Jump to content

Mattius

Members
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Ajoneuvot
  67 T1

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Moikka. Aika siirtyä nykyaikaan ja laittaa kuplaankin ruiskulaitteet ja elektronin sytkä. Nyt olis tietysti hyvät neuvot tarpeen. Ajattelin asentaa megaruutan kopiomallin ohjaamaan noita kaikkia. Imusarja säilyy vakion oloisena, pässinsarviin on tehty suuttimien paikat ja loppu imusarja on itse valmistettu vakiota vastaavaksi. Paljon on tietoa ja kuvia saatavilla mutta niiden seulominen ja selvittäminen on kamala työ ja aina pitää kehitellä jotain omaakin🙂 Ensimmäisenä ongelmana tulee valinnan vaikeus läppärungon kanssa. Koska projekti etenee budjetti edellä ja itsellä on mahdollisuus valmistaa joitain osia. Nyt täytyisi löytää jostain sopiva läppärunko jossa olisi valmiina asentotunnostin ja kurkun sisähalkasija noin 50mm? Hyviä ideoita otetaan vastaan. Koitan lisäillä projektin edetessä kuvia ja havointoja kyseisestä hommasta.
 2. Kaikkihan on käytännössä vaan potkastu paikalleen😂
 3. Moro. Ihan kokeilumielessä laitoin kuplaan tollasen aisin amr 500 kopio ahtimen, vakio moottoriin ja vakiokaasuttimella. Nyt mietin että pitäsköhän ihan piruuttaan käydä penkissä kokeilee että mitä lukuja tulee pihalle. Samalla vaivalla tietysti säätäisin kaasarin pakettiin sopivaksi ja siihen tarvisin vähän neuvoja että minkä kokoista suutinta kannattaisi tilailla? Moottori on oletetusti vakio 1300 1-reikä kansilla ja kaasarina vakio solex 30 pict-1 ahtoja noin 0.4bar. Jotta sain paketin suurinpiirtein ajokuntoon (n. 200km ajettu) porailin pääsuuttimen 1.5mm terällä ja säätelin ennakoita vähän aikasemmalle. Rikastin on säädetty viimeiseen reikään(ruikkaa heti kun hipasee kaasua) Eihän tässä hommassa mitään tolkkua ole mutta pakko se on aikansa johonkin käyttää. Kiitos jos joku osaa auttaa👍
 4. Itsellä oli hieman samaa ongelmaa silver line nokkalaakereilla. Ei sentään jumittunut mutta oli aavistuksen verran nahea. Samaa moottoria tehdessä tuli myös ongelma silverlinen kk-laakereiden kanssa. Ne ei istunu sitten mitenkään. Jäivät päistä pitkiksi ja lukko ei istunut uraan.
 5. Tervehdys. Törmäsin tämmöseen ongelmaan kun moottoria kasailin että nostaja ei painu riittävän syvälle reikäänsä ja nokan "kyhmyt" jää nostajaan kiinni kammiota momenttiin laitettaessa. Näkyy uudessa empin nostajassa olevan enemmän kaulusta vakioon verrattuna. (Kuvassa vasemmalla vakio nostaja ja oikealla empi.) Onneksi ongelma ei ole kun yhden tai kahden nostajan kanssa. Onkos tähän jotain hyvää vippaskonstia millä saadaan kone pyörimään ilman tuskia? Paljonko pitää olla välystä nokan ja nostajan välissä? Otetaanko nostajan reijästä senkkiterällä siivupois vai vaihdetaanko vaan toisenlainen nostaja setti?
×
×
 • Create New...