Jump to content

ristosu

Members
 • Posts

  100
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Helsinki
 • Ajoneuvot
  Kleinbus 1972

Contact Methods

 • Puhelinnumero
  +358503300188

Recent Profile Visitors

1076 profile views

ristosu's Achievements

 1. Ajoittain pakoputkesta on kuulunut paukahduksia.
 2. Nyt mittasin uudestaan, ja kokeilin myös tuota öljyä vasemmallle puolelle. 3:ssa sain hiukan parempia lukemia, 4:ssa kehitys oli pienempää. Edelleen ollaan alle 7:ssä, 3:ssa aika lähellä kyllä. Oikealla puolella jäätiin 8:n vaiheille, eli hiukan laski kylmään, säätämättömään koneeseen verrattuna. En osaa sanoa, oliko se odotettavissa. Silmiin pistävää oli, että oikealla puolella tulpat olivat nokiset.
 3. Eivät ne venttiilinvälyksetkään nyt enää ihan kohdillaan olleet, vaikkei niiden säädöstä nyt kovin kauaa mielestäni ollut. Imuventtiilit vasemmalla olivat liian pienillä välyksillä. Oikealla taas pakoventtiilit liian suurilla. Täytyy jatkossa yrittää pitää tarkempaa kirjaa näistä, ja tarkistaa ne säännöllisemmin.
 4. Tätä aloin jo hiukan pelätä. Tulkitsen tuon niin, että ne vasemman puolen matalat lukemat kertovat, että mahdollisesti sen puolen venttiileissä on jotakin pielessä.
 5. Yritin nyt tehdä puristuspainemittauksia. Unohdin kuitenkin moottorin lämmityksen, joten en ole varma, minkä arvoisia ne lukemat ovat. Joka tapauksessa sain 1:stä ja 2:sta n. 9,0 ja 3:sta ja 4:stä n. 4,5.
 6. Kiinnostaisi periaatteessa kyllä tehdä itse mahdollisimman paljon, mutta sisätiloja siihen ei ole (kaupungissa, ja kun mökkikin on saaressa..) :( Laitoin tuon kirjan nyt tilaukseen.
 7. Tuo kosketuskulmaongelma oli minulle juuri tuollainen pysähtymisen paikka. Ymmärsin kuitenkin, että se ei nyt aiheuttaisi näitä ongelmia. Joka tapauksessa puolan latautumisaika jää ilmeisesti lyhyemmäksi kuin uudella jakajalla. Olisiko ajatuksia tuon öljyvuodon lähteestä, ja voisiko sillä olla millaisia seuraamuksia?
 8. Tätä varsin perusteellista esitystä olen pitänyt jonkinlaisena ohjenuorana: https://www.thesamba.com/vw/forum/viewtopic.php?t=399195 Tietenkään en pidä itseäni vielä minään asiantuntijana, mutta tuntuu, että keskimääräisen juuri koulusta päässeen asentajan kyllä päihitän, mitä tähän autoon tulee. Yksi vanhan koulun käynyt ammattiasentaja on myös ollut ajoittain apunani. Tukenani on myös ollut erilaisia korjauskirjoja. Pitää nyt vakavasti miettiä myös tuota pajalle vientiä. Minulla on vaan omat pelkoni senkin suhteen. Minulla on ollut paljon vanhoja autoja, joita olen korjaillut itse ja vienyt korjaamoille vuorotellen. Ja korjaamoilta tulleista ei sitten tiedä, mitä on tehty. Eivätkä ne ammattikorjauksetkaan aina ole kovin kauas kantaneet.
 9. Niin, ne käyttämättömät kierteet saattavat likaantua, vai?
 10. Nyt tutkin taas tulpat. 1 oli menettänyt keskikärkensä kokonaan. 2 oli nokinen. 3 ja 4 olivat ok. Varaosakaupan myyjä osasi kertoa, että se 1 oli liian laihan seoksen syytä. Mutta eikö tuo nokisuus sitten viittaa liian rikkaaseen? Joka tapauksessa tuntuu, että vika olisi enemmän 2-kaasuttimen puolella. Kaupassa oli vain yksi tulppa, ja sekin oli lyhyempi kuin alkuperäinen (NGK B5HS vs B5ES). Vaihdoin sellaisen tuohon 1:seen. Ongelma ei kuitenkaan poistunut. Kuinka paljon tuo kierteiden lyhyys mahtaa merkitä?
 11. Mistäköhän niitä pajoja sitten löytyisi täältä Helsingin seuduilta? Ja millainen homma se irrottaminen on? Paljonko se painaa? Jaksaako sitä liikuttaa? Saako sen pakettiautoon? Tarvitaanko pumppukärry, vai millä sitä siirrellään? Tässä on ollut minun kohdallani se kynnys. Kaiken, mikä irtoaa, olen jo irrottanut, suurelta osin uusinutkin, ja laittanut takaisin, mutta en koko moottoria.
 12. Uusi huomio, että takapäästä vuotaa öljyä. Tuulettimen pyörä on ihan märkä. Viime kesänä tilanne oli vielä se, että kaikki toimi, kuten piti. Sitten joku ilmeisesti tankkasi dieseliä. Eikä saanut konetta käyntiin. Ja korjaaja onnistui tekemään jotakin, jolla paluu onnistui Tampereen seudulta Helsinkiin, mutta sitten tilanne muuttui kerralla. Totesin, että useita ruuveja puuttui mm. kaasuttimista. Epäilen, että se korjaaja oli niitä irrotellut vikaa selvitellessään. Olen niitä lisäillyt, mutta alkuperäisenlaisia ruuveja ei ole ollut ihan helppo löytää.
 13. Tämä on P, yhdellä alipaineletkulla.
 14. Viime vuonna tulpat ja venttiilit. Eikä ajoa nyt kovin paljon ole tullut. Jakaja näyttää kovin alkuperäiseltä. Kone itsessään on vaihtokone jostakin 70-luvulta sekin.
 15. No niin, vaihdoin puolan: ei se ratkaisevasti parantanut asiaa, mutta ei nyt huonontanutkaan. Kärkiväli on nyt säädetty 0,5 mm:in, ennakko 10 °:eseen. Kylmänä lähtee hyvin, ja pysyy käynnissä, mutta lämpimänä saa taas sahata. Kaasun pitäminen pohjassa tuntuu hiukan auttavan. Kokeilen nyt vielä vähän ajaa. Viimeksi oli sellaista nykimistä kovemmalla kuormituksella, kiihdytyksessä.
×
×
 • Create New...