Jump to content

KimmoH

Members
 • Content Count

  1385
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  Jyväskylä

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. KimmoH

  The Hulk

  Uralin vaimentimet aiheuttivat jarrupoljinongelman. Onneksi kahdesta väärästä syntyi yksi oikea 😉
 2. KimmoH

  Pientä öljyjäähyä ?

  Jees! Demon-Tweeksiltä yritin jo monta päivää kaivella kamaa mutta en päässyt tutkimaan mitään sivuja kun sivusto alkoi aina vain huutamaan että kerro mikä pyörä sulla on eikä päästänyt romuja katselemaan. Tässä taisikin olla juju, että ei pidä valita moottoripyörä kategoriaa vaan tuo motorsport 🙂
 3. VW mopo projektiin olen pientä öljyjäähyä metsästänyt ja nyt olisi katse tiukasti näissä Mocalin jäähyissä , joko 10 tai 13 rivisenä. Kokonsa (leveys 210mm, korkeus 100mm, paksuus 51mm) puolesta olisivat maksimikokoa mitä tuonne suunnittelemaani paikkaan mahtuisi ripustelemaan. Olisiko linkkivinkkejä muihin vastaavan kokoisiin jäähyihin ? Mites nuo liitännät, passaako -10JIC liitäntään nyt AN10 liitin vai onko tuo JIC täysin epäsopiva AN liittimien kanssa ?
 4. KimmoH

  The Hulk

  Helppoja hevosia, V8:ssa taisi sen niminen artikkeli olla joskus kasarilla 😄 Tää taitaakin olla eka laite mihin mulla tulee H-putki. Oisko Matti vinkkiä miten nuo Uralin vaimentimet sais tyhjättyä ilman että tarttee kromeja tuhota pinnasta ?
 5. KimmoH

  The Hulk

  Ai niitä vaivaa sellainenkin 😞 Noh, täytyy sovitella paikoilleen ja katsoa sitten putkien sisälle.
 6. KimmoH

  The Hulk

  Eilen askartelin vasemman puolen pakosarjan. Sieltä se kurkkaa, vaihdepoljilta joutuu hieman oikomaan ja modaamaan mutta eiköhän nuo kaikki mahdu paikoilleen. Aika monta kertaa sai taas sovittaa, purkaa ja laikata ennenkuin alkoi osua kohdalleen... Uralin sikarivaimentimetkin taitavat asettua kohtuu hyvin, H-putkenkin saa just ja just mahtumaan paikoilleen. Takakiinnikkeen joutuu putkista leipomaan uusiksi.
 7. KimmoH

  The Hulk

  Aikani pyörittelin lämmönvaihtimien putkia ja löytyi passeli asento. Tässä mitään erillisiä kollektoreita tarvittu 😉 Eka proto kasassa. Näillä pääsee testaamaan ja tehdään sitten koekäytön jälkeen muutoksia, jos on tarve. Kompromissi tilankäytön ja virtauksen kesken.
 8. Mulla on tällainen itsetehty pönttö, ollut jo reilu 20 vuotta. Vetää säkillisen 0.1-0.6 hiekkaa (isommalla raekoolla menee tukkoon just heti) ja letkun päässä olen käyttänyt itsetehtyjä suuttimia, 20mm pätkä terästankoa missä ~2-3mm reikä. Valmiskahvaa, keraamisilla suuttimilla tuli kerran kokeiltua letkun päässä. Heitin kahvan mäkeen ja palasin omatekoisiin suuttimiin 😉 Ihan eri laite kuin ne "maaliruiskuvehkeet". Tärkeintä on että kompurassa vain tuotto riittää, halvin normi hiekka vaikka K-Raudasta toimii hyvin. Tuollainen on ihan soiva peli. Aikoinaan Dartti tuli puhallettua omin käsin, 750kg hiekkaa. Silloisessa teollisuuskiinteistössä riitti keskuspainejärjestelmässä tuottoa ja homma sujui kuin tanssi. Bussia rakennellessa käytin kahta pikku kompuraa rinnan mutta puhaltelin silloin vain pikku osia, isompaan ei paukut riittäneet. Omassa tallissa on nykyään 200 litran isoin IKH:n kompura ja sillä pöhistelee pikku osia mutta jos kokonainen auto pitäis puhaltaa, niin hakisin vuokraamosta peräkärrykompuran. Edellisen mopon rungonkin käytin vieraalla, kun siihen hintaan ei ois saanut edes hiekkoja ostettua omalle pihalle. Naapuri puhalsi just kesällä Mustangin tuollaisella pöntöllä ja omalla kompuralla, joten onnistuu se ajan kanssa koko autokin pienillä vehkeillä.
 9. KimmoH

