Jump to content

paspit

Members
 • Posts

  75
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by paspit

 1. Haiskahtaa jotenkin tyhjäkäyntipiirin tukokselta tms., samanlaisen ongelman kanssa kesällä taistelin. Toisen kerran kun putsasi tyhjäkäyntisuuttimet, niin taas toimii hienosti. Tosin mulla nurkka-Brosolit, mutta samojen lainalaisuuksien mukaan nekin toimii.

 2. Itse hankin pääsylinteriremppaan uudet Classic Linen jarruvalokytkimet, ja molemmat vuoti jo ilmausvaiheessa nesteet läpi. Mun mielestä todella vaarallinen vika, ihan verrattavissa jarruletkun katkeamiseen. Ei taideta osille tehdä minkäänlaista testiä tehtaalla, luulisi että olisi paineenalaisille jarruosille melkein pakollista.

 3. 1 hour ago, Lasse said:

  Tulpaksi siihen käy myös öljynpaineanturi jos sellainen sattuu olemaan lähempänä...

  Sellanen on kyllä käsillä, mutta jäin miettimään kestääkö jarrujärjestelmän paineen, ettei petä jarrutuksessa. Nuo Classic Linen jarruvalokytkimetkin päästi ihan suoraan läpi jo ilmauksessa...

 4. Paskaa laatua vai paskaa tuuria?

   

  Päivitin kuplaan 2-piirijarruja, ja uutta osaa hankittu sen verran, että ajattelin homman käyvän helposti. No ei käynyt.

  Eka hajosi pääsylinterin päälle tuleva nestesäiliö, vaikka mielestäni hellästi käsittelin, niin toinen letkukara murtui juuresta. Ja uutta osaa ei mistään nopeasti löytynyt, niin jatkoin hommaa vanhalla säiliöllä.

  Ilmausta varten oli hankittu oikein alipainevehkeet, että sujuu hommat kivasti. No ei sujunut.

  Ilmausvehkeet toimi kyllä hienosti, mutta molemmat uudet jarrukatkaisimet vuoti nesteet läpi sähköliitinten juuresta! Ja nämä ko. Classic Linen katkaisimet oli siis suoraan paketista, kolhimatta tai kaltoin kohtelematta. No vanha katkaisin toisen tilalle, ja uutta katkaisijaa tai tulppaa metsästämään toisen tilalle, helppo homma. No...arvaatte mitä. Ei ollut. Katkaisijaa tai M10x1 tulppaa ei missään lähistöllä.

  Lopputuloksena auto edelleen pukeilla, kun huomenna piti lähteä lasten kanssa heittämään kesäreissua. Siirretäänpä sitä reissua osia odotellessa. Oispa alottanut homman aikasemmin.

  image.jpg

  • Sad 1
 5. -66 1300(1600)F-koneessa on öljypumppu 6mm pinnapulteilla, ja full flow rakentamista suunnitteilla. Lohkoa ei koneisteta, alkuperäinen öljynjäähdytin jää paikalleen ja suodatinöljypumppu ei mahdu, niin houkuttelevimmaksi vaihtoehdoksi jäi tuo Maxi-3.

  Ongelmana on nyt se, että tuossa pumppu ja kansi on mitoitettu 8mm pinnapulttijaolle, enkä ole vastaavaa löytänyt 6mm pinnapulteille...

  Onko joku menestyksellä asentanut siis ko. pumppua tuohon 6mm pinnapultteihin? Pinnapultit pitäisi osua kyllä pumpun ja kannen 8mm reikiin, mutta ei osu keskeisesti.

  Tuossa maxi-3 kannessa on koneistettu upotukset mukana tulevien 8mm kuusiokolopulttien kannoille, ja ei siis sovellu sellaisenaan 6mm pinnapulteilla ja mutterilla kiristämiseen, kun pinnapultti ei siis ole keskeisesti reiässä. Auttaisiko, jos pumpun kannesta työstäisi mutterin upotusta suuremmaksi, että saisi tilaa aluslevylle 6mm mutterin alle? Vai laittaisiko vaan pinnapulttien tilalle 6mm kuusiokolopultit?

 6. Tulpat kannattaa uusia ilman sen kummempaa miettimistä, mulla 1kk vanhat tulpat oli rikki ja ehdin vaihtaa läjän osia uusiin ennenkin tajusin uusia ne lähes uudet tulpatkin vielä. Loppu käyntiongelmat siihen paikkaan. 4-kärki Boschit on pop.

  • Like 1
 7. Kiitoksia järjestäjille ja myyjille, hyvin oli tavaraa tarjolla, jotain tarttui mukaankin. Ja taas kahvilalle kunniamaininta.

  Kenen oli se harmaa syncro-bussi (XMB-) siinä pihalla tavaraa täynnä? Sieltä löytyi jotain mikä ehkä kiinnostaisi, mutta myyjään en törmännyt ennenkuin piti lähteä kotimatkalle. Ottaisitko vaikka yv:llä yhteyttä?

 8. Jännä tunne...nyt auto pelaa, mutta silti ottaa päähän. Kun markan vian takia vaihtoi tuhannella osia...Eli kuukausi sitten vaihdetut tulpat oli hajalla, enkä tätä heti tajunnut. Olisi pitänyt tajuta, että ei ne NGK:t kestä, aina kun tulpat on hajonnu jostain laitteesta, ne on ollu NGK.

  Nyt siellä on 4-kärki Boschit, säädetty uusiksi, uusi puola ja uusi virranjakaja. Jokuhan nuo tulpat oli hajottanut, niin toivotaan että nyt näillä muutoksilla olisi suljettu tuo vika pois.

 9. Joo en tuolla puolalla enää pelaa, haen uuden väh. 3ohmin puolan. Huomenna postissa ac:n 034 kärjetön jakaja tulossa, niin en ala sitä hajottamaan tuolla vanhalla 6V puolalla...

  Tässä kun on nyt todennäköisesti käynyt niin, että tuo puola on ajan kanssa hajottanut tuon nykyisen sytkämodulin. Toivottavasti huomeniltana rötääminen ja paukkuminen on muisto vain.

 10. Puolaa tarkemmin tutkien tässä on ajeltu pidemmän aikaa jo 6V puolalla, vaikka muuten on 12V vermeet!? Eli puolana sininen Bosch TK6A4, joka kaikkien lähteiden mukaan on 6V -järjestelmiin. Kysymys kuuluukin, onko tuo nyt täysin väärä puola tähän? Tuo tuossa kiinni oli kun auton ostin, ja kärjetön sytkämoduli oli jo asennettuna. Hyvin pelannut tähän asti...

  Edit. Ei siinä ainakaan ohmit riitä, 1,2 ohmia antaa...

   

×
×
 • Create New...