Jump to content

Ketsa

Members
 • Posts

  3406
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Lempäälä
 • Ajoneuvot
  kupla projekteja

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ketsa's Achievements

 1. Tälläinen pistehitsi tuli hommattua tuossa 90-luvun loppupuolella ja nyt se jo siirtyi talliin. Enää tarttis saada pistotulppa ja jäähdytysletkut asennettua…
 2. Isossa saaressa monenlaista keliä, mun mielestä la illasta su aamuun oli ihan täydellinen telttamatkailukeli :)
 3. Petteri oli matkalla veewee -kokoontumiseen ja poikkesi matkalla korjaamaan mun rikkinäiset rälläkät ja jatkojohdot, sekä tarjosi auttavat käsiparit flipin kuituhommiin, joten eihän siinä auttanut kuin itsekkin aktivoitua. Flipin kavennus on nyt kuidutushommien osalta valmis, mutta toki ulkopuolessa riittää hiomista ja paklausta. Kukaties kuitenkin vielä väriin tänä kesänä. Ohjausakseli sai tukilaakerinsa, toiseenkin takanapaan sain tolpan kiinnityspaikan hitsailtua ja isäukon pönttövolvosta löytyi oikealla jaolla olevat siirtopyörät, joten tänään tämä rakennelma rullasi ensimmäistä kertaa - JIIHAA!!!
 4. Jonkin verrankin ehtinyt pajalla naatiskelemaan tämän kopistelusta. Tiukasti on yritetty pitää mielessä, että kyseessä on vain korjaus ja liian vaikeaksi hommaa ei pidä tehdä. No, se on silleensä helppoa, että ihan yhtään priimaa peltiä ei ole tainnut vielä vastaan tulla... Autoon päätynyt korjauspelti no.2 oli toisen parioven pintapelti. Tässä ovessa oli niin raju kolhu alareunassa, että ei ollut järkeä yrittää orkkis peltiä säilyttää. No.3 oli b-pilarin alareunaan patäkä. Tähän sitten turasin hiukan suoraa peltiäkin mukaan, että sain b-pilarin asettumaan paikaansa ja kaikki apparin puolen ovet toimimaan ja välykset näyttämään minun silmään riittävän yhtenäisiltä. Sivuttaissuunnan hain kohdalleen heppamalla paikalleen väliaisesti tuon kolmion mallisen tavaratilan pohjan lisätuen. No.4 oli helmapelti sisävahvikkeella pariovien alle ja no.5 vauhvike u-rauta, joka normaalisti hitsattaisiin ensin tavaratilan pohjan runkoon. Tässä tapauksesa halusin ensin helmasta mahdollisimman jäykän ja hitsatin tuon vahvikkeen ensin helmaan kiinni ja muuta murehditaan sitten myöhemmin. No.6 oli hanttarin puolelle halppis doglegi ja sen etupään asemointi oli hyvinkin hauskaa, kun keulalta ei meinannut löytyä mistään rautaa, johon sen olisi voinut hepata kiinni. No.7 oli hanttarin takakulmaan alapala. Tämän aikana tuli funtsittua, että olisiko kuitenkin pitänyt vaihtaa koko kulma... Saas nähdä mihin päätyy vastaavassa operaatiossa kuskin puolella. Sitten poikkesikin kaveri kylään ja lisäkäsien avulla hyppäsi orkkis mosa pihalle ja projekti kääntyi pajassa toisin päin. Tämän jälkeen pääsin koesovittamaan keulaan korjauspalat no.8 ja no.9. Tähän homma sitten pysähtyikin toistaiseksi, kun huomasin, että minulta puuttuu youtubesta tutut a-pilarien alapään korjauspalat. Eli semmoiset sitten pitää jostain hankkia... Kuvat kertokoon loput tästä tarinasta. Jos ei muusta, niin ainakin maalinsekoitteluharjoituksestani :) EDIT: Kuvat menivätkin mielivaltaiseen järjestykseen, eivät seuraa siis tarinaani...
 5. Ei tietoa koska on ollut viimeksi ajossa... Kolme kaasuhitsipaikkaa on toistaiseksi löytynyt ja runsaasti trasselia katon etureunasta :)
 6. Jos avoja ei lasketa mukaan, niin tää on eka projekti mulle, jossa ei ole vedenpitävää kattoa :)
