Jump to content

Ketsa

Members
 • Content Count

  3269
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Lempäälä
 • Ajoneuvot
  kupla projekteja

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ootko Mipalla maalannut? Automaalit.net:istä saa nopeasti ja kohtuulliseen hintaan ja ainakin omissa ruiskutteluissa ei ole ollut maalista pahaa sanottavaa.
 2. Noiden kuvien perusteella on täysin mahdotonta sanoa, että onko kuppelissa hinta kohdallaan vai kannattaako jättää tyystin ostamatta. Mätävauriot/niiden korjaukset ovat se suuri kysymysmerkki, joka selviää vasta paikalla huolellisella auton läpikäynnillä. 1302(s) on kyllä hyvä valinta talvikuplaksi. Karkeasti kuplissa on sama tilanne kuin muissakin autoissa; Jos ostat 10 vuotta seisseen auton, olet ostamassa projektia ja sen ajoon saaminen ottaa keskivertoharrastajalta talven tai kaksi. Jos ostat ajokunnossa olevan katsastattoman pelin, niin olet ostamassa myös projektia... Tuurista riippuen sitten työtä tarvitaan muutamasta viikonlopusta kahteen talveen. Jos ostat hiljan katsastetun ja ajokuntoisen kuplan, niin sitten pääset heri ajelemaan ja 5k€ budjetilla saa jo hyvänkin, kun pitäytyy uudemmissa malleissa ja räveltämättömissä yksilöissä (eli siis tylsemmissä kuplissa ;)...).
 3. Pari vuotta ollu tommonen. Aika tasan 1300€ pedaalin kanssa jäähdytetyllä kolvilla. Ei oo ihan kahta pulloa mennyt kaasua, joten luotettavuudesta/laadusta ei hirveesti pysty sanomaan. Auton hitsaukseen pieni valovirta raapaisu tig oli kyllä mun mielestä näppärämpi, kun oli helpompi siirrellä ja pitemmät ja notkeammat kapelit.
 4. Juu. PV sertifikaatti myönnetty 🙂
 5. Tingataan vielä samaan kauppaa säätö sun penkissä, niin aletaan oleen lähellä kättelyä. Mä voin tuoda lihapiirakat 😉
 6. On mun autossa hyvän tekijän jokkisloota, mutta ehkä toi vois olla liikaa 😎
 7. Virtuaaliviritysapua otetaan mieluusti vastaan ja spekka on monelta osin auki. Kansissa 44/38 venttiilit ja K-800 K-Motion jouset. Palotilan kokoa en muista, pitää mittailla ja pähkiä. Nokaksi löytyisi omasta hyllystä uusi W-140. 5,4 IN pitkät Scatin I-profiilikanget olisi hyllyssä. Niitä sovitan ensin. Jos ei mitat osu, niin tarvittaessa pitää hakea kaupasta pidemmät PA puolelle jotain budjettiratkaisua hakusessa. Ehkä kiinakaasarit tai läppärungot (perus megasqruit ja johtosarja olisi hyllyssä ylimääräisenä). Sytkään joko hukkakipinä megan ohjaamana tai sitten jotain vanhanliiton vempainta. Pakosarjaksi voisi rakentaa stepperin ja tuplille on imusarjat olemassa. Keinuiksi löytyisi orkkistyyliset 1.25:1, mutta tarvittaessa voisi rajummatkin haalia.
 8. Jaahans. Projekti jatkuu ja määränpäänä taas Tierp. Tämän kesän jokkiskone hyppää pois peräluukusta ja lähtee käymään Pjetterillä, jotta saadaan referenssiksi tämän kesän moottoriteho. Uusi moottori lähtee rakentumaan vähän parempien käytettyjen osien kasasta. Tehdasrempattu statu runkolinjalla oleva lohko sai jo isot pytyn reiät, putkiksi löytyi rompetorilta uudet Mahlet ja männiksi 80-luvulla krossiautossa hetken pyörineet wisecot. Kammeksi tulee pari kesää siviiliautossa pyörinyt 78mm AA ja kansiksi ex.-urvelon motista BugPackin SE:et. Ukosta ja autosta lähtee yhteensä 20 kg painoa ja takakummeiksi on hommattu kapeat sliksit, joilla kokonaisvälitys korjaantuu pidemmäksi. Sekuntti pois ajasta ja kaikki on ollut vaivan väärttiä...
 9. Jopa minä ostin suosiolla tölkkiin uudet jarrukilvet 🙂 https://aircooled.fi/tuote/3582/jarrukilpi-taakse-rumpu-oikea-t25-579792 Ei tarvinnut uusia edes uudelleen maalata, sen verran hyvä maalipinta oli noissa. Mutta itse topikkiin liittyvä kommentti, itse olen isompia osia varten lantrannut Annitrolia vedellä (jopa 1:1) ja hyvin on mun käytössä toiminut. Mutta sen verran arvokasta kamaa tuo on, että enempi vaan pikkuosiin ja peltitöiden viimeistelyy Annitrolia tulee käytettyä. Ja teräsharjaus kierroksia yleensä on useampi matkan varrella.
 10. Hoover modauksen teko selitetty ja näytetty todella hyvin. https://youtu.be/ubwhsLNM1wU
 11. Ja mä suosittelen käyttämään uudet kannet koneistamon kautta riippumatta siitä mistä maasta kiina/meksiko/USA kannet on ostanut...
 12. Tää idea ei lentänyt kiireistä johtuen koskaan maaliin, joten koitetaan tarjota osia muille... Eli Beetlestä tai Up:ista peräisin oleva hyvin vähän käytetty ratti mallia karvalakki (ei vipstaakeleita ratissa) ja siihen ihan uusi airbagin kuori. Tämä ratti sopii myöhäisen kuplan ohjausakseliin kolmos kolffin/jettaventoista löytyvällä ”adapterilla”. Samainen adapteri löytyy myös mexicossa tehdyistä 1600i kuplista vakiona. Eli haali adapteri, rakenna kiinnitys kuorelle ja sovella tööttönappi jostakin jonnekkin ja sinulla on kuplaan erilainen ratti 🙂 Tai sitten laita ratti sellaiseen menopeliin mihin se on alun perin kuulunutkin... Hinta on 100€ ja sijainti Lempäälässä.
 13. LOL! Kannattaa vaihtaa neuvojaa 😂 Pikkuisen voi haitareita vetää aukipäin ennen asennusta.
 14. Tölkin lämmityslaitteen päivitys volkkaripalsta uskottavammaksi menossa. Oulun suuntaa vielä kiitokset päivitysosista 🙂
 15. Lähinnä hain sitä, että osien ostohinnat ovat jopa moninkertaisia piensarjapuulaakille verrattuna autotehtaan vuosisopparihintoihin. Työn osuus luultavasti molemmissa tapauksissa kohtuullisen pieni pala kokonaiskustannuksesta.
×
×
 • Create New...