Jump to content

TRmX

Members
 • Posts

  34
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by TRmX

 1. TRmX

  Ilma-alusta

  Paineiden osalta ainakin täällä ajeltu välillä ulkonäöllisyyden vuoksi hyvin pienillä paineilla. Tosin kuoppaisilla osuuksilla jytisee pohja kiinni huolella, ja liian jyrkissä käännöksissä pullahtaa etuvalot ulos lokareista jos auto liian ala-asennossa 😂. Liian alhaisilla paineilla siis vahingoitat alustan osia jos lyö pohjaan asti. Itsellä ei pohjaanlyöntikumeja joten paukuttaa kerralla alustaan jälkiä. Seisottaessa paineet aina päällä, tai sitten pukit alle ja paineet pois. Ilmaiskarit hommattu limebugilta MOA430 malliset. Ovat laadukkaat! Ensimmäiset iskarit oli mallia "hinnat alkaen" ja sen huomasi kyllä.Panosta kerralla niin säästät äkkiä rahaa. Yksi kompura (200psi) tällä hetkellä, mutta selvästi vaatisi toisen vierelle, ettei tarvitsisi odotella paineiden nousua joka kerta 1,5 minuuttia jos ajaa tankin tyhjäksi.
 2. Tuossa Samban pulaajilta tietoa. Lasissa siis vw logo klo 6 kohdalla. Ja nuissa kromikiekoissa hellan teksti siinä kiinnityspultin kohdalla. Sisäromuissa numeroiden jälkeinen J kertoo 1951 vuodesta.
 3. Hakusessa otsikon mukaiset etuvalot kuplaan. Pistä yksäriä jos nurkista löytyy. Museoprojektiin etsinnässä.
 4. Hops. Saa siis olla täysin rojektikuntoinenkin.
 5. Haussa siis pelkkä ok kuntoinen katto rättiprojektiin. Vm 56-63. Käy irti leikattu tai kopassa kiinni oleva. Pistä yv jos nurkista löytyy.
 6. Täällä myös pieni lainaus topikille. -51 kupla tarttui matkaan. Kone stanssien (1-0831367) mukaan vuoden -54 mutta laturin jalassa lisäksi jokin heikosti näkyvä stanssi seka iso A kirjain. Mitä tämä A kirjain kertoo koneesta, onko mahdollisesti vaihtokone vai ? Yrittänyt etsiskellä tietoa mutta en ole saanut sisäistettyä.
 7. Olisi hakusessa orkkis etulokarit -51 kuplaan. Vuosimallia -51 Vaihdelaatikko (crashbox?) ja jos jollain sattuu lojumaan nurkissa -51 vuoden kone sekä ilmanputsari mallia sama vuosi. Niin pistähän viestiä. Katsellaan päästäänkö kaupoille! Yv toimii!
 8. Moro. Onko missä kuosissa? Oma tosiaan jumittaa ja klappia löytyy ihan muillekin jakaa vaikka säädöt on tapissaan. Ja minkälaista rahua haluat siitä?
 9. Hakusessa toimiva ja hyvässä kunnossa oleva ohjausboksi. Oma jumittaa säädöistä huolimatta.
 10. Hep!! Kiitän infosta. Nyt tajusi itsekin verrata pyöriä keskenään 👍 laatikko hiljeni hiukan kun vaihdon öljyt kertaalleen pienen ajelun jälkeen. Öljyssä ei näkynyt mitään metallimujua joten eiköhän tuolla tämän kesän ajele.
 11. Näin täytyy toimia. 👍 onko mitään ideaa tuohon hihnapyörä propleemiin? Turhan jyrkkä kulma tulee hihnalle tällä hetkellä. Viitti edes koittaa kun paukkuu hihna poikki hetkessä.
 12. Niin eli tuo laatikko on vielä suorahampainen? Meteli on kuin ralliautossa konsanaan. Tuo kyllä vaan menoa ja meininkiä 😄 Ääni ei minua haittaa mutta mietityttää että uskaltaako tuolla ajella pienet tämän kesän ajot. Oli tarkoitus ensi talvena tehdä kone ja laatikkoremppa muutenkin.
 13. Ja tämä kytkinpaketti on kiinni tällä hetkellä. https://www.paruzzi.com/fi/beetle/moottori/kytkinosat-manuaali-ja-automaatti/1511/
 14. Moro tietäjät. 😄 Kokematon harrastaja taas raapii päätään pitkän internethaun jälkeen... Vihdoin tuli päivä eteen että pääsi ajamaan ensimmäisen testilenkin (200-300m) vuoden kestäneen projektin kanssa. Loota ei ole ollut auki itselläni.tuli vain putsattua/maalattua aski ja uusittua öljyt talven aikana. Nyt huomasin heti että painelaakeri/kytkin?! pitää ääntä heti paikallaan vapaalla kun kytkin ei ole painettu. Ajossa aski kuulostaa suorahampaiselta. Melko ujellus kuuluu mutta hienosti tuntu kulkevan ja vaihtavan. Autolla en ole aikaisemmin päässyt ajamaan joten en tiedä onko loota pitänyt samaa ääntä aikaisemminkin. Kysymys tästä onkin että voiko tämä olla taas pelkkä ominaisuus vai täytyykö alkaa availemaan paikkoja? Toinen asia on että vaihdoin 12volttiseksi auton sähköt ja sain hankittua kaverilta pienen 12v laturin. Nyt vain tuli ongelmaksi se että tämä 12v laturi on n.10-12mm pidempi kuin 6v. Eli hihnapyörän kanssa eivät ole enää linjassaan. Löytyykö hihnapyörään jotain mallia mikä toisi sitä ulospäin? Kiitän ja kumarran tiedoistanne jo nyt 😄
 15. Tervehdys. Etsinnässä olisi siis splittiin etu ja takapuskuri. Pistä yksityisviestiä jos nurkistasi sattuisi löytymään moiset. Kiitos.
 16. Siis tämähän tulee olemaan A1 restaurointiprojekti 😁😂
 17. Tuntuu että mitkään tiivisteet ei mene ilman jonkinlaista muokkausta tähän 58 malliinkaan.. aina saa olla askartelemassa. 🙈
 18. Tuskin vw sitä on turhaan lisännyt jälkikäteen............................
 19. En lähtis itse kokeilemaan ilman paperitiivistettä 😄😄
 20. Kyllä tuo järjestys on mielestäni oikea.. täytyy ensi viikon lopulla kun pääsee tallille niin purkaa vielä kertaalleen ja varmistaa etten ole tunkenut väärään paikkaan vääriä asioita. Ja jos näin ei ole niin ihmetellä taas lisää ...
 21. Terveys palstalaiset. Nyt täytyy jo kääntyä tänne avunhuutojen kanssa. Kasailin tänä viikonloppuna perää tuosta omasta rojektista ja löin laatikkoon uudet öljyt samalla. Ja tietenkin se takalaakerin tiivistehässäkkä vuotaa apparin puolelta. Noh huoli pois. Vaihdoin toiseen kertaan uuden tiivistesarjan ja puhdistin kaikki pinnat melkein antiseptiseksi asti. Ja eikun kaikki takaisin kasaan käyttäen erityistä tarkkaavaisuutta kasausvaiheessa. En ylikiristänyt laakeri"kannen" pultteja jne. Ja kas vain, taas vuotaa. Sama homma 3 kerran. Tämän jälkeen näytti, että pitää mutta puolen tunnin jälkeen öljy löysi taas tiensä jostain. Ihmisen hermo palaa. Junttasin pultit kiinni niin että pitää. Taas vaikutti että pitää. Siinä tunnin taisin touhuta muuta tallissa kun huomasin, että taas kusee sama kohta. Luovutus. Eli kuvassa näkyvän taaemman alapultin kohtaa se vuoto aina vain jatkuu. Oli kireys mikä tahansa tai pinnat puhtaat. Jarrukilvessäkään ei mielestäni ole niin pahaa korroosiota tuossa o renkaan alueella että siitä voisi johtua... toisen puolen kilpi huonommassa kunnossa mutta ei mitään ongelmaa. Auttakaa lannistunutta ihmistä. Kiitos
 22. Jos tilaa pientä nippeliä niin kannattaa erikseen mainita ettei pistä postnordin kautta tulemaan. Sama koskee kaikkea briteistä tulevaa pienempää osaa. Jokaikinen postnordin paketti ( 6 jo vastaanottanut) on joko pahasti vaurioitunut, vaurioitunut, hukattu ja löydetty 1-3 kertaa. Tai palautettu kertaalleen lähettäjälle koska yritetty toimittaa väärään osoitteeseen. MUTTA vastaus itse limeen. Hyvin on tullut osat perille 1-2 vkossa ja asiakaspalvelu ollut tähän asti erittäin hyvää. Alustan kanssa ollut pientä säätöä kun olivat vahingossa työntäneet uudemman mallin osia mutta heidän piikkiin pistin väärät postiin ja uudet oikeat ovat tulossa suomeen.
 23. Eikö keltään tosiaan löydy kyseistä työkalua? 🤔 Nimimerkillä projekti jumissa 😄
 24. Terve foorumilaiset. Mahtaako Itä uusimaan alueen immeisiltä löytyä tuota olkatappien "hoonaus"työkalua ? Tarvitsisi lainaan korvausta vastaan. Jos sattuisi löytymään niin saisi tehtyä tuon linkkien vaihdon kivuttomammin. Jos kiinnostuit niin pistä yksityisviestiä niin jutellaan lisää. kiitos jo etukäteen
 25. Saishan tuon jotenkin viriteltyä pystyasentoon ja töhöteltyä. Täytyy koittaa. Mietin kyllä myös tuota että saavatkohan puhallettua sen tunnelinkin samalla vai onko niin ahdas välikkö ettei tule kesää. Onhan ärsyttävä ongelma :D
×
×
 • Create New...