Jump to content

ristosu

Members
 • Content Count

  60
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Helsinki
 • Ajoneuvot
  Kleinbus 1972

Contact Methods

 • Puhelinnumero
  +358503300188

Recent Profile Visitors

466 profile views
 1. Sain paketin taas kasaan, vain kolme ruuvia jäi uupumaan, ja niillekin löytyi korvaajat. Taas ollaan alkuperäisessä ongelmassa. Kone käy, mutta hyvin epätasaisesti ja savuisesti. Tyhjäkäynti on huonompaa kuin ennen. Jotakin on kyllä pielessä. Pitää yrittää mittailla sytytystä, ja ehkä säätää kaasuttimet taas uusiksi.
 2. Tuntuu mahdottomalta löytää mistään 7 mm:n letkua noiden tankin huohotusputkien yhdistämiseen. Joudun näinollen laittamaan paketin taas kasaan ilman, että saan vaihdettua anturin tiivistettä, kun aika loppuu kesken. Syöttöletku ja kulmaletku on sentään uusittu, samoin syöttöaukon korkin tiiviste.
 3. Joku kuula siellä tuntuu liikkuvan, kun sitä heiluttaa. Imiessä kuuluu kuulan ääni, ja ilma tulee ihan hyvin, jostakin. Puhaltaessa taas ei. Kovaa saa puhaltaa, ja jonnekin se ilma menee, mutta kovin hitaasti. Joku tukos siellä on, ehkä se kuula tosiaan on jumissa. Tämä siis oikeassa kaasarissa. Voiko sen jotenkin vapauttaa? Ei kai koko kaasari sentään mene vaihtoon sen takia? Ymmärsin, että se aukenema pitää säätää vivustossa olevasta pysäytysruuvista 0,1 mm:iin. Huomasin, että ryyppyläpän ympärillä akselilla ei ollut aluslevyjä, vaikka sellaiset esiintyivät mm. korjaussarjan mukana tulleessa piirroksessa. En tiedä, onko sillä isompaa merkitystä. Osia ei tullut korjaussarjan mukana. Huomasin myös, että kaasuläpän reunassa olevan venttilin kärki oli hieman vääntynyt, ehkä kaasuläppä oli siihen osunut. En usko, että sekään ratkaisevasti haittaa. Tuotakaan osaa ei korjaussarjaan kuulunut. Piristyksenä kuva oikean kaasarin sisältä. Siinä näkyy joitakin numeroita.
 4. Kylläpäs aika rientää, kun on kiinnostavaa tekemistä. Pääsin oikean kaasuttimen kanssa kiihdytyspumppuun asti, mutta sepä ei auennutkaan. Neljä ruuvia irti, mutta ei sitten muuta. Mitään näkyvää vikaa en ole vielä havainnut. Pientä ruosteen alkua siellä kohokammion pohjalla näyttäisi olevan.
 5. Onnistuin paikallistamaan sellaisen kulmapalan Ranskasta: https://www.serial-kombi.com/en-GB/. Sitä odotellessa sain käsiini korjaussarjat kaasuttimiin. Ja kun ne nyt ovat jo valmiiksi irrallaan, ehkä tässä päästään alkuperäiseen ongelmaankin lopulta käsiksi.
 6. Tuohon aktiivihiilisuodattimeen menee näköjään paksuhko letku suoraan bensatankilta, kun taas tämä ilmeisesti eurooppalainen ratkaisu koostuu ohuista (7 mm ulkoa) putkista, jotka kiertävät ylhäällä olevan paksunnoksen kautta. En ehkä täysin ymmärrä koko tuota bensan höyrystymis -systeemiä. Mistä se bensa tietää, mistä reiästä höyrystyä? Luulisi, että kaikki reiät kelpaisivat yhtä hyvin. Onko noilla ylänurkkien säiliöillä (paksunnoksilla) jokin imevä vaikutus? Onko niiden tarkoitus säilyttää höyryt, kunnes moottori käynnistyessään alkaa imeä niitä?