 7. Vahvasti uskoin, että junisprojektit ohittivat minut jo parikymmentä vuotta sitten, mutta toisin kävi. Vanhempi harrastaja tarjosi minulle kriteerit täyttävää (umppari kapealla takaluukulla) aihiota ns. harrastehintaan, joten pakkohan sitä oli sitten vielä alkaa ruosteista volkkaria hitsaamaan... Tavoitteena ei ole vaihtaa kaikkia peltejä, eikä tehdä some -hyväksyttyä työnjälkeä, lähinnä vain minimityöllä vekotin ajoon. Toki sen verran pidetään työn laatuvaatimuksista kiinni, että mielen muuttuessa tämä pitää olla muutamalla pakkelikilolla ja maalauksella museorekisteröitävissä. Tällä hetkellä fiilis on kuitenkin se, että ei hierota ja pensseli/telamaalaus homman edetessä on riittävä. Ja tekniikkaan ei kajota ennen kuin hitsailut on loppusuoralla... Aikani funtsittua työjärjestystä, päädyin siihen, että teen erilailla kuin muut ja aloitan pintapelleistä. Ovet kun vielä toimivat, niin varmistellaan ensin oviaukot ja katsellaan runkoa ja lattioita vasta sitten joskus myöhemmin. Ensimmäinen korjauspala hitsattuna, joten laitetaan kalenteri juoksemaan ja katsotaan montako vuotta tähän menee...
 8. LFP on kyllä litiumkemia (lithium ferrophosphate). Mutta siinä ei ole nikkeliä ja kobolttia, joista erityisesti jälkinmäisen puuttuminen tekee siitä paljon vähemmän ihmisoikeuksia rikkovan kemian... Ja toki pienenee siinä tulipalonkin vaara.
 9. Osui vasta omiin silmiin vallan hyvä akkutarinasi. Näitä LFP kennoja löytyy raskaamman kaluston puolelta ja ilmeisesti jotain patentteja on vanhentunut ja sen seurauksena odotetaan Kiinalaisia LFP akullisia autoja saapuvan kohta euroopan markkinoillekkin.
 10. Mielestäni hauskin kohtuuhintainen vesi-vw kokeeksi myyntiin taloremontin lisärahoituksen toivossa. - vm. 2005 eli viimeinen pre-(epäonnistunut) facelift vuosimalli - 1,8 litrainen 150hp 20v turbo tiheävälitteisellä vaihdelaatikolla, eli sama tekniikka kuin aikalaisessa GTi kolffissa - Suomiauto, saattaa olla ainut uutena Suomeen tuotu 1.8T avonypykkä.., - Ajettu vain 134tkm, itselle tuli 60tkm ajettuna vuonna 2015 - Parhaat varusteet mitä näihin on saanut raksittua (mustat nahka sport penkit, sähkökatto, vakkari, 17” vanteet, tuulisuoja takapenkin paikalle, katon suojapussi, stereot,…). - Hyväkuntoiset ja kohtuu tuoreet Good Yearin kesärenkaat - Runsaspintaiset Hakkapeliitta 4 talvirenkaat, taitaa olla yhtävanhat kuin auto :) - Parempi kiertätysventtiili (dumppi), muuten vakio-osilla - Ei ole ajattu missään vaiheessa longlife öljynvaihtovälillä - Voimaahan 1.8T:stä saa kohtuurahalla satoja hevosvoimia, mutta hauskan pirtsakka ja hienosti vääntävä tälläisenäänkin - Vetokoukku asennettu joku kesä sitten mikroautoiluharrastuksen vuoksi, eli tällä vetää vaikka asuntovaunua. - Etupuskurin lakka on lohkeillut, joten se pitäisi maalata, jos ulkoasun haluaa ihan maiskis kuntoon - Halutessa mukaan A3 18T:stä purettu vaihteisto ja jotain muuta osaa, lisärahasta vaikka mukaan isokanavainen AGU moottoriaihio Valmiiksi loppuunasti tingitty hinta as it is nyt talvilevolla tasan 8000€ tai vaihtoehtoisesti öljyt vaihdettuna ja tuoreella leimalla 8500€. Ja sijaitsee Ruovedellä. Myynnissä täällä siihen asti, kunnes ehdin maalauttaa etupuskurin, jonka jälkeen menee yleisempään myynti merkittävästi korkeammalla hinnalla. Yhtettä saa rivaatilla, sähköpostilla ketomaki(miukumauku)gmail.com, tekstarilla/whatsappilla/soittamalla 17 - 21 välisenä aikana o4o-41o31o4 Kuvat otettu tänää talvisäilytyspaikkassa.
 11. Onko ihan perusjutut, kuten tulpanjohdot vaihdettu tai muuten varmistettu?
 12. Petteri pöllähti vapuksi kylään lonkeropackin kanssa. Otin lonkerot kaniin ja vedin miehen pajalle… Aikaiseksi saatiin kiinnike hammastangolle, raidetangot, melkein valmis ohjausakseli ja etuiskarien kiinnityspisteet vaiheeseen hyvin heftattu. Saas nähdä pitääkö käyttääkkin tän kesän maalausaika tämän härvelin runkoon :) Niin ja käytiin mun pystärillä vappuajelulla Haapasaaren parkkikselle ja takaisin. Ei ollut muita liikkeellä :)
 13. Paitsi jos ilma on jo sekoitettuna öljyyn? Itse ole pitänyt lisäöljypohjan yhtenä etuna juurikin sitä, että öljyn pintaa ei tarvitse pitää vakiokorkeudella ja sen seuraksena siihen vatkaantuu vähemmän ilmaa.
 14. Sulle osui se nokka aihioksi, joka vahvistaa säännön, että ovat kaikki kuluneet paskaksi.
×
×
 • Create New...