Jump to content

KimmoH

Members
 • Posts

  2420
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  Jyväskylä

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

KimmoH's Achievements

 1. Vanhassa biltsun myymässä kuivassa suurtehopuolassa oli + ja - merkinnät ja sellainen on majaillut bussin konehuoneessa 123 jakajan kanssa jo useamman vuoden.
 2. Teeleidiin saapui ihan kivasti volkkareita, muutama avomallinenkin, sateen uhasta huolimatta. Täällä muutama kuva.
 3. Nuo satulat tuntuvat olevan mulla ainakin reippaammin väljät eli palat pääsevät ilmeisesti liikkumaan, resonoivat ja sitten se kuuluu kiljuntana. Rasva männän ja palan välissä auttoi ongelmaan.
 4. Mulla on pallossa uustuotanto satulat ja nämä ovat olleet uudesta saakka hyvinkin herkät kiljumaan. Melkein huusi tuossa pihassa parkissa seisoessaankin 😅 Just tuolleen käyttäytyvät kuten yllä mainittu 1303 tapauksessa. Kiljunnasta pääsi eroon vain rasvaamalla jarrupalat (takapuolelta) kevyesti satularasvalla. Tästäkin huolimatta saattaa joskus oikein kuumalla kelillä kevyesti jarrutellessa satunnaisesti kiljua.
 5. KimmoH

  Baja

  Ei mahda valmistua. Edelleen odottelee vapaata slottia maalarille. Kesän aikana tuskin ehtii paljon kasailemaan, pitäisi yrittää valmiilla vehkeillä vähän reissatakin 😄 Kauhea nivaska pitäisi kaikkea irto-osaakin vielä kunnossaa/hankkia joten ensi kevät voisi olla sellainen realistinen valmistumisajankohta.
 6. Ostetaan 1972:seen (onko se nyt sitten 1968 -> ) kuplaan hyväkuntoiset ovet eli ei hitsattavaa (ainakaan suuremmin), ehjät saranat, jne. Sisuskalut löytyy omasta takaa joten tyhjät ovetkin riittää tähän tarpeeseen. Maalipinnan kunnolla ei väliä, puhalletaan jokatapauksessa puhtaaksi ja maalataan uudelleen. Tarjoa YV:llä.
 7. KimmoH

  Baja

  Tänään oli sopivan vilpoinen päivä pöhistellä putkihässäkät puhtaaksi pulveria varten.
 8. KimmoH

  Baja

  Tuli tuossa jo jonkun aikaa sitten purettua ovet ja onhan näissä jonkun verran askarreltavaa. Ei keneltäkään sattuis löytymään kohtuu hintaan 1972:seen passaavia ruosteettomia ovia 🤔
 9. Kelitkin lämpes joten nyt pääsi fiksaamaan keulan maalivaurion loppuun. "Takapiha maalaus" telttatallissa, kun sisätiloihin auto ei nyt mahdu. Hilujen purku, hionta kauttaaltaan. Vähän hiontaväriä muutamiin kohtiin, varsinkin tumman epoksin peittäminen keltaisella on muuten tuskaa ja lopuksi puolikiiltävä keltainen pintaan. Tänään rojut takaisin kiinni ja sitten kovaa ajoa.
 10. ja sodium/natrium venoistahan oli täällä vanha keskustelu
 11. Toi 0,20 on sodium täytteisille pakoventtiileille. Jos sellaisia ei ole niin imu ja pako molemmat 0,15 jos kyseessä on 1700 type IV kone.
 12. Mulla on siis tätä ja ainakin toistaiseksi kestänyt jo useamman vuoden bussin konehuoneessa (Lyijyttömille ja max. 10%:lle metyyli-alkoholi polttoaineille). Eli ei kangaspäällysteistä ja miksikö. No kangaspäällysteinen hajosi käsiin parissa kuukaudessa moottoripyörässä, vaikkei ole edes kuumassa konehuoneessa. Eikä kauheasti ehtinyt edes auringossakaan seisoa kun oli kevättalvi ja ainut ulkoilu oli kiikutus näyttelyyn umpi kärryssä 😅 Kangaspäällysteinen näyttää kivalta mutta kun siitä ei sitten enää näe miten lopussa se letku kankaan alla on, niin en ole bussiin edes uskaltanut ajatella. Itseasiassa tuolle Puuilon kangaspäällysteiselle ei edes luvata E bensojen kestoa.
 13. Siirryi vuosia sitten käyttämään Puuilon myymää polttoaine letkua, luvataan kesto nykybensalle ja se on myös pitänyt paikkansa. Yhdessä vaiheessa kokeilin tuota Motonetin Gatesin etanoli letkua ja se meni muistaakseni yhden kesä ajoilla aivan kovaksi korpuksi bussin konehuoneessa E10:llä ajellessa. En tiedä mikä siinäkin on muuttunut kun mulla on samat Gatesin polttoaineletkut olleet Dodgessa jo reilu 20 vuotta eikä niille ole käynyt mitenkään. Mutta ei tässä pelkästään bensaakaan voi syyttää, nyt totesin samalla että tuolla konehuoneessa oli tyhjäkäyntipiirin yksi alipaine letku vaihtoa vaille, samoin toiseen Solexiin ilmanputsarilta tuleva tyhjäkäyntipiirin kumiletku. Kummassakaan ei kulje bensaa mutta hapertuvat tuolla konehuoneen kuumuudessa, jotain "tekokumia" ilmeisesti...
 14. Kymmenkunta vuotta ne nurkissa olevat kumiletkunpätkät mitkä yhdistävät tehostimen alipaineputken imusarjoihin kestivät. Viikolla kurvaillessa huomasin että kun kaasun päästi nopeasti pois, niin satunnaisesti kierrokset tippuivat niin alas että auto sammui, muuten ei mitään oireita. Vappuna pelasi vielä moitteettomasti. Sukellus konehuoneeseen ja siellähän se syyllinen oli. 90-kulmaletku oli toiselta puolen murtunut melkein kokonaan poikki. Hyllyssä oli onneksi yksi ehjä jemmassa joten matka jatkui. Toisella puolen kumi oli vielä ehjä mutta täytyy molemmat vaihtaa uusiin lähiaikoina.
 15. Wanhat Wolkkarit Teeleidissä, perjantaina 24.5.2024 klo 18:00 - 20:00 Osoite on Schaumanin puistotie 2, Lutakon Teeleidi, 40100 Jkl. Piha varattu vanhoille volkkareille. Vanhalla harrastevolkkarilla tullut saa kahvin/teen/jääteen maksutta. Seuraa Keski-Suomen jaoksen viirejä, niin löydät perille!
×
×
 • Create New...