  The Hulk

  Hokasin, että pakosarjathan saa mahtumaan paikoilleen vaikka ne kääntää sisäänpäinkin. Toista puolta piti vähän pätkiä ja hitsailla mutta sinne ne saa nätisti kääntymään runkoa myöten. Mistähän löytäis valmiit 2-1 kollektori aihiot ettei tartteis ihan kokonaan suorasta pellistä alkaa vääntelemään ? Marteliuksella on ollut 38mm 2-1 aihiot loppu jo muutaman kuukauden 😞 Nää USSR sikarivaimentimet on alkaneet miellyttää silmää enenemässä määrin. Jotkut ilman minkään valmistajan logoilla varustetut alumiini venakopatkin vois olla kivat...
 10. KimmoH

  The Hulk

  Täytyy tunnustaa, että olen metsästänyt tuohon Solexien päälle Hilborn mallisia scooppeja (just ram air mielessä) mutta niitä ei tunnu löytyvän mistään tällaiselle yksireikäiselle pikkukaasarille 😄
 11. KimmoH

  The Hulk

  Koneen kiinnikkeet alkais nyt olla pääpiirteittäin kasassa. Sovituslohkon siirsin nurkkaan ja nostin tulevan tekniikan paikoilleen. Tekniikka sujahtaa nätisti kokonaisena pakettina moottorinosturilla suoraan paikoilleen! Hyvä hyvä, ei tarvitse selkäänsä rikkoa tai naarmuttaa aikanaan maalattua runkoa. Nyt pääsee sovittelemaan/suunnittelemaan pakoputkia, jalkatappeja, penkkiä, jne. Öljyjäähyn taidan piilottaa tuonne vaihteiston alle, kai se ajoviima sinne osuu. Seisontatuenkin mahtuu potkaisemaan alas ja ylös!
 12. KimmoH

  The Hulk

  Etukiinnike täpätty kiinni ja possun öljyntäyttö/huohotin mahtui tankin alle ilman ongelmia \o/
 13. KimmoH

  The Hulk

  Muutaman oluen ja useamman illan tiukat tuijotukset se vaati. Lopulta moottorin etukannake piirtyi kirkkaana mieleen. Pikkuisen putkea mutkalle ja kiinnityspisteet nelkun orggis korvakkeille. Vähän vielä sipistelyä ja sitten runkoon kiinni. Tilaa jäi ruhtinaallisesti 😄 Samalla syntyi luonnollinen "suoja" öljysilmällekkin. Tässä sivussa löytyi oikean väriset AN8 lähdötkin öljyjäähylle lähteville letkuille. Vielä kun keksisi mihin sen jäähykennon saa pultattua kiinni.
 14. KimmoH

  The Hulk

  Moottorin takakiinnikkeen eka versio olisi paikoillaan. Ois ehkä voinut nostaa konetta 5-10mm korkeammalle mutta nyt on jotenkin kaikki paremmin linjassaan. Lisäksi toiveissa on, että "porsche mallin" öljyntäyttötötterö mahtuu vielä tuohon huohotinkotelon ja tankin väliin. Seisontatuen liimasin paikoilleen. Pysyy pystyssä myös ohjauslukon kanssa!
 15. KimmoH

  The Hulk

  Sehän passaa sinne nätisti. Alunperin jänskättäneet keulan jousetkin osoittautuivat toimiviksi. Ei painu kasaan/pohjaa vaikka istuin ohjaustangon päälle koko painollani 😉 Biltsun suodattimen mahtuu vaihtamaan! Saattaa jopa orggis suodatinkin mahtua just ja just paikoilleen. Kardaanilinja osuu hyvin kohdalleen ja lohko on tällöin keskellä runkoa.
×