Jump to content

ristosu

Members
  • Posts

    104
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Paikkakunta
    Helsinki
  • Ajoneuvot
    Kleinbus 1972

Contact Methods

  • Puhelinnumero
    +358503300188

Recent Profile Visitors

1494 profile views

ristosu's Achievements

  1. Juu, tuota kirjaa olen seuraillut tähän asti. Kun se tosiaan näyttää olevan jo vuodelta 1987 ja ilmeisesti Amerikan oloja kuvaava, niin tulee kyllä mieleen, että jokin on ehkä eri lailla täällä ja nyt, koskien vaikkapa varaosien valikoimaa taikka tarjolla olevia koneistuspalveluja yms. Tämä on ihan ensimmäinen moottori, jota olen purkanut näin pitkälle, ja ensimmäinen Volkkarin moottori minulle muutenkin.
  2. Tämä homma on nyt lopulta edennyt niin pitkälle, että moottori on ulkona ja suurimmaksi osaksi purettu. Männänrenkaita oli katkeillut, jokin tiivisterengas kannen ja sylinterin välissä oli saanut hiukan osumaa. Muuten ei mitään minun silmiini pistäviä vikoja ollut. Mietin nyt, kannattaako jatkaa purkamista puolittamalla lohko. Vai olisiko tässä jo riittävästi syytä käyntiongelmiin ja öljyvuotoon. Toisaalta varmaan pitäisi käydä loputkin läpi, kun näin pitkälle on kerran päästy.
  3. Löytyisikö jostakin pääkaupunkiseudulta otsikon mukaista moottoripukkia? Tarve olisi nyt varmaan koko talveksi.
  4. Ajoittain pakoputkesta on kuulunut paukahduksia.
  5. Nyt mittasin uudestaan, ja kokeilin myös tuota öljyä vasemmallle puolelle. 3:ssa sain hiukan parempia lukemia, 4:ssa kehitys oli pienempää. Edelleen ollaan alle 7:ssä, 3:ssa aika lähellä kyllä. Oikealla puolella jäätiin 8:n vaiheille, eli hiukan laski kylmään, säätämättömään koneeseen verrattuna. En osaa sanoa, oliko se odotettavissa. Silmiin pistävää oli, että oikealla puolella tulpat olivat nokiset.
  6. Eivät ne venttiilinvälyksetkään nyt enää ihan kohdillaan olleet, vaikkei niiden säädöstä nyt kovin kauaa mielestäni ollut. Imuventtiilit vasemmalla olivat liian pienillä välyksillä. Oikealla taas pakoventtiilit liian suurilla. Täytyy jatkossa yrittää pitää tarkempaa kirjaa näistä, ja tarkistaa ne säännöllisemmin.
  7. Tätä aloin jo hiukan pelätä. Tulkitsen tuon niin, että ne vasemman puolen matalat lukemat kertovat, että mahdollisesti sen puolen venttiileissä on jotakin pielessä.
  8. Yritin nyt tehdä puristuspainemittauksia. Unohdin kuitenkin moottorin lämmityksen, joten en ole varma, minkä arvoisia ne lukemat ovat. Joka tapauksessa sain 1:stä ja 2:sta n. 9,0 ja 3:sta ja 4:stä n. 4,5.
  9. Kiinnostaisi periaatteessa kyllä tehdä itse mahdollisimman paljon, mutta sisätiloja siihen ei ole (kaupungissa, ja kun mökkikin on saaressa..) :( Laitoin tuon kirjan nyt tilaukseen.
  10. Tuo kosketuskulmaongelma oli minulle juuri tuollainen pysähtymisen paikka. Ymmärsin kuitenkin, että se ei nyt aiheuttaisi näitä ongelmia. Joka tapauksessa puolan latautumisaika jää ilmeisesti lyhyemmäksi kuin uudella jakajalla. Olisiko ajatuksia tuon öljyvuodon lähteestä, ja voisiko sillä olla millaisia seuraamuksia?
  11. Tätä varsin perusteellista esitystä olen pitänyt jonkinlaisena ohjenuorana: https://www.thesamba.com/vw/forum/viewtopic.php?t=399195 Tietenkään en pidä itseäni vielä minään asiantuntijana, mutta tuntuu, että keskimääräisen juuri koulusta päässeen asentajan kyllä päihitän, mitä tähän autoon tulee. Yksi vanhan koulun käynyt ammattiasentaja on myös ollut ajoittain apunani. Tukenani on myös ollut erilaisia korjauskirjoja. Pitää nyt vakavasti miettiä myös tuota pajalle vientiä. Minulla on vaan omat pelkoni senkin suhteen. Minulla on ollut paljon vanhoja autoja, joita olen korjaillut itse ja vienyt korjaamoille vuorotellen. Ja korjaamoilta tulleista ei sitten tiedä, mitä on tehty. Eivätkä ne ammattikorjauksetkaan aina ole kovin kauas kantaneet.
  12. Niin, ne käyttämättömät kierteet saattavat likaantua, vai?
  13. Nyt tutkin taas tulpat. 1 oli menettänyt keskikärkensä kokonaan. 2 oli nokinen. 3 ja 4 olivat ok. Varaosakaupan myyjä osasi kertoa, että se 1 oli liian laihan seoksen syytä. Mutta eikö tuo nokisuus sitten viittaa liian rikkaaseen? Joka tapauksessa tuntuu, että vika olisi enemmän 2-kaasuttimen puolella. Kaupassa oli vain yksi tulppa, ja sekin oli lyhyempi kuin alkuperäinen (NGK B5HS vs B5ES). Vaihdoin sellaisen tuohon 1:seen. Ongelma ei kuitenkaan poistunut. Kuinka paljon tuo kierteiden lyhyys mahtaa merkitä?
  14. Mistäköhän niitä pajoja sitten löytyisi täältä Helsingin seuduilta? Ja millainen homma se irrottaminen on? Paljonko se painaa? Jaksaako sitä liikuttaa? Saako sen pakettiautoon? Tarvitaanko pumppukärry, vai millä sitä siirrellään? Tässä on ollut minun kohdallani se kynnys. Kaiken, mikä irtoaa, olen jo irrottanut, suurelta osin uusinutkin, ja laittanut takaisin, mutta en koko moottoria.
×
×
  • Create New...