 7. No niinpä tietenkin. Muistin vähän väärin, mistä olin sen irrottanut. Mutta miksi se oikeanpuoleinen haara on jätetty vajaaksi? Jotenkin se idea, että bensahöyryt lasketaan vapaaksi juuri akun yläpuolella, ei kuulosta ihan viisaalta minun korvissani.
 8. Tällainen kaavio löytyi. Tämä muistuttaa hyvin paljon minun tapaustani, yhdellä erolla: oikeanpuoleinen haara (10A), joka tulee ylhäältä, loppuu siinä diagnoosipistokkeen vaiheilla, eikä siis koskaan yhdisty vasemmanpuoleiseen (15A) ja jatku kampikammioon.
 9. Millainen homma tuon vetolaipan stefan uusiminen on? En oikein löydä ohjeita edes noista varsin laajoista korjauskirjoistani. Ehkä se on niin suoraviivaista ja helppoa..
 10. Ilmeisesti tällainen osa kyseessä? http://aircooled.fi/tuote/6393/tasauspyoraston-vetoakselin-stefa-sisempi-t2-968775 Ehkä sekin pitäisi yrittää uusia. Tuntuu, että aina löytyy uusia hommia. Harmi vaan, että työtilani on menossa toiselle 😞 Huomasin, että bensapumpusta menee jonkinlainen poistoletku tuon irrottamani pellinpalan päälle. Mikäköhän sen tarkoitus on, ja mitä se sinne poistaa, öljyäkö?
 11. Kävikö nyt onni onnettomuudessa? Aloin siivoamaan niitä öljyjä, ja irrotin pellinpalan sylinterien alta. Silloin huomasin, että siellä oli öljypohjan kyljessä ilmeisesti jonkinlainen termostaatti, sellainen haitari. Siihen tuli vaijeri, ja se ei kulkenut muovisen pyörän ympäri, niinkuin olisi kuulunut. Niinpä se termostaatti ei olisi pystynyt vetämään niitä vaijerin toisessa päässä olevia läppiä auki moottorin lämmetessä, mikä oli varmaankin tarkoitus. Vai onko moottori jo kerinnyt ylikuumentumaan?
 12. Hyvä huomio. Mietin tuota mattoveistä, mutta aloin pelätä, että naarmutan säiliön liitosputken, jolloin se saaminen tiiviiksi voi osoittautua mahdottomaksi.
 13. Sain pannat irti, mutta nyt alkaa usko mennä: tuloletku ei irtoa tankin päästä millään voimalla. Yläpää on kyllä ihan hyvän oloinen sisäpuoleltakin vielä, enkä haluaisi ehjää periaatteesta rikkoakaan. Myös se anturin tiiviste taitaa jäädä vaihtamatta, kun en pääse siihen käsiksi. No, tärkeintä kai, että se silminnähden vuotava kulmapala saataisiin kuntoon. Mutta en ole onnistunut paikallistamaan sellaista mistään. 14 mm sisähalkaisijaltaan, 90°.
 14. Tämä leviää nyt yhä enemmän aiheensa ulkopuolelle, mutta kun kävin auton alla en voinut olla huomaamatta alla olevien kuvien esittämiä ongelmia. Ensimmäisessä (takaapäin) näyttäisi siltä, että vaihteistoöljy vuotaisi oikean vetoakselin juuresta. Toinen (edestäpäin) on oikean lämmönvaihtimen etupäästä, jota epäilen mootoriöljyn tahrimaksi. Onkohan tämä nyt samaa perua, kun 1-sylinterin tulpan ympäristö, jota aiemmin siivosin? Ei välttämättä.
 15. No nyt, kun katsoin uudestaan vähän tuoreemmilla silmillä, niin kyllä siellä tiivistekin oli. Ilmeisesti se olisi syytä uusia aina. Sain nyt sen tulipellin irti. Ainakin tuo keskellä tankkia oleva 'ylivuotoputken' liitos, vai mikä lienee, näyttäisi vuotavan: kuminen kulmapala on halki. Sensijaan tuon varsinaisen tuloputken liitännästä on vaikeampi sanoa, ja kuvakin on vähän pehmeä.
×
×
 • Create New...