kumien keitto kattilassa ja sitten kuumat kumit pyörähti melkein itsestään paikoilleen. Alkuun meinasin askarrella omat kumit teksteillä mutta nämä rivoitetut orggis kumit oli kuitenkin ihan jees. Sama rivoitus toistuu venakopissakin. Työkaluluukun reunaan kietaisin kromilistaa. Työkaluluukulle hommasin Ukrainalaisen "bolt-on-osan". Muuten hyvä mutta kierreosuus on reilu 10mm liian lyhyt, eikä tämä yltänyt mulla missään tankki/luukku yhdistelmässä tankissa oleviin kierteisiin saakka. Vaikka olis yltänytkin, niin kierteet oli valmiiksi paskottu joten ei tuota olisi missään saanut pysymään kiinni. Sit piti vähän askarrella ja jatkaa kierteitä. Kuuluuhan se sanontakin että pitkä on pilalla, lyhyttä voi aina jatkaa 😄 Tuohon voi repiä kulkuset sitten kun äkkijarrutuksessa liukuu jalat levällään tankkia pitkin 😄
 8. KimmoH

  The Hulk

  Vihreät osat haettu maalaamosta. Vähän kromia ja mattamustaa vielä kaveriksi 😉
 9. Hyvä hyvä, tuo on ihan hyvä lukema kulutukseksi! Askilla meinasin että mahtaako olla pitkää vaiko lyhyttä välitystä mutta tuolla kulutuksella on välityksetkin ihan kohdallaan.
 10. Itse en ole saanut yhtään kilikalia pysymään kunnolla, yleensä porsii jostain kohtaa jo asennusvaiheessa 😞 Tuo POR15 vaatii mielestäni kyllä uunituksen, tietty jotkut pakosarjat saattaa vielä mennä koneenkin voimin. Omat osat olen paistanut joko varaavassa takassa tai ihan keittiön sähköhellassa (kun rouva on ollut poissa kotoa) 😄
 11. Tyhjä kattoteline ei litroja oleellisesti lisää ja mulla menee itseasiassa tuon noin 12 matkassa kun on pikku Heinemanni perässä. Tyhjällä autolla ollaan tuossa tehtaan ilmoittaman 11L/100km huitteissa. Käy tsekkaamassa jossain pajalla että päästöt on kohdillaan ja sitten vain kovaa ajoa. Kokeileppas ajaa 80km/h nopeudella noin satku maantieajoa, veikkaan että ollaan aika liki 11/100 lukemissa. Tuon virtaviivaisen luomuksen piiskaaminen kahdeksaakymppiä kovempiin nopeuksiin kasvattaa exponentiaalisesti polttoaineen kulutusta 😉 Mikäs vaihteisto sulla siellä koneen jatkeena on ?
 12. 1978 pallis, vakio 2L type 4 koneella ja 6 ripaisella lootalla 10-11L/100km matka-ajossa 80-90km/h nopeudella. Kaupungissa pyöritellen jotain 11-15L/100km. Auton ohjekirjassa lukee tehtaan kulutusarvioksi 11L/100km 2L type 4 koneelle joten ollaan ihan speksien mukaisissa lukemissa. Mitkä kaasarit sulla on koneessa ? Jos on orggis Solex PDSIT 32-34 nurkat, niin suuttimet on riippuen vähän mallista/vuodesta/vaihteistosta riippuen Main jet 132,5 tai 135 Air correction 140 tai 160 Idle jet 50 Mulla on omassa koneessa nyt (main jet) 135 ja (air correction) 160. Näiden rassaamisella ei oikein oleellista vaikutusta ole kulutukseen mutta muuhun kulkupuoleen kyllä. Toissa kesänä perässä oli vähän kutiteltu 2L type 4 ja silloin oli hetken 140:set pääsuuttimetkin mutta keskikulutus oli silloinkin samat 10-11L/100km normi matka-ajossa. EDIT: ja jos on ne orggis Solexit, niin tässä on aika täydellinen säätöohje. Pätee myös myöhempiin malleihin vaikka siinä ketjun alussa taidetaan mainita vain 1972-1974.
 13. Tätä uskallan suositella. 20 vuotta sitten ostin purkin ja tällä olen vetänyt siitä lähtien kaikki pakosarjat, imusarjat, lämmönvaihtimet, jne. mitkä kuumassa majailevat. Hiekkapuhallus, maali pensselillä pintaan ja uunissa paisto. Tulee nätti tasainen "valuraudan harmaa" pinta ja kestää. Lupaavat lämmönkestoksi 1400F.
 14. Älä reijitä sitä nättiä kattoa 🙂
×
×
 • Create